beklentiler

cicikizsinem

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
2.140
419
688
40
merhaba hanımlar hemen konuya gireyim 15 senedir evliyim. kendimi bildim bileli özel sektörde çalışıyorum, eşim de çalışıyor yorucu bir işi var 2 kızım var okula gidiyor durumumuz orta halli 2 maaş ile geçinebiliyoruz fakat ekonomiden dolayı ucu ucuna yetişiyorum. eşim bana ev işlerinde yardım etmediği gibi arada patlar şekilde söyleniyor (bu kavgalar yüzünden çift terapisi bile önerdim ben gitmem dedi) misal evde karınca vardı pislikten oluyor çok temizsiniz gibi laf soktu sabah oturduğumuz yer 1.kat evdeki herkes çok dağınık yetişmeye çalışıyorum söylüyorum bağırıyorum 2.gün yine aynı eve birlikte giriyoruz hatta o benden önce geliyor yemek yapmıyor benden bekliyor bugun ki kavgamız da ben yemek yemek istiyorum yetiştiremiyorsan işten çık oldu. bende senin için işten çıkmam asla dedim. çevrendeki erkeklere bak eşlerine nasıl yardım ettiğine ben onlar değilim ben yapmam dedi.bağırdık çağırdık saçma sapan hatta o kadar volum artınca boşanalım dedi bende olur istemeyen gidebilir dedim ben niye gidiyorum dedi :) sinirden mi söyledi bilmiyorum sanırım evliliğimiz bitmiş. bana akıl verin ne yapmalı?

Sorumluluklarınızı ne pahasına olursa olsun azaltın.
Temizlik için yardımcı, yemek de çocuklar ne yiyorsa onları idare edecek kadar
Çamaşır falan da kendinize kadar yıkayın.
Mecbur kalınca ya ipleri tamamen koparır veya öfkelene öfkelene alışkanlık oluşturmaya başlar.
Ama bunu yaparken rest çekerek değil, yetişemediğiizi hissettirecek yapın.

İyi demişsiniz, adama yemek yapmak için işten mi cikilir. Bu adama güven olmaz, şuan ucu ucuna yetişiyorken sanki tek başina bakabilecekmiş gibi yükselmiş bir de. 🙄 Elinizden ne geliyorsa onu yapın paralamayin kendinizi, yemek temizlik diye boşayacaksa da boşansin bence, hizmetli tutsun ama o bedava karin tokluğuna yapmiyor.

Sorumluluklarınızı ne pahasına olursa olsun azaltın.
Temizlik için yardımcı, yemek de çocuklar ne yiyorsa onları idare edecek kadar
Çamaşır falan da kendinize kadar yıkayın.
Mecbur kalınca ya ipleri tamamen koparır veya öfkelene öfkelene alışkanlık oluşturmaya başlar.
Ama bunu yaparken rest çekerek değil, yetişemediğiizi hissettirecek yapın.
bunu bende düşündüm kavga sonrası yemek yapıp ortalığı toplayacak bir kadın aklı başına gelir bence para verince.

bağırdık çağırdık saçma sapan hatta o kadar volum artınca boşanalım dedi bende olur istemeyen gidebilir dedim ben niye gidiyorum dedi :) sinirden mi söyledi bilmiyorum sanırım evliliğimiz bitmiş. bana akıl verin ne yapmalı?
Bu cümle değersizliğinizin en bariz ispatı 😔 benzer bir cümle bana da edilmişti...

İyi de zaten kocanızın çok bi görevi kalmıyor evde :)
Siz hem evde hem işte çalıştıktan sonra
Olmasa da olur kendisi 😀

Laf olsun diye işten cık demiş ama
Çıksanız eminim bu sefer de isten çıktınız diye söylenmeye başlar.

Siz neden 2 işte çalışıp kendinizi harap ediyorsunuz ki?

