• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekaret ne kadar önemli?

Hanımlar,
birbirinizin tercihlerine saygınız olsun lütfen, evlenmeden bir erkekle beraber olmak istemiyorum diyen bir kadın "Kezban" değildir, şu Kezban ismini de artık aşağılamak, küçümsemek için kullanmasanız iyi olur, fazlaca erkek düşüncesini yansıtan bir hor görme biçimi, tüm Türk kızları onlara göre aşağılanmaya hor görülmeye müstehakmış, bunu da dip not olarak geçelim, belki artık şu gereksiz hor görmelerden vazgeçersiniz.

Evlilik olmasa da olur ben istersem birlikte olurum diyen kadınları da geniş, ahlaksız vb şekilde nitelendirmeyin, her birey kendi kararını verip dilediği hayatı yaşamakta özgürdür ve yapılan tercihler kimseyi ilgilendirmez.

Gerçekten de bakireydim ne yeminler ettim bilimsel araştırmaları bile okutmaya kalktım hatta bazı kadınlardan kan gelmediğine dair.ama inanmadı.inandı aslında ben öyle konusunca ama yalnız kalınca düşününce hep aklına geldiğini söyledi.o kadar çok seviyordum ki onu yani ondan başka biriyle olamazdım zaten ama artık geçti çok şükür iyi ki de geçmiş sırf bu değil başka problemlerimiz de vardı çünkü
Kusura bakma da çok cahilmiş yani başka bir şey değil. O zar bir çok kadında doğuştan olmuyor bile hala zar da zar diye neyin kafasını yaşıyorlar. Namus bir zardan ibaret olan bir şey değil gitmesi çok isabet olmuş.

Burada ara sıra canım sıkılınca geziyorum.Bu tarz konulara genellikle "geri kafalılık" olarak bakıldığını görüyorum.
Bir erkeğin bakire kız istemesi kadar normal bir şey yok. (Tabi kendisinin de öyle olması lazım.)
Her insanın bağlı olduğu bazı değerler,normlar vardır.Her insanın sınırları vardır.
Dini,ailevi,kültürel birçok faktöre bağlı olarak insanlar sınırlarını belirler ve hayatını buna göre şekillendirir.
Yani evlenmeden önce sevgilisiyle yakınlaşmamış veya zina yapmamış birini isteyen insanlara neden ucubeymiş gibi bakılıyor ?
Tam tersi için de aynısı söylenebilir.
Birine gönderme yapmaya çalışmadım bu arada,sadece burada da bazen görüyorum diye değinmek istedim.
Sizin sorununuz için de şunu söyleyebilirim.Herkes hata yapabilir bu çok normal.Geçmişe bakıp üzülmenizin hiçbir anlamı yok yapmışsınız olmuş bitmiş.Ama ne olursa olsun yalan söylemeyin,karşınıza çıkacak insanı asla kandırmayın.Her zaman doğruluktan yana olun.
Ayrıca bunu sorun etmeyecek çok fazla erkek var illaki biri karşınıza çıkar neden evlenemeyesiniz ki ?
Ben size katılıyorum dini olarak mesela ilişki yasamamis kimse ile münasebeti olmamış birisini isteyebilir kişi kendi de öyleyse. Ama bunu sadece bir zara kan geldi gelmedi olayına indirgemek yanlış. Doğuştan o zar olmayan kadınlar var. Ve ülkemiz de ne yzikki bazı yerler de yok kan gelmedi yok zari yok diyerek ilk gün babasının evine gönderilen insanlar var ve baba evinde de kötü gözle bakılıyor. Acı ama gerçek.. bu konu ülkemizde çok yanlış biliniyor tıptan doktor bir hocamız çok değinmişti derste buna. Ben bu şekilde saçma sapan bilgilerle belirli şeylere takılmasina karşıyım.

