Begenilmiyorum.

Yalniztombik

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2019
159
134
23
34
Hepinize selam olsun kk'nin guzel bayanlari.Sizlere hem ic dokme hem de akil danismaya geldim.Bu ikinci uyeligim digerine giris yapamadim.28 yasinda yakinda 2 yasina giricek oglu olan gurbette yasayan bir bayanim.Esimin isi dolayisiyla ücra hicbir imkani olmayan bir ilcedeyiz.merkez bir bucuk saat ama yollari kotu yani esim olmadan asla gidemiyorum.Söyle ki dogumdan once zayif,bakimli bir bayandim.Esimde cok begenirdi hissederdim.Ancak dogumdan sonra fazlasiyla saldim kendimi aslinda mecbur kaldim.Oglum bir saniye bile yanimdan ayrilmayan bir cocuk.Yemek bile esim gelince yapabiliyorum.Eline oyalanick birsey versem dahi yaninda oturucam.Bu huyundan dolayi ne kasimi alabiliyorum ne sacimi tarayabiliyorum.Aksam on bucuk gbi uyuyor oda bulasik topla camasir as katla bi dus al derken cok gec oluyor ve hemen yatmak istyrm.Ailem kilomla tipimle cok alay ediyor ozellikle kardesim.Esimin yaninda rencide ediyor.Esiminde beni begenmedigini fark ediyorum artik. Yanasmiyor eskisi gbi sevmiyor alttan alttan begenmedigini ima ediyor ama direk sorumca begeniyorum diyor.Gecen bir sinirle merkezde kuafore randevu aldim kaslarim cok dokuldu dogumdan sonra yamul yumuk berbat halde.mikroblading yaptirmk istyrm bikac bakimda dahil toplamda bin liraya yakin masraf cikiyor.kredi kartim var onla karsilamayi dusunuyorm.calismiyorum buarada.ama annem odememe yardimci olacagini soyledi.ama bir yandanda vicdan yapiyorum bosami harciyacagim ustelik bu ay adak kesilick diyorum bir yandan da yas geciyor nezaman kadar taviz vericeksin kendinden uzuleceksin diyorum.Sizce ne yapmaliyim? Birdaha mi gelicem dunyaya deyip kendimi onemsemeli miyim? Yoksa gercekten o kadar masraf edilmez boyle devam et mi demeliyim? Bu arada istahimda cok acik onerebileceginiz bi cay var mi? Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.Guzel gunleriniz olsun..
Guncelleme: 7 sayfaya kaslarimin fotosunu yukledim

Son düzenleme:
Öncelikli olarak ev işi, cocuk tahmin ediyorum ki cok zor. Sizi anlamaya da calısıyorum, size bu sekilde hissettirmeye,dalga gecmeye kimsenin hakkı yok. Acık acık yazın kardesinize ben cok rahatsız oluyorum ve mutsuz oluyorum bunun sebebi de sensin tarzında.(bence bu asamada dik durup kendinizi sevin, kimse mükemmel değil ki olmak zorunda da değil)Kilo verin elbette ama saglıgınız için. Zaten paketli gıda yemedğinizde, cay kahve yanı tatlı alıskanlıgını önlemek için de kuru meyvelerden faydalanın. Sabah kahvaltılarınıza cevizi, bademi ekleyin. Ek olarak Baska bir rahatsızlığınız vardır yoktur bilemiyorum bence kan testlerinize de baktırın fırsat bulunca. Kaş mevzusuna gelince önce yglarla serumlarla her aksam düzenli bakımınızı yapın.Yüzünüz için nemlendirmeyi unutmayın (bol su ve kolajen kırısıklar için etkili) Instagramda bebekle beraber egzersiz yapan kadınlar var biraz da onları takip ettiniz mi hallolur gider. Allah Baska dert vermesin =)

Bir anda bakim icin kontrolsuz harcama yapip sonra uzulmeyin ama kendinize ayirdiginiz parayi da baska biseye harcansin diye vermeyin.

Once kendi imkanlarinizla baslayin. Kas aldirin yani bi sekil verdirin sonra da kas bakimi icin hazir yaglar var rimel seklinde onlardan alip kullanmaya baslayin ki tanesi 20 TL olup ise yarayanlari var aktara danisabilirsiniz.

Hergün disari cikıp bebeginizle yuruyün.

Saglikli beslenmeye gayret edin.

Sadece paraya bagimli olarak degil de elinizdeki imkanlarla eski bakimli gunlerinizdeki gibi olmaya calisin derim.

