Bekar ve çalışmayanlar anneniz ev işine yardım ediyor mu

guguklusaatTR

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2015
164
85
28
33
Evet bu baslık ne kadar dogru bir baslık oldu bilemiyorum cünkü kimi evde bütün işi anneler kimi evde de kızlar yapıyor benim merak ettiğim ve artık dayanamayıp arada anneme söylendiğim bir konu var nerdeyse bir yıldır falan bak günler dısında bulaşık mutfak işleri benim yemegi annem yapıyor tabi bunun dısında da camasırları yıkayıp asıyor ve yemek yapıyor bunun dısında bi cok iş bnde diğer işler degil ama mutfak işi tek basına beni cok yoruyor yani orda dağ gibi bulaşık kalsa cok nadir oldugu günler dısında elini sürmüyor sofrayı bes kişilik hanede yalnızca ben topluyorum elde yıkanan seyler bazen o kadar dag gibi oluyor ki yapılan yemekten dolayı sinirden catlanacak gibi oluyorum tamam onlarda zamanında çok iş yaptı simdi haklı olarak devrediyorlar ama ben o kadar bulasıgın altından belim agroyarak kalkıyorum yani en azından masadan. Bir kaç bişey alsa hayır bide ablamlar geldiği zaman ablamda sagolsun hiç yardım etmez masayı komple ben kaldırıyorum bulasıgını ben yıkıyorum ona da söylenince ablam niye yardım etmiyor diyorum kızıyor bu sefer misafir diyo ya artık baya baya sorun kimde onu merak ediyorum eğer bendeyse yani yapmam gerekiyorsa artk anneme söylenmeyeceğim cünkü kendimi tutamıyorum bazen

Oncelikle keske noktalama isaretleri kullansaniz, okuyanlara aciyin lutfen.

Konunuza gelince annenizin yasi kac bilmiyorum ama biz de hic boyle seyler olmadi. Annenizi bilmem ama ablanizin yardim etmesi sart.
Ayrica makineniz yok mu, niye hala elde yikiyorsunuz camasir ve bulasiklari?

Farketmemişim yazarken. Annem elli yasında biz öyle tencereleri plastik kapları falan elde yıkıyoruz annem makineye attırmıyor sagolsun bense mecburen elde yıkıyorum. Valla ablam evli oldugu için kayinvalidesine gittiği zmn oda orda sanırım mutfak işlerini kendi. Yapıyor yani görümcesi falan yardım etmiyorsa belki bize gelince yapmak istemiyordur diye düşünüyorum ama bilemiyorum o ilişkiler nasıl oluyor bilemediğim için

Bizim büyük teyzemiz sizin anneniz gibiydi, 4 kızı vardı ve büyüdüklerinde ev işinden çekmişti elini eteğini. Sonra hepsi evlenip gidince evi oldu mu sana neredeyse çöp ev Artık nasıl saldıysa kadın bir toz almaktan aciz durumdaydı. Annenizi böyle örneklerle korkutabilirsiniz bence

Aman Allah km
Valla kimi zaman aklıma gelmiyor degil evlendiğim zaman evin durumu nasıl olur diye inşallah o kadarda olmaz

Ya canım ben tencere ve pilastikleride atiyorum makinaya buyuk kolaylık oluyor.anneniz madem yardım etmiyor bu noktada bişey demesin bari.Keşke az ucundan tutsalar bir iki yardımları dokunsa bukadar takilmazsin belki.bende bekarken boyleydim.ablam iş yapmaz annem mutfaği tamamen bana devretmişti.yemegi bile ben yapıyordum.bazi arkadaslarimsa anneleri odalarina kahvesini getiriyordu.herkesin yaşam tarzı farklı aslında bilmemki bana anneniz bu duzene alışmış vedegistirmez gibi geliyor.biraz konuş istersen yine.

He bu arada ben evlendim inan annem daha tertipli daha düzenli daha becerikli olmuş..bana guveniyormus anlayacağın.