Ben konuyla alakalı yorum yapmıyorum. Gerçekten burada inanmayan (kendi seçimleridir saygım sonsuz) insanların, inanan kişilerin inançlarıyla uğraşması, kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışması, ve saygı duyuyoruz deyipte, tam tersi davranmaları benim canımı sıkan.
Yani itiraf et kurtul. Din afyondur de uyuşturucudur de beyinlerinizi uyuşturuyor de yemin ederim bu benim canımı yakmaz. Ama saygı duyuyorum diyede en ala saygısızlığı yapmayın yeterin artık.
Özellikle İslam dini için konuşacak olursak din yaşamın her alanına düzenler.
Sosyal,siyasal,kültürel,miras, aile bağları,akrabalık hukuku, komşu hakkı aklınıza gelen her alanı.
Ve gönderildiği andan itibaren dünyanın son bulacağı ana kadar bu kurallar din ve ona inanalar açısından geçerli olacak.
Yani milenyum çağındayız dinden şu zina ile ilgili yeri çıkaralım, bir format atalım diyorsunuz ama o işler öyle olmuyor. Fransızların İslamdan Yahudilikle ilgili ayetleri çıkarmak istemesi gibi bir şey bu.Çağa göre değişen bir algı değil bizimkisi. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz bizim inancımıza göre evlilik kurumu dışında ilişki yaşamanın günah olduğunu.Yaşarsın sonra tövbe edersin orası ayrı. Onlar Allah' kul arasında. Bunun da bir çok sosyolojik, psikolojik yönden açıklamaları var ve İslam aile kurumu da desteklediği için bununla ilgili aslında her şey.
Yazdıklarımı anlamayacak yoktur aranızda diye umuyorum. Tepkimin neye olduğunu gerçekten anlamayan varsa, onlar için üzgünüm.

Tekrar söylüyorum benim saygım herkese sonsuz, kimse kimseyi yargılamasın, artık dini inancı yüzünden insanlara kezban, gerici, yobaz demekten vazgeçin, Ya da vazgeçmeyin saygı duymuyorum deyin, iki yüzlülüğü bırakın.

Dini konulara girdiğim için ban alacak olsam da umurumda değil.
Çok ama çok katiliyorum.

Ben kendi açımdan, inancımdan açıklamak istedim. Teşekkür ediyorum.
Saygım sonsuz herkese, aşağılayanlar hariç :KK51:
Aynen çok şükür ben de inançlı biriyim ve bana göre de yanlış evlilik dışı ilişki. Ama nefis bu insan Hata yapar tövbe eder o Allah' la kul arasında. Ben de olayın sadece zara indirgenmesine karşıyım. Namus kimi insan için çok önemli bir şey. Yani bir zar bunun göstergesi değil.

Aynen çok şükür ben de inançlı biriyim ve bana göre de yanlış evlilik dışı ilişki. Ama nefis bu insan Hata yapar tövbe eder o Allah' la kul arasında. Ben de olayın sadece zara indirgenmesine karşıyım. Namus kimi insan için çok önemli bir şey. Yani bir zar bunun göstergesi değil.

Evet, haklısınız.

Şunu da belirteyim. Hesap soracak ancak Allah'tır benim inanışıma göre dedim. O bile affediyorken, insanlara ne oluyor? Herkes kendi pisliğiyle uğraşsın en evvel. Ben böyle düşünüyorum ve sağlıklı olan düşünce budur bence. Evlenmeden evvel ten uyumuymuş yok tecrübeymiş. Ben bunlara kafamı takmamıştım hiç. Eşimin de ilki benimle oldu. Ve daha evvel de yazdığım gibi kanamam olmadı. İkinci ve sonraki ilişkide vajinismus gibi bişeyler de yaşadım. Ve eşim de benim kadar tecrubesiz ve panikti. Ama güldük geçtik gezdik eğlendik. Ten uyumu da oldu sonradan her bişey de :) unutmayın. Hayatta kesin yargılar yoktur. Esnek olun azcık.
+10000

