- 26 Ağustos 2014
- 2.027
- 2.989
- 133
- Konu Sahibi guguklusaatTR
-
Evlenince rahat edersin. Iki kisinin temizligi bulasigi basit gelir. Benim annem elimi bir ise surdurmedi evlenince hem calisip hem ev isi cok zorladi beni. Bana sikayet ettigin isler yorucu gelmedi. Makineniz varmis sanirim. Sadece kaba esyalari elde yikiyormussun. Eee camasiri annem asar diyosun makineye atmak mi sorun senin icin. Ya da eve supurge tutmak mi?Aman Allah km
Valla kimi zaman aklıma gelmiyor degil evlendiğim zaman evin durumu nasıl olur diye inşallah o kadarda olmaz
Aynen bende de o vicdan azabi var ancak ben aileme cok uzagim gidip temizligini yapamiyorum maalesef ve annem bu konuda cok israrci. Ne bekarken ne de evliyken evine gittigimde elimi hicbir ise surdurmez. Yeminler eder. Uzuyorsun beni ne olur otur diye isi gucu birakir beni oturtur. Kendi de yapmaz bana da yaptirmaz o an. Zaten cok yoruluyor diye uzuluyorum ama elimden ceker alir resmen isi. Vermez.Annenin yaptığı işlerde varmış işte...
Iki gün sonra evlendiğin zaman ne yapıcaksın annenin yaptıklarını evlenince sen yapıcaksın..
Valla çok garip geldi bana bende evlenmeden önce hep annem yapardı ben pek bişey yapmazdım..
Şuan onun vicdan azabını çekiyorum 2 güne bi gidip evini temizliyorum bulaşığını yıkıyorum her bayram öncesi dip köşe temizliyorum..
Eli ayağı tutuyor çok şükür sağlıklı..
Ama ben üzülüyorum keşke bekarkende yardim etseydim diye bilmiyorum belki yaşı ilerledikçe kaybetme korkum oluşuyor olabilir..
Benim annem bana çok yakın..Aynen bende de o vicdan azabi var ancak ben aileme cok uzagim gidip temizligini yapamiyorum maalesef ve annem bu konuda cok israrci. Ne bekarken ne de evliyken evine gittigimde elimi hicbir ise surdurmez. Yeminler eder. Uzuyorsun beni ne olur otur diye isi gucu birakir beni oturtur. Kendi de yapmaz bana da yaptirmaz o an. Zaten cok yoruluyor diye uzuluyorum ama elimden ceker alir resmen isi. Vermez.
Aynen canım katılıyorum benim bir evladım yok..Evlenince annenin yaptigi isleri de sen yapicaksin.
Ben de bekarken bulasiklari yikardim. Ben kucukken makinemiz yoktu aksamlari o dag gibi bulasigi elimde yikardim.
Makine alininca yine ben attim makineye.
Evi silme supurmeyi toplamayi da ben yapardim..
Annem de seninki gibi camasir yemek ve baska isleri vs yapardi.
Benim gözüme bu isler hic batmadi ama.
Sen de anne oldugun zaman annenin senin icin ne zorluklar cektigini anlicaksin.
Iki bulasik ne ki.
Allah en kısa zamanda hayirli saglikli bir evlat nasip etsin sana amin.Aynen canım katılıyorum benim bir evladım yok..
Olmasını çok istiyorum ama olmuyor..
Bi çocuğum olmadığı halde annemi anlayabiliyorum artık...
Bana hiç iş yaptırmamasına rağmen.
Evlenince bütün iş bana kalınca anneciğimin her gün ne kadar yorulduğunu anlıyorum artık..
Anneme hep babam yardım ederdi hala da ediyor..
Banada eşim yardım ediyor. Ama gün boyu evde olunca iş bitmiyor ve yoruluyor insan...
Şimdide sürekli giderim ailemin yanına temizliğini bulaşığını yıkarım...
Hakları ödenmez...
