Bekarlik Sendronumu

Kart kelimesi ve düşüncesi için diyelecek birşey yok tabi ki.

Evlenmek isteyenlere koca meraklısı diyenlerde oldu bu tarz konularda, hayatta başka amacın yok mu diyenlerde. Sadece bu konu için yazmadım ilk yorumumu, genel bir durum bu. Birde aman evlenip ne yapacaksın diyenler var tabi. Bana bu tarz cevaplar anlamsız geliyor.

Kimse bizden koca bulmamızı istemiyor zaten burada buda mı dert diyeceğimiz birçok konu açılıyor, cevap yazacak birsey bulamıyorsak cevap vermemeyi tercih edebiliriz mesela. Ama yok illa cevap yazıp insanları bir şekilde yerip, isteklerini anlamsız bulmayı hatta küçük görmeyi doğru bulmuyorum kendi adıma.
cevap vermeyebiliriz elbette ama hem konu açıp hem de kendisiyle aynı durumda olan insanlara hakaret ediyorsa dalga geçilmeyi de hakediyordur. kartlaşmış lafına koca bulalım diyerek bir kinaye yaptım sadece. elbetteki herkesin kendi hayatı. yaşayacak, görecek.

Kizlar 27 yasima girdim. Gec kalmislik hissi olusmaya basladi. Yaşim geciyor gibi hisseder oldum. Yaş ilerleyince cocukta zor oluyormus en korktugumda bu. Evlilik yasi daha erken bayanlarda , erkeklerde daha ileri yaslarda olabiliyor.
Benim yasadiklarimi yasayan ,hisseden var mi ? Sacma mi dusunuyorum ya da? Evlilik buyuk sorumluluk yani cok istedigimden degil ama yaş ve cocuk beni korkutuyor.
Nedense 27 yaşında bir farkındalık geliyor insana. Böyle olduğuna yemin edebilirim ama ispat edemem.
Aynısı bana da olmuştu.

31 yaşında bekar bir kart olarak bende varım ha bu arada 30 yaş üstü bekar kadınları yalanmış limona benzeten ekşiden geliyorum. Bizi kendi cinsimiz sen böyle aşağılarken erkeklerden saygı daha çok bekleriz... Sizin mantığınıza göre 30 yaşından sonra bekar olan bayan çöp... yazık çok yazık 30 unda bekar olduğunda buralarda kart birşekilde ağlamazsın umarım...
Ben o anlamda demedim yanlis anlasildi yanlis anlasilmaya da devam ediyor. Evlilige gec anlaminda dedim. Elbetteki her yasin kendine has guzelligi var. Ama her sey vaktinde guzel .

Herkes kart kelimesine takilmis😅 Kirici olduysa affiniza sığınıyorum. Bu benim dusuncem size kalmiş. Her sey vaktinde guzel bana gore. Bu yaslarimi sevdigim ,bir omur gecirecegim adamla yasamak isterdim bu yas derken bu yildan sonra olabilir ama ilerisi korkutuyor. 30dan sonra olsa ne olur olmasa ne olur bi seylere gec kalmisim gibi hissediyorum. Dürüst olun iste 23 ,27, 30 yas ayni olmuyor. Eski fotolarima bakinca bunu cok iyi fark ediyorum 22, 23 yaslarinda çiti piti duruyormusum simdi yuzume bi olgunluk oturmus. Yillara meydan okunmuyor etkilerini görüyoruz demek istedigim buydu.

O sizin "kart"lığınız o zaman. Herkese mâletmeseniz iyi olurdu.

Ben o anlamda demedim yanlis anlasildi yanlis anlasilmaya da devam ediyor. Evlilige gec anlaminda dedim. Elbetteki her yasin kendine has guzelligi var. Ama her sey vaktinde guzel .

Geç kaldığınızı düşünüyorsanız evlenmeyi unutun. Kendinizi başka şeylere adayın. Kedi, kuş falan besleyin.

Madem bu kadar kesin düşünceleriniz var, biz ne diyelim size?

