Bekarlik Sendronumu

Ben 21 yasimda evlendim ama sevgili gecmisim var oldukca, nelerini nelerini gordum 😬😬😬😬

Bir zamanlar hızlıydım diyorsun🤣🤣🤣🙈
Ben de 25te açıldım baya hızlı yaşadım 29a.şuana kadar. 25 den önce de hızlıydım aslında ama 4 senede baya hızlı oldu her şey. Bir de şu çook doğru insanın yaşı geçtikçe, alışıyor ya. Ondan istemiyor herhalde. 🙊

Bir zamanlar hızlıydım diyorsun🤣🤣🤣🙈
Ben de 25te açıldım baya hızlı yaşadım 29a.şuana kadar. 25 den önce de hızlıydım aslında ama 4 senede baya hızlı oldu her şey. Bir de şu çook doğru insanın yaşı geçtikçe, alışıyor ya. Ondan istemiyor herhalde. 🙊

İlk erkek arkadasim 16 yasimda olmustu 21e varana kadar 10 kişi sigdirmisimdir asagi yukari belki azcik fazla olabilir 1 haftalik filan kisa flortleri sayarsak 10u geçer 😂😂😂😂 nebileyim artik evlenmesem nolurdu 😬😬 ama ben evleneyim kafasinda degildim daha cok takilmayi seviyordum. 🙄

Yeteri kadar bekarligin keyfini yasamisim😅 20 yasinda olupta boyle deseniz haklisiniz derdim de. 30 yaşindn sonra kart olmus oluyosun bence 27 sonrasi insan korkuyor
30 yaşından sonra kart olmuş oluyorsun kelimenizi çok yanlış buldum her sey nasip kısmet şu hayatta 25 yaşındayım ve su forumda 30 yas ve üzeri olup bizden çok güzel olup genç gösteren üyeler vardır eminim

Canım biliyorum söylenince anlaşılması zor oluyor. İlla yaşamak gerekiyor anlamak için. Eşin dünya iyiside olsa bekarlık gibisi yok. Benden söylemesi😁

30 dan sonra kart mi olunuyormus :D

konu sahibi 27 yasinda olduguna emin misin yoksa tepki cekmemek icinmi yasini öyle yazdin?

zira 27-30 arasinda bir fark yok..
27 yasinda olsaydin daha bebe oldugunu anlardin...aradan 5 yil gecti diyelim anca olgunlastim derdin..

• Beğen
Reactions: 000
Bu işler nasip kısmet gerçekten . İnsan bazen karamsarlığa düşebilir , ama kart kelimesi bana çok saçma geldi. Hatta bence belki de en güzel yaşlar sizin kart dediğiniz yaşlar :halay:

Evliliği öven de var ,aman bulaşma diyen de. Bu biraz da insanın doğru insanı bulmasıyla alakalı. Gercekten sizi seven değer veren biriyse tamamlanıyorsunuz, doğru insan değilse cehennemde geçen bir zaman dilimi gibi gelir o evlilik. Yaşınızın geçtiğini de düşünmeyin derim.Artık çoğu kişi okulu bitireyim ,mesleği elime alayım ,biraz birikim yapayım derken 30 dan önce evlenmiyor. Birde artık düzgün insan bulmak çok zor bence. Eşimle uzun yıllar sevgililik dönemi geçirip evlendik. Şimdi bakıyorum insanların beklentileri çok daha farklı, hatta iki tarafın da çoğu dürüst değil bir kere. Kimse zora girmek istemiyor kolay yoldan her şeyim olsun istiyor. Doğru düzgün diye tabir edilecek erkekler yanlış kadınlarla birlikte olup kazık yiyince ya kadınlara güvenmiyor yada artık evlilikten kaçıyor. Aynı şekilde kadınlarda yanlış bir erkeğe rastlayınca artık umudunu kaybedip hepsi böyle herhalde mantığıyla düşünmeye başlıyorlar.

Babam da annem de 2 kere evlilik yaptılar. Çevremde hep boşanmış insanlar vardı çok küçükkenden beri. Arkadaş çevremde çokça saçma sapan sevgilileri olan arkadaşlarım oldu. Benim de ilişkilerim hep sorunluydu. İlki cinsel sapık, ikincisi sinir hastası, üçüncüsü pısırık, dördüncüsü mitomani.

Evliliği kötülemiyorum, doğru insanı bulursa insan ne mutlu, bulan da çok mutlu olsun.

