Bekarlık Soyadı kararsızlığı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İslamda bütün bayanlar kendi soyismini kullanmalı , eşin degil. Zira kıyamet günü herkes babasının ismiyle çağrılacak. Yanı teolojik olarak kadınlar kendi soyismini tutmalı. Avrupa'da herkes kendi soyismini kullanırken Türkiye de herkonuda gerek dini gerek dünyevi bilinçsiz yaşıyoruz okumayan araştırmayan bir toplumuz.
Dini yorum yapmak yasak.
Kaldı ki buradaki herkesin Müslüman olduğunu nerden çıkardınız?

İslamda bütün bayanlar kendi soyismini kullanmalı , eşin degil. Zira kıyamet günü herkes babasının ismiyle çağrılacak. Yanı teolojik olarak kadınlar kendi soyismini tutmalı. Avrupa'da herkes kendi soyismini kullanırken Türkiye de herkonuda gerek dini gerek dünyevi bilinçsiz yaşıyoruz okumayan araştırmayan bir toplumuz.
Bilginiz için teşekkürler. Öneriniz nedir? Zira fikir almak için açtım konuyu. İki seçenek dahilinde. Kendi soyadımı ve eşiminkini kullanma/tek eşiminkini kullanma

Tek soyadi diyorum, kendininki veya esininki o sana kalmis.

Diger turlu 4 isimli olup Latin Amerikali futbolcuya donuyorsun. Bizim bir hoca vardi, 2 isim , 2 soyadi, spyadlari da sifat tamlamasi olusturuyordu: Cicekli Kesim . 2 isminden biri modern, biri eskiydi bir de bu isim tamlamasini tak = korkunc. 4 isim genel olarak cok fazla hic gerek yok.

Tek soyadi diyorum, kendininki veya esininki o sana kalmis.

Diger turlu 4 isimli olup Latin Amerikali futbolcuya donuyorsun. Bizim bir hoca vardi, 2 isim , 2 soyadi, spyadlari da sifat tamlamasi olusturuyordu: Cicekli Kesim . 2 isminden biri modern, biri eskiydi bir de bu isim tamlamasini tak = korkunc. 4 isim genel olarak cok fazla hic gerek yok.
Eşimin soyadı ile çok uyumlu isimlerim. Topluca gerçekten çok komik oluyor facia.
Soyadım bir yastık olsa şu an sarılıp uyur ağlardım :D

bir insanla ömür gecirmeye niyet ediyorsun. bu o kadar buyuk bir adim ve ozveri ki.. soyadini degistirmek bana hic ama hic zor gelmedi. cok onemli kariyeri olanlar, bu soyisimle yayinlar yapmis olanlar muhafaza etsin. ya da kendi soyadi sabanci gibi, koc gibi, kapilar acan agirligi olan bir soyisimse yine kalsin soyismi.. ama ortalama, siradan kendi hayatini yasayan bir insansan ne onemi var benim aklim almiyor hic? babamin oglu yok soyadi bende yasayacak diyeni duydum. Ee cocuguna aktaramiyorsun senin ömrün bitince o da gidecek. bir de senin soyisminin 50 yil daha yeryuzunde kalmasinin insanliga ne gibi faydasi var?

yurtdisina hayat kurduk evlendikten sonra. iyiki ilk soyadimi tutmamisim diyorum her zaman. gunluk hayatta, kagit kurek, oturum vatandaslik islerinde cok sorun cikariyor. ilk soyismi tutunca onun belgeleri kanitlari ayri oluyor vs.

Neden sinirleniyorsunuz ki? Zaten duygusal düşündüğümü belirtip yorum istiyorum. Tek kendi soyadımı kullanmayı düşünmüyorum.

Sinirlendiğim gibi garip bir düşünceye nerden kapıldığınız gerçekten anlamadım. Duygusallığa ek olarak alıngansınız da galiba. Sizin yazdığınızı onaylayınca neden sinirlenmiş oluyorum?

Şimdi 3 seçeneğiniz var 1) ikisini birden kullanmak çok uzun istemem diyorsunuz eledik. 2) sadece kendi soyadınızı kullanmak yok onu da düşünmüyormuşsunuz o da elendi 3) sadece eşinizin soyadını kullanmak onu da istemiyorsunuz tek bağınız koparmış.

E biz ne yapalım ne diyelim size hiçbirini istemiyorsunuz, başka bir seçenek yok ki.

Arkadaşlar hepinize selamlar.
Yakında nikahım var. Bekarlık soyadımı kullanıp kullanmama konusunda çok kararsızım fikirlerinize ihtiyacım var.

çift isimliyim. İsimlerim 6 ve 6 harften oluşuyor. Soyadım 8 harf. Müstakbel eşimin soyadı 4 harf. Şimdi kendi soyadımı kullanırsam Brezilyalı futbolculara döneceğim kullanmazsam da tek bağım kopacak gibi geliyor üzülüyorum.
Kendi soyadımı kullanmamı gerektirecek kariyerim makalem vs yok. Hemşireyim. Ama yine de kullanmak istiyorum. Ama çok uzun....
sizce ne yapmalı? duygusal düsünüyorum. çok kararsızım.

Aile kuruluyorsa o ailenin bireyleri aynı soyadını taşımalıdır bence. Aile soyadını da kullananlar bence evliliğe adapte olamıyor, bir yerlerde bir şeyler tamamlanmıyor gibi.

Yakında nikahım var. Bekarlık soyadımı kullanıp kullanmama konusunda çok kararsızım fikirlerinize ihtiyacım var.

