BEDENİMDE BAŞKA DİKİŞ İZİ İSTEMİYORUM 😴

Katılıyorum. Benim de dikiş izim çok belli olmuyor, göze batmıyor.
Arkadaşım bi krem sürmüştü hiç iz kalmadı demişti. Adını hatırlamıyorum kremin. Biraz pahalı demişti ama 10 bin vermekten çok daha iyidir.

Ayrıca diğer doktorların söyledikleri riskler dikiş izinden daha kötü. Özellikle yapışma olması çok kötü olur.
contractubex olabilir. operasyonlardan sonra dikiş izleri için veriliyor, çok iyidir.

3 hafta önce sezeryanla doğum yaptım. 1 gece kaldım. Doktorum Prof.dü 7 bin tl ödedik.
Üst üste sezeryan olabiliyor. Kimi kadın normal doğumdan korkuyor. Özellikle sezeryan tercih ediyor.

Ben yeni kesi ile doğum yapardım. Aynı yerin 3. Kez kesilip dikilmesi sağlıklı gelmiyor. Hem sezaryen izi baya genital bölgede sadece iz sahibinin kendi ve eşi görüyor.

On bin tl cok fazla bir rakam degil ama dikis izi kalmiyorki zaten kucucuk kesiyorlar ben baskalarinda oyle gordum yani ezzeryn olmdim ayrıca dikis izini nerdeyse tamamen geciren kremler var onlardan kullanirsiniz bana sacma geldi bu israr ayni yerden profta olsa kestirmezdim

Benim doktorumda ilk sezaryen kesisinin üstüne yapmış.Bir sıkıntı yaşamadım ama üçüncü riskli olabilir doktorlarında dediği gibi açılma yapabilir Allah korusun risk almayın bence

O kadar dr yanasmiyorsa ve aralarindan 1 tanesi yaparim diyorsa ben olsam bi bit yenigi arardim dogrusu altinda.. altta miydi 20 lik dis? Yukardakilerin cekimi daha kolaymis
Yukarıdaydı , benim biraz acelem vardı. Uygun zamanım yoktu hastane ileri tarihe atıyordu.

siz yeni doğum yapmışsınız yeni sayılır zamanla sizinkide geçecek göreceksiniz :) hiçbirimizin kırmızı kalmadı sonuçta :)
Ben çok merak ettiğim için bisey soracağım,sizde sarkma vs olmamış.E bende zayıftım.Cok kilo almadım 10 kilo ona ragmen kendi göbeğim kalınca göbek deligimin orası sarktı bir miktar bu neden oluyor?spor faln yapmadım hiç.Ondan mi acaba.Benim ki niye sarktı yaa:110:

Merhaba. Tahmini 2 haftaya doğumum var.

Önceki ameliyatlarım; tanısal laparaskopi oldum ve iç kanama geçirince, aynı gün içinde açık ameliyata alındım ve bu ameliyat sonucu göbeğimden aşağıya 21 cm "dikey" dikişim oldu. Akabinde hamile kaldım ve doktoruma sezaryanı bu dikiş üzerinden yapmak istediğimi söyledim. Öylede oldu şükür 🤲 doğum doktorum profesör işinin ehli biri ❤ ama gel-gelelim 1 buçuk yıl önce 5 bine yaptığım doğuma bu yıl 10 bin istiyorlar 😐 10 bin bizi bi miktar zorlayacağı için hastane bünyesindeki 3 ayrı doktorla görüştüm "onlara 5 bine doğum yapabiliyorum"

İşin trajik kısmı 😅

İlk doktor hanım; ilerde dikişlerinde acilma olabilir. Klasik sezeryan yapalım dedi. Peki dedim çıktım.

2. Doktor hanıma gittim; oda sen çok ameliyat geçirmişsin ileride yapışıklık vs olur ve ciddi sorunlara yol açar dedi. Onada okey diyip 😃 dur bide doçent hanıma gideyim dedim. O baştan kesip attı, benim kolum ağrıyo, şu sıralar dogum almıyorum dedi.

Aldığım cevaplar karşısında ağlamaklı ağlamaklı prof. Doktoruma çıktım.

Hocam hiç biri mevcut dikiş üzerinden doğum yapmak istemiyo, risklerinden bahsediyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Adam gerile gerile ben yaparım dedi. E boşuna prof olmamış dedim içimden 😀 kolaylıklar dileyip çıktım.

