Sizi anlıyorum, bende bekarken böyleydim soyismimiz farklıydı. Ben baba tarafıyla hiç görüşmüyordum ve sadece soysimi hayatımdaydı eşimin soy ismini kullanıyorum. Aslında ikisinin de benim açımdan bir artısı eksisi aşırı sevgisi veya öfkesi yok.
Sizin hayatınızda baba figürü eksikti, ama inşallah eşinizle çook mutlu olursunuz çocuklarınız olduğunda bu onun için sorun oluşturacaktır, iş arkadaşınızın anlamsızca sorularını onda bile görebilirsiniz. Onun bakış açısına göre anne ve baba bir olacak en ufak farklılığı sorgulayacaktır.
Şu an güncel maillerimi değiştirmedim, işle ilgili kullanıcı isimlerini değiştirmedim, akbilimde eski. Sosyal medya hesaplarımda eski. Facebookta bir süre bekleyip soy adını değiştirdim.
Fakat banka kartlarını değiştirdim. Ehliyetim ve pasaportum yok ama olsa değiştirirdim. İlk evlendiğimde başıma çok komik şeylerde geldi, resmi yazılarda soy adı farklı görünce herkes kim olduğunu soruyordu

Siz çok içselleştirmişsiniz, biraz daha rahat olmaya bakın tabiki değiştirmek zorunda değlsiniz, istediğiniz gibi yaşayabilirsiniz. Bu iş arkadaşınıız ilgilendirmez. Önemli olan içinizin rahat ettiği şekilde yaşamanız.