BEDENİMDE BAŞKA DİKİŞ İZİ İSTEMİYORUM 😴

Sporla da alakası olan bir şey değil

Kilom aynı derken yağ ve kas oranından bahsediyorum zaten . Yoksa tartıdaki kilonun zerre önemi yok 😉

Zaten konu yağlanmak değil , doğum göbeği ..

Yani emzirince kesin gider
Bol su içince kesin gider
Spor yapınca kesin gider diye bir şey asla yok .

Kesinlikle bünye ile alakalı ..
Benim çok yakın tanıdığım da öyle. 34-36 beden arasıdır ama küçücük çıkıntı şeklinde göbeği hep vardı. Doktora da gitti, diyetisyene de...Spora dikişleri iyileşince hemen gitti. 2 çocuğu var ve o küçücük göbek yine var yine 36 beden. Rahatsız edici bit şey değil ama bikini giyer taş gibidir hep.
Bence doğru diyorsunuz yani

bir üye arkadaş yazmış merak ettim googledan baktım vallahi o kadar ameliyat geçirdim hiçbiyerimde öyle dikiş izi yok
google görseldeki gibi izi olan var mı ?
yeni doğum yaptiğimda kırmızı iz şeklindeydi 3 hafta sonra kendi ten rengim oldu 1 ay sonra tamamen geçti

Sezaryen dikişi sizin ameliyat iziniz kadar büyük olmuyor. Altta olduğu için göze de çok batmıyor. Doğum sonrası verilen kremi kullanırsanız iz bile kalmayabilir.
Katılıyorum. Benim de dikiş izim çok belli olmuyor, göze batmıyor.
Arkadaşım bi krem sürmüştü hiç iz kalmadı demişti. Adını hatırlamıyorum kremin. Biraz pahalı demişti ama 10 bin vermekten çok daha iyidir.

Ayrıca diğer doktorların söyledikleri riskler dikiş izinden daha kötü. Özellikle yapışma olması çok kötü olur.

Katılıyorum. Benim de dikiş izim çok belli olmuyor, göze batmıyor.
Arkadaşım bi krem sürmüştü hiç iz kalmadı demişti. Adını hatırlamıyorum kremin. Biraz pahalı demişti ama 10 bin vermekten çok daha iyidir.

Ayrıca diğer doktorların söyledikleri riskler dikiş izinden daha kötü. Özellikle yapışma olması çok kötü olur.
Contractubex kremin adı. Ben düzenli kullanamamıştım. Kullansam faydası olurdu.

Benim çok yakın tanıdığım da öyle. 34-36 beden arasıdır ama küçücük çıkıntı şeklinde göbeği hep vardı. Doktora da gitti, diyetisyene de...Spora dikişleri iyileşince hemen gitti. 2 çocuğu var ve o küçücük göbek yine var yine 36 beden. Rahatsız edici bit şey değil ama bikini giyer taş gibidir hep.
gıda intoleransı testi yaptırsın büyük ihtimal gluten hassasiyeti vardır

gıda intoleransı testi yaptırsın büyük ihtimal gluten hassasiyeti vardır
Yapıldı doktora gitti. Kadın doğuma da gönderdiler mesela.
Kisti çıktı ondandır dediler ilac kullandı, eridi,ama yine öyle. Kıyafetle vs hic belli değil zaten ama o kiloya, yağ oranına göre fazla.
Hoş dümdüz olması da iyi değilmiş birazcık olması daha sağlıklı diye okumuştum birkaç yerde.

Yapıldı doktora gitti. Kadın doğuma da gönderdiler mesela.
Kisti çıktı ondandır dediler ilac kullandı, eridi,ama yine öyle. Kıyafetle vs hic belli değil zaten ama o kiloya, yağ oranına göre fazla.
Hoş dümdüz olması da iyi değilmiş birazcık olması daha sağlıklı diye okumuştum birkaç yerde.
çok zayıfda olunsa hafif karında çıkıntı normal zaten hangimizde yok ki
birde + yaş ilerledikçe de yer çekimine karşı vücudumuz bir noktada pes ediyor ve yüz gibi kol gibi derimiz gevşiyor karnımızda da kalçamızda da ...
asla 20 yaşındaki gibi olamaz tabiki oturunca göbekli gibi katlanmıyorsa sıkıntı yok regl olduğumuzda bile şişiyor karın göbek ,tuzu seven turşu yiyen bazı gıdaya karşı hassasiyeti olan çok kahve içen şekerli şeyler tüketenlerinde bir miktar (zayıf bile olsa) göbeği oluyor ... Yağlı durmadıktan sonra hafif çıkıntının hiç zararı olmaz, arkadaşınız kusursuz olmak istiyor sanırım :)

Aynen öyle
Sanki %100 herkes öyle oluyormuş gibi anlatılır hep .
Öyle olmayan kişiler de var , bilinsin istedim .

