Ben olsam ailem zor durumdayken tabi ki tek başıma maaşımı yiyip ben hepsini biriktireceğim diyemem. Ama varımı yoğumu onlara da veremem, sonuçta kendilerinin de en az benim kadar sorumlu davranmasını beklerim ki davranmamışlar. Bu yüzden maaştn 500 lira gibi bir miktarı aileme verirdim. Gerisini biriktirirdim kendim için. Onlara yetmez bu eminim ama en azından çocuk yardım etmiş olur, ailesinin gözünde çok değeri olmasa da vicdanen rahat eder.Kizlar bir konuda fikrini almak istiyorum. Sizin eşleriniz bekarken nasil yapmislar ?
Simdi yeni bir mezun cocuk var 23 24 yaslarinda. Simdi bize bir konuda danisti.
Konu şu :
Ailesinin birikimi yok. Babasi memur ve 60.000 tl lik kredi oduyor. Gecmiste borclanmislar ailevi birine vermisler v.b durumdan dolayi. Arabalari yok, evleri de yok. Cocuk da iyi kotu aylik 3000 tl kazaniyor.
Ek islered yapiyor maximum 4000 tl yi buluyor ozel sektorde.
Sordu danisti bize diyor ki, abla ben simdi aileme surekli yardim edeyim desem kredilerini odesem babamin emeklisi gelecek bu seferde ev alali dicekler diyor. Annem "baban emekli olunca ev alalim destek cik" diyor ama borclari emekli olana kadar anca bitecek 4 senede...
E ben 4 sene birikim yapsam aileme versem 30.000 tl kadar para e ben nasil birikim yapacagim yasim 27 28 olacak, ilerde benimde ailem olacak diyor.
Yarin evlenecegim kadin demez mi " bu yasa kadar neden birikim yapmadin diye"
Kizlar yani cocuga yorum yapamadik dinledik sadece ama bir an kendimi onun yerine koydum. Aileye yardim etse kendisine birikim yapamaz. Yardim etmezse de annesi ve babasini kiraya gonderemez. Bir kiz kardesi varmis oda bu yil universiteye gidecek..
Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ?
Ev almak onların neyineymiş onu anlamadım. Bu yaşına kadar hiç birikim yapamadıklarına göre şimdiden sonra bir de düşük maaşla hayatta o krediyi ödeyemezler. Ev almayın bana güvenip de desin. Birikim falan değil krediyi ona ödetecekler anlaşılan.Annesi ev almak istiyor emekli olunca. Bir babasinin emekli maasi olur 70.000 tl. En az 200.000 tl ye duzgun ev alirlar e o zamanda 130.000 tl krediyi babam nasil cekecek diyor alacagi emekli parasi 1600 tl diyor
Esimle 28 yasinda tanistik. Sormadim simdiye kadar ne yaptin birikimin var mi falan diye.Kizlar bir konuda fikrini almak istiyorum. Sizin eşleriniz bekarken nasil yapmislar ?
Simdi yeni bir mezun cocuk var 23 24 yaslarinda. Simdi bize bir konuda danisti.
Konu şu :
Ailesinin birikimi yok. Babasi memur ve 60.000 tl lik kredi oduyor. Gecmiste borclanmislar ailevi birine vermisler v.b durumdan dolayi. Arabalari yok, evleri de yok. Cocuk da iyi kotu aylik 3000 tl kazaniyor.
Ek islered yapiyor maximum 4000 tl yi buluyor ozel sektorde.
Sordu danisti bize diyor ki, abla ben simdi aileme surekli yardim edeyim desem kredilerini odesem babamin emeklisi gelecek bu seferde ev alali dicekler diyor. Annem "baban emekli olunca ev alalim destek cik" diyor ama borclari emekli olana kadar anca bitecek 4 senede...
E ben 4 sene birikim yapsam aileme versem 30.000 tl kadar para e ben nasil birikim yapacagim yasim 27 28 olacak, ilerde benimde ailem olacak diyor.
Yarin evlenecegim kadin demez mi " bu yasa kadar neden birikim yapmadin diye"
Kizlar yani cocuga yorum yapamadik dinledik sadece ama bir an kendimi onun yerine koydum. Aileye yardim etse kendisine birikim yapamaz. Yardim etmezse de annesi ve babasini kiraya gonderemez. Bir kiz kardesi varmis oda bu yil universiteye gidecek..
Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ?
Onlar açken birikim yapsın diyemeyiz tabiiki ama sırf zor durumdalar diye de kendi geleceğini tehlikeye atmak da olmaz. Yardim etsin ama bu tum maasini ev icin harcamak demek degil. En fazla 1000tl ye kadar destek çıksın. Geri kalan parasindan da kimseye bahsetmesin kenara koysun kullanmadığı kısmını. Düşüncesi çok doğru yarın öbür gün evlenecegi kızla tanışınca hadi evlenelim dediklerinde destek çıkacak aile bulamayacak arkasinda cunku zaten aile ondan destek bekliyor. Bu durumda kendisi de borca girmek zorunda kalacak ve bu cok daha zor olacak. Simdiden birikim yapmasi oncelikli olmalı
Tam 60.000 degilde 30.000 civari vermisler digerleride cocuklarinin okulu, dershanesi evin gecini, evin esyasi v.b seylerde kullanmislar.. simdi ise cocuk araba almaya karar verdi. Aileside ufak ufak yardim edecekmis60.000 borç vermek aileden bile olsa saçma geldi bana ayrıca kredi çekip vermişler bir insan cebinde olmayan parayı başkasına nasıl borç verir krediyi de onlar ödesin o zaman hem ev almak isterlerse herhalde o kadar da çocuklarına güvenmezler bende yarın birgün evlenicem birikim yapmam lazım desin borcun sahibi borcunu vermiyor çocuk ödüyor birde ev mi.isteyecekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?