- 16 Temmuz 2013
- 3.204
- 4.167
- 83
- Konu Sahibi huzurluyumben
ayrıca bölümü güzel, enınde sonunda iş bulur.
sen kendı aılenı mutluluğunu düşün:)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşiniz istiyor kardeşinin gelmesini anlaşılan topu size atıyor,eğer görümcenizi çağırırsanız bütün masrafı siz karşılamayın,kendi babası kredi çeksin ve kursa giderken aynı zamanda çalışsın,sonuçta yurt dışında yaşıyorsunuz diye trilyonları kazanmıyorsunuz sizinde ona göre bakmanız gereken çocuklarınız var,bazen çevremden duyuyorum ev sahibisi falan yurt dışında yaşayanlar onlar yurt dışında yaşıyor maddi durumları çok iyidir falan gibi lafları, hiç sevmem böyle şeyleri aslında çünkü herkesin bir yaşam tarzı var bakmaları gereken aileler var,o yüzden bütün masrafı çekmeyin.Soyle, esim ortaya konuyu atti onceden.
Ama gelsin demiyor,
kendi ailesine de soylemedi bir sey su an icin.
Ben de simdi ilerde kardesi hic is bulamazsa filan cok uzulurmuyuz diye kendime dert edindim.
Ama zorluklarinin cok oldugunun da farkindayim, o yuzden hemen atlayip evet demedim.
Ama iste aklimdan cikmiyor, yanlis mi yaparim hayir diyerek diye.
kusura bakma canim, dun cok mesguldu isler, sana aticam bugun mesaj.canım benim bence gelmesin hiç gerek yok, maddi açıdan da zarar verir size.. önce sen ve kendi ailen öneli.. bu arada son yazdığım mesaja hala cevap vermedin unutmadım :)
Insallah bulur valla.ayrıca bölümü güzel, enınde sonunda iş bulur.
Eşiniz istiyor kardeşinin gelmesini anlaşılan topu size atıyor,eğer görümcenizi çağırırsanız bütün masrafı siz karşılamayın,kendi babası kredi çeksin ve kursa giderken aynı zamanda çalışsın,sonuçta yurt dışında yaşıyorsunuz diye trilyonları kazanmıyorsunuz sizinde ona göre bakmanız gereken çocuklarınız var,bazen çevremden duyuyorum ev sahibisi falan yurt dışında yaşayanlar onlar yurt dışında yaşıyor maddi durumları çok iyidir falan gibi lafları, hiç sevmem böyle şeyleri aslında çünkü herkesin bir yaşam tarzı var bakmaları gereken aileler var,o yüzden bütün masrafı çekmeyin.
O zaman şöyle yapın yaşadığı şehirde İngilizce kursuna gitsin,yaşadığınız ülkeye göre daha ucuz olur,siz zorlanmamış olursunuz,illa yüksek lisans yapmak istiyorsa kendi üniversitesinde de yapabilir,hatta akademik olarak orada devam edebilir.Aynen, burda kazancin kadar giderin de oluyor.
Universiteler mesela hep parali. Burs almak kolay deyil.
esim evet topu bana atiyor biraz da.
O yuzden de icim icimi kemiriyor benim de.
Kayinpederimin sadece bir emekli maasi var, kendilerine zor yetiyor.
Yani bizim ustlenmemiz gerekicek boyle bir durumda.
En azindan ilk etapta.