Benim annem . Ben dokuz yaşından beri yemek yaparım yalnız büyüdüm gibi bir şey çünkü. Ben sebzeden biktim. Egeliyiz. Otu çöpü yıkamasi sorun psiirsem sevmiyorum onların hatrına yapıyorum. Kendim abur cubur yiyorum. Makinaya tahta kaşık attırmiyor benimki de. Mutfak hep ben de. Ortalığı toplamak ben de. Ev temizliği için birimiz supuruyor birimiz toz alıyor . Çok aman aman temizlik değil zaten üstünkörü. Sürekli yatıyor benim annem. Ben de çok şikayetçiyim bu konudan. Bugün oructum diye bir sebze yemeği bir de çorba yaptı. Bir de ot yikamis . Akşam iftardan sonra burnumdan getirdi. Lutfetti iki şey pisirince. Bulasigi bir başına ona yikarsam ya da yemeği resmen kavga çıkıyor. Teyzelerim de böyle. Kızlara yüklenip çekilmiş biri kenara. Boylesi doğru değil yani kız çocuğu diye kimse kimsenin kölesi değil. Anneye hürmet varsa evlada hürmette olmalı. Ne insanlar var evlat sahibi olamıyor ,biraz evladın kıymetini bilmek lazım. İleride zaten yapicak diye düşünüp biraz gün yüzü göstermek lazım kız evlada.

Yani bende alıştım cünkü sadece ne bileyim masadan bir tencere kaldırsa bile yeter bana valla artık laf söylüyorum anneme snra kızıyorum kendime anneyle böylenkonusulur mu diye ama sorun acaba diyorum bnde mi annemde mi demek ki değişiyormuş

Aynı seyleri yasıyoruz ama anneme şükrettim su anda cünkü yemekler onda sizinki hem söylenip hem yapmıyormuş Allah yardımcınız olsun. Benm annemde tahta kasıklar dahil o borcamlar varya bildiğiniz büyük salatalık için falan onları bile elde yıkıyorum cogu zaman hem silip hem sürüyorum hayır hepsini geçtim geçen misafir var diye sen düdüklü tencereyi masanın altına koy bnde temiz zannediyorum bit baktım iki gündür orda nasıl sinirlendim görseydim yıkardım dedim. Hiç öyle seylri Dr kaldırıp tezgaha koymaz mutfakta balkonumuz var yemek için,tüm yaptıklarını orda bırakıyor bende unutuyorum bazen bakmayı bit bakıyorum orası da büyük bulaşık dolu gel De cildırma ama Rabbim basımızdan eksik etmesin yine de hiç birini

Aminn. Benimki de salatalık kaseleri yer kaplıyor diye attırmiyor makineye. İnsan biraz hürmet bekliyor ama napalim bizim de böyle olsun artık

Benim canım annem ve babam ben çalıştığım için el sürdürmez birşeye .bazı anneler çok gaddar evet .hizmetçi olsun diye doğurmuşlar resmen .hem dışarda çalışsın para getirsin hemde evde .
Bizimkiler benim aldığım paraya dokunmazlar .ben vermeye çalışırım az da olsa .masrafım çok oluyor pek katkı yapamıyorum eve .ihtiyaçlarıda yok zaten .

niye dinliyosun ki bu konuda anneni? Neyi atmak istiyosan at makinaya madem elini sürmüyo senin kuralların geçerli olmalı onun değil

Ben 25 yasinda evlendim,annemlerleyken hic bana.yikatmadi bulasigi hep.kendi yikar... smdi 27 yasindayim evliyim,bana geldigi zaman gene kaşla goz arasinda gidip bulasiklari yikiyo.. yapma etme ben makinaya atcaktm dyorum,hatta kiziyorum bak makinayi calstramadim catal kasik kalmadi tabaklari yikamissn ama dgerleri makinede falan.. makinadan ckartip dgerlerini de yikiyo bazen. Haha o da ayri bi alem yani..
Bence anneniz.bi garip. Size yardimci olsa zaten hani siz dersiniz ki ben yapiyim anne dersiniz icinizden.gelir de.. hic biseye el.surmemesi olmamis. Hele hele ablaniz,misafirligi mi kalmis canim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…