Ben anlamıyorum biriyle tanıştığında anlaşmak için yüzlerce kriter var, binlerce şifre var. Karşındaki elin adamı. Sen bi tanı hele, bekaretin de kusur kalıversin.ne diycen tanışır tanışmaz “selam ben zarı deldim beni kabul eder misin” mi diyeceksin? Kim o elin adamı? Sevişmek kusur mu, madem kusur neden davullu zurnalı kutlamalı gerdeğe yollanıyor bu millet? Şurda kaç bin insan var kocasıyla geçimsiz olanlar var, kaç tanesi kocasına kız oğlan kız gitti diye hora geçmiş? Tam aksine bazı deneyimleri yaşayıp evlenirsen “kocam borno düşkünü, kocamın çükü kalkmıyor acaba başkasına mı aşık yoksa gay mı yoksa aldatıyor mu, gocam benle yatmıyor hani erkekler uçkuruna düşkün olurdu, gocam yatakları ayırdı, gocam başka insanları hayal ediyor başkalarının isimlerini söyleyerek cima eylemek istiyor, gocam anasının ağzına bakıyor bana bakmıyor, gocam arkadaşlarıyla pavyonlarda sürtüyor, gocam bana küfür etti evden kovdu....” gibi şeyleri yaşamamış olursun.
Evlenirken kendine bebe değil adam bul, düzgün aile seç. Ayrıca epey zamandır (en azından benim gezegenimde) bekaret mekaret insanın değerini yücelten ya da düşüren bir kriter değil; aksine deneyimli, ailesine eşine sahip çıkabilecek, durumları yönetip huzur verecek kadınlar tercih ediliyor.
Ha sen tutucu (neyi tutuyorlarsa) bir çevredesindir, o zaman da ona göre davransaydın yani. Sen deneyimi yaşamışsın artık bunun üzerinden kafa yemek anlamsız.
Kaldı ki 30 yaşına kadar keşfedilmemiş cinsellik bence sağlıklı değil. Makaleler de bunu söylüyor. Kadın ol, kadınlığına saygı duymayanlarla olma.

Verdiğin cevap suanki ve yeni nesli kötüye teşvik ettiği için , ahlaka aykırı cümleler kurdugun için yazma gereği duydum. Yoksa senin fikrin umrumda değil . 30 yasına kadar kesfedilmemis cinsellik saglıklı degil nedir ?? Dini boyutuna neden bakamıyorsun ? Haramı Helali neden unuttunuz? Hadi dyelim din iman yok sizde. o zaman milleti ahlaksızlıga tesvik etmeyin . sizi kınıyorum. Sizin gibi haram/helal yoksunu olan herkese acıyorum . Bu dünyanın diger dünyasıda var . ALLAH ISLAH EYLESİN.

Bu erkekler herşeyi sorun eder. Önce seslerini çıkarmazlar ama o onların kafasını kemirir durur sonra herşeyin sorumlusunu seni eder. Dışarda her naneyi yerler ama onlar yapınca erkek olur erkeklik olur. Halbuki onu yaşadığı kişi de bir kadın. Ama bunu düşünemeyecek kadar dar beyinli oldukları için namusu Şeref’i hep evlendikleri kadında beklerler. Halbuki bir erkek şerefliyse karısı onun şerefidir namusudur herşeyidir. Emin ol erkekler de bekaret olsaydı çoğu bozuk çıkardı.

Ben anlamıyorum biriyle tanıştığında anlaşmak için yüzlerce kriter var, binlerce şifre var. Karşındaki elin adamı. Sen bi tanı hele, bekaretin de kusur kalıversin.ne diycen tanışır tanışmaz “selam ben zarı deldim beni kabul eder misin” mi diyeceksin? Kim o elin adamı? Sevişmek kusur mu, madem kusur neden davullu zurnalı kutlamalı gerdeğe yollanıyor bu millet? Şurda kaç bin insan var kocasıyla geçimsiz olanlar var, kaç tanesi kocasına kız oğlan kız gitti diye hora geçmiş? Tam aksine bazı deneyimleri yaşayıp evlenirsen “kocam borno düşkünü, kocamın çükü kalkmıyor acaba başkasına mı aşık yoksa gay mı yoksa aldatıyor mu, gocam benle yatmıyor hani erkekler uçkuruna düşkün olurdu, gocam yatakları ayırdı, gocam başka insanları hayal ediyor başkalarının isimlerini söyleyerek cima eylemek istiyor, gocam anasının ağzına bakıyor bana bakmıyor, gocam arkadaşlarıyla pavyonlarda sürtüyor, gocam bana küfür etti evden kovdu....” gibi şeyleri yaşamamış olursun.
Evlenirken kendine bebe değil adam bul, düzgün aile seç. Ayrıca epey zamandır (en azından benim gezegenimde) bekaret mekaret insanın değerini yücelten ya da düşüren bir kriter değil; aksine deneyimli, ailesine eşine sahip çıkabilecek, durumları yönetip huzur verecek kadınlar tercih ediliyor.
Ha sen tutucu (neyi tutuyorlarsa) bir çevredesindir, o zaman da ona göre davransaydın yani. Sen deneyimi yaşamışsın artık bunun üzerinden kafa yemek anlamsız.
Kaldı ki 30 yaşına kadar keşfedilmemiş cinsellik bence sağlıklı değil. Makaleler de bunu söylüyor. Kadın ol, kadınlığına saygı duymayanlarla olma.