Eşimde yeni dikişlerin seni mutsuz edecekse zorlarız filan diyo ama benimde elim titriyo doğrusu.

Siz olsanız ne yapardınız bu durumda, ne hissederdiniz. Ben abartıyo olabilir miyim.
Abartıosunuz .

Ben çok merak ettiğim için bisey soracağım,sizde sarkma vs olmamış.E bende zayıftım.Cok kilo almadım 10 kilo ona ragmen kendi göbeğim kalınca göbek deligimin orası sarktı bir miktar bu neden oluyor?spor faln yapmadım hiç.Ondan mi acaba.Benim ki niye sarktı yaa:110:
çatlak oldu mu ? deri sarkması mı yoksa çatlağa bağlı gevşememi ? doğum sonrası kesinlikle uygun vakitde spor yapılmalı .... aylarca vücut genişledi ,genişlerken yağ depoladı ve ödem oluştu sonra da hareketsizlik meydana geldi ,geri eski formuna kavuşmak için sağlıklı beslenip spor yapmak şart, bazı vücutlarda bel karın bölgesi bazılarında kol boyun bazılarında da basen kalça bacak daha çok yağlanır... kişiler kendisini bilir özellikle de o bölgelerine yoğunlaşmalı hemen toparlanmazsa uzun sureli yerleşmiş olduğundan inceltmek zorlaşıyor .Gebeykende ilk günden beri düzenli yağ ile masaj yapılınca çok faydalı oluyor deri lastik gibi oluyor çek vur duvara seker gelir :D
sizin sorunu medikalciler 5 seansta çözer

8 ay önce doğum yaptım. Vücut tipim tamamen değişti. Normal halimden 2 3 kilo fazlam var ama hiçbir kıyafetim olmuyor. Doğum bahanesine sığınmak değil doğum vücudu çok değiştiriyor
daha yeni doğum yapmış sayılırsınız muhtemelen emziriyorsunuzda. o yüzden vücudunuz daha toparlanamadı.acele etmeyin biraz spor takviyesiyle halloluyor

Benceyle sizceyle olmuyor o iş
Kaç mesajdır anlatıyorum .
Birebir yakınının örneğini yazan da olmuş .
Hâlâ anlamamakta ısrar etmek sizin tercihiniz
ben 2 doğum yaptım çevremde çocuklu kadınlardan oluşuyor haliyle. siz böylesiniz diye herkes sizin gibi değil. boş konuşmuyorum asabi hanım.

bence demeyeyim de sizin gibi genelleme mi yapayım. herkes burda kendi fikrini söylüyor. beğenmemek sizin sorununuz

2 gebelikte 25 kilo
Aldim.. vucudum eskisi gibiydi.. 3. Cocukta 10-15 kg aldim ve karnimda bi bosluk olustu gibi oldu.. gorunus iyiydi ama dokundugumda pamuksu bi doku vardi😐😂 bunun kiloyla ilgisi yok her zaman yani.. daha oncede yazdim..yas cocuk sayisi genetik hepsinin rolu var. Bu konularda kiyas yapmak sacma geliyor bana.. herkes ayni olsa herkes zayif herkes cillop olurdu herhalde

3 kez sezaryen doğum geçirdim, aynı yerin 3 kez kesilip dikilmesi vs diyip korkutmayın kendinizi, bu kadar rahatsız ediyorsa da ben olsam para nasıl olsa kazanılır diye düşünüp kendi prof olan doktoruma giderdim.

Ssvd konusunda tecrübeli bir dr araştırın ve ssvd deneyin derim. 3.kez kesilmekten korkmuyorsunuz ama doğal olanı denemekten korkuyorsunuz, ilginç.

Merhaba. Tahmini 2 haftaya doğumum var.

Önceki ameliyatlarım; tanısal laparaskopi oldum ve iç kanama geçirince, aynı gün içinde açık ameliyata alındım ve bu ameliyat sonucu göbeğimden aşağıya 21 cm "dikey" dikişim oldu. Akabinde hamile kaldım ve doktoruma sezaryanı bu dikiş üzerinden yapmak istediğimi söyledim. Öylede oldu şükür 🤲 doğum doktorum profesör işinin ehli biri ❤ ama gel-gelelim 1 buçuk yıl önce 5 bine yaptığım doğuma bu yıl 10 bin istiyorlar 😐 10 bin bizi bi miktar zorlayacağı için hastane bünyesindeki 3 ayrı doktorla görüştüm "onlara 5 bine doğum yapabiliyorum"

İşin trajik kısmı 😅

İlk doktor hanım; ilerde dikişlerinde acilma olabilir. Klasik sezeryan yapalım dedi. Peki dedim çıktım.