Yapılan yorumları okumadım ama, görümcenizin tek kurtuluş yolu orda master yapmak değil. Benim de Amerika'da halamlar yaşıyor 30 senedir. Halleri vakitleri yerindedir. Hatta ben de Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunuyum, İngilizce öğretmeniyim. Üni öğrencisiyken work and travel programıyla halamların yaşadığı eyalete gidip çalıştım. Teklif etmelerine rağmen onların evinde bile kalmadım, tatillerde gittim sadece. Orda olduğum süre içinde orda kalmayı yerleşmeyi çok düşündüm. Çeşitli yollar aradım. Halam hep turist vizesiyle gene gel bizde kal burda sana iş ayarlaız vs dedi ama ben sırf orda kalmak için alakasız işler yapmayı, onlardan geçinmeyi istemediğim için kabul etmedim. Diyeceğim o ki eğer ordan bir üniden kabul alırsa, part time bile olsa bi iş bulabilirse, maddi olarak az da olsa kendini geçindirecek bir güvencesi olursa bence siz de destek olun. Ama oraya gelmesi için burda işsiz olması geçerli bir sebep değil. Sizden geçinip iş çıkarsa bahtıma gibi bir yaklaşım kaç yaşına gelmiş bir insanın yapmaması gereken bir hayalperestlik bence.
O zaman şöyle yapın yaşadığı şehirde İngilizce kursuna gitsin,yaşadığınız ülkeye göre daha ucuz olur,siz zorlanmamış olursunuz,illa yüksek lisans yapmak istiyorsa kendi üniversitesinde de yapabilir,hatta akademik olarak orada devam edebilir.
Hiç bulaşma derim... Maalesef iyi niyeti öldürülmüş biri olarak..
cok sevindim senin adina.
ben de o kadar dil dokuyorum ki, git bir yerlerde bedavaya bile olsa calis.
Nerde calisicam ki diyorlar.
Diyorum, heryere basvur, git yuzyuze gorus en azindan.
ya cok cekingen, ya da gercekten yok.
Oyle is bulursun diyorum.
hatta ingilizce kursuna gonderlim diye teklif ettim, esim diyor ki, TR de ingilizce ogrenemezmis hemen.
Yani keske esim ve kaynim biraz ilgilenseler kardesleriyle.
Ben de kimse de aksiyon gormedigim icin dogru duzgun kendim duramiyorum bu sefer.
Türkiyede ingilizce kursuna gönderin. Yazında 3 ay kalsın sizin yanınızda. Canavar gibi olur. Benim tek eksiğim bu işte. Yurtdışına çıkamadım, akıcı konuşamıyorum.
Ayrıca çekingense, yurt dışına da gitse farketmez. Özel sektörde önemli olan kendine güvenen ve tuttuğu koparacak biri olduğunu ispat etmen. Tamam akademik başarıda önemli, okulda önemli ama karakter daha önemli. Kırk üniversite de bitirse, çekingen durursa iş bulamaz. Atak olacak. Ben 2 ay kuruş almadan çalıştım. Staj yaparken normalde maaş vermeleri lazım ama bana vermediler. Olsun dedim çalıştım. Bu bulduğum işin mülakatlarında stajdaki deneyimlerim çok işime yaradı.
2 yıldır iş bulamayosa sorun ondadır.
Yurtdışına gelse yüksekten ziyade ona katkı sadece dil olur.
İngilizce artık Türkçe gibi bilinmek zorunda işhayatında. O olmadığı için alınmıyo olma ihtimali yüksek.
Size gelip yüksek yapana kadar Türkiye de yabancı dil kursuna gitmesi 2 taraf için daha iyi olur.
Vay arkadaş, şöyle yengemiz olmadı ki.
Aynı bölümden mezun olan arkadaşım var gayet güzel bir yerde işe girdi çalışıyor. İmkansız değil yani. Şans biraz da tabi.
Çok karamsar düşünmeyin bir mesajınızda demişsiniz ya iş bulamazsa evlenemezse 40 yaşına gelirse vs. Yapmayın yahu, evet kimi daha çabuk kimi daha geç buluyor ama kimse sonsuza kadar işsiz kalmıyor. Ben de uzun süre iş aramış biri olarak yazıyorum, yabancı dilim de var üstelik. Tüm şartları sağlasan bile olmayınca olmuyor bazen. Aramaya devam etsin ya da kpss yi tekrar denesin bence.
tamam canım benim bekliyorum :)kusura bakma canim, dun cok mesguldu isler, sana aticam bugun mesaj.