Ama ben kendimde o şansa sahip olabileceğime inanmıyorum mesela. Geç evliliği övenlerde de bu vardır eminim. Hoş gör yahu 🤗🙊
Bu ruh halini biliyorum ve anlıyorum. 1 ay sonra 32 yaşıma gireceğim ve şimdiye kadar yaşadığım ilişkilerim süresince ya çok üzüldüm ya da çok üzdüm. Bir taraftan senelerce “sana kör kütük aşığım” diyen adamları duygusal yakınlık hissetmediğim için reddederken, diğer taraftan biten bir ilişkinin ardından senelerce üzüldüm ve yas tuttum. Ya çok sevdim aldatıldım ya da çok sevenden hep kaçtım. Ama bunu bile isteye yapmadım, yani sevildiğim için kaçmadım, kaçtığım için sanırım bu kadar sevildim. Ve en nihayetinde işin içinden çıkamayınca aşk ve gönül meselelerinin bana ağır geldiği kanaatine vardım. Eskiden mutlu çiftleri görürken imrenerek bakardım şimdi ise mucizeyi yaratmışlar gibi, uzaylı gibi falan geliyorlar. İmrenemiyorum bile mesela artık. Umarım kıymetini biliyorlardır çünkü gerçekten bu bir mucize..

Velhasıl kelam demem o ki, bu bahsettiğiniz hissiyatı çok iyi biliyorum. Bezginlik, hissizlik, inançsızlık, halsizlik şikayetlerinden muzdarip akışına bırakmışlık bunun adı..

Kizlar 27 yasima girdim. Gec kalmislik hissi olusmaya basladi. Yaşim geciyor gibi hisseder oldum. Yaş ilerleyince cocukta zor oluyormus en korktugumda bu. Evlilik yasi daha erken bayanlarda , erkeklerde daha ileri yaslarda olabiliyor.
Benim yasadiklarimi yasayan ,hisseden var mi ? Sacma mi dusunuyorum ya da? Evlilik buyuk sorumluluk yani cok istedigimden degil ama yaş ve cocuk beni korkutuyor.

Evlilik yaşı genellemelerden kurtulup 30 35 ustunü buldu canım.
34 yaşında evlendim 2.ayimda hamile kaldım.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın evlenmiş olmak için evlenme geç değil yaşın 😊

Her sey nasip elbette. Ama her seyde zamaninda guzel ya. Buraya bakinca bile ne kadar cok bosanma olaylari oldugunu goruyoruz. 🙄 hep bekarlikta cekilmiyor ama
Bende bekarım 32 yaşındayım.
Çevremde zamanım geldi, evlenemiyorum diyenlerin hepsi alel acele evlendi. Ve çocukları oldu.
Veee sonuç?
Mutsuzlar..
Kriterini ''zaman '' olarak koyarsan daha çok mutsuz olursun.
Evlilik her yaşta yapılabilir.
Ayrıca evlilik için, karşına onu düşündürecek sana uyan,düzgün, dürüst, ahlaklı, sana değer veren, saygı duyan biri gelir, o zaman düşünülür.
Diğer türlü ısmarlama, sipariş gibi olur.
Sonra da paketi bir açarsın ki, sipariş o senin beklediğin sipariş değil.
Yani ne toplum baskısından ne çocuk baskısından evlenilmeli.
Bu arada Allah çocuğun da hayırlısını versin.
Ben burada ne konular okudum, hayırsız çocuklarla ilgili. Annesini, babasını evden atan, eve haciz getiren, mafya ile başı belaya giren...vb. Öyle bir çocuk olacaksa hiç olmasın daha iyi.
O yüzden sırf yaş odaklı olarak evlilik düşünmeyin yoksa sırf evlenmek için evlenirsiniz.
Sonuç hüsran olur.
Önce size evlenmeyi düşündürecek, istetecek biriyle tanışın. Ondan sonra evlilik düşünün..
Ve biraz olursa olur, olmazsa da dünyanın sonu değil bakış açısına gelin.

Bir şeyi ne kadar çok istersen o kadar olmuyor çünkü..

Herkes kart kelimesine takilmis😅 Kirici olduysa affiniza sığınıyorum. Bu benim dusuncem size kalmiş. Her sey vaktinde guzel bana gore. Bu yaslarimi sevdigim ,bir omur gecirecegim adamla yasamak isterdim bu yas derken bu yildan sonra olabilir ama ilerisi korkutuyor. 30dan sonra olsa ne olur olmasa ne olur bi seylere gec kalmisim gibi hissediyorum. Dürüst olun iste 23 ,27, 30 yas ayni olmuyor. Eski fotolarima bakinca bunu cok iyi fark ediyorum 22, 23 yaslarinda çiti piti duruyormusum simdi yuzume bi olgunluk oturmus. Yillara meydan okunmuyor etkilerini görüyoruz demek istedigim buydu.