Bu erkeklerin küçük dağları ben yarattım tavırlarına sinir oldugum kadar hiç bir şeye olmuyor herhalde. Zıkkım yesin paşam. Ben olsam yemekte yapmam, temizlikte görsün nasıl pis olunurmus. Çok istiyorsa kendi çıksın işten yapsın ev işlerini. Yada ay başında ödemelerin listesini gönderir. Hallet bunları beni de işten çıktı say derdim. Tutardım bir yardımcı yemek temizlik hallettirirdim. Görürdü ev geçindirmek nasılmış. Ödemeleri de size yıkmış, paranın ucu ucuna yettiginden bile haberi yoktur. Kolay sanıyor bu devirde evi tek gecindirmeyi herhalde. İnsan kendisine saygısından bir işin ucundan tutar. Yiyip içip yatarak ömür mu geçirilir ya.

İyi de zaten kocanızın çok bi görevi kalmıyor evde :)
Siz hem evde hem işte çalıştıktan sonra
Olmasa da olur kendisi 😀

Laf olsun diye işten cık demiş ama
Çıksanız eminim bu sefer de isten çıktınız diye söylenmeye başlar.

Siz neden 2 işte çalışıp kendinizi harap ediyorsunuz ki?
aynen öyle

Evdeki esya yükünü atin kalabalik ne varsa satin 2.elden gözünuze batan esyalari satiniz sade ev herzaman daha derli toplu olur .cocuklarin oyuncaklarini azaltin daha az ama kaliteli vakit geçirerek oynayacagi oyuncaklari alin yaşlari ne çocukların bilmiyorm ama .büyük iseler size arada yardim ederler gibime geliyor kendiniz her ise paralamayin .mesela biraz borc harc robot supurge alin ve yeriniz varsa camasir kurutma makinesi herkes bulaşığını makineye koysun bi zahmet esiniz dahil .evde cocuklar size yardim etsin agir agir duzen oturur 1 ay kadin cagirin bahar temizliklerine o gelsin .isten cikmayin bunun icin

Evdeki esya yükünü atin kalabalik ne varsa satin 2.elden gözünuze batan esyalari satiniz sade ev herzaman daha derli toplu olur .cocuklarin oyuncaklarini azaltin daha az ama kaliteli vakit geçirerek oynayacagi oyuncaklari alin yaşlari ne çocukların bilmiyorm ama .büyük iseler size arada yardim ederler gibime geliyor kendiniz her ise paralamayin .mesela biraz borc harc robot supurge alin ve yeriniz varsa camasir kurutma makinesi herkes bulaşığını makineye koysun bi zahmet esiniz dahil .evde cocuklar size yardim etsin agir agir duzen oturur 1 ay kadin cagirin bahar temizliklerine o gelsin .isten cikmayin bunun icin
robot süpürge almak isteyip bir türlü alamadığım bişeydi

Sizin 1 çocuklu versiyonunuzum ,eşimde ev işlerini birlikte yapmamız gerektiğini 15 yıldır içselleştiremedi.
Kendimce çözümler buldum,haftada yarım gün dısardan destek alıyorum,15 günde bir genel temizliğe bir abla geliyor.
Uzun süre hergün taze yemek yensin diye direndim artık bezdim 2 günlük yemek yapıyorum,ütü çok özen gösterdiğim bir ev işi ama son dönemde onunkileri ütülemiyorum,eli kolu tutuyor çok şükür ihtiyaç duyunca yapabilir.

Masadan tabagını bardagını dahi kaldırmıyordu,kendiminkileri kaldırıp onunkileri bıraka bıraka bu konuda bir yol kat ettik.
Ev eşyalarını sadeleştirdim,su bardağını bile 6 adetten fazla tutmuyorum dolapta.Kıyafetlerimi dolaba asarken kombinliyorum dolayısıyla sabahları ne giysem diye düşünmeme gerek kalmıyor,çocuğunkileride keza aynı şeklide.
1 Hafta 11 yasındaki kızımla birlikte evde kaldılar,kayınvalidem çocuğa kızım babana yemeği sen mi hazırlıyorsun ? diye sordu,bu ailede yetişen biriyle yasarken beklentiyi yüksek tutmak sadece kendimi yıpratmak.
İş yükünü paylaşmıyorsa teknolojik destek