Bekarken açılan şahsi kasada eş hak dava edebilir mi?

İspat mesela düğünde takılan takılar olabilir dimi..
Ancak kayıtta altın çantası kayınvalidemin elinde salondan çıkıyoruz.. Onda görünüyor yani.. Kaset orada bitiyor..
Eve gelince ben aldım kasaya koydum ama bunun kaydı bişeyi yok.. İşin Türkçesi şerefsizlik yapsam; salonda aldılar benden bi dahada vermediler desem, ki kasette öyle görünüyor, bunu ispat edemezler dimi?

Aynen ,ayrica taki icin video kaydi tek tek kayit yapmis olmali adet vs ,birde altin mi degil mi sahte mi ,evlilikten sonra bozulmus olabilir ,2 tane akraba olmayan sahit gerekiyor ,takilarin sizde olduguna dair

Aynen ,ayrica taki icin video kaydi tek tek kayit yapmis olmali adet vs ,birde altin mi degil mi sahte mi ,evlilikten sonra bozulmus olabilir ,2 tane akraba olmayan sahit gerekiyor ,takilarin sizde olduguna dair

Tüm takının kaydı yok hoş zaten bir kısmı net değil video arada halaya dönüp çekmiş. Akraba olmayan şahit yok adilik yapıp yalancı şahit tutmazlarsa tabii.

Ona takılanlarda mı?
Bizim varımız yoğumuz kasada ne bileyim takılan 50 liralar bile..
Benim bildiğim kadarıyla düğünde takılan takılar kim takmış olursa olsun kadına bağışlanmış ve kişisel mal sayıldığından, boşanma halinde hakim tüm takıların kadına verilmesi kararı veriyor, hatta hatta diyelim ki evlilik sırasında bu takılar eş tarafından herhangi bir sebeple kadının elinden zorla alınıp bozdurulmuşsa ve zorla alındığına dair somut bir kanıt varsa, düğün videoları ve fotoğrafları delil olarak kullanılıp bozdurulan ziynetin aynısı veya karşılığına denk gelen paranın verilmesine hükmedilir.

Çok emsal dava vardır, bu emsal davalar kullanılarak Ziynet eşyaları için kadının lehine karar çıkması muhtemeldir, tabii konunuzu bir avukat arkadaş okuyup değerlendirirse daha iyi olur.

Benim bildiğim kadarıyla düğünde takılan takılar kim takmış olursa olsun kadına bağışlanmış ve kişisel mal sayıldığından, boşanma halinde hakim tüm takıların kadına verilmesi kararı veriyor, hatta hatta diyelim ki evlilik sırasında bu takılar eş tarafından herhangi bir sebeple kadının elinden zorla alınıp bozdurulmuşsa ve zorla alındığına dair somut bir kanıt varsa, düğün videoları ve fotoğrafları delil olarak kullanılıp bozdurulan ziynetin aynısı veya karşılığına denk gelen paranın verilmesine hükmedilir.

Çok emsal dava vardır, bu emsal davalar kullanılarak Ziynet eşyaları için kadının lehine karar çıkması muhtemeldir, tabii konunuzu bir avukat arkadaş okuyup değerlendirirse daha iyi olur.

Mune abla çok teşekkür ederim..
İnşallah yalana gerek kalmadan çözülür olay.. Bende istemem ama onlar arsızlaşırsa bende mecburen.. Umarım gerek kalmaz, teşekkür ederim. :)

Mune abla çok teşekkür ederim..
İnşallah yalana gerek kalmadan çözülür olay.. Bende istemem ama onlar arsızlaşırsa bende mecburen.. Umarım gerek kalmaz, teşekkür ederim. :)
Rica ederim ne demek ablacım, kısıtlı hukuk bilgimle bu kadar yardım edebildim, avukat arkadaşlarımız çok daha teferruatlı bilgilendireceklerdir seni.
Hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah.

ben senın yerınde olsam kasayı bosaltırım
dugun vıdeosunu ızletsın o kendını zekı sanan kocan :D dugun takıları gelıne aıttır... ıcınde eksık varsa tamamlattırırsın en azından ıyı olur :)

hıc bı hak ıddaa edemez cunku kayıtlı bılınen resmı bırsey yok
bence bırkac oyuncak koy kasaya gerı kalanlarını bosalt
gıtsın kasadan oyuncakları alsın

boyle sinsi erkeklere bu uygulanmalı

CrazyMother CrazyMother @prayforlosers arkadaslar bakabılır mısınız ...

ben senın yerınde olsam kasayı bosaltırım
dugun vıdeosunu ızletsın o kendını zekı sanan kocan :KK70: dugun takıları gelıne aıttır... ıcınde eksık varsa tamamlattırırsın en azından ıyı olur :)

hıc bı hak ıddaa edemez cunku kayıtlı bılınen resmı bırsey yok
bence bırkac oyuncak koy kasaya gerı kalanlarını bosalt
gıtsın kasadan oyuncakları alsın

boyle sinsi erkeklere bu uygulanmalı

Canım çok teşekkür ederim. :)
İçim rahatladı konuyu açtığımda sağolun yüreğime su serptiniz.. :)
Bende boşaltiyim diye düşünüyorum buradan da okuduklarımla.. :)
Arkadaşlar bir baksa ne de güzel olur bilirkişiden duysak dimi. :)

