Bekar kzlar buyrun muhabbete.. :))

günün yemeğini açıklıyorum...
Fırında Peynirli Patlıcan

Çok severek yediğimiz, kalori düşük, lezzeti yüksek fırında peynirli patlıcan tarifini sizinle paylaşmak istedim. Yaz günleri için hafif bir akşam yemeği yapmak istiyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.

Malzemeler,

3 adet bostan patlıcan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 adet domates
1 diş sarımsak
Yarım kâse rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım limonun suyu
Tuz, kekik
Kaynar su

Hazırlanışı,

Patlıcanların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Acısının çıkması için tuzlu soğuk suda 15 dakika bekletin.
Orta boy bir tencerenin yarısına kadar kaynar suyu doldurun.
Üzerine sıvıyağ ve bir limonun suyunu ekleyin.
Patlıcanları tencereye ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Domates sosunu hazırlamak için sarımsak ve domatesin kabuklarını soyun.
Mutfak robotundan geçirip püre haline getirin.
Tavaya domates sosunu alıp kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Ocaktan almadan önce kekik ve tuzunu ekleyin.
Haşlanmış patlıcanları makarna süzgecinde iyice süzün.
Derin bir borcama ya da fırın tepsisine patlıcanları dökün.
Üzerine domates sosu ve kaşar peynirini yayın.
Fırında peynirler kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun

Püf Noktası: Fırında patlıcanın 1 porsiyonu sadece 175 kalori. Günlük kalori ihtiyacımızın 2200-2400 kalori olduğunu düşünürsek hafif bir akşam yemeği yemiş olacağız.

Limon suyu; patlıcanların haşlanırken kararmasını önlüyor ve renginin beyazlamasını sağlıyor.

dilan bu nasıl bi duygu karmaşasdır canm belki aşıksındır ama aşkn tarifini bilmiyosundur kafamçokkarıştı

Hayret bişi yaa!! kızım sen şaka mısın nesiinn manyak karıııı :))) Dertler derya olmuş biz sandal, hanımefendi bir tut-i mucize-i guyem yani... gösterecem şimdi sana mucizeyi şöyle tam alnının ortasındaaa kız kurusu... oooff yoruldum acılardan yoruldumm yalnızlıktann...Senle beraber olsakta sevgiliim..Hiç görmesek birbirmizi özlesekÖmür boyu bağlansakta sevinsekte üzülsekteYalnızlık ömür boyuuuBirden sen gelsen aklımaSeni unutsam bazı bazıMeraklansam gizliceDelice kıskansam seniHEP YALNIZLIK VAR SONUNDAYALNIZLIK ÖMÜR BOYUHEP YALNIZLIK VAR SONUNDA YALNIZLIK ÖMÜR BOYUişte şu anda duygularımı bu cümlelerle açıklıyabiliyorum :S

ayyy canım benm yaa yazık sana spedyy kuzum yaaa senin ii bni masaja ihtiyacın var bence dilancıım bence senin kafanı görkem karıştırıyor

kızlar bizim birimde görkem ve fikret die birileri var bunlar hep beraber geziyorlar fikret benm peişmden görkemde dilanın peişnden koşuyor iş yerinde tüm gün neredeyse köşe kapmaca oynuyoruz diyebilirim... delikafadulden sırnaşık şey

Ördüğüm Şallar Lavanta Ekliycem Demiştim

Turuncu,Siyah,Kırmızı,Pembe,Beyaz Falan filan işte.

Ama benim favorim beyaz en alttaki ( gelinlikle süper duruyor)
Siyahı da Gece falan kürk gibi

kızım sen ne anlarsın hücredene mücreden tek bildiğin şey bilgisyara pis bilgisayar mühendisi seni... :mymeka::tomato::teytey:

Ördüğüm Şallar Lavanta Ekliycem Demiştim

Turuncu,Siyah,Kırmızı,Pembe,Beyaz Falan filan işte.

Ama benim favorim beyaz en alttaki ( gelinlikle süper duruyor)
Siyahı da Gece falan kürk gibi

anamm ciddimizin kız hepsini senmi ördün valla helal olsun pes doğrusu ellerine sağlık canım maşallah çok güzelmiş hepside ben örgü örmeyi bile bilmiorum bırak şal mal yapmayı puhahah :kedi: -tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-

bende konulara cok fransız kaldım ama...bende sevgilimi bekliyorum askerden dönmesini ölee üzgün üzgünn:çok üzgünüm:

Ben Ördüm Canım Bunların hepsini
Anneminde ördükleri var ama malesef Resimleri yok kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

bende konulara cok fransız kaldım ama...bende sevgilimi bekliyorum askerden dönmesini ölee üzgün üzgünn:çok üzgünüm:

Sayılı Gün ÇAbuk Geçer Canım

canım hoşgeldin aramıza işallah en kısa zamanda döner de kavuşursunuz işallah :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

e kızım ben yemicem nasıl olsa dimi belki aramızda patlıcana bayılan arkadaşlarımız vardır bence dünyanın en gereksiz boşu boşuna oluşmuş bir sebze tadından da herşeyinden de nefret ediyorum hemde yiyince dilmde tüm vücudum da kabarıyor alerjim var patlıcana karşı lmaz:

ben patlıcanı çok seviyorum bak en iyisi sen bu böreği yap bana getir bu arada speedy şalların çok güzeldi özellikle o bembeyaz ve siyah olanı.. çok beğendim yaa.. zbyd cim sizide Allah kavuştursun canım.. merak etme konuya fransız kalmadın zaten şu anda konu falan yok herkes ortaya bi konu atıyo hepsine yetişmeye çalışıyoruz sende içinde ne var dök canım sal içindeki tüm kötülükleri ben dinleriim seni

gonzelesss ben görmedim kii ama 30 dk içinde ekleyip kaldırmısın...site açıktı ben dışarıdaydım =(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…