- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.219
- 898
- Konu Sahibi Free Women
Sezaryen dikişi sizin ameliyat iziniz kadar büyük olmuyor. Altta olduğu için göze de çok batmıyor. Doğum sonrası verilen kremi kullanırsanız iz bile kalmayabilir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Korse kullandiniz mi dogumdan hemen sonra?
Doğum esnasında dikişlerin patlama ihtimaline karşı doktorum sezaryeni uygun görüyo.neden normal doğum yapmıyorsunuz
spor yaparsanız geçer , spor sonrası geçmemesi imkansız yani teknik olarak imkansız :)Gayet de doğumla ilgisi var
En azından benimkisi kesinlikle öyle
Ortaokuldan evlenene kadar aynı kilodaydım .
Doğumdan beri de 10 yıldır aynı kilodayım .
Yaşam şeklim ve yeme düzenim aynı .
O doğum / hamilelik göbeği duruyor gitmedi .
Doğuştan kalça çıkığı var bende 9 yaşında platin takılması için ameliyat eski usul dikiş olduğu için 55 60 tane sanırım..yine aynı snee platin sabitleyiciyi çıkarmak için aynı yerden ameliyat..safra kesesinde taş olduğu için keseyi komple aldılar karnımda laproskopi izleri..yaş oldu 32 platin tirtladi haydi protez takalım aynı anda platin cikardildi protez takıldı 70 zımba izi..ha 1 sezaryen ki nerdeyse ip gibi iz var ikinci sezaryen de yolda hayırlısıylaMerhaba. Tahmini 2 haftaya doğumum var.
Önceki ameliyatlarım; tanısal laparaskopi oldum ve iç kanama geçirince, aynı gün içinde açık ameliyata alındım ve bu ameliyat sonucu göbeğimden aşağıya 21 cm "dikey" dikişim oldu. Akabinde hamile kaldım ve doktoruma sezaryanı bu dikiş üzerinden yapmak istediğimi söyledim. Öylede oldu şükürdoğum doktorum profesör işinin ehli biri ❤ ama gel-gelelim 1 buçuk yıl önce 5 bine yaptığım doğuma bu yıl 10 bin istiyorlar
10 bin bizi bi miktar zorlayacağı için hastane bünyesindeki 3 ayrı doktorla görüştüm "onlara 5 bine doğum yapabiliyorum"
İşin trajik kısmı
İlk doktor hanım; ilerde dikişlerinde acilma olabilir. Klasik sezeryan yapalım dedi. Peki dedim çıktım.
2. Doktor hanıma gittim; oda sen çok ameliyat geçirmişsin ileride yapışıklık vs olur ve ciddi sorunlara yol açar dedi. Onada okey diyipdur bide doçent hanıma gideyim dedim. O baştan kesip attı, benim kolum ağrıyo, şu sıralar dogum almıyorum dedi.
Aldığım cevaplar karşısında ağlamaklı ağlamaklı prof. Doktoruma çıktım.
Hocam hiç biri mevcut dikiş üzerinden doğum yapmak istemiyo, risklerinden bahsediyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Adam gerile gerile ben yaparım dedi. E boşuna prof olmamış dedim içimdenkolaylıklar dileyip çıktım.
Eşimde yeni dikişlerin seni mutsuz edecekse zorlarız filan diyo ama benimde elim titriyo doğrusu.
Siz olsanız ne yapardınız bu durumda, ne hissederdiniz. Ben abartıyo olabilir miyim.
Dogrudur yasamadigim icin bilemiyorum. Deri aldirma ameliyatlarinda da korse kullaniliyor. Belki doktora danissaydiniz uygun gordugu bir medikal korse olurdu. Korse ile toparlaniyor vücut. Eskiden çarşafla döndüre döndüre sıkı şekilde sararlarmış karnı.Hayır dikişler çok acıyordu
Asla mümkün değildi korse .
