İnsan bence ten uyumu olup olmayacağını, bunu başka şeylerle tolere edip edemeyeceğini evlenmeden önce anlamalı. Ten uyumu kısmı biraz daha farklı olabilir, cinsellik kimi birey için önemsizdir kimi için önemlidir. Karşısındakinin bu konuda nasıl hissettiğini dahi bilmeyen insanlar evleniyor, sonra ‘eşimle ayda bir ilişkiye giriyoruz normal mi, konuşsak da ilişki sayısı artmıyor’ vs dert yanmalar oluyor. Herkes her sevgilisine evleneceğiz gözüyle bakmıyor, ya da her görüştüğüyle de birliktelik yaşamıyor, hoş yaşaya da bilir kimseyi ilgilendirmez o da ayrı. Ben asla öncesinde birliktelik yaşamadığım biriyle evlilik düşünemem, benim için bu düzgün, uzun süreli bir ilişkinin şartı. Çevremdeki birçok kadın da bu şekilde düşünüyor. Cinselliği önemli gören bir kadın nasıl katlanabilir erken boşalan bir partnere mesela. Bunda da tıbbi erken boşalmadan bahsediyorum, halk arasındakinden değil, 10-20 dakikalardan değil, 1 dakika ve altındakilerden bahsediyorum. Ereksiyon, kuruluk sorunları yaşayabilecekleri gibi farklı fanteziler, cinselliğe bakış açıları gibi konular da var, uzun bir yola girilmeden en azından konuşulması gereken. Kuzenim 26 yaşında mesela, sadece evlenmek istediği erkek arkadaşıyla birliktelik yaşadı 1-2 yıl sonra evlendiler. Birliktelik yaşamadan, emin olmadan evlenemezdim diyor o da. Bunlar kişinin kendi görüşü tamamen. Ben de kendi çevremdeki kadın ve erkeklerden bahsediyorum.
Öcü derken de tuhaf karşılandığını vurgulamak istedim. Bakire olmak elbette kötü bir şey değil. İnsanın kendi tercihi ama evlilik öncesi ilişkiye sıcak bakıp kendi açısından dini olarak da yasaklayan bir şey olmadığı halde, bakire olanlara tuhaf bakıyor çevrem. Ev arkadaşım öyleydi mesela, evliliğe de inanmayan bir insan ve 22 yaşında bakire, kendini kötü hissediyor. E diyorum düzgün bir ilişkin olmadı o yüzden böylesin, o daha kötü diyor. Demek istediğim düzgün bir ilişkisi olmayan insanların tuhaf karşılanması aslında. İlk ilişki 17-19 yaşlarında yaşanması normal, sonrasına kaldığında insanlar neden daha önce birliktelik yaşamadın düşüncesine kapılıyor bu sefer çevremde.
Başkasına gitme düşüncesinin de insanların aklına geleceğini pek düşünmüyorum, ondan çok karşısındakiyle ilişkilerini sürdürüp sürdüremeyeceklerine bakıyorlar. Bu uyumlar da sonuçta ömründe sadece bir kere sadece bir kişiyle olan bir durum değil. Ten uyumu benim için sevgili seçmede belki kriter olmayabilir ama doğru düzgün bir ilişkim olacaksa kriterlerden biridir. Herşey tam, çok iyi anlaşılıyor, karşılıklı saygı sevgi var ama çiftin uyumu yok. Bunu sorun edip etmeyeceği bireylere kalmış.
Yo hayır. Eskişehir’de yaşıyorum, Eskişehir, İstanbul ve Antalya’daki arkadaş ortamlarından bahsediyorum genel olarak da. Olunup olunmadığı kimseyi ilgilendirmez diye düşünülse de arkadaşlarım ilk ilişkilerinden önce utana sıkıla söylüyor bakire olduğunu, sonuçta hassas nazik davranılması gerekli ya.