Beklenmeyen gebelik

• Konu Sahibi Konu Sahibi mmry
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar bnm iki kizm var ve çok kucukler.smdi bidaha hamileyim. Kızlar 5 ve 3 yaşındalar. Ben devlet memuru oldum çok olmadı daha iş yeni,kızlar küçük,kurumum oturdugum yere uzak.Daha tam düzen bile yokken çocuklar sefilken bidaha nasıl olur ben anlamıyorum. Bugun ultrasona girdim daha çok yeni tahminen 3 haftalık gbi . Kese olusmamis,bebek ortada yok,kalp atımı yok henüz erken donemdeyken kürtajmı olmalı . ?Siz napardınz hayat şartları kotu,ekonomik durumlar ülke olarak kötü ztn. Kızlarım kücük off ben napcam .?
Iyi de canim madem istemiyodun dünya kadar korunma yöntemi var şimdi aldırsan onun psikolojisi de çok berbattır bi anne icin

tercih sizin tabiki ama ben hep dusunurum istemeden korunarak bir hamilelik yasasam naparim diye kendime tek bir sey soyleyebiliyorum oda bu dunyaya gelecegi icin mutlulukla beklenmeyi hevesle yeni ciciler alinmayi varligi icin mutlu olunmayi hakediyor
suanki var oluşu onun hatasi değilki

Tüpler bağlı olur, kondom+geri çekilme, hap+geri çekilme, koruyucu iğne+geri çekilme ve bunların yanında ovulasyon günlerine dikkat edilmesi veya başka bir korunma yöntemi olmasına rağmen hamile kalınırsa tamam kaza derim hakkaten mucize olur. Ama düzensiz hap kullanımı veya şu meşhur milli sözde korunma yöntemi olan geri çekilmeden sonra hamile kalınırsa ben onu kaza değil, dikkatsizlik diye kabul ederim ve kişinin ayılıp üzülüp, şoklar geçirmesine de gülerim kimse kusurabakmasın. Ama beni en çok şaşırtan evliliği kötü gidenlerin, maddi durumu olmayanların bu "kaza" olaylarına daha çok yakalanması. 2 dakikalık zevk uğruna hem kendini hem aileyi bu denli strese sokmak değer mi?
sonra da gunah cikarmak icin konu aciyorlar ya, deliriyorum. Ne dememizi bekliyorlarsa...

İki kızının canı can da karnındakinin canı patlıcan mı güzel kardeşim bir zamanlar kızların da karnındaydı acaba kalp atışını ne zaman duyacağım cinsiyetini ne zaman öğreneceğim diye heyecanla bekliyordun

Bana soracak olursan ben aldırmam, dünyaya getiririm, benim de 1.5 ve 2.5 yaşında çocuklarım var şu anda hamile olduğumdan şüpheliyim sadece hayırlısı diyorum hamile isem dünyaya getirmemek aklımın ucundan dahi geçmiyor

Merak etmeyin ben gerçekten böyle bir şey var mı ya diyerek araştırmamı yaptım ayetlerden. Siz de Google a “kalp atımı kaçıncı haftadan itibaren izlenmeye başlar ?”diye yazarak araştırmanızı yapıp bir şeyler yazsaydınız keşke. Zira herkesin hamileliği aynı değil.Çok süpersonik bir alete ihtiyaç yok kadın Doğum hastanesinde mevcuttu ben gittiğimde.
Valla şekerim ben sıkıntılı iki gebelikte toplam 6 hastaneye gittim ama yoktu o kadar detaylı alet. Senin hastaneye gidelim benim özeller ve üniversite 6. haftadan önce görmüyor. Hiç gebelik yaşamasak yiycez. Bu arada görümcem ilahiyat mezunu, hafız eğitiyor. Akşam üstü konuşurken sordum bu 40-45 gün olayını, evet bu anlam çıkıyor Arapçasında dedi. Hatta ciddi anlamda bakılamayacak çocuklar peygamber zamanında bile bu sürede otla motla düşürülüyormuş. Ve normal kabul ediliyormuş. Çok şükür googlea ihtiyacımız yok pek. Sen bak istersen.

M mmry ,
kusura bakmayın lütfen uyarılara ve kuralları bilmelerine rağmen sağolsun pek muhterem arkadaşlarımız dini bilgi yarışı ve dini içerikli yorum yazma çabasında olduklarından topiğinizi kapatmak zorundayım zira arkası kesilmiyor, kendiniz için en uygun kararı vereceğinize eminim.

Hanımlar sizin için bir kez de renklendirerek yazayım "Dini konu ve yorumlar yasaktır."

Back
X