Kullanabilmiş olsaydım toparlanırdı belki
Danıştığım doktorlar bana güven vermedi. Ne olacağı konusinda endişelerim var.Sezaryen dikişi sizin ameliyat iziniz kadar büyük olmuyor. Altta olduğu için göze de çok batmıyor. Doğum sonrası verilen kremi kullanırsanız iz bile kalmayabilir.
O kisiden kisiye gore degisiyor. Bazilwrinda ilk dogumda bisey olmazken sonrakilerde oluyor. Kimiside 4-5 cocukla cillop.. yas genetik vs hepsi onemli
valla uzmanların doktorların söylediği buBen de hep bu sözler duyardım
Umut vaat eden sözler
Ama bende bu da olmadı
Sağolun inşallahMerhaba,
Kuzenim 2 kere sezaryen oldu aynı yerden cilt kesisi yapılmıştı. Sizin 3.ye olacakmış ama eğer en ufak bir risk olsa profesörünüz bunu riske atmazdı diye düşünüyorum. Başka bir işinin ehli doktora randevu alıp fikir alabilirsiniz. Ama aslında sezaryen doğum için bir profesöre ve hastaneye toplam 10bin ödenmesi bana o kadar da çok gelmedi. İstanbuldaysanız ilerde çocuk düşündüğümde alırım doktor önerisi olarak :))))
Ayrıca kendinizi en iyi siz tanırsınız. Şimdi 5 bin az vermek için ömür boyu vücudunuzda istemediğiniz bir iz bırakmayın. Sizin hayatınızı çok sarsmayacaksa bence tanıyıp bildiğiniz doktorla devam edin. (Ama yine belirtiyorum, ben olsam 3.ye aynı yerden kesi yapılması sorun oluşturur mu diye başka bir profesöre daha danışırdım)
Sağlıkla kavuşun bebişinize inşallah.![]()
bence hiç riske girmeyin sağlık en önemlisiDanıştığım doktorlar bana güven vermedi. Ne olacağı konusinda endişelerim var.
estetik dikiş müthiş bir şey. ben açık kalp ameliyatlıyım ve dikişlerim belli bile olmuyor desem yeridir.ip gibi resmenaynen öyle sezeryan dikiş izi normal dikiş gibi değil sanki lazerle yapıştırmışlar gibi incecik açık renk iz sanki eğilmiş doğrulmuşsunuzda kat izi olmuş gibi değil mi ve çok aşağıda
dikişi yapan doktor çok önemli çoğunluğuda estetikli gibi düzgün yapıyor artık...
aynen öyleestetik dikiş müthiş bir şey. ben açık kalp ameliyatlıyım ve dikişlerim belli bile olmuyor desem yeridir.ip gibi resmen
spor yaparsanız geçer , spor sonrası geçmemesi imkansız yani teknik olarak imkansız :)
bu arada tartıdaki rakamı da baz almayın yaş ilerledikçe bile yağ oranımız artar kilomuz aynı kalsa bile
kilonuz aynı olabilir ama yağlanmışsınızdır onu demek istiyorum
Eki Görüntüle 2995118
Benim dikişlerde estetik, yapıştırma tekniği ve ince bi cizgi varaynen öyle
konu sahibi hep ağır dikişler yaşadığı için korkuyor ya estetik dikişi görse güler bu muymuş diye dikiş bile demeye utanır insanresmen incecik iz
sizin diklemesine kocaman ortada bir izBenim dikişlerde estetik, yapıştırma tekniği ve ince bi cizgi var
o zaman yıllardır değiştirmediğiniz yeme düzeni ve yaşam şekliniz değişmek istiyordur. bende 2 doğum yaptım göbek fazla kilo vs. yok. bu doğum bahanesine sığınmak yerine dikkat etmekle ilgili bence.Gayet de doğumla ilgisi var
En azından benimkisi kesinlikle öyle
Ortaokuldan evlenene kadar aynı kilodaydım .
Doğumdan beri de 10 yıldır aynı kilodayım .
Yaşam şeklim ve yeme düzenim aynı .
O doğum / hamilelik göbeği duruyor gitmedi .