• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekarlığa veda partileri düğünler

Bana da bu durum saçma gelir. Kendilerinden para gitmesin diye Nişan yada düğün yapmazlar. Ama nisan sonrası yada düğün sonrası eğlenceye giderler .herkes kendi parasını öder...eee hani eğlence sevmiyordunuz ondan düğün yapmamistiniz ..palavra..
Ben Nisan da yapmıştım Nisan sonrası eğlencede..ama nişanlım herkesin parasını ödemişti..kimseyi zora kosmamak lazım
O yüzden cok çok yakınımsa el mahkum giderim ama değerlerine hyr
Evet güncel konum değil ama geçenlerde meyhanede nikah sonrası eğlence yapan arkadaşlar oldu dedim ya onun için aynı şeyi düşündüm ben güya modern oluyolar düğün yapmıyorlar ama eğlence yapıyorlar oda doğru düzgün bi seçim değil ödemesi gelen kişiden alınıyor garip ya gerçekten

Paraları yoksa anlarım da sade nikah yapsinlar o zaman insanlari davet etsinler guzel de olur. Sonraki eglence vs saçma bence. Paran varsa yap yoksa yapma. Ben gitmezdim saçma buldum çünkü. Eglenmeye samimi arkadaslarımla giderim ama sonucta o ortam hem kalabalik hem tanimadık insan cok vs
paraları yok ama havaları var
nereden nasıl boy boy foto paylaşacak hava atcaklar?

baksana illa gel diye diretiyorlarmış
muhtemelen mekan belli bir sayıda katılım olursa x fiyat diye ücret verdi
yeterli katılım olmazsa kalan parayı vermek zorunda kalabilirler o yüzden de ısrar ediyor olabilir

Merhabalar arkadaşlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum yeni nesil evlenen insanlar düğün yapmıyorlar onun yerine nikah sonrası kutlama yemeği yapılıyor herkes kendi yediğini içtiğini ödüyor evlenen kişi için çok güzel bişey tabiki neden milleti doyursun zaten yuva kuruyor anlıyorum ama kendi açımdan bu durumu yorumlamak istiyorum
sürekli arkadaşlarımın bi şeyi oluyor ve artık yetişemiyorum bu duruma daha geçenlerde bi arkadaşın nikah sonrası yemeği vardı bi meyhaneye götürdüler gerçekten böyle saçma bi ortam yok hiç bişekilde eğlenmedik görev icabı oradaydık ( düğün yok biraz mecburi gibi oluyor gitmesen ayıp olur gibi ) neyse orada 1300 lira hesap ödedik şimdide yine bi arkadaşım bekarlığa veda partisi düzenliyorum diye çağırıyor ve ısrarlı şimdi menüyü atmış kişi başı en düşük 675 750 diye gidiyor fiyatlar , sadece ayıp olmasın diye gitmek zorunda hissediyorum kendimi ve bu durum beni sıkmaya başladı insanları anlıyorum ama bilemedim yeri geliyor ay sonunu zor denk getiriyoruz merak ettim siz napıyosunuz bu durumlarda?
ben kendimi mecburi hissediyorum her an sıkıntıya giriyorum diyemem kartla vs ödüyorum ama bütçemi bu tarz emri vaki işlere harcamak tuhafıma gidiyor
ben de aynı konudan muzdaribim. Artık gitmemeyi düşünüyorum işin aslı verdiğim paraya değmeyen yemeklere gitmem. O bekarlıga veda yapan fix menücü yerlerin yemekleri istisnasız cok kötü. İnsanların hepsiinde bir beleşçilik kafası var. Bence ister düğün, ister doğumgünü ister de bekarlıga vedada misafire para ödetiliyorsa, misafirin de hediye almaması gerekir

paraları yok ama havaları var
nereden nasıl boy boy foto paylaşacak hava atcaklar?

