Bekar ve çalışmayanlar anneniz ev işine yardım ediyor mu

Aman Allah km

Valla kimi zaman aklıma gelmiyor degil evlendiğim zaman evin durumu nasıl olur diye inşallah o kadarda olmaz
Evlenince rahat edersin. Iki kisinin temizligi bulasigi basit gelir. Benim annem elimi bir ise surdurmedi evlenince hem calisip hem ev isi cok zorladi beni. Bana sikayet ettigin isler yorucu gelmedi. Makineniz varmis sanirim. Sadece kaba esyalari elde yikiyormussun. Eee camasiri annem asar diyosun makineye atmak mi sorun senin icin. Ya da eve supurge tutmak mi?

Aynen bende de o vicdan azabi var ancak ben aileme cok uzagim gidip temizligini yapamiyorum maalesef ve annem bu konuda cok israrci. Ne bekarken ne de evliyken evine gittigimde elimi hicbir ise surdurmez. Yeminler eder. Uzuyorsun beni ne olur otur diye isi gucu birakir beni oturtur. Kendi de yapmaz bana da yaptirmaz o an. Zaten cok yoruluyor diye uzuluyorum ama elimden ceker alir resmen isi. Vermez.

Benim annem bana çok yakın..
Evin tek kızı olduğum için hiç bi iş yaptırmadılar..
Babam özellikle beni bulaşık yıkarken görse hemen alırdı elimden kendi yıkardı..
Sadece 3 çeşit yemek biliyordum..
Evlenince eşimle beraber öğrendik yemek yapmayı...
Aynı senin annen gibi benim annemde bana hala iş yaptırmaz, yürü git sen otur ben yıkarım bulaştığı ben süpürürüm evi diye zorla oturtmaya çalışır ama bende zorluyorum inatlaşıyoruz sonunda ben kazanıyorum...
Oyy kurban olurum ben ona ya..
Dünde bi sürü yemek yapmış bize getirdi beraber yaptık iftarı.. :))
Anneler kutsaldır benim gözümde...
Inşallah benimde bir evladım olur..

Aynen canım katılıyorum benim bir evladım yok..
Olmasını çok istiyorum ama olmuyor..
Bi çocuğum olmadığı halde annemi anlayabiliyorum artık...
Bana hiç iş yaptırmamasına rağmen.
Evlenince bütün iş bana kalınca anneciğimin her gün ne kadar yorulduğunu anlıyorum artık..
Anneme hep babam yardım ederdi hala da ediyor..
Banada eşim yardım ediyor. Ama gün boyu evde olunca iş bitmiyor ve yoruluyor insan...
Şimdide sürekli giderim ailemin yanına temizliğini bulaşığını yıkarım...
Hakları ödenmez...

Allah en kısa zamanda hayirli saglikli bir evlat nasip etsin sana amin.
Insallah hic ugrasmadan olur cocugunuz.

Ben de hamile kalinca daha cok anladim annemin benim icin neler cektigini.
Ki annem bana hamileyken cok rahatsizlik vermişim surekli bir yerleri agrirmis. Dogumdan sonraki durumlardan hic bahsetmiyorum bile.

Simdi benim bir midem bulansa dunyam basima yıkılıyor sanki.

Allah onlardan da bizden de razi olur insallah.

E koydujlarımı geri cıkarıyor da ondan söylenince de bu sefer oda bana söylenerek kendi yıkıyor biz eskiden nasıl yıkıyorduk bizim canımız yokmuydu diyor
Boşver çıkarsın yıkasın isterse söylensin sen bilirsin anne de geç. Makina doluysa hemen çalıştır çıkarmaya fırsatı olmasın. Bişey yapmadığı gibi bi de gelip makinayı mı teftiş ediyo.

Tamam tahta kaşık atılmaz bazı plastikler atılmaz da borcamla tencereleri niye elinde yıkıyosun.

