3 yil evvel ben de kazara kalmistim.
O donem esimle de sorunlarimiz vardi.
Zaten halihazirda 2 cocugum vardi.
Maddi sorunlar her daim bitmiyor zaten herkeste aynidir eminim..
Sasirdim sok oldum o kop koyu kirmizi ikinci çizgiyi gorunce testte. Ama olmustu iste. Dr'a gidene dek inanmiyordum. Havalardan, stresten vs..
Sonra ultrasonda 3 kese gorundu.. Bebekler henuz yok. Erken safha dendi. Kararim katiydi.
"Aldiricam!"
Esim ne olursa olsun ben calisir didinir bakarim demisti. Aldirmayalim, Gunah, Karnina dustugu andan itibaren o da bir canli, olusup olusmamasi onemli degil, Bademcik muamelesi yapma cocuklara!..
Ama dinlemiyordum. Sonra cok dusundum. Cok ağladım. Yapamayacagimi anladim. Aldiramazdim.
Tekrar kontrole gittik.. Dr'um sagliksiz gebelik dedi. Bebekler hala yoktu. Keseler bozuktu. Olsun dedim bekleyelim belki duzelir. Ilac falan kullanriim. Inanamadi drum; " sen zaten zor iki gebelik atlattin. Neden istiyorsun bu gebeligi?" inanilmayacak birseydi ama bekleme karari aldik.. "Ben umitsizim" dedi dr.. "Sagliksiz gebelik bu.." o kadar aldirmak istememe ragmen simdi de tutunsunlar istiyordum. Ne garip dimi?
Sonra bir gece.. Esim iste.. Saat 1 bucuk.. Kanamam basladi..

her ayaga kalkisimda su gibi kan

ambulansi aradim.Ve gittiler... Kurtaj oldum. Simdi dusununce onlari aldirmak istedigim icin kendime kiziyorum. Oyle uzgunum ki.. Oyle aciydi ki.. O her bir akan kan damlasinda benden koptuklarini gormek.. Fiziksel aci yaninda hic kaldi yasadigim izdirabin..
Evet su an yasasalar 3 yasindalardi..
Cinsiyetleri neydi?
Kime benzeyeceklerdi?
Saclari kivircik mi olacakti duz mu?
Ses tonlari?..
Anne deyisleri?...
...
Elimdeki tek ultrason fotograflarina bakip hala bunlari dusunmekten kendimi alikoyamiyorum..
O nedenle iyi dusun.
Pismanlik omur boyu..
Maddiyatin duzelir.
Isler yoluna girer.
Allah sabrini verir.
Annesin, guclusun lakin yok edersen karnindaki bebegi; geri donusu olmaz.
Kararini iyi ver..