baksana illa gel diye diretiyorlarmış
muhtemelen mekan belli bir sayıda katılım olursa x fiyat diye ücret verdi
yeterli katılım olmazsa kalan parayı vermek zorunda kalabilirler o yüzden de ısrar ediyor olabilir
Aynen öyle olay tamamen sosyal medya için

Kimse kimseyi doyurmuyor öncelikle onu bilmeleri lazım. Benim o gün yemek paramı ödüyorsa benim aç karnımı doyurmuyor. Onun mutlu gününde yanında olduğum için bir nezaket gösterisi yapıyor. O gün onun misafiri olduğum için bana yemek ikram ediyor oluyor.
Hem vaktimi harcayacağım hem elbise vs alacağım hem kuaföre gideceğim taksisi altını derken gitmek safi zarar ziyan. Hayatta gitmem iyice saçmaladılar insanlar.

Benim bu durumlarda kıstasım şu, ben bu kişiyle normalde de dışarıya eğlenmeye çıkıyor muyum, meyhaneye gidiyor muyum? Normalde böyle birlikte dışarı çıkıp bir gecede öyle hesaplar ödediğim kişilerse gidiyorum. Onlarla normal eğlenmeye çıkmış gibi düşünüyorum. Yok normalde hiç öğle eğlenmeye gitmiyorsam nikahda takıyı takıp ayrılıyorum ya da evine bi kahve içmeye uğrayıp bırakıyorım hediyesini. İş ortamındansa zaten işyerinde hediye parası toplanmış oluyor.

Merhabalar arkadaşlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum yeni nesil evlenen insanlar düğün yapmıyorlar onun yerine nikah sonrası kutlama yemeği yapılıyor herkes kendi yediğini içtiğini ödüyor evlenen kişi için çok güzel bişey tabiki neden milleti doyursun zaten yuva kuruyor anlıyorum ama kendi açımdan bu durumu yorumlamak istiyorum
sürekli arkadaşlarımın bi şeyi oluyor ve artık yetişemiyorum bu duruma daha geçenlerde bi arkadaşın nikah sonrası yemeği vardı bi meyhaneye götürdüler gerçekten böyle saçma bi ortam yok hiç bişekilde eğlenmedik görev icabı oradaydık ( düğün yok biraz mecburi gibi oluyor gitmesen ayıp olur gibi ) neyse orada 1300 lira hesap ödedik şimdide yine bi arkadaşım bekarlığa veda partisi düzenliyorum diye çağırıyor ve ısrarlı şimdi menüyü atmış kişi başı en düşük 675 750 diye gidiyor fiyatlar , sadece ayıp olmasın diye gitmek zorunda hissediyorum kendimi ve bu durum beni sıkmaya başladı insanları anlıyorum ama bilemedim yeri geliyor ay sonunu zor denk getiriyoruz merak ettim siz napıyosunuz bu durumlarda?
ben kendimi mecburi hissediyorum her an sıkıntıya giriyorum diyemem kartla vs ödüyorum ama bütçemi bu tarz emri vaki işlere harcamak tuhafıma gidiyor
ayıp olmasın diye katılma canım para mı dayanır ona nikahına katıl mümkünse evine gidersin misafirliğe yoksa bitmez bu davetler

Düğünü nasıl millete kitliyolar yaa ben diyemem kimseye hem gel bem hesap öde diye. Haa ben normalde bile 1. Derece yakınım olmadıktan sonra kimsenin ne davetine ne düğününe gitmiyorum, bir de bana hesap öde deseler asla gitmem demiyim ama ortamın ordaki kişilerin hoşuma gideceğinden emin olursam giderim. Yoksa sırf ayıp olmasın diye orda sıkıntıdan patlamak için 5 kuruş vermem.

gitmiyorum.
ve böyle emri vaki yapanlara yaptılklarının normal olmadığını söyledim diye bi kaç arkadaşımla görüşmüyorum artık.