Boşver çıkarsın yıkasın isterse söylensin sen bilirsin anne de geç. Makina doluysa hemen çalıştır çıkarmaya fırsatı olmasın. Bişey yapmadığı gibi bi de gelip makinayı mı teftiş ediyo.E koydujlarımı geri cıkarıyor da ondan söylenince de bu sefer oda bana söylenerek kendi yıkıyor biz eskiden nasıl yıkıyorduk bizim canımız yokmuydu diyor
Bakın iste sadece sizin üzerinizde bir yük yok o yuzden aslında sorun olacak bişey de yok sizde dediğiniz gibi bnde abimlerin arkasını topluyorum bişey mi yiyorlar ağzı acık bırakıtlar ben kapatırım çöpünü bırakırlar ben atarım her zman yapmıyorlar ama cognlukla yapıyorlar artık tak etti ya en azından açtığınız seyin ağzını kapatın valla yine sinirlendimannem çalışıyor, bizde ev düzeninden anneannem sorumludur. biz de 5 kişiyiz ama anneannem zaten yemeğe kimseyi karıştırmaz. ben mutfak işine karışmıyorum kesinlikle zaten bulaşıklar makineye atılıyor bizde. elde yıkadığımız dönem ben yıkıyordum ama çok zor oluyordu gerçekten ve uzun zamandır da makinemiz var. onun dışında temizlik falan yapılacağı zaman ben, kardeşim ve anneannem olarak yapıyoruz bazen ama açıkçası ben temizliğe kimsenin karışmasını istemediğim için temizlik yapılacağı zaman anneanneme ya çok ufak tefek şeyler yaptırıyorum ya da kardeşime kahve yaptırıyorum, eline veriyoruz balkonda oturuyor :) bizim ailede öyle bişey var mesela biri bi iş yaparken başka kimsenin karışmasını, dahil olmasını istemez. ben temizlikte çünkü kimsenin yaptığını beğenmiyorum. onun dışında çamaşır asmayı falan anneannem yapıyor, onun da alıştığı belli bi düzen var. katlanacağı zaman ben katlarım. boya, badana, halı yıkama gibi şeyleri firmalara yaptırıyoruz. geriye ne kaldı? ortalık toplama. ortalığımız pek dağılmaz dağılsa da yastığın yeri falan değişir. bizde herkes kendi odasını, yatağını kendisi toplar dayım haricinde. yani dayım hariç herkes aslında kendi işini kendisi yapıyor ama dayımın pisliğini temizlemek, dağınıklığını toplamak kesinlikle anneannemin yaptığı bişey. hayatta iş yapmam ben onun için. 30 yaşında koskoca herif, çalışmaz etmez eşek kadar bi de onun dağınıklığını mı toplayacağım? anneannem alıştırmış, kendisi de alışmış. zamanında çok laf ettik sen yapma kendisi yapsın vs. diye ama ben istiyorum, yapacağım size ne? falan dedi o yüzden umurumda değil. dayım bile yemeğini yedikten sonra kaldırıyor bakın, Allah'tan onu yapabiliyor.ben temizlik yaparken de onun odasını temizlemem mesela o kadar dağınık ki nereden başlarım nereden girerim bilmiyorum, uğraşmıyorum. nesine acıyayım eşek kadar herifin yahu? lavaboyu kirletip bırakıyor mesela, elimi sürmüyorum. kimseyle de asla tartışmıyorum bu konu hakkında, yapmıyorum bu kadar basit. yaptığım her işi de kendi yaşam alanım için yapıyorum yani bu evde yaşadığım için, ötekiler güzel yapamadığı için. çünkü anneanneme de yaranılmıyor. oğlundan hiçbir şey beklemez, talep etmez ama her şeyi bizden ister vs. valla bu kadarını veriyorum daha fazlası yok. umurumda da değil. herkes yetişkin kardeşim haricinde.
tavrınızı koyduğunuz sürece kimse birşey diyemiyor ama tavır koymak için de birşeyler yapmak lazım, evet. ben şunu şunu yapıyorum ama bunu bunu yapmam gibi. bakın mesela geçen sene badanacı geldi, hiç sevmedim adamı. neyse o duvarları boyarken yerler silinecekti, aldım paspası siliyorum falan kalktı laf etti, emir kipiyle konuştu şurayı sil burayı böyle yap falan gibi. sinir oldum al kendin yap dedim başka odaya gittimbu sene de gelecekmiş şimdiden söyledim o herifin geldiği gün ben dışarı çıkacağım, ben istemiyorum onu, ben gideceğim siz ne yaparsanız yapın dedim, gülüyorlar ama ben ciddiyim.
bizde durum bu şekilde
Ya heralde biz de durumdan dolayı geçmişten bu yana annemde tutumlıluk var haklı olarak ama Dediğinz gibi o makine tam dolmadan misal bir tabak yeri bile kalsa annem calıstırmıyor geri cıkarrıyor o yuzden ugrasamıyprum bizde tahta kasık sorun degil ama koca koca tencereler salata borcamları küçük tencere hiç farketmez hep eldeBoşver çıkarsın yıkasın isterse söylensin sen bilirsin anne de geç. Makina doluysa hemen çalıştır çıkarmaya fırsatı olmasın. Bişey yapmadığı gibi bi de gelip makinayı mı teftiş ediyo.