Bakın iste sadece sizin üzerinizde bir yük yok o yuzden aslında sorun olacak bişey de yok sizde dediğiniz gibi bnde abimlerin arkasını topluyorum bişey mi yiyorlar ağzı acık bırakıtlar ben kapatırım çöpünü bırakırlar ben atarım her zman yapmıyorlar ama cognlukla yapıyorlar artık tak etti ya en azından açtığınız seyin ağzını kapatın valla yine sinirlendim

Ya heralde biz de durumdan dolayı geçmişten bu yana annemde tutumlıluk var haklı olarak ama Dediğinz gibi o makine tam dolmadan misal bir tabak yeri bile kalsa annem calıstırmıyor geri cıkarrıyor o yuzden ugrasamıyprum bizde tahta kasık sorun degil ama koca koca tencereler salata borcamları küçük tencere hiç farketmez hep elde

Yemek vs annende ise bulaşık dert olmamalı

Kendi evinde yemek bulaşık çamaşır temizlik vs aklına gelen gelmeyen çoğu iş sana bakacak
Ya öyle tabiki ama kendi evimde en azından bütün ne var ne yok bulaşıkları atarım heralde makineye yada ne bileyim ben dğzenliyimdir annem kimi yemeklerin bile ağzını açık unutuyor bu bile bnm sinir olmama yetiyor cünkü yemeğe dikkat ediyorum ben

Ben de bekarım ailemle yaşıyorum birkaç gün öncesine kadar çalışmıyordum. Ama annem çok fazla ev işine burnumu sokturmaz. Burası en çok onun evi ve onun düzeni. Kendisi çalışıyor olmasına rağmen çoğu işi kendi yapar beni bulaştırmak istemez.

Kötü alıştırmışsınız en baştan ya kötü niyetli gelmesin söylediğim. Yani bir şeyleri iyilik olsun diye yaparsın sonra görevin olur o insanlar böyle ailen de olsa. Kusuruma bakma.

Hayır ama sizde şöyle birşey var anneniz size kıyamıyor ve yaptırmıyor ve bundan fa gocunnmuyor da sonucta evladısınız ama eger siz kasten annenize yardım etmeseniz anneniz istediği halde o zaman kadın cok üzülür ve strese girerdi bnm annem Allah gene de razı olsun ama ne bileyim ben o mutfağı dop dolu görünce nevrim dönüyor birde ben zayıfım kırkbes kilo bileyim yeni hemen yoruluyorum

Yok ya ben o kadarda düşünmüyorum aslında sonucta kızıyım yapmam lazım yaparım yeni oda zamanında çok yaptı ama işte diyorum ya mesela sizdeki gibi bazı anneler dokundurtmaz o yuzden açtım konuyu acaba ben mi hayin evladım diye

Ay hiç de değilsin, ben bazen şakayla karışık bana güvenip mi evlendin acaba derim. İçimden gelirse ya da çok yorgunsa yardım ederim sonuna kadar ama çok da yaşlı değilse bu kadarını yapmanıza gerek olduğunu sanmıyorum. Bir de evde beş kişiymişsiniz, anne ve babayı eledik diğer iki kişi ne yapıyor?

Hemen yorum yapmalıyım
Pat diye orta yerden dalacam ama,
Bulaşık makinesine daha çok tabak doldurabilmek için tencereleri elde yıkayıp, tasarruf yaptığını düşünenleri benim pek mantığım almıyor. Güya elektrikten tasarruf oluyor da o tencereleri elde yıkamak için harcanan su israf olmuyor mu o zaman? Kendi anneanneme de anlatamadım. Bu olayın gerçekten mantıklı bir yanı varsa beni aydınlatır mısınız?

Bir de erkek iş yapmaz mantığından nefret ediyorum, bitmedi şu zihniyet. Hayır ne olur yani erkekler de bir tencere çorbayı kimseye ihtiyaç duymadan pişirseler.

Niye hep ben iş yapıyorum vs diye itiraz ettiğimde erkekler iş yapmaz diyen bir dedem vardı. İşin komiği bunu diyen dedem yemek de yapar, anneanneme de yardım eder. Ee dede sen nasıl bir çelişki yaşıyorsun? Neyse söyleye söyleye şu mantıktan kurtardım yakın çevremi. Yani kurtarabilmişimdir İnşallah

Ben çalışıyorum/okuyorum hiçbir işe elimi sürmem mantığı da erkek iş yapar mı mantığı kadar saçma. Ee anneye arada bir de olsa yardım etmek de ne var. Annen neticede, seni o yaşa getiren kadın.

Tencere, kase, borcam, makineye girebilen plastikler hepsini makineye atiyorum. Zaten bir tencereyi yikarken bir makinenim kullandigi kadar su harcanıyor.

Onlarda zaten abinle kardesim onlar hiç yardm etmez tam tersine açıklarını ben kapatırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…