Bekar ve çalışmayanlar anneniz ev işine yardım ediyor mu

Diğer sile üyeleri ne yapıyor? Yemeği mutfakta yiyin, tabağı da minimuma indir.

Bizi bu yaşlara getiren annelerimizden iş beklemek bana pek doğru bi davranış gibi gelmiyor. Belki de bu zamana kadar yaptıkları için bıkmışlardır. Hayat müşterek. Anne yemek yapıyosa evladı da sofrayı toplayıp bulaşığı yıkamalı bi zahmet, anne hizmetçi mi? Görevi mi ev işi? Annem ben otururken kalkıp çay koysa ben rahatsız oluyorum. Beliniz ağrıyosa egzersiz yapabilirsiniz. Bulaşık yıkamakla ağrıyan bel sağlıklı bir durumda değildir pek.

Bekarken annem hiç bir işi bana bırakmıyordu zaten küçük aileydik annem, babam ve ben. Babamda herseyı hazıra bekleyen bir tip değildi ama bişey istese benden istemez annemden isterdi. İkiside bana iş vermezlerdi. Siz kalabalıksanız annenız yetişemıyor olabılır ama kendını tamamen çekip herseyı sızın ustunuze yuklemesı yanlış. Yüklüyorsada oturdugu yerden onu oyle yap bunu, böyle yap dememeli nasıl kolayınıza gelıyorsa öyle yapın atın makınaya herseyı yıkansın.

5 kişi biri siz biri anneniz, diğerleri? Herkes sofradan kendi tabağını kaldırabilir, yazık etmesinler size, olur mu hiç o kadar?
Ablanıza bir şey diyemeyeceğim, ne kadar aileden de olsa misafirdir, hürmet etmek iyidir.

Tamam öyle ama en azından sofrayı kaldırmaya yardım etse? Herkes yemeğini yiyor hoop kenara tuğba kaldırsın sadece bilmiyorum valla bu yuzden bnde evlenmeye karar verdim en azından kendi evimde işler daha kolay olur diye düşünüyorum

İnanın sadece büyük seyleri bile makinaya atsam o kdar rahatlayacagım ki cünkü büyük olunca dag gibi sey cıkıyor tenceresi salata kabı artık bıkıyorum

İşte ne güzel anneniz sizi düşünüyor benimkide çok üstüme düşer ama neden böyle yapıyor anlamıyorum

niye dinliyosun ki bu konuda anneni? Neyi atmak istiyosan at makinaya madem elini sürmüyo senin kuralların geçerli olmalı onun değil
E koydujlarımı geri cıkarıyor da ondan söylenince de bu sefer oda bana söylenerek kendi yıkıyor biz eskiden nasıl yıkıyorduk bizim canımız yokmuydu diyor

Bekarım, çalışıyorum ama annemle paylaşıyoruz işleri biz. Genel olarak ben işten gelince 2 oda temizlerim mesela, o da ben işteyken yapacağı yeri yapar. Yemek işleri mecbur onda oluyor zaten ben işte oluyorum çünkü öyle yani ama çalışmadığım dönemde de bazı yemekler hariç annem yapar. Pilavı hep bana yaptırır güzel yapıyorsun diye mesela. Ya da poğaça pasta gibi işleri de ben yaparım. O şekilde yani bizim evde sistem.

Klasik kiz cocuklari hizmetcidir kafasi. Bu sorunu erkek cocuklari yasamaz nedense. 5 tane oglu olup birine daha yerdeki corabini aldirmayan kadin taniyorum. Ama kiz cocuklarina daha kucucukken eline isler verilir yapmasi icin.

annem çalışıyor, bizde ev düzeninden anneannem sorumludur. biz de 5 kişiyiz ama anneannem zaten yemeğe kimseyi karıştırmaz. ben mutfak işine karışmıyorum kesinlikle zaten bulaşıklar makineye atılıyor bizde. elde yıkadığımız dönem ben yıkıyordum ama çok zor oluyordu gerçekten ve uzun zamandır da makinemiz var. onun dışında temizlik falan yapılacağı zaman ben, kardeşim ve anneannem olarak yapıyoruz bazen ama açıkçası ben temizliğe kimsenin karışmasını istemediğim için temizlik yapılacağı zaman anneanneme ya çok ufak tefek şeyler yaptırıyorum ya da kardeşime kahve yaptırıyorum, eline veriyoruz balkonda oturuyor :) bizim ailede öyle bişey var mesela biri bi iş yaparken başka kimsenin karışmasını, dahil olmasını istemez. ben temizlikte çünkü kimsenin yaptığını beğenmiyorum. onun dışında çamaşır asmayı falan anneannem yapıyor, onun da alıştığı belli bi düzen var. katlanacağı zaman ben katlarım. boya, badana, halı yıkama gibi şeyleri firmalara yaptırıyoruz. geriye ne kaldı? ortalık toplama. ortalığımız pek dağılmaz dağılsa da yastığın yeri falan değişir. bizde herkes kendi odasını, yatağını kendisi toplar dayım haricinde. yani dayım hariç herkes aslında kendi işini kendisi yapıyor ama dayımın pisliğini temizlemek, dağınıklığını toplamak kesinlikle anneannemin yaptığı bişey. hayatta iş yapmam ben onun için. 30 yaşında koskoca herif, çalışmaz etmez eşek kadar bi de onun dağınıklığını mı toplayacağım? anneannem alıştırmış, kendisi de alışmış. zamanında çok laf ettik sen yapma kendisi yapsın vs. diye ama ben istiyorum, yapacağım size ne? falan dedi o yüzden umurumda değil. dayım bile yemeğini yedikten sonra kaldırıyor bakın, Allah'tan onu yapabiliyor. ben temizlik yaparken de onun odasını temizlemem mesela o kadar dağınık ki nereden başlarım nereden girerim bilmiyorum, uğraşmıyorum. nesine acıyayım eşek kadar herifin yahu? lavaboyu kirletip bırakıyor mesela, elimi sürmüyorum. kimseyle de asla tartışmıyorum bu konu hakkında, yapmıyorum bu kadar basit. yaptığım her işi de kendi yaşam alanım için yapıyorum yani bu evde yaşadığım için, ötekiler güzel yapamadığı için. çünkü anneanneme de yaranılmıyor. oğlundan hiçbir şey beklemez, talep etmez ama her şeyi bizden ister vs. valla bu kadarını veriyorum daha fazlası yok. umurumda da değil. herkes yetişkin kardeşim haricinde.

