• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekarlığa veda partileri düğünler

Lüks mekanlarda gelinlikle fotoğraf çekip sosyal medyada hava atacaklar diye atmadıkları takla kalmadı ya 😂 siz de altın takmayın, ne altını kızım düğün yapmak altın takmak falan bunlar demode, eskide kaldı, fazla geleneksel ıyyy deyin

Madem gösteriş yapıyorlar kendileri ödesin onların parasını. Millet yatta bekarlığa veda yapıyor oldu hem çağıracak hem de orda para mı ödicem. Ödersem de takı vermem

Ben bu düğün yapma olayından davetlilere yemek yedirmek, karnını doyurmak, eğlendirmek gibi bahsedilmesini aşırı saçma buluyorum. Kimse dugundeki yemekle doymuyor ya da oradaki kıytırık pasta kolayla. Düğün zaten davetliler için de maliyetli birsey. Kıyafet alıyorsun, zaman ayarliyorsun, araba yoksa ya da dugun alkollüyse taksi gerekiyor, kimisi şehir dışından geliyor vs vs üstüne bir de hediye götürüyorsun. Ama insanlar akrabalık arkadaşlık ilişkisi gereği mutlu günlerinde yanlarında bulunuyor.

Ama hem benim mutlu günüm sönük geçmesin hem de ayarladigimiz yerin tüm masrafını da davetlilere bölüştürelim diyorlarsa bu şark kurnazlarina da hak ettiği şekilde davranırsın. Ya katilmazsin katılıyorsan da hediye götürmezsin.

Düğün yoksa çeyrek de yok.

Merhabalar arkadaşlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum yeni nesil evlenen insanlar düğün yapmıyorlar onun yerine nikah sonrası kutlama yemeği yapılıyor herkes kendi yediğini içtiğini ödüyor evlenen kişi için çok güzel bişey tabiki neden milleti doyursun zaten yuva kuruyor anlıyorum ama kendi açımdan bu durumu yorumlamak istiyorum
sürekli arkadaşlarımın bi şeyi oluyor ve artık yetişemiyorum bu duruma daha geçenlerde bi arkadaşın nikah sonrası yemeği vardı bi meyhaneye götürdüler gerçekten böyle saçma bi ortam yok hiç bişekilde eğlenmedik görev icabı oradaydık ( düğün yok biraz mecburi gibi oluyor gitmesen ayıp olur gibi ) neyse orada 1300 lira hesap ödedik şimdide yine bi arkadaşım bekarlığa veda partisi düzenliyorum diye çağırıyor ve ısrarlı şimdi menüyü atmış kişi başı en düşük 675 750 diye gidiyor fiyatlar , sadece ayıp olmasın diye gitmek zorunda hissediyorum kendimi ve bu durum beni sıkmaya başladı insanları anlıyorum ama bilemedim yeri geliyor ay sonunu zor denk getiriyoruz merak ettim siz napıyosunuz bu durumlarda?
ben kendimi mecburi hissediyorum her an sıkıntıya giriyorum diyemem kartla vs ödüyorum ama bütçemi bu tarz emri vaki işlere harcamak tuhafıma gidiyor
Eglenmek icin para odeyecegim hicbir dugune gitmem. Niye ayip olsun, onlarin yaptigi ayip.

Bu ne ya Cok sacma. Hayatta gitmem ben sahsen. Millet de ne uyanik, masraf yapmak istemiyosan yap nikahi gec. En yakinlarina yemek ismarla ya da. Hem ahım şahım eglence olsun hem cebimden kuruş cikmasin

Bir enayi bizimkilermiş herhalde. Kardeşimin nikah sonrası yemeği oldu. 20 bin verdiler Kasım ayında. Kim “davet” ediyorsa hesabı da o ödemeli. Diğer türlüsü çok salakça. İftara davet ettiğin insana yemeğini kendin getir demek gibi. Asla böyle emrivakilere gelemem.
Biz de varız…16 yıl önce nikah sonrası 100 kişilik yemek ayarladık..o zamanın parası 4.000 liraydı önden verdik,menüleri kim nasıl istiyorsa sorarak ayarladık,beyaz et veya et menü gibi…yemek sonunda 2.000 tl hesap geldi önümüze.neymiş ekstra içecekler olmuş,orda onun hesabını soramıyorsun tabi annemle mutfağa geçip takılarımdan ödedim o parayı da.kim içtiyse ondan isteyin demek aklıma bile gelmedi

Biz de varız…16 yıl önce nikah sonrası 100 kişilik yemek ayarladık..o zamanın parası 4.000 liraydı önden verdik,menüleri kim nasıl istiyorsa sorarak ayarladık,beyaz et veya et menü gibi…yemek sonunda 2.000 tl hesap geldi önümüze.neymiş ekstra içecekler olmuş,orda onun hesabını soramıyorsun tabi annemle mutfağa geçip takılarımdan ödedim o parayı da.kim içtiyse ondan isteyin demek aklıma bile gelmedi
Ay çok sinir bozucu olmuş

Hesabın hepsi 4 bin tutuyor ve yarısı kadarda ekstra çıkıyor düşünemedim 😣

Hesabın hepsi 4 bin tutuyor ve yarısı kadarda ekstra çıkıyor düşünemedim 😣
İşte daha önce hiç aklımıza gelmemişti önceden konuşmalıydık belki de bunun dışında kim birşey istiyorsa ondan alınacağını söyleyin,biz karışmayız diye ,bayağı pahalıya patladı bize neyse ki takılarım çoktu 😔

İşte daha önce hiç aklımıza gelmemişti önceden konuşmalıydık belki de bunun dışında kim birşey istiyorsa ondan alınacağını söyleyin,biz karışmayız diye ,bayağı pahalıya patladı bize neyse ki takılarım çoktu 😔
Neyse olan olmuş başınızın gözünüzün sadakası olsun ne diyelim

Ayy burda çok rastlamaya başladık böyle konulara. Bana çok büyük rezillik geliyor yaa. Hem parası yok hem de yetemeyeceği şeyler için milletten dilenir gibi para istiyorlar. Nikah kıyar geçerim daha iyi. Bizim buralarda böyle bişey yapılsa topa tutarlar insanları valla bu nasıl rahatlık modern dilencilik resmen.

Back
X