Yeteri kadar bekarligin keyfini yasamisim😅 20 yasinda olupta boyle deseniz haklisiniz derdim de. 30 yaşindn sonra kart olmus oluyosun bence 27 sonrasi insan korkuyor
Kart mı :işsiz: Allahım yurdum kadınları ne yaşıyor da böyle ya rabbim. Tövbe tövbe. Bu çocuk olmaz diye korkutmak da bizde var heralde. 27'de evlendim. 30'um çocuğum yok. İşim olsun diye bekliyorum. Ya da bir sürü 20'de evlenip, 30'a kadar tüp bebek kovalayan sonra birdenbire doğal yolla hamile kalan var. Bu genellemeler çok çirkin:kusmuk:Herkes kendi adına konuşsun. Yurt dışındayım. Gittiğim kadın doğum doktoru: çok gençsin, tüm takip ettiğim gebelikler 35 üstü dedi bana. Bi sakin olun.

Herkes kart kelimesine takilmis😅 Kirici olduysa affiniza sığınıyorum. Bu benim dusuncem size kalmiş. Her sey vaktinde guzel bana gore. Bu yaslarimi sevdigim ,bir omur gecirecegim adamla yasamak isterdim bu yas derken bu yildan sonra olabilir ama ilerisi korkutuyor. 30dan sonra olsa ne olur olmasa ne olur bi seylere gec kalmisim gibi hissediyorum. Dürüst olun iste 23 ,27, 30 yas ayni olmuyor. Eski fotolarima bakinca bunu cok iyi fark ediyorum 22, 23 yaslarinda çiti piti duruyormusum simdi yuzume bi olgunluk oturmus. Yillara meydan okunmuyor etkilerini görüyoruz demek istedigim buydu.
Herkesin kendi olgunluk oturması farklıdır yüzündeki. Genetik ve bakım bu işler. Genellemeyelim. En başta ruhunuz yaşlanmışsa yansır yüzünüze de.

Ben şunu söyler şunu bilirim. Evlilik zamanı geldiği için değil doğru i sana karşıladığını yapılmalı. Bak kendi ablam aynı sebeple evlenmeyi çok istedi. 29 yaşında evlendi ama 1 ay bile sürmedi evliliği, ne çocuk ne çoluk. Doğru insan içine cidden sinen buluşup eve geldiğinde mutluluk bırakan insanla evlenmek lazım.

Pardon da bacım “30 yaşından sonra kart olmuş oluyorsun” fikri senin ağzından çıktığı için senin fikrin oluyor. Yani senin için geçerli olabilir.

Şu yazdığın yazıdan da sırf evlenmek için evlemeyi istediğin anlaşılıyor. Çocuk için ve yaş geçtiği için evlenmek, herhalde 30 yaşında bekar, ayakları üstünde duran ya da gerçekten sevdiği birisiyle evlenmeyi beklemekten daha beter bir şey.

Bir de kadınlar kulübünde o kadar konu okuyorum, millet boşanıyor diyorsun. Düşün ki, o millet bir de severek evlenirken boşanacak hale geliyor sen sırf çocuk için, yaşım geçiyor diye evlenmek istesen nolur?

Senin zihniyetin bence kartlaşmış.

Ben şunu söyler şunu bilirim. Evlilik zamanı geldiği için değil doğru i sana karşıladığını yapılmalı. Bak kendi ablam aynı sebeple evlenmeyi çok istedi. 29 yaşında evlendi ama 1 ay bile sürmedi evliliği, ne çocuk ne çoluk. Doğru insan içine cidden sinen buluşup eve geldiğinde mutluluk bırakan insanla evlenmek lazım.
Aynen oyle her seyin HAYIRLISI. Evlenmek icin de evlenilmez sonucta

29 yaşındayım hayatımın hiçbir döneminde kendimi bu kadar iyi hissetmemiştim... bir ara bende sizin gibi telaşa kapılmıştım... ama şimdi düşünüyorum da evlilik öyle dışarıdan göründüğü gibi değil sorumluluk istiyor... hele ki yanlış insanla eziyet haline geliyor... akışına bıraktım artık ekonomik özgürlüğüm var her isteğimi yapabilecek imkana sahibim bundan daha güzel birşey olamaz... ayrıca karşıma da benimle ilgilenen bir çok insan çıktı çıkıyor... zamanı geldiğinde elbette olacak kendinizi bunun için üzmeyin hayatı kaçırmayın...

Back
X