Canım çok teşekkür ederim. :)
İçim rahatladı konuyu açtığımda sağolun yüreğime su serptiniz.. :)
Bende boşaltiyim diye düşünüyorum buradan da okuduklarımla.. :)
Arkadaşlar bir baksa ne de güzel olur bilirkişiden duysak dimi. :)
bırde senı boyle seylerle ugrasmak zorunda bırakıyor ya...
zaten en sinir bozucu nokta bu
kısısel olarak anlasamazsın anlarımda daha evlılıgın ılk aylarında yok vıdeoyu ızlettırırım yok altınlarımı ısterım demesı ... kendını ne kadar rezıl duruma dusurmus yazık...

boyle yapsana kendısı kazanırdı halbukı
bosver canını sıkma hersey olacagına varır

bırde senı boyle seylerle ugrasmak zorunda bırakıyor ya...
zaten en sinir bozucu nokta bu
kısısel olarak anlasamazsın anlarımda daha evlılıgın ılk aylarında yok vıdeoyu ızlettırırım yok altınlarımı ısterım demesı ... kendını ne kadar rezıl duruma dusurmus yazık...

boyle yapsana kendısı kazanırdı halbukı
bosver canını sıkma hersey olacagına varır

Bakma çok ağrıma gidiyor gülüyorum ediyorum ama.. Babamın evindeyim kasanın anahtarını cebe atmıştım evden çıkarken bir iki küçük parça ziynet de almıştım.. Bi hışımla geri döndüm kalanları da almak için kapının arkasına anahtar takmış it :)

Benim abim avukat bazı davalarda gidiş geliş tarihlerini bulup düğünde ki altınların yarısını almıştı böyle bişey eklemediysen problem yok

Altınları eklemiştim kasaya.. Ama defalarca gidip geldim kasaya ekledim çıkarttım.. Bankalar çalışmaya başladığında gidip hepsini boşaltsam.. Bekarken açtığım kasayı açtırabilirler mi ki?

Ben olsam altınların kendime ait olan kısmını alır kimseye iftira atmazdım. Kayınvalidem aldı falan demek çok çirkin bence. Ne kadar hakettiklerini düşünsenizde sizin yolunuz yanlış olur. Eğer canını yakmak istiyorsanız dava açarsınız tazminat davası hakkınızsa alırsınız. Unutmayın bı dünyanın öteki tarafıda var. Hırsız konumuna düşürdüğünüz kayınvalidenizin edeceği ahı düşünün derim. Ben olsam asla bu tavrı sergilemezdim. O şekilde yalanla,iftirayla edineceği niz malın hayrını göremezsiniz zaten.

Yahu gidis gelis takip edilir koydugun geri alinir diyorlar. Kiralik kasa bu arkadaslar, banka hesabi degil.
Kimse ne kondugunu bilmez ne cikarildigini bilmez sizi kasaya goturen bankaci bile bakamaz buna. İster silah saklarsin ister altin saklarsin. 10 kere gider hicbir sey koymazsin sadece bakar donersin belki.
Mahkeme karariyla actirilir mi bilmem ama kasayi bosaltmakta fayda var. En azindan icin rahat olur. Al altinini falan annenin babanin adina kasa actir koy icine. Bozdurup hesaba atayim falan deme onlardan hak iddia edebilir diye dusunuyorum. İki uc parca bi sey birak kasada, manevi degeri olan bi sey ne bileyim bi kol saati falan. Dursun oyle

Yahu gidis gelis takip edilir koydugun geri alinir diyorlar. Kiralik kasa bu arkadaslar, banka hesabi degil.
Kimse ne kondugunu bilmez ne cikarildigini bilmez sizi kasaya goturen bankaci bile bakamaz buna. İster silah saklarsin ister altin saklarsin. 10 kere gider hicbir sey koymazsin sadece bakar donersin belki.
Mahkeme karariyla actirilir mi bilmem ama kasayi bosaltmakta fayda var. En azindan icin rahat olur. Al altinini falan annenin babanin adina kasa actir koy icine. Bozdurup hesaba atayim falan deme onlardan hak iddia edebilir diye dusunuyorum. İki uc parca bi sey birak kasada, manevi degeri olan bi sey ne bileyim bi kol saati falan. Dursun oyle

Evet evet ayrı oda gibi bir yerde kasalar. Görevli bankaya ait olan anahtarı takıyor bi tek, bende bendekini takıp açıyorum, görevli orada dahi kalmıyor..

Ben olsam altınların kendime ait olan kısmını alır kimseye iftira atmazdım. Kayınvalidem aldı falan demek çok çirkin bence. Ne kadar hakettiklerini düşünsenizde sizin yolunuz yanlış olur. Eğer canını yakmak istiyorsanız dava açarsınız tazminat davası hakkınızsa alırsınız. Unutmayın bı dünyanın öteki tarafıda var. Hırsız konumuna düşürdüğünüz kayınvalidenizin edeceği ahı düşünün derim. Ben olsam asla bu tavrı sergilemezdim. O şekilde yalanla,iftirayla edineceği niz malın hayrını göremezsiniz zaten.

Onlar bu yola başvurursa bende başvururum..
Allah her şeyi görüyor..

evlenmeden onceki mallarınızda hak talep edemez.
evlilik tarihindn sonra oraya eklediginiz her seyin yarısı esinizin

aynen bence de cok mantıklı. annenin babanın kasası varsa oraya koysun hem kayıt altına da alınmadıgı icin kimse muvazaalı islem diye iadesini talep edemez.

B blueas hayırdır kuzum ya ?

Şaşırdım çok .

Konu ile ilgili bilgim , evlilik içi edinilmiş mallara girmediği için paylaşıma açık olmayacağı .

Ama boşanmana takıldım gülüm:(

Back
X