Ben lisanslı aktif sporcu idim ve 27 yaşında anne oldum . Ancak iç karnım yok denecek kadar küçük . Su içince bile karnım dışarı çıkar . Fazla kilom yok . Fitim . Ama o doğum göbeği duruyor . Gerçi “genç kızların göbeğinden daha az göbeğin var abartıyorsun” diyorlar . Tabi ben eski halimi bildiğim için o göbek gözüme batıyor
Yapi Meselesi biraz..yani dogurmayanlarda sifir gobek degil her zaman sonucta…sen sporcuymussun vucudun daha cabuk toparlamistir genel anlamda.. hic spor yapmayanla yapan bir degil. Saglik olsunda ne yapalim

Valla 1 sene evvel ben o fiyata yakın bir doğum yaptım. Öyle çok lüks bir hastane de değildi.
Eğer birine güveniyor ve iyi sonuç aldıysam borçlanırım yine de ona doğum yaparım.
Sonuçta doğum sürekli olmuyor ve bence çok çok özel.

Tam da beni tarif etmişsiniz 😊

Benim gömülü bir yirmilik dişim vardı. Diş doktorum burada çekemem, operasyonla hastane bünyesinde alınması gerekiyor dedi. Sorduğum başka doktorlardan da aynı yanıtı aldım. Bir tanesi ben çekerim hiç problem olmaz dedi. Tamam dedim randevumu aldım. O gün neredeyse panik atak geçirecektim o diş çekilirken. Adam dişi o kadar zor bulup tuttu çekki ki ağzımı bile yırtmış. Ben derin ve sık nefesler almaya başlayınca bayılacağım sandı o bile tedirgin oldu. Aman aman riskli işlere bi daha asla girmem. Bir hafta da şiş suratla dolandım. Yerinde olsam yatay çizgiyi seve seve taşırım ki bende de var. Hiç göze batmıyor bence.
Doktorlar ,sorun degil hallederiz diyor ama oyle olmuyor.arkadasim 2.bebegine hamile iken bebeğin idrar torbasina tutundugunu yada çok yakınında olduğunu gibi birşey demişti. (Aradan zaman tam hatirlamiyorum) doktorlar riskli demiş.hatta idrar torbasindan da operasyon gecirebilirsin demiş.sanırım bir yapisiklik vardı..hatta ankara ya git burada ameliyat edemeyiz demişlerdi.bir tanesi de aynı sizde olduğu gibi,sorun değil halledilir demişti..doktor demez mi çok kan kaybedersin ,bilmem kaç unite de kan lazım olur diye😑 ankara ya gitti,prof ameliyat oldu.sorun çıkmadı sukur..3-5 doktor aynı şeyi diyorsa ben onları dinlerim

o zaman yıllardır değiştirmediğiniz yeme düzeni ve yaşam şekliniz değişmek istiyordur. bende 2 doğum yaptım göbek fazla kilo vs. yok. bu doğum bahanesine sığınmak yerine dikkat etmekle ilgili bence.

Benceyle sizceyle olmuyor o iş
Kaç mesajdır anlatıyorum .
Birebir yakınının örneğini yazan da olmuş .
Hâlâ anlamamakta ısrar etmek sizin tercihiniz

Ic karın kaslarında yırtılma vardır ve o göbek gibi durur,spor veya başka birsey pek fayda etmez

Hiç çocuğu olmayan biri olsanız amaaan doğumdan sonra hepsi boş gelecek diyecektim ama sizin hali hazırda bir çocuğunuz varmış. Çatlaklarınız artacak vücudunuz biraz daha deforme olacak. Kilo alacaksınız belki uzun süre veremeyeceksiniz. Moral bozmak istemem ama süreç böyle bildiğiniz gibi.
Bir de tekrar tekrar aynı dikişten gitmek riskli bir durum ki diğer doktorlar yanaşmak istemiyor. Ben sizin yerinizde güvenilir başka bir profa danışırdım.
Bu arada ücreti makul bence ille istiyorsanız zorlanabilir.

o zaman yıllardır değiştirmediğiniz yeme düzeni ve yaşam şekliniz değişmek istiyordur. bende 2 doğum yaptım göbek fazla kilo vs. yok. bu doğum bahanesine sığınmak yerine dikkat etmekle ilgili bence.

8 ay önce doğum yaptım. Vücut tipim tamamen değişti. Normal halimden 2 3 kilo fazlam var ama hiçbir kıyafetim olmuyor. Doğum bahanesine sığınmak değil doğum vücudu çok değiştiriyor bence.

bir üye arkadaş yazmış merak ettim googledan baktım vallahi o kadar ameliyat geçirdim hiçbiyerimde öyle dikiş izi yok
google görseldeki gibi izi olan var mı ?
yeni doğum yaptiğimda kırmızı iz şeklindeydi 3 hafta sonra kendi ten rengim oldu 1 ay sonra tamamen geçti

Kaç yaşında doğum yaptın. Cilt yapısıyla da alakası olabilir. Benim hala kırmızı iz.

Back
X