Bekaret sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi böyle bir konu başına gelmeden evlenen kişilere bu durum farklı gelebilir

1 yıl. Bu süre içinde yaptığım bir hata bir yalanım yok. Güveni tamdı. Ama bunların hepsi bakirelikten daha önemsiz kalabildi

Herkesin yasam görüşü hayat anlayışlı farklı . Bu Tür şeylere değer veren biriyse ayrılmamız doğru olmuş .

Şimdi böyle bir konu başına gelmeden evlenen kişilere bu durum farklı gelebilir
Niye farklı gelsin ki? İlla yaşamak mı gerekiyor? Bazı şeyler yaşanmadan da öngörülebilir.

Adamın kafa yapısı belli.

Senin niyetin dikim yaptırıp, onunla devam etmek bence. Yanlış mı düşünüyorum?

Zarını diktirsen bile seninle evlenmez, oldu da evlendi ömür boyu başına kakar. Benden söylemesi

Eklemenizi isterim o nur suresinin bir sonraki ayette ancak tovbe edip halini duzeltenler baska diyor. Yazarken insanlari urkutmeden tam yazin isinize geleni degil olani yazalim :)
Nur suresi 3. Ayet :
Zina eden erkek ancak zina eden veya müşrik bir kadınla evlenir. Zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya müşrik bir erkek evlenir. Bu müminlere haram kılınmıştır.
Bir sonraki ayet sizin dediğiniz gibi değil
Nur suresi 4. Ayet :
Namuslu kadınlara zina isnat edip sonra da dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun. Artık onların şahitliğini asla kabul etmeyin . İşte bunlar fasik kimselerdir.

Bunu soyledim ayrildik diyorum ama niyetim zarimi diktirmek oyle mi nedicem askim bak zarimi diktirdim mi ?

Hayır bakire olup olmadığını nasıl öğrenci ve neden söyleme gereği duydun? Çok anlamsız değil mi? bak benim dilim yara, dişim çürük gibi... söylemek ve söylememek gibi seçeneklerin bile bu konuda olması bana çok saçma geliyor.

Çünkü Nûr suresinin üçüncü ayetinde: “Zina eden bir erkek ancak zina eden veya Allah’a eş koşan bir kadınla evlenebilir. Zina eden bir kadın da ancak zina eden veya Allah’a eş koşan bir erkekle evlenebilir. Evlenmenin bu türlüsü müminlere haram kılınmıştır.” hükmünün yanı sıra, yine bu surenin 5. ayetinde tevbe edip, kendisini düzeltenlerle evliliğe müsaade edilmiştir. Ayet şöyledir:

“Ancak, bunun ardından tevbe edip düzelen kimseler için söz yoktur. Çünkü Allah bağışlayıcıdır, merhametlidir.”

Sormadi bana aslinda soyleme geregi duydum ama sonuc bu

Keske hazir olmadan, belli bir bilinc sahibi olmadan boyle seyler yasamasa kadinlar. Evlenmeden birliktelik(ler) yasayip evlenen kadinlar tabi ki var, zarini diktiren kadinlar da var. Ama bu kadinlarin var olmasi sizin icin bir sey ifade edemez cunku her erkek farklidir, her iliskinin dinamigi farklidir. Bakire olmayip evlenen kadinlarin eslerinin bunu dert etmemesi sizin de boyle biriyle karsilasacaginiz anlamina gelmez, ozellikle de bu bakis acinizla. Icten ice kendinizi eksik goruyorsunuz aslinda, yoksa o adama o laflari yedirir, zar dikimi meselesini de aklinizin ucundan gecirmezdiniz. Once bakis acinizi degistirmenizi oneririm.

Ben zaten boyle evlenen varmi diye gorus istedim ben yapicam demedim yani evlilikleri nasil gercekten bu yuzden mi evlenmisim diye dusunuyorlar mi diye sordum yapmak icin degil

Sitede dini yorum yasak, keske yazmasaydiniz bu yorumu. Bu konular tartismaya acik konular, yoruma acik ayrica. Herkesin din anlayisi cok farkli ve kendine ozel. Ama madem dindar bir kadinsiniz, hesap vereceginiz merci yalniz Tanridir. Erkeklerin bu konuda soz hakki yok.

Bu ulkede cogu erkek bu tepkiyi verecektir burada da bu sekilde evlenen cok kisi olacagini sanmiyorum musluman bi ulkedeyiz sonucta evlenmeden once iliski yasayan kesim az olsa gerek. Cevremde basina boyle bir sey gelenler evlenmeden zarini diktirdi

Bana yazilan yoruma ayni sekilde cevap verdim

Şimdi tekrar araştırınca gördüm. Umarım affedilenlerden olmussunuzdur.
Sevgilinizin sizden ayrılması eğer bunu kaldırabilecek biri değilse doğru olmuş.sonra ikiniz de daha fazla uzulurdunuz

Niçin bakire olmadığını sevgilinize söylediniz?Bence söylememeliydiniz.Şimdi çoğu kişi bana kızacak ancak erkeklerin%90ı bu gerçeği kaldıramaz,daha sonra yüzünüze vurur,ilişkiniz yıpranır.En iyisi hiç anlatamayacaktıjız çünkü bu sizin özeliniz.

Bu ulkede cogu erkek bu tepkiyi verecektir burada da bu sekilde evlenen cok kisi olacagini sanmiyorum musluman bi ulkedeyiz sonucta evlenmeden once iliski yasayan kesim az olsa gerek. Cevremde basina boyle bir sey gelenler evlenmeden zarini diktirdi
Onlardan haber aliyor musunuz peki merak ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…