tavrınızı koyduğunuz sürece kimse birşey diyemiyor ama tavır koymak için de birşeyler yapmak lazım, evet. ben şunu şunu yapıyorum ama bunu bunu yapmam gibi. bakın mesela geçen sene badanacı geldi, hiç sevmedim adamı. neyse o duvarları boyarken yerler silinecekti, aldım paspası siliyorum falan kalktı laf etti, emir kipiyle konuştu şurayı sil burayı böyle yap falan gibi. sinir oldum al kendin yap dedim başka odaya gittim bu sene de gelecekmiş şimdiden söyledim o herifin geldiği gün ben dışarı çıkacağım, ben istemiyorum onu, ben gideceğim siz ne yaparsanız yapın dedim, gülüyorlar ama ben ciddiyim.

bizde durum bu şekilde

sizin ailede 3 tane erkek varsa zaten söylenecek söz çok olmasına rağmen ne söylesek boş maalesef. kızları hizmetçi yapmışlar işte, ayıp yahu o erkekler biraz adam olsunlar da yardım etsinler, bir işe yarasınlar. bamyası var diye ne bu ayrıcalık anlamıyorum yani?

bizde bir tane var ama dediğim gibi arkasını sadece anneannem toplar, ben asla karışmam. o da zaten evde anneannem yokken kendi yemeğini kendisi koyar, her şeyini kendi halleder bize sesini çıkaramaz. ona bile anneannem "evlenince karısına yardım edecek, oğlum yormaz karısını" falan diyor. ben de yardımcı olur diye düşünüyorum açıkçası Allah'tan şimdiki nesil bu konuda aydınlık biraz daha. maço değil ya ona şükrediyoruz.

benim annemle babam ayrı mesela, babam 2. hanımından da boşandı bi süre önce, yalnız yaşıyor. kaç kere şakayla karışık, laf arasında falan gelin evimi temizleyin vs. dedi bana ve kardeşime ama bir kere bile gitmedik şimdi oturduğu yere. niye gideyim? elindeki kadınların kıymetini bilseydi de yalnız kalmasaydı. koskoca adam, sağlık sorunu yok, benden daha iyi ev işi yapar, yapsın. hem bize çok uzak oturuyor, ben temizlik için 3 vasıta mı değiştireceğim ona gitmek için? gidiş dönüş 6 araç yuh yani. eskiden aynı mahallede oturuyorduk o zamanlar yardımcı olmak adına gidiyordum ama şimdi çok çok uzakta. kimseye cinsiyeti yüzünden kıyak geçme yok bende, kusura bakan da baksın. evet bu bir kusur çünkü, lütfen bakınız.

Ben de nefret ederim bulasik yikamaktan. Simdi dogum iznimde annemdeyim sagolsun kadin ise gitmeden once kahvalti bulasigini bile birakmaz sen cocukla ilgilen der.
Esimin ailesinde sizinki gibi durumlar cok. Kizlar lise caginda okuldan geliyorlar yemegi indir, sofrayi kur kaldir bulasigi yika.. Sonra diyorlarki bizim kizlar okumuyor, firsat verseniz okurlar. Benim kizim olunca kv iyi iyi sana da yardimci geliyor dedi, kendime hizmetci dogurmuyorum erkek de olsa yapmasi gerektigi kadarini yapacak diye kizdim.
Madem annen karismuyor at herseyi makineye cok da kasma. Kardeslerinden yardim iste erkek olsalar da el atsinlar.

Annenin yaptığı işlerde varmış işte...
Iki gün sonra evlendiğin zaman ne yapıcaksın annenin yaptıklarını evlenince sen yapıcaksın..
Valla çok garip geldi bana bende evlenmeden önce hep annem yapardı ben pek bişey yapmazdım..
Şuan onun vicdan azabını çekiyorum 2 güne bi gidip evini temizliyorum bulaşığını yıkıyorum her bayram öncesi dip köşe temizliyorum..
Eli ayağı tutuyor çok şükür sağlıklı..
Ama ben üzülüyorum keşke bekarkende yardim etseydim diye bilmiyorum belki yaşı ilerledikçe kaybetme korkum oluşuyor olabilir..

Evlenince annenin yaptigi isleri de sen yapicaksin.
Ben de bekarken bulasiklari yikardim. Ben kucukken makinemiz yoktu aksamlari o dag gibi bulasigi elimde yikardim.
Makine alininca yine ben attim makineye.
Evi silme supurmeyi toplamayi da ben yapardim..
Annem de seninki gibi camasir yemek ve baska isleri vs yapardi.

Benim gözüme bu isler hic batmadi ama.

Sen de anne oldugun zaman annenin senin icin ne zorluklar cektigini anlicaksin.

Iki bulasik ne ki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…