- 2 Kasım 2015
- 164
- 85
- 28
- 33
- Konu Sahibi guguklusaatTR
-
Evin bir çok işi zatenbnde ama yemek camasir asmak dısında :) napim o zman bugünden sonra hepsine söylencem artkHemen yorum yapmalıyım
Pat diye orta yerden dalacam ama,
Bulaşık makinesine daha çok tabak doldurabilmek için tencereleri elde yıkayıp, tasarruf yaptığını düşünenleri benim pek mantığım almıyor. Güya elektrikten tasarruf oluyor da o tencereleri elde yıkamak için harcanan su israf olmuyor mu o zaman? Kendi anneanneme de anlatamadım. Bu olayın gerçekten mantıklı bir yanı varsa beni aydınlatır mısınız?
Bir de erkek iş yapmaz mantığından nefret ediyorum, bitmedi şu zihniyet.Hayır ne olur yani erkekler de bir tencere çorbayı kimseye ihtiyaç duymadan pişirseler.
Niye hep ben iş yapıyorum vs diye itiraz ettiğimde erkekler iş yapmaz diyen bir dedem vardı. İşin komiği bunu diyen dedem yemek de yapar, anneanneme de yardım eder. Ee dede sen nasıl bir çelişki yaşıyorsun? Neyse söyleye söyleye şu mantıktan kurtardım yakın çevremi. Yani kurtarabilmişimdir İnşallah
Ben çalışıyorum/okuyorum hiçbir işe elimi sürmem mantığı da erkek iş yapar mı mantığı kadar saçma. Ee anneye arada bir de olsa yardım etmek de ne var. Annen neticede, seni o yaşa getiren kadın.
gozle gorulen bisey ama bu. Bi tencere en az iki kez deterjanlaniyor. Once islat, sonra deterjanla, durula, deterjanla, durula derken baya su gidiyorLütfen bunuda anneme anlatırmısjnız ben anlatamıyorum cünkü
Onlarda zaten abinle kardesim onlar hiç yardm etmez tam tersine açıklarını ben kapatırım
Galiba artık öyle yapmaya ugrasıcam gerçi annem yine makineden çıkartıp tezgaha koyar amaPlastikmiş, tahtaymış herşeyi makineye koyarım. Hele ki tencereleri. Koca koca tencereleri elimde yıkadıktan sonra ne anladım makineden? Mutfakta yiyin ve her yemeğe ayrı tabak çıkarmayın. Mesela çorbayı kaseye değil tabağa koyun, sonra da aynı tabağa yemeğiydi pilavıydı artık her neyse yanyana koyup verin. İki kaşık yemek yiyecekler diye seksen tane tabak bulaştırmasınlar, müsaade etmeyin. Ondan sonra da dizin herşeyi makineye, özellikle de tencereleri. Çalıştırın gitsin. Dinlemeyin annenizi.
Galiba artık öyle yapmaya ugrasıcam gerçi annem yine makineden çıkartıp tezgaha koyar ama
Tamam cikartsin kendi yikasin o zaman elleme :)E koydujlarımı geri cıkarıyor da ondan söylenince de bu sefer oda bana söylenerek kendi yıkıyor biz eskiden nasıl yıkıyorduk bizim canımız yokmuydu diyor
Peki diğer işleri yapıyor muydunuzAnnemin evindw birgun dahi bulasik yikamadim , kendi sokmaz mutfaga , en fazla sofrayi toplar mutfaga birakirim
berabwr yasarken de oyleydi , simdi de oyle
Uzuldum halinize
Hayir , ailemle yasarken hep oncelik egitimdi , annem de calisan bir kadin olmasina ragmen evde is yaptirmazdi , sen yeter ki dersini calis okulunda basarili ol dendi bana o yuzden en fazla yaptığım evdeysem camasir asmak , sofrayi kurmak ve toplamaktiPeki diğer işleri yapıyor muydunuz
Sen de haklisin canim ama evlenince annene cok dua edeceksin guven bana. Ok adar el bebek buyutulunce insan evlendiginde cok bocaliyor. Cogu ise elim yatkin degil hala. Pratiklik yok. Keske biraz da evlilige hazirlasaydi. Yemek falan hepsini bilirdim ama hep merakimdan komsunun gelininden ogrendim yoksa annem kesinlikle gostermek istemiyordu. Ona gore evlenince ogrenirdim.Hayır ama sizde şöyle birşey var anneniz size kıyamıyor ve yaptırmıyor ve bundan fa gocunnmuyor da sonucta evladısınız ama eger siz kasten annenize yardım etmeseniz anneniz istediği halde o zaman kadın cok üzülür ve strese girerdi bnm annem Allah gene de razı olsun ama ne bileyim ben o mutfağı dop dolu görünce nevrim dönüyor birde ben zayıfım kırkbes kilo bileyim yeni hemen yoruluyorum
Amin canım inşallah bende anne olurum :))Allah en kısa zamanda hayirli saglikli bir evlat nasip etsin sana amin.
Insallah hic ugrasmadan olur cocugunuz.
Ben de hamile kalinca daha cok anladim annemin benim icin neler cektigini.
Ki annem bana hamileyken cok rahatsizlik vermişim surekli bir yerleri agrirmis. Dogumdan sonraki durumlardan hic bahsetmiyorum bile.
Simdi benim bir midem bulansa dunyam basima yıkılıyor sanki.
Allah onlardan da bizden de razi olur insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?