Amannn destekleyende varmıs yaptır gitsin kendini en azından bi süre bile olsa iyi hissedersin
Kilo icinde cayla olmaz ye ye ye cay ic öyle bi dünya yok malesef
Diyetisyene gitmelisin

Sacimi bile tarayamiyorum nedir yahu? Hepimiz dogurduk buyuttuk kendine zaman ayiracaksin. Ben dogumdan bir iki ay sonra ideal kilomdaydim herkes cok sanslisin kilo sorunun yok duyordu da sansla alakasi yok. Resmen sadece saglikli seyler yiyerek yasadim. Simdi de 52 kiloyum ama ben de tatli pasta yemek istiyorum hatta resmen kendimle savas vererek yemiyorum. Yani yeni bir baslangic yapin sonra kac yuz vs. Ilk once kilolar gitmeli.

o dalga gecilme olayini ben de yasadim maalesef,
hem de sizin gibi cok yakinlarim tarafindan :(

onun disinda bn tl yi sadece kaslariniza mi harcayacaksiniz, o kismi anlamadim,
bana cok geldi,
o paraya ozel hoca tutup 2-3 ayda fitlesebilirsiniz bile.

ama sac tarayamamak, kaslari aldiramamak kisminda biraz bahane uretiyorsunuz kabul edin.
saclariniz rapunzel model degilse sac taramak dediginiz 2 dakikadir yani.

Aslında 1000 tl mikroblading + birkaç bakım için çok iyi bir fiyat. Sadece güvenilir biryer olduğuna emin olun da sonradan pişman olmayın. Çünkü çok ucuz geldi bana.

Siz bence bu işlemlerden önce bir endokrin uzmanından randevu alın. Doğum, hamilelik derken hormonlarınız altüst olmuştur. Kaş dökülmesi, kilo verememe vs. Hipotrioidle alakalı mesela. Belki iştah artışı da vücudunuzdaki başka bir eksiklikten kaynaklıdır. Önce bu eksiklikleri takviye edin. Hem size enerji de verir.

Çocuğunuz belki çok zor bir çocuktur bilmiyorum. Ama sizin anlattığınızdan ben annesi yanında olduğu sürece sakin duran bir çocuk izlenimi aldım. Haksızsam uzaktan konuşması kolay demeniz serbest ama çocuğunuzu yanınıza oturtup halletmeyi denesenize kaş, saç tarama, spor, yemek gibi işleri. Yani bütün gün yanında oturup napıyorsunuz çocuğunuzun. Oyun oynuyorsanız işleri oyuna çevirmeyi deneyin.

Kardesinizle konusun, cok uzuldugunuzu ve destek cikmayacaksada dalga gecmemesini sert sekilde belirtin. Hem cocuk hem ev cok zor biliyorum benimde 2 cocugum var, calisiyorum saatlerim dengesiz ve ev isleri cok yoruluyorum. Hem kendi yapim hem dogum vs asiri derecede kilo almistim. Gecen yil bu zamanlar aniden karar alip diyete basladim 112 kg gormuslugum var. 108 kgla burda canimm diyet takimimi kesfettim ve 86 kgla mezun oldum. Nerdeyse 1 haftadirda diyete devam ediyorum hedefime cok var. En son hedefime ulastigimda yapmak istediklerim var. 1 kg vermek bile oyle motive ediyorki insani, inanki kilo vermeyle basla gerisi kesinlikle gelir.
Planla kendine hedeflerini yaz, ne istiyorsun seni ne motive eder. Cocugunu annene teyzesine vs birak 2 saatligine git kuafore veya sporsalonuna mesela. Ne kadar zorda olsa, imkan yaratabilirsin.

Bende bu kadar hareketli bir cocuk varken nasil kilo aliniyor onu anlamiyorum.
Belki devamli kuafore gidip bakim yapamazsiniz ama evde gunde10 15 dk ayirip kendinize cekiduzen verebilirsiniz.
Bakin benim 3 cocugum var ve inanin hepsi birbirinden zor cocuk.

arada saldigim olur ama mutlaka kendime bakmaya calisirim.
Kilo cok onemli onu mutlaka halledin.direkt yasi buyultuyor kilo fazla olunca.
Kaslariniz icin ani karar vermeyin belki toparlar kendi kendine.ona vereceginiz parayla diger guzellik ihtiyaclarinizi karsilayin.

Bence o parayla bi yürüyüş bandı al kışın evde yürürsun yazın dışarda ben sadece yürüyüşle ve ekmeği keserek 18 Kilo verdim ki aburcubur çok yedigim halde ve tiroitlerim olmadığı halde bence biraz azimle olmucak hiç bişey yok bakimida kendiniZ evde yapabilirsiniz kaslarinizi her ay esinizle gidip aldirabilirsiniz.gunluk bir Türk kahvesi içip hem metobolizma hizlandirip hemde telvesiyle piling yapabilirsin,sirke limon ve yaş naneyi kaynatip tonik yap süper patlatıyor cildi hergün sabah surunce

Back
X