çift isimliyim. İsimlerim 6 ve 6 harften oluşuyor. Soyadım 8 harf. Müstakbel eşimin soyadı 4 harf. Şimdi kendi soyadımı kullanırsam Brezilyalı futbolculara döneceğim kullanmazsam da tek bağım kopacak gibi geliyor üzülüyorum.
Kendi soyadımı kullanmamı gerektirecek kariyerim makalem vs yok. Hemşireyim. Ama yine de kullanmak istiyorum. Ama çok uzun....
Kuzu şimdiden hayırlı olsun. Musmutlu bir hayatınız olur inşallah 🙏

Soyadı konusunda eğer uzunluğu seni rahatsız etmeyecekse ve baba soyadından vazgeçmek de istemiyorsan bırak Anadolu expresi kadar uzun olsun.

Ben babama olan düşkünlüğümden soyadından vazgeçmedim ve eşimin de soyadını taşımak istedim, şu an uzun olmayan ama demir çelik ağır metal sanayiini anımsatan, ilk etapta dalga geçilen bir soyadım oldu 😂

Olsun. Kime ne ki.. Üstelik resmi işlem evrak harici zaten çevren tek isminle seslenmeyecek mi?

Gönlünden ne geçiyorsa öyle olsun canım..

Benim ismim 5 harfli, soyismim 7 harfli. Esim Ispanyol onlar hem anne hem babanin soyismini aliyorlar yani sonsuz bir isim dongusu var. Ben de esimden hangi soyismini alayim diye karar vermek yerine sadece kendi soyismimi kullanmaya karar verdim. Zaten lisans, yuksek lisans ve doktoradan poster sunumlarim, makalelerim, kitap bolumlerim var, yani bir nevi markaniz oluyor isim-soyisminiz. Doktoraya basladigimda oryantasyonda 'Kadin ogrencilerimiz lutfen soyisminizi degistirmeyin, sonra makalelerinizde karisikliga yol aciyor' demislerdi. Su an yasadigim ulkede kadinlar genellikle kendi soyismini kullaniyor zaten kulturel olarak da.

Sadece esimin ulkesinin vatandasligina basvurunca onun soyismini de ekletecegim. Resmi islemlerde ve adaptasyonda kolaylik olur diye dusunuyorum.

Sinirlendiğim gibi garip bir düşünceye nerden kapıldığınız gerçekten anlamadım. Duygusallığa ek olarak alıngansınız da galiba. Sizin yazdığınızı onaylayınca neden sinirlenmiş oluyorum?

Şimdi 3 seçeneğiniz var 1) ikisini birden kullanmak çok uzun istemem diyorsunuz eledik. 2) sadece kendi soyadınızı kullanmak yok onu da düşünmüyormuşsunuz o da elendi 3) sadece eşinizin soyadını kullanmak onu da istemiyorsunuz tek bağınız koparmış.

E biz ne yapalım ne diyelim size hiçbirini istemiyorsunuz, başka bir seçenek yok ki.
Şöyle ki konu kararsız oluşum. Bence kendi soyadını da kullan ya da sadece eşininkini kullan diyerek fikir vermeniz için açtığım konuyu. Kafamda net birşey olsa zaten uygular açmazdım.

Çok uzun ya
Ben bekarlık soy adımı kullanıyorum ama ismim soy ismim kısa, eşimin soy adı daha da kısa :D

Aile kuruluyorsa o ailenin bireyleri aynı soyadını taşımalıdır bence. Aile soyadını da kullananlar bence evliliğe adapte olamıyor, bir yerlerde bir şeyler tamamlanmıyor gibi.
Beyim bunu beğendi :D

Bende çift isimim ve iki soyadımı kullansam dedim sonra vazgeçmiştim iyiki de vazgeçtim inanın iki isim bile baya yoruyor birde çok yakınımda hemşire o da çift isim ve çift soyad çok zor oluyor diyor Bi isim vermem gerekirken söyle söyle bitmiyor yaz yaz bitmiyor gereksiz Bi duygusallık yaşamışım diyor

Şöyle ki konu kararsız oluşum. Bence kendi soyadını da kullan ya da sadece eşininkini kullan diyerek fikir vermeniz için açtığım konuyu. Kafamda net birşey olsa zaten uygular açmazdım.

E bende kendi fikrimi belirttim zaten. Bence kendi soyadınızda diretmeniz gereksiz bir duygusallık dediğimde neden sinirlilikle itham edildim hala onun alakasını kuramadım. Kararsızlık bu değil yalnız siz istemem, olmaz, düşünmüyorum diyerek keskin bir sınır çiziyorsunuz.

Benim ismim 5 harfli, soyismim 7 harfli. Esim Ispanyol onlar hem anne hem babanin soyismini aliyorlar yani sonsuz bir isim dongusu var. Ben de esimden hangi soyismini alayim diye karar vermek yerine sadece kendi soyismimi kullanmaya karar verdim. Zaten lisans, yuksek lisans ve doktoradan poster sunumlarim, makalelerim, kitap bolumlerim var, yani bir nevi markaniz oluyor isim-soyisminiz. Doktoraya basladigimda oryantasyonda 'Kadin ogrencilerimiz lutfen soyisminizi degistirmeyin, sonra makalelerinizde karisikliga yol aciyor' demislerdi. Su an yasadigim ulkede kadinlar genellikle kendi soyismini kullaniyor zaten kulturel olarak da.

Sadece esimin ulkesinin vatandasligina basvurunca onun soyismini de ekletecegim. Resmi islemlerde ve adaptasyonda kolaylik olur diye dusunuyorum.
İşte benim makalelik durumum yok. Öyle evrak vs işim de çok yok hemşireyim zaten kaşem de var uzun imzalık durumlarımda yok. Yani beraber kullanırsam imzalarken kol kopması durumum yok sonrasında uzun olduğu için pişman olurum diye çekiniyorum çünkü çevremde çift işim soyisim yok tek isim çift soyisim yaygın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X