Kızlar 2 tane cocugm var bosansam 2sinide bn alabilir miyim ?. Eşim vermemek için ugrasır en azından birini. İki kız 3 ve 1 yaş
Kızlar bizim evliliğimiz çocuk işi gibi artık nefret ediyorum. Şans vermeye çalışıyorum ama olmuyor hrld.
Geçen yıl ben hamileyken eşimin abisi küçük bir ameliyat geçirdi(önemsiz bir operasyon zaten haber bile vermedi kmseye ). Bn işten cıktm 24 saat çalışıyordum çok yorgun ve hamileyim.birde beyfendi top oynamaya gtti gelince yemek hazırlamaya çalışıyorum bir yandan diger çocuğumla ilgileniyorum.Abim ameliyat olmuş dedi bende hım tüh fln birşey varmı ddm ara dedi, tamam dedim yemek yiyelimde öyle ararız diye düşündüm .Bu parladı 20 dkka oldu oyalanıp duruyorsun diye (dakika saymıs akılsız ). Şimdi bugüne dönüyorum.
Annesi geçen hafta hastaneye gitti sonuçları bugün cıkacaktı düşünp aradm aradan 1 hfta geçmiş sonuçta oda duydu.snra benim abim böbreğinde taş kırdırcakms kaç gündür sancılıymış falan ben aradım(bekliyorumki o da konusur kendi abisine dakika sayan adam.Ben sıkıntı etmem abimin aklına bile gelmedi eşine slm söyle diyor ama her zaman onlarnki can; bn yapmak zorundayımda bizimki ne peki) slm söyle diyor bana. Bir insanda hiçmi utanma olmaz hadi kendi ettiğini hatırlamıyorsun daha az önce ananla konuştum duydun. Snrada bir ton kavga tabiki . İşin özü ne yapsam yaranamam hep benm yaptığımı ister ama sıra bana gelince aklına bile gelmez . ne yapmalıyım hep böyle !!
Hanımlar yaratık insan az önce boğazımı sıktı hafif iz var ama fazla deil darp raporu verirler mi ? Belli belirsiz nasl oluyor bu iş?
Kızlar size bir şey danışmak istiyorum.
Ben 5 yıllık evliyim iki cocuğm var.(3 ve 1.5 yaşlarnda ). Doğum izninden sonra çalışmadım bi işim yok şuan için.
Eşimle evlendiğimzden beri çok sorun yaşadık .Şiddetli kavgalar ,önceleri ben çalışırken herşey onun elinde olsun istedi (maaş,kendi ailesiyle daha iyi olmak ,benmkine küsmek vs.) .İlk doğumumda beni loğusa depresyonuna soktu .Diğerleri de yine benzer şekilde.2.doğumumda daha bir haftalıkken anneme niye bayat çay verdin diye ( yenisi demlenene kadar verdim ) bile kavga etti .Bende bu tarz şeyleri büyüttüğüm için cok büyük kavgalar ettm.Hala da unutmuyorum benim en güzel zamanlarımı burnumdan getirdiği için .
Ben hamileyken saçma sapan google aratmalarını gördüm (ondan beri güvenmiyorum da iğrenç yaşına yakışmayan şeyler ). Ben ne desem tersini yapıyor hiç uysal değil.Sinirdeb deliye dönüyorum bak çık git sakinleşiyim diye inadına laf yetiştiriyor ve karşılklı ısırma,vurma boyutuna geliyoruz .
Sorum şuu ; boşanmalı mıyımm ?? Hep sonumuz boşanma olcak gibi geliyor zaten .kesinlikle ne beklediğim gbi ne de istediğim gbi ...
Kızlar bir sorum olacak? Boşanma davası açarken ilk etapta(avukatsiz ) herhangi bir ücret ödeniyor mu? Ve ne gerekiyor?
Kızlar bnm iki kizm var ve çok kucukler.smdi bidaha hamileyim. Kızlar 5 ve 3 yaşındalar. Ben devlet memuru oldum çok olmadı daha iş yeni,kızlar küçük,kurumum oturdugum yere uzak.Daha tam düzen bile yokken çocuklar sefilken bidaha nasıl olur ben anlamıyorum. Bugun ultrasona girdim daha çok yeni tahminen 3 haftalık gbi . Kese olusmamis,bebek ortada yok,kalp atımı yok henüz erken donemdeyken kürtajmı olmalı . ?Siz napardınz hayat şartları kotu,ekonomik durumlar ülke olarak kötü ztn. Kızlarım kücük off ben napcam .?
Tüm konularınıza baktım.
Bunlar bazı konularınız, boşanma ile ilgili, velayet ile ilgili, şiddet ile ilgili mesela kocanız boğazınızı sıkmış onunla ilgili konular var.
Kocanıza ''yaratık insan'' demişsiniz.
Buradaki çoğu kişi dini boyuta girmiş ama ben kesinlikle girmem.
Herkesin inancı kendine diye düşünüyorum ve ayrıca yasak zaten.
Şunu söylemek istiyorum;
darp edildiğiniz, boğazınızın sıkıldığı, kocanızla sorunlarınızın çok olduğu bir evlilik mevcut.Bu evliliğe 3.çocuğu doğurmak ne kadar mantıklı?Ne kadar vicdani?
Burada yazanlar bunları bilmeden kendilerine göre yazıyorlar. Fakat sizin ciddi sorunlarınız var, boşanmayı düşünmüşsünüz.Velayet konusu açmışsınız.Eşiniz sizi dövmüş, boğazınızı sıkmış.
Çocuğunuz böyle bir evlilikte doğmayı hak ediyor mu?
Diyelim doğurdunuz böyle şiddet içeren bir ortama bir çocuk daha dünyaya getirmiş olmak vicdanınızı sızlatmayacak mı?
Ben olsam asıl vicdan azabını böyle bir ortama bir çocuğumu daha mahkum ettiğim için yaşardım.
Tabi karar sizin..
Ama şiddet asla öylesine bir sorun değildir.
Bu arada ne kadar verirseniz verin, bundan sonra gerçekten korunun.
Hatta çok güzel tavsiye verenler olmuş, bir kaç yöntemle korunun.
Umarım kendi yaşantınızı, yaşadıklarınızı, evliliğinizi düşünerek karar verirsiniz.
Buradaki kimse yaşadığınız ortamı bilemez.Buradaki herkes olayları sadece kendi bakış açılarına göre yorumlarlar.
Bunu lütfen unutmayın.