Arkadaşlar sorun şu ki ben tamam inşallah falan dedim oda inşallah değil mutlaka kesin bekliyorum yazmış ben menüleri görünce ve bu durumu kafamda düşününce vazgeçtim gibi oldu şimdi nasıl çevireceğini bilemiyorum tam ne deyim sizce
Mesela bunu nasıl diyebiliyor çok ayıp geliyor bana. Kimse yemekli düğün yapmak zorunda değil . Bir salon tutulup kendi hazirladiklari yiyecekleri servis ettirselerdi . Çok zor değil artık dışardan hazır alınmış gibi tatlı kurabiye yapmak . Millete hesap odettirecegine pastane tarzında küçük tabaklar hazırlasalardi .

Bir enayi bizimkilermiş herhalde. Kardeşimin nikah sonrası yemeği oldu. 20 bin verdiler Kasım ayında. Kim “davet” ediyorsa hesabı da o ödemeli. Diğer türlüsü çok salakça. İftara davet ettiğin insana yemeğini kendin getir demek gibi. Asla böyle emrivakilere gelemem.

E eve hediyemizi alıp eve gidelim diyoruz o zaman da bi müsait olamıyor bazıları, evde misafir ağırlamak istemiyorlar gibi.
Eve gitmeyin zaten, nikah sonrası takı töreni oluyor. O zaman verirsiniz hediyenizi, tebrik eder çıkarsınız.

Evet birde bu arkadaşın nikahı tayin nedeniyle aylar önceden oldu ona katıldık takı töreni vs olmadı düğününde çok uzakta bir yerde olcak zaten ona gelemeyeceksiniz bari buna katılın falan yapıyor bu arkadaş :) birde direkt size hangi tarih uygun modunda davrandı bişey diyemedik resmen . Zamanında bende yapmak istedim bekarlığa veda partisi tüm masrafları düşünerek imkanım yoktu kalsın dedim kendi kendime yapmadım sonra insanlar mı çok akıllı ben mi çok safım bilmiyorum gerçekten
Önceden durumu iyi olmayan veya bunu tercih etmeyen, kendi içinde benim durumum yok ya da ben bunu istemiyorum diyip geçiyordu.

Şimdi hayat pahalı da olsa bunu kullanan da ciddi bir kesim var. Şu anda durumu iyi olmayan benim durumum kötü diye düşünmüyor. Hayat pahalı, bana da pahalı, herkesinkini odeyemem bu durum aleni, bunu herkes biliyor. O nedenle kişisel olarak bunu bir sorun olarak görmüyorum bana ne ben yine de yapicam olarak görüyor ki adetler değişmeye başladı.

Bence keşke önceden böyle olsaymış. Çünkü bu durumun sonunda altın takma adeti de ortadan kalkacak ve düğünler de ortadan kalkacak.

Gerçekten düğün yapmak isteyen kişiler sadece düğün yapsa çok güzel olacak :)

Normalde düğünü sevmeyen ve kişisel tercihi ile yapmayan bir kişi olarak bu adet degisikliginin cook daha önce yapılmış olmasını isterdim şahsen. Ama şimdi ekonomik sebeplerle oluyor işte

Millet ne yüzsüz ya
Ben çocuklarıma doğum günü yapınca aile dışında birilerini çağırırken bile çekiniyorum, hediye getirecekler ayıp mı olur diye.

Mesela bunu nasıl diyebiliyor çok ayıp geliyor bana. Kimse yemekli düğün yapmak zorunda değil . Bir salon tutulup kendi hazirladiklari yiyecekleri servis ettirselerdi . Çok zor değil artık dışardan hazır alınmış gibi tatlı kurabiye yapmak . Millete hesap odettirecegine pastane tarzında küçük tabaklar hazırlasalardi .
Evet aslında işin rahatsız eden boyutu tam olarak buradan başlıyor nasıl diyebiliyor nasıl bu kadar havalı havalı menü şeklinde olacak veda yemeğim var hangi gün müsaitsiniz diyebiliyor bende bunlara takıldım hani biraz daha samimi olsa bi yemek yiyelim diyorum birlikte ne dersiniz nasıl düşünürsünüz şeklinde tatlı bi yaklaşım yok

Back
X