Kizlar 27 yasima girdim. Gec kalmislik hissi olusmaya basladi. Yaşim geciyor gibi hisseder oldum. Yaş ilerleyince cocukta zor oluyormus en korktugumda bu. Evlilik yasi daha erken bayanlarda , erkeklerde daha ileri yaslarda olabiliyor.
Benim yasadiklarimi yasayan ,hisseden var mi ? Sacma mi dusunuyorum ya da? Evlilik buyuk sorumluluk yani cok istedigimden degil ama yaş ve cocuk beni korkutuyor.
Bende senin yaşında o hisse kapilmistim. Arkadaşlık sitesinde eşimle tanıştım hiç de pişman değilim. Kısmet ayağıma gelsin diye beklesem daha da beklerdim çünkü sosyal bı insan değilim doğruya doğru. O nedenle biraz da kendin imkanlarini oluştur bence eğer çok istiyorsan

Bende senin yaşında o hisse kapilmistim. Arkadaşlık sitesinde eşimle tanıştım hiç de pişman değilim. Kısmet ayağıma gelsin diye beklesem daha da beklerdim çünkü sosyal bı insan değilim doğruya doğru. O nedenle biraz da kendin imkanlarini oluştur bence eğer çok istiyorsan
Oyle bir donem ozellikle bu yaslarda genellikle oluyor. Ben de o donemdeyim iste😅 Hayirlisi olsun ya illa olsun demiyorum ama aklima bazen gelince uzuluyorum ve o his iste... nasip kismet senin karsina iyi cikmis demek ki

Yeteri kadar bekarligin keyfini yasamisim😅 20 yasinda olupta boyle deseniz haklisiniz derdim de. 30 yaşindn sonra kart olmus oluyosun bence 27 sonrasi insan korkuyor
Kart mı ? Kardeş yıl 2020 ! Evde kalma nedir ? Siz elma armut musunuz ki seçilen olacaksiniz ?

Yok yıl 2060 da olsa Ortadoğu kafasi degismeyecek.

He canım he erkek taze et ister 13 yasinda evleneydin.

Oyle bir donem ozellikle bu yaslarda genellikle oluyor. Ben de o donemdeyim iste😅 Hayirlisi olsun ya illa olsun demiyorum ama aklima bazen gelince uzuluyorum ve o his iste... nasip kismet senin karsina iyi cikmis demek ki
Tabi pat diye evlenmedik çok uzun süre flört ettik aileler tanıştı fln yıllar.surdu emin olmadan resmiyete dökülmez zaten
Bu yaşlarda olmasının sebebi kadınlar otomatik hesaplamaya başlıyor bence klasik olarak. 27 yaşındayım biri ile tanissam iki üç sene sonra evlensem bir sene sonra çocuk yapsam hemen şimdi bulmalıyım moduna giriyosun :)

A
Tabi pat diye evlenmedik çok uzun süre flört ettik aileler tanıştı fln yıllar.surdu emin olmadan resmiyete dökülmez zaten
Bu yaşlarda olmasının sebebi kadınlar otomatik hesaplamaya başlıyor bence klasik olarak. 27 yaşındayım biri ile tanissam iki üç sene sonra evlensem bir sene sonra çocuk yapsam hemen şimdi bulmalıyım moduna giriyosun :)
Aynen oyle 😅

31 yaşında bekar bir kart olarak bende varım ha bu arada 30 yaş üstü bekar kadınları yalanmış limona benzeten ekşiden geliyorum. Bizi kendi cinsimiz sen böyle aşağılarken erkeklerden saygı daha çok bekleriz... Sizin mantığınıza göre 30 yaşından sonra bekar olan bayan çöp... yazık çok yazık 30 unda bekar olduğunda buralarda kart birşekilde ağlamazsın umarım...
o ekşi sözlük zaten cok hadsiz. 30 luk amcalar 30 luk teyzeler ne öyle 50 olsak neyse de.
Geleneksel sekilde yetistirilen ergenler.

Back
X