1 yıl. Bu süre içinde yaptığım bir hata bir yalanım yok. Güveni tamdı. Ama bunların hepsi bakirelikten daha önemsiz kalabildiNe kadar süredir birlikteydiniz? O şekilde evlenen arkadaşım var tabi ki. Arkadaşım bunu erkek arkadaşına ilk söylediğinde, ben daha önce biri ile cinsel ilişki yaşadım bu senin için sorun olur mu dediğinde, adam ona, ben de yaşadım, senin için sorun olmazsa benim için de olmaz diye cevap verdi. Şuan evliler, iki çocukları var, evlilikte de adam bir kere bile lafını etmedi o günden sonra.
Bu şekilde evlenen ve mutlu olan insan çok fazla1 yıl. Bu süre içinde yaptığım bir hata bir yalanım yok. Güveni tamdı. Ama bunların hepsi bakirelikten daha önemsiz kalabildi
Niye farklı gelsin ki? İlla yaşamak mı gerekiyor? Bazı şeyler yaşanmadan da öngörülebilir.Şimdi böyle bir konu başına gelmeden evlenen kişilere bu durum farklı gelebilir
Nur suresi 3. Ayet :Eklemenizi isterim o nur suresinin bir sonraki ayette ancak tovbe edip halini duzeltenler baska diyor. Yazarken insanlari urkutmeden tam yazin isinize geleni degil olani yazalim :)
Çünkü Nûr suresinin üçüncü ayetinde: “Zina eden bir erkek ancak zina eden veya Allah’a eş koşan bir kadınla evlenebilir. Zina eden bir kadın da ancak zina eden veya Allah’a eş koşan bir erkekle evlenebilir. Evlenmenin bu türlüsü müminlere haram kılınmıştır.” hükmünün yanı sıra, yine bu surenin 5. ayetinde tevbe edip, kendisini düzeltenlerle evliliğe müsaade edilmiştir. Ayet şöyledir:Nur suresi 3. Ayet :
Zina eden erkek ancak zina eden veya müşrik bir kadınla evlenir. Zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya müşrik bir erkek evlenir. Bu müminlere haram kılınmıştır.
Bir sonraki ayet sizin dediğiniz gibi değil
Nur suresi 4. Ayet :
Namuslu kadınlara zina isnat edip sonra da dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun. Artık onların şahitliğini asla kabul etmeyin . İşte bunlar fasik kimselerdir.
Sormadi bana aslinda soyleme geregi duydum ama sonuc buHayır bakire olup olmadığını nasıl öğrenci ve neden söyleme gereği duydun? Çok anlamsız değil mi? bak benim dilim yara, dişim çürük gibi... söylemek ve söylememek gibi seçeneklerin bile bu konuda olması bana çok saçma geliyor.
Sormadi bana aslinda soyleme geregi duydum ama sonuc bu
Sitede dini yorum yasak, keske yazmasaydiniz bu yorumu. Bu konular tartismaya acik konular, yoruma acik ayrica. Herkesin din anlayisi cok farkli ve kendine ozel. Ama madem dindar bir kadinsiniz, hesap vereceginiz merci yalniz Tanridir. Erkeklerin bu konuda soz hakki yok.Çünkü Nûr suresinin üçüncü ayetinde: “Zina eden bir erkek ancak zina eden veya Allah’a eş koşan bir kadınla evlenebilir. Zina eden bir kadın da ancak zina eden veya Allah’a eş koşan bir erkekle evlenebilir. Evlenmenin bu türlüsü müminlere haram kılınmıştır.” hükmünün yanı sıra, yine bu surenin 5. ayetinde tevbe edip, kendisini düzeltenlerle evliliğe müsaade edilmiştir. Ayet şöyledir:
“Ancak, bunun ardından tevbe edip düzelen kimseler için söz yoktur. Çünkü Allah bağışlayıcıdır, merhametlidir.”
Bana yazilan yoruma ayni sekilde cevap verdimSitede dini yorum yasak, keske yazmasaydiniz bu yorumu. Bu konular tartismaya acik konular, yoruma acik ayrica. Herkesin din anlayisi cok farkli ve kendine ozel. Ama madem dindar bir kadinsiniz, hesap vereceginiz merci yalniz Tanridir. Erkeklerin bu konuda soz hakki yok.
Şimdi tekrar araştırınca gördüm. Umarım affedilenlerden olmussunuzdur.Çünkü Nûr suresinin üçüncü ayetinde: “Zina eden bir erkek ancak zina eden veya Allah’a eş koşan bir kadınla evlenebilir. Zina eden bir kadın da ancak zina eden veya Allah’a eş koşan bir erkekle evlenebilir. Evlenmenin bu türlüsü müminlere haram kılınmıştır.” hükmünün yanı sıra, yine bu surenin 5. ayetinde tevbe edip, kendisini düzeltenlerle evliliğe müsaade edilmiştir. Ayet şöyledir:
“Ancak, bunun ardından tevbe edip düzelen kimseler için söz yoktur. Çünkü Allah bağışlayıcıdır, merhametlidir.”
Onlardan haber aliyor musunuz peki merak ediyorumBu ulkede cogu erkek bu tepkiyi verecektir burada da bu sekilde evlenen cok kisi olacagini sanmiyorum musluman bi ulkedeyiz sonucta evlenmeden once iliski yasayan kesim az olsa gerek. Cevremde basina boyle bir sey gelenler evlenmeden zarini diktirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?