Burda yazanlara göre aldatmanın, erken boşalmanın, evliyken izlenen bornonun, falanın filanın hep sebebi erken yaşta sevişmemek. Hmm, milli eğitim işe hemen el atıp okullara şöööyle en kabiliyetlisinden bir sevişme dersi koysunlarda millet kendisine gelsin :halay:

En mantıklısı.ama gerçekçi olalım her erkek bekar bi kız ister ne kadar takmıyorum dese bile bence içinde ister bunu her zaman.
Evlenirken kadınların da kriteri bakir erkek olmalı .Erkekler kadınlardan bunu isteyebiliyor ama kadınlar kollarını acıp herseyiyle kabul ediyor.

İyi geceler herkese.Benim sorum şu ki evlendiğinde bakire olmayan var mıydı?ya da bunu bi şekilde halletmiş olan veya eşine olduğu gibi her şeyi anlatan.Ben bi hata yaptım ve bu benim psikolojimi çok etkiliyor evlenemeyeceğim asla evlensem bile mutlu olamayacağım gibi geliyor.tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Canım cok kafana takma olan olmuş önemli olan giden gitti deyip önüne gelen düşüp kalkmıyor olman.ben böyle bişey yaşamadm evlendiğimde bakireydim ama etrafımda yaşayanlar oldu tabiki. diktiren arkadaşımda var . eşine söyleyip öyle evlenen arkadasmda var. ama söyleyen arkadasm hiç kimse bilmeyi haketmiyor falan demişti. kafasına kaktıgını söylordu. ama hangisini sececiğin sana kalmış bir durum. ister söylersin ister gizlersin. ama bn olsam galiba herşeye ragmen söylerdm vicdan azabı cekmemek için

:KK45::KK45:
Önemsemeyen bir erkek var mıdır hiç örnekler istiyorum iste gerçek hayattan
Önemseyip önemsemesi kendisi ile ilgili olmalı bence.
bızım ulkemızde bu konu cok su goturur....bakır erkek hiç yok dıye genelleme yapmayın gayette var...nıye olmasın....ayrıca yıllarca bu konu yanlıs din anlayısına mal edildi hep dındarlar bu konuda yobaz anlayıssız kabul edildi..bunu modern ınsanların anlayıs gosterecegı dusunldu yada ınanıldı....gelgelelım..bizim ımancımızda peygamberımız sas ılk evlılıgını evlenmıs ayrılmıs dul diye tabır edilen biriyle yaptı...varmı sorun yok...gelgelelım kendınden yasca buyuktu ...varmı sorun yok....ustelık hz Hatıce annemıızn evıne yerlestı ..varmı sorun yok...evlilik teklıfı bayan tarafı hz Hatıceden geldi varmı sorun...yok...ozaman yıllarca bu dusunculer neden dınımıze mal edildi...hepsıde bizim toplumda kınanan seyler...gelgelelım hz Hatıce ıffetlı ıffetlı durust bir bayandı...onun dul olması bunların onune gecmedi...eger bir hata yaptıysanız amenna...kıme ne...pışmanlıgını hissetiysenız...ama yok bu benım tercıhım diyorsanız ozaman nıye dert ediyorsunuz....sızın gibi dert etmeyen biri elbette cıkacaktır...ayrıca bılmem kızlar neler neler yapıyor...valla hırsızlık yapanda var...hırsızlıkmı yapalım..her hatayı ısleyen var...bu normallestırmez bazı seylerı...eger ınanc yonunden soruyorsanız Allahla kul arasına kım gırebılırkı....ayrıca kuranı kerımde ılk erkekler uyarrılır acıp ayetı okuya bilirsiniz...harama bakmayın diye...kadınlar degil...biizm erkekler bunu yanlıs anlamıs ısınede gelmiş..erkegınde namusu vardır...ıffetı vardır...hatta hz Yusuf gibi zındana atılmayı goze alır ama ıffetıne sahıp cıkar...kım demıs namus sadece kadında aranır...once erkekte aranır...
Harika bir örnek olmuş

