canım adamla konuş biz evleniyor muyuz evlenmiyor muyuz, ben önümü görmek istiyorum de bunda bir şey yok ne diye konuşmuyorsun ki?
ama öyle hemen nişan yapmaya gerek yok
sen adamla konuş, evliki kafanda olsun, ha sen organize olmak mı istiyorsun, ol
mobilya, beyaz eşya bak, çeyiz bak, ev bak, davetiye bak, gelinlik bak (abarttım ama mesela diyorum yani, o kadar çok şey var ki) elini tutan yok ya :) bak, fikir edin hazır acelen yokken geniş geniş gez, illa almak gerekmiyor malum.
zaten bence bunlara bi bak, fiyatları bir gör, bir hesap yap, şöyle bir ev hariç düğün + eşya +balayı için sade şeyler bile olsa 50 bin lira filan lazım olduğunu anla ondan sonra acele etmemen gerektiğini kendin anlayacaksın
aileler destek olacaksa onlara da bir sormak lazım hazırlar mı acaba?
ha ama şak diye 50 bin lira verecek bi ailen varsa, sevgilinin cebinde 50 bin lira+ altın parası+ ev parası varsa onu bilmiyorum. o zaman yarın gün alın :) ben de ilişkilerin çok uzamasına taraftar değilim.
ayrıca nişanlanınca da hem ilişkilerin derecesi değişir bayramı kandili olur bunun, küsseniz aileler arası mesela olur, bin türlü şey
hem nişanlı adam sizin eve gelirken öyle boş gelemez mesela bizde, müstakbel k.validen yine aynı, hep hediyeler alınır. bi ton ritüel. tüm bunları yapmak yerine biriktirdiğiniz parayla ev alırsınız, ben öyle yaptım.