Bedenimi beğenemiyorum?

hacise

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2022
269
280
23
24
Boy ve kilom normal 61 kiloyum şu an, ama kendimi kadınsı bulmuyorum. bu yaşımda artan yırtıklarım, selülitlerim ile ne yapıcam bilmiyorum. Ne giysem yakıştıramıyorum, her zaman önemli olan iç güzellik derim ama dış güzellikte psikoloji için çok önemliymiş anlıyorum ... Bu yaşıma kadar ne etek giydim ne şort ne askulı... kendimle nasıl barışabilirim bilmiyorum.

+ kilonuz da normalmis. Sorun bedeniniz değil, özgüveniniz. O yönde kendinizi geliştirmeye çalışırsanız eğer tüm bu düşüncelerden kurtulacaksınız emin olun🌼

Diger konu da bu konu da bir kac cümlelik. Söyle kendinizi toparlayip tek bir konuda genel derdinizi anlatsanız?

Bu yaşta kadınsı olunmaz zaten. Neden böyle bir istek?
Hayır, bu bir istek değil ki zaten kendimi erkek vücuduna girmiş gibi kıvrımsız hissediyorum. Bu benim için özgüven kırıyor. Ve nasıl bu durumu sevebilirim ya da aşabilirim ben bunu soruyorum. Belki takmadım ama annem tarafından gelen hep bir eleştiri oldu fiziğime karşı. Ve ben sevemedim. görmek istemedim.

Bahsettiğiniz nasil bir vücut şekli? Popo ve göğüs mü yok yani dümdüz mü duruyorsunuz. En iyisi spor yapın vücudunuz şekillenir.

Hayır, bu bir istek değil ki zaten kendimi erkek vücuduna girmiş gibi kıvrımsız hissediyorum. Bu benim için özgüven kırıyor. Ve nasıl bu durumu sevebilirim ya da aşabilirim ben bunu soruyorum. Belki takmadım ama annem tarafından gelen hep bir eleştiri oldu fiziğime karşı. Ve ben sevemedim. görmek istemedim.
Evet üstte de belirttiğim gibi özgüven problemi bu. Sizin de söylediğiniz gibi özgüveniniz kirilmis. Yoksa eminim ki hiçbir şey yoktur bedeninizde. Selülit vs herkeste olan şeyler, mankenlerde bile. Eğer daha iyi hissetmek isterseniz spor da yapın. Hiçbir şey çözümsüz değil. ama mühim olan özgüveni geliştirmek, kendini her halinle sevebilmek. İşte o zaman gerçekten iyi hissedersiniz, her anlamda

Evet üstte de belirttiğim gibi özgüven problemi bu. Sizin de söylediğiniz gibi özgüveniniz kirilmis. Yoksa eminim ki hiçbir şey yoktur bedeninizde. Selülit vs herkeste olan şeyler, mankenlerde bile. Eğer daha iyi hissetmek isterseniz spor da yapın. Hiçbir şey çözümsüz değil. ama mühim olan özgüveni geliştirmek, kendini her halinle sevebilmek. İşte o zaman gerçekten iyi hissedersiniz, her anlamda
Bunu nasıl başarabilirim bilmiyorum çünkü her kadından kendine güvenmeyen özgüvensiz kelimeleri illaki hep duyarız. Beden olumlamalara çalıştım, bilinçaltına ama bendeki bu durumlar düzelmiyor. Çevremde özellikle annemin beğendiği fizik yapılarıyla istemeden kendimi hep kıyaslıyorum.

Bunu nasıl başarabilirim bilmiyorum çünkü her kadından kendine güvenmeyen özgüvensiz kelimeleri illaki hep duyarız. Beden olumlamalara çalıştım, bilinçaltına ama bendeki bu durumlar düzelmiyor. Çevremde özellikle annemin beğendiği fizik yapılarıyla istemeden kendimi hep kıyaslıyorum.
Öncelikle şunu telkin edin hep kendinize. Anneniz değil sizin ne düşündüğünüz önemli. Siz kendinizi sevdikten sonra tüm dünya sizi begenmese kaç yazar. Özgüvenli ilgili videoları izleyin YouTube'dan tavsiye ederim. Beyhan Budak

Boy ve kilom normal 61 kiloyum şu an, ama kendimi kadınsı bulmuyorum. bu yaşımda artan yırtıklarım, selülitlerim ile ne yapıcam bilmiyorum. Ne giysem yakıştıramıyorum, her zaman önemli olan iç güzellik derim ama dış güzellikte psikoloji için çok önemliymiş anlıyorum ... Bu yaşıma kadar ne etek giydim ne şort ne askulı... kendimle nasıl barışabilirim bilmiyorum.
Yaş kaç ? spor ve sağlıklı beslenme ile istediğiniz bedene kavusabilirsiniz.

Çevremde özellikle annemin beğendiği fizik yapılarıyla istemeden kendimi hep kıyaslıyorum.
Sorun burada annemiz bizi beğendiği kadar kendimizi beğeniyoruz işte. Ebeveynin yaptığı eleştiri özgüvensizliğin en büyük nedeni. Sen de muhtemel kendini beğenmek değil annenin seni beğenmesini istiyorsun.

Ben de cok kilo aldim bi anda veremiyorum, diyette yapasim glmiyor offf öyle işte:/

Ben de 1.59 boy 53 kiloyum 60 üstü kilom olunca fiziğim değişiyor o yüzden dikkat etmeye çalışıyorum. Yürüyüş ve sağlıklı beslenme ile daha şekilli bir vücudun olabilir. Onun dışında kendini geliştirecek kurslara katılabilirsin baya iyi geliyor

Ancak seni görebilirsek objektif bir yorum yapabiliriz...

O yaşta kadınsı olunmaz, özellikle ağır makyaj ve süslü kıyafetler absürt durur, gençsin biraz rahat takıl. O dediklerini bende giymedim. kadınsı olmanın anlamı şort veya askılı gibi açık kıyaeftler değil. (hatta benim görüşüm, kimseyi eleştirmiyor ya da yadırgamıyorum, ama bedenini öyle çok açık sergilemek kadını ancak cinsel bir objeye dönüştürür, kadınsı kılmaz.)

Örnek salaş ve meskülen giyim bile anında kadınsı kılınabilir. pantolonun altına bir topuklu ayakkabı, günlük kıyafetin üzerine bir kırmızı ruj yeter.

Ama artık böyle şeylerle uğraşacak enerjim yok, zaten umurumda da değil.

Back
X