İyi geceler herkese.Benim sorum şu ki evlendiğinde bakire olmayan var mıydı?ya da bunu bi şekilde halletmiş olan veya eşine olduğu gibi her şeyi anlatan.Ben bi hata yaptım ve bu benim psikolojimi çok etkiliyor evlenemeyeceğim asla evlensem bile mutlu olamayacağım gibi geliyor.tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Canım bunların hepsi kader. İyi ve ya kötü. Yaşanan yaşanmış. Bu saatten sonra bunun işin pişmanlık duyup kendimi yıpratman sana birşey kazandırmaz. Pişmanlık duyma. Hiç etrafında biriyle birlikte olmamış adam var mı? Ben daha hiç görmedim. Seni kabul eden seven adam seni her şeyinle sever. Günahınla sevabınla. Benim eşim böyle şeyleri sorun yapmaz asla. Geçmiş halkında konuşmaz bir kere bile konusunu açmaz. Çünkü herkes kendini bilmeli. Sen bir erkek olarak kendini karına saklamadıysan bunu yapmasını gelecekteki karından bekleyemezsin. Yazılanlara boş yere kulak asma. Ayrıca unutma Allah namusu korumayı ilk erkeğe farz kılmıştır. Fakat maalesef şu anki toplumumuzda kadınlar bile bunun farkında değil.mutlu olmanın önündeki engel bekaretin değil. Asla ama asla bunu saklama evleneceğin kişiden. Kendine iyi bak !

Evlenirken kadınların da kriteri bakir erkek olmalı .Erkekler kadınlardan bunu isteyebiliyor ama kadınlar kollarını acıp herseyiyle kabul ediyor.
Ben hiç kabul etmedim .
Kız arkadaşıyla aynı evde yasayan , evli gibi karı koca hayatı yasayan , eskortlarla onla bunla takılan , çapkınlığı marifet gibi anlatan erkeklerden tiksiniyorum .

o kadar gereksiz ve haddinde fazla değer gören bir konu ki hiç konuşmayacağım bile ama benim vücuduma ait olan ve sadece beni ilgilendiren bir konu hakkında benden başka kimse söz hakkına sahip olamaz yalan dolanla da işim olmaz beni seven böyle kabul etsin.

Bakın dün doktora gittim. Kaldı ki bekaretin o kadar da önemsenmediği bir ülkede okuyorum.
Erkek doktor özellikle tercihimdi çünkü erkek doktorlar pek karışmıyorlar.
Neyse koltuğa yattım asistanı geldi yaşlı bir kadın. Durumu anlattım şüpheli ilişki olduğunu zarın durumu öğrenmek istediğimi falan.
Bana bir o***pu demediği kaldı.
Yahu ne yaptıysam yapmışım sağlık boyutunu öğrenmeye gelmişim bu seni ilgilendirir mi? Anladım yol göstermek istiyorsun da ben bu haltı yediysem sonuçlarını da biliyorumdur.
Sonra erkek doktor geldi güzel güzel açıkladı her şeyi.
Reşitsem sorun yok ortada. Cinselliğin ayıp olmadığını bizim toplumumuzun kabul etmesi lazım. Çok zor tabii o ayrı. Dün çok daha iyi anladım ki bilhassa bu konularda kadının en büyük düşmanı gene kadın.
Ha tabii şunu demiyorum önünüze gelenle yatıp kalkmak doğaldır ama mesela insan sevdiğiyle bir şeyler paylaşabilmeli bence.

Back
X