2. Doktor hanıma gittim; oda sen çok ameliyat geçirmişsin ileride yapışıklık vs olur ve ciddi sorunlara yol açar dedi. Onada okey diyip 😃 dur bide doçent hanıma gideyim dedim. O baştan kesip attı, benim kolum ağrıyo, şu sıralar dogum almıyorum dedi.

Aldığım cevaplar karşısında ağlamaklı ağlamaklı prof. Doktoruma çıktım.

Hocam hiç biri mevcut dikiş üzerinden doğum yapmak istemiyo, risklerinden bahsediyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Adam gerile gerile ben yaparım dedi. E boşuna prof olmamış dedim içimden 😀 kolaylıklar dileyip çıktım.

Eşimde yeni dikişlerin seni mutsuz edecekse zorlarız filan diyo ama benimde elim titriyo doğrusu.

Siz olsanız ne yapardınız bu durumda, ne hissederdiniz. Ben abartıyo olabilir miyim.
Doğumunuza sayılı günler kalmış, çok daha duygusal, endişeli olmanız normal. Ben de 15 ay arayla 2 sezeryan oldum. Aynı yerden kesilmesi sıkıntı olmadı bende. Devlette oldum, doktorun eli çok iyiydi bütün korkularım boşaymış, her anlamda çok iyi geçti ameliyat. Keşke ilkini de özelde değil devlette olsaymışım. Ama sizin için artık vakit çok geçmiş devlet diyemem tabi. Ben 2 liranın bile hesabını yapan biri olarak diyorum ki paraya bakmayın, her şeye gidiyor sonuçta doğum büyük bir ameliyat, güvendiğiniz doktor pahalı bile olsa ona gidin. Sağlığınız için hangisi iyi olacaksa onu seçin, görünüşü çok ta önemsemiyorsunuz zaten çocuğunuzu görünce, onun da sağlığı yerinde olunca 🙂

Öncelikle hayırlısıyla sağlıkla doğumunuzu yapın inşallah.

3 doğumum da normal oldu

ama çevremden duyduğum kadarıyla aynı dikiş üzerinden kesi yapmıyorlar.
risklerinden dolayı.

kime güven oluşmuşsa ona gidin dedim.
10 bin verip ilk doğumu yaptıran prof. mantıklı geldi sanki.
kararınız ne olursa olsun sağlıkla geçsin süreciniz inşallah.

1,5 yıl önce sezerya oldum, bikini bölgesi başlangıcında kalan belli belirsiz bir izim var. özellikle bakmazsam göremem. ameliyat sonrası iz kalmaması için verdiği kremi üşendim ve kullanmadım. kullansam belki o iz daha belirsiz olacaktı. önceki ameliyatınızın izi nasıl bilmiyorum ama işinin ehli bir doktorla günlük yaşamınızda, ayna karşısında sürekli görmeyeceğiniz bir iziniz olabilir. ben yerinizde olsam aynı kesiden doğum riskini göze almazdım. doktoruma çok güvenirim diyorsanız da bir kaç doktordan daha fikir almanızı tavsiye ederim. herkes yok derken gerine gerine ben yaparım diyen biri beni ürkütür.
benim doktorum da profesör ve sorduğum istediğim her şeyi yapmayı kabul etse de etmese de artı ve eksisiyle anlattı, neden yapabileceğini ya da yapmayacağını anlattı. bu dr size onlardan farklı ne vaadettiğini bence anlatmalı. en basit operasyonda bile komplikasyon riski varken bu kadar rahat söylenmesinin altı doldurulmalı diye düşünüyorum.

daha yeni doğum yapmış sayılırsınız muhtemelen emziriyorsunuzda. o yüzden vücudunuz daha toparlanamadı.acele etmeyin biraz spor takviyesiyle halloluyor

Evet emziriyorum ve alerji diyeti yaptığım için protein yönünden fakir besleniyorum. Onun etkisi de var elbet ama patates oldum bence. 🥲

Back
X