Bekarken Aileye Yardım Eden..

Ben olsam ailem zor durumdayken tabi ki tek başıma maaşımı yiyip ben hepsini biriktireceğim diyemem. Ama varımı yoğumu onlara da veremem, sonuçta kendilerinin de en az benim kadar sorumlu davranmasını beklerim ki davranmamışlar. Bu yüzden maaştn 500 lira gibi bir miktarı aileme verirdim. Gerisini biriktirirdim kendim için. Onlara yetmez bu eminim ama en azından çocuk yardım etmiş olur, ailesinin gözünde çok değeri olmasa da vicdanen rahat eder.

Annesi ev almak istiyor emekli olunca. Bir babasinin emekli maasi olur 70.000 tl. En az 200.000 tl ye duzgun ev alirlar e o zamanda 130.000 tl krediyi babam nasil cekecek diyor alacagi emekli parasi 1600 tl diyor
Ev almak onların neyineymiş onu anlamadım. Bu yaşına kadar hiç birikim yapamadıklarına göre şimdiden sonra bir de düşük maaşla hayatta o krediyi ödeyemezler. Ev almayın bana güvenip de desin. Birikim falan değil krediyi ona ödetecekler anlaşılan.

bence aldigi maasin miktarini ailesine soylemesin ya da 2000 aliyorum falan desin.. atiyorum 1000 tl versin her ay.. geri kalan parayla da hayli hayli birikim yapabilir..
ailesi sonucta bu yasa getirmis etmis yardim etmesi lazim tabi.. geri kalan para da az degil 3000 le iyi birikim yapabilir

Acikcasi evdeki faturalari odesin ortalama en fazla 1000 tl olur. 1000 tl de yedigi gezdigi giydigi desek...
1500 2000 tl de birikime koyabilir.
ailesi ile yasiyorsa acikcasi masrafi da asiri olmaz.
Yada kendine bir araba alirsa hem borcunu oder hemde elinde bir mali olmus olur ileriye dönük.. ve su anda da kullanir.
Neden bilmiyorum ama cocugu desteklemek daha mantikli geldi.
Gelecegini kurmaya calisan insanlarin gecmise dönük bir takim borclarin yıkilmasi hic makul degil.

Bekarken edebildiği kadar etsin, evlenince benden bir şey beklemeyin desin.

Edebildiği kadar dediğim yine 3-5 bi şey atsın kendisine de.

esim evlenirken ailesinden hicbir yardim gormedi.Allahtan akilli adammis da calisip birikim yapmis altinini dugununu esyasini herseyi kendi yapti.. bohcadaki yazmaya kadar esim kendi elleriyle aldi.ilerde ailesi yardim edemiyecekse birikim yapmali.kredi cekmesin ev icin.gerekirse kira yardimi yapsin.kendi hayatini garantiye alsin once.

O aile yıllarca bakmış büyütmüş, e bi zahmet babasınada katkısı olsun. Daha evlenmeden ne der diye düsünüyor.
Benim eşimde babasına yardım ediyordu bende babama yardım ediyordum. Evlenince sıfırdan başladık ikimizde.

Sadece kardeşinin masraflarını karsilasin ailesi onu okuttu oda kardeşini okutsun

Sonuçta çalışıp para kazanıyor.. Ailesine de yardım etmesi gerekir. Mutfak masrafını, yahutta faturaları karşılaması gerekli.
Ayrı eve çıksa, yine kira ödeyecek, fatura ödeyecek.. Ortalama 4000 lira geliri var ise, %25 lik kısmını eve harcayabilir..
Ailesiyle anlaşsın, ben size aylık en fazla 1000 lira yardım edebilirim. Siz ne yaparsanız yapın. İster kirayı ödeyin, isterseniz borcu kapatın, isterseniz de kardeşime harcayın. Bu sizin sorununuz der, çekilirim kenara..

Ayrıca da 3-4 seneye kadar evlenirim diyor da, bakalım evde ki hesap çarşıya uyacak mı? Belki karşısına evlenebileceği bir kız çıkmayacak. Belki onun kısmetin de 35 li, 40 lı yaşlarında evlenmek var.. Bu süre zarfında da, kazandığı parasını da ailesiyle paylaşması daha doğru olur..

