Bekar ve çalışmayanlar anneniz ev işine yardım ediyor mu

Evin bir çok işi zatenbnde ama yemek camasir asmak dısında :) napim o zman bugünden sonra hepsine söylencem artk hepsinin vereceğim eline bir tabak niye tek ben yükleniyorum ki?

Plastikmiş, tahtaymış herşeyi makineye koyarım. Hele ki tencereleri. Koca koca tencereleri elimde yıkadıktan sonra ne anladım makineden? Mutfakta yiyin ve her yemeğe ayrı tabak çıkarmayın. Mesela çorbayı kaseye değil tabağa koyun, sonra da aynı tabağa yemeğiydi pilavıydı artık her neyse yanyana koyup verin. İki kaşık yemek yiyecekler diye seksen tane tabak bulaştırmasınlar, müsaade etmeyin. Ondan sonra da dizin herşeyi makineye, özellikle de tencereleri. Çalıştırın gitsin. Dinlemeyin annenizi.

Galiba artık öyle yapmaya ugrasıcam gerçi annem yine makineden çıkartıp tezgaha koyar ama

Galiba artık öyle yapmaya ugrasıcam gerçi annem yine makineden çıkartıp tezgaha koyar ama

Makineden geri çıkarıyor madem, elinde yıkasın. Makine bitince boşaltın, çekilin kenara. O çıkardıkları öylece dursun, hiç ellemeyin. Niye yıkamadın bunları derse sen niye çıkardın makineden deyin. Çıkardığın gibi yıka, ben elimde yıkayamam kusura bakma deyin.

Annemin evindw birgun dahi bulasik yikamadim , kendi sokmaz mutfaga , en fazla sofrayi toplar mutfaga birakirim
berabwr yasarken de oyleydi , simdi de oyle
Uzuldum halinize

Ben bekarken cok is yapmazdim hele calistiktan sonra nerdeyse hic'e cikti. Simdi evliyim yine fazla yapmiyorum anneme gelince..
Annem yapar herseyi.

peki yemek yapmayı biliyor musun? Sen yemek işini alsan da annen bulaşığa mı geçse? En azından öğrenmiş olursun. Bulaşığı, temizliği bilmeyen de yapar da yemek de el aşinalığı önemli. Tabi ev halkı isyan edebilir. Yalnız çalışmıyorsan ve okumuyorsan evde boş oturtmazlar sanırım.

Peki diğer işleri yapıyor muydunuz
Hayir , ailemle yasarken hep oncelik egitimdi , annem de calisan bir kadin olmasina ragmen evde is yaptirmazdi , sen yeter ki dersini calis okulunda basarili ol dendi bana o yuzden en fazla yaptığım evdeysem camasir asmak , sofrayi kurmak ve toplamakti
Siz okuyor musunuz? Kac yasindasiniz?

Sen de haklisin canim ama evlenince annene cok dua edeceksin guven bana. Ok adar el bebek buyutulunce insan evlendiginde cok bocaliyor. Cogu ise elim yatkin degil hala. Pratiklik yok. Keske biraz da evlilige hazirlasaydi. Yemek falan hepsini bilirdim ama hep merakimdan komsunun gelininden ogrendim yoksa annem kesinlikle gostermek istemiyordu. Ona gore evlenince ogrenirdim.

Amin canım inşallah bende anne olurum :))
Teşekkür ederim güzel duan için banada dua et...
Bende evlendikten sonra anladım annemin değeri ve onun yaşı ilerdikçe içimi kaybetme korkusu sarıyor...
Keşke evlenmeden öncede yardımcı olsaydım..

Bizim ailede herkes tabağını, çatal-bıçağını, bardağını çalkalayıp makinaya koyar. Kalanları da ya hep beraber ya da sırayla yaparız genelde. Tek kişinin üstüne çalışmıyor diye ev işi yıkmak doğru değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…