Ben konuyla alakalı yorum yapmıyorum. Gerçekten burada inanmayan (kendi seçimleridir saygım sonsuz) insanların, inanan kişilerin inançlarıyla uğraşması, kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışması, ve saygı duyuyoruz deyipte, tam tersi davranmaları benim canımı sıkan.
Yani itiraf et kurtul. Din afyondur de uyuşturucudur de beyinlerinizi uyuşturuyor de yemin ederim bu benim canımı yakmaz. Ama saygı duyuyorum diyede en ala saygısızlığı yapmayın yeterin artık.
Özellikle İslam dini için konuşacak olursak din yaşamın her alanına düzenler.
Sosyal,siyasal,kültürel,miras, aile bağları,akrabalık hukuku, komşu hakkı aklınıza gelen her alanı.
Ve gönderildiği andan itibaren dünyanın son bulacağı ana kadar bu kurallar din ve ona inanalar açısından geçerli olacak.
Yani milenyum çağındayız dinden şu zina ile ilgili yeri çıkaralım, bir format atalım diyorsunuz ama o işler öyle olmuyor. Fransızların İslamdan Yahudilikle ilgili ayetleri çıkarmak istemesi gibi bir şey bu.Çağa göre değişen bir algı değil bizimkisi. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz bizim inancımıza göre evlilik kurumu dışında ilişki yaşamanın günah olduğunu.Yaşarsın sonra tövbe edersin orası ayrı. Onlar Allah' kul arasında. Bunun da bir çok sosyolojik, psikolojik yönden açıklamaları var ve İslam aile kurumu da desteklediği için bununla ilgili aslında her şey.
Yazdıklarımı anlamayacak yoktur aranızda diye umuyorum. Tepkimin neye olduğunu gerçekten anlamayan varsa, onlar için üzgünüm.
Tekrar söylüyorum benim saygım herkese sonsuz, kimse kimseyi yargılamasın, artık dini inancı yüzünden insanlara kezban, gerici, yobaz demekten vazgeçin, Ya da vazgeçmeyin saygı duymuyorum deyin, iki yüzlülüğü bırakın.
Dini konulara girdiğim için ban alacak olsam da umurumda değil.