Esimle 28 yasinda tanistik. Sormadim simdiye kadar ne yaptin birikimin var mi falan diye.

Bence cok sacma ne yapmissa yapmis. Birikimi yoksa da birlikte yapilacak her sey.

Ailesine yardim konusunda birikim de yapmak istiyorsa borcun tamamini ustlenmesin. Ufak yardimlar yapip yukerini hafifletebilir. Mutfak masrafi kardesi e harclik falan. Boylece az da olsa para atar kenara.

Bence aile zor durumda ve paraya ihtiyacı var ise 4000 tl alıyorsa 1000 örnek veriyorum kendi yesin ,1000'de ailesine versin kalanından da kimseye bahsetmesin.Mantıklı olanı bu ....
Ve sanırım o kadarını hakederler....

Bu konuda tek bir doğru olmaz. Aile yiyici bir aile ise alıştırılmamalı onun dışında imkan ölçüsünde destek olunmalı tabi

Ama kişi kendi geleceğini de düşünmeli, kenarda birikim yapabilmeli

Gelecekteki kızın niye birikimin yok demesi konusunda da tek bir doğru olmaz. Belki kız paragöz o zaman oğlan uzak durmalı, belki oğlan para tutamıyor o zaman kız uzak durmalı. Belki de geçerli bir sebebi vardır birikim yapamamasının. Mesela eski eşimle evlendiğimde ne evi ne arabası vardı çünkü daha önce bir şirket kurup iflas etmiş ve bir ev parası kadar borç ödemiş haliyle birikim yapamamış. Birikimsiz olması benim için sorun değildi ama para tutup tutmadığına dikkat etmiştim, savurgan biri de değildi nitekim.

Onlar açken birikim yapsın diyemeyiz tabiiki ama sırf zor durumdalar diye de kendi geleceğini tehlikeye atmak da olmaz. Yardim etsin ama bu tum maasini ev icin harcamak demek degil. En fazla 1000tl ye kadar destek çıksın. Geri kalan parasindan da kimseye bahsetmesin kenara koysun kullanmadığı kısmını. Düşüncesi çok doğru yarın öbür gün evlenecegi kızla tanışınca hadi evlenelim dediklerinde destek çıkacak aile bulamayacak arkasinda cunku zaten aile ondan destek bekliyor. Bu durumda kendisi de borca girmek zorunda kalacak ve bu cok daha zor olacak. Simdiden birikim yapmasi oncelikli olmalı

Evet cok haklisiniz, yarin bir gun evlilik konusu oldugunda destek olmazsa sorun olacak

Ailesine yardım ettiği kadar evlendiğindede ailesi destek çıkacak insanlarsa neden olmasn ki bende aileme yardm ediorm hiç ceyizm yok . Evlencgm zaman onlarda bana yardım edicek ben guveniorm oda güveniosa yardım etmeli bence

60.000 borç vermek aileden bile olsa saçma geldi bana ayrıca kredi çekip vermişler bir insan cebinde olmayan parayı başkasına nasıl borç verir krediyi de onlar ödesin o zaman hem ev almak isterlerse herhalde o kadar da çocuklarına güvenmezler bende yarın birgün evlenicem birikim yapmam lazım desin borcun sahibi borcunu vermiyor çocuk ödüyor birde ev mi.isteyecekler

Tam 60.000 degilde 30.000 civari vermisler digerleride cocuklarinin okulu, dershanesi evin gecini, evin esyasi v.b seylerde kullanmislar.. simdi ise cocuk araba almaya karar verdi. Aileside ufak ufak yardim edecekmis

Kendi anne babasına merhamet etmeyen insandan her türlü şeyi beklerim. Çok ayıp bunu sorması. Bu devirde kim 27 yaşında ev sahibi oluyorki zaten? 4binde az bir para değil. Ailesine de yardım edebilir,kendisi de birikim yapabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…