Tamam tahta kaşık atılmaz bazı plastikler atılmaz da borcamla tencereleri niye elinde yıkıyosun.
Evlenince annenin yaptigi isleri de sen yapicaksin.
Ben de bekarken bulasiklari yikardim. Ben kucukken makinemiz yoktu aksamlari o dag gibi bulasigi elimde yikardim.
Makine alininca yine ben attim makineye.
Evi silme supurmeyi toplamayi da ben yapardim..
Annem de seninki gibi camasir yemek ve baska isleri vs yapardi.
Benim gözüme bu isler hic batmadi ama.
Sen de anne oldugun zaman annenin senin icin ne zorluklar cektigini anlicaksin.
Iki bulasik ne ki.[/
Haklısınız ama hiç.kmse yardım etmiyor öfkem ona galiba
Ya öyle tabiki ama kendi evimde en azından bütün ne var ne yok bulaşıkları atarım heralde makineye yada ne bileyim ben dğzenliyimdir annem kimi yemeklerin bile ağzını açık unutuyor bu bile bnm sinir olmama yetiyor cünkü yemeğe dikkat ediyorum benYemek vs annende ise bulaşık dert olmamalı
Kendi evinde yemek bulaşık çamaşır temizlik vs aklına gelen gelmeyen çoğu iş sana bakacak
Hayır ama sizde şöyle birşey var anneniz size kıyamıyor ve yaptırmıyor ve bundan fa gocunnmuyor da sonucta evladısınız ama eger siz kasten annenize yardım etmeseniz anneniz istediği halde o zaman kadın cok üzülür ve strese girerdi bnm annem Allah gene de razı olsun ama ne bileyim ben o mutfağı dop dolu görünce nevrim dönüyor birde ben zayıfım kırkbes kilo bileyim yeni hemen yoruluyorumAynen bende de o vicdan azabi var ancak ben aileme cok uzagim gidip temizligini yapamiyorum maalesef ve annem bu konuda cok israrci. Ne bekarken ne de evliyken evine gittigimde elimi hicbir ise surdurmez. Yeminler eder. Uzuyorsun beni ne olur otur diye isi gucu birakir beni oturtur. Kendi de yapmaz bana da yaptirmaz o an. Zaten cok yoruluyor diye uzuluyorum ama elimden ceker alir resmen isi. Vermez.
Yok ya ben o kadarda düşünmüyorum aslında sonucta kızıyım yapmam lazım yaparım yeni oda zamanında çok yaptı ama işte diyorum ya mesela sizdeki gibi bazı anneler dokundurtmaz o yuzden açtım konuyu acaba ben mi hayin evladım diyeBen de bekarım ailemle yaşıyorum birkaç gün öncesine kadar çalışmıyordum. Ama annem çok fazla ev işine burnumu sokturmaz. Burası en çok onun evi ve onun düzeni. Kendisi çalışıyor olmasına rağmen çoğu işi kendi yapar beni bulaştırmak istemez.
Kötü alıştırmışsınız en baştan ya kötü niyetli gelmesin söylediğim. Yani bir şeyleri iyilik olsun diye yaparsın sonra görevin olur o insanlar böyle ailen de olsa. Kusuruma bakma.
Yok ya ben o kadarda düşünmüyorum aslında sonucta kızıyım yapmam lazım yaparım yeni oda zamanında çok yaptı ama işte diyorum ya mesela sizdeki gibi bazı anneler dokundurtmaz o yuzden açtım konuyu acaba ben mi hayin evladım diye
Onlarda zaten abinle kardesim onlar hiç yardm etmez tam tersine açıklarını ben kapatırımAy hiç de değilsin, ben bazen şakayla karışık bana güvenip mi evlendin acaba derim. İçimden gelirse ya da çok yorgunsa yardım ederim sonuna kadar ama çok da yaşlı değilse bu kadarını yapmanıza gerek olduğunu sanmıyorum. Bir de evde beş kişiymişsiniz, anne ve babayı eledik diğer iki kişi ne yapıyor?
Lütfen bunuda anneme anlatırmısjnız ben anlatamıyorum cünküTencere, kase, borcam, makineye girebilen plastikler hepsini makineye atiyorum. Zaten bir tencereyi yikarken bir makinenim kullandigi kadar su harcanıyor.
Tabiki oda iyi bir durum degil cünkü evlenince çok zorlabıyprsunuzannem elime toz bezi vermedi ben büyürken. ha iyi mi oldu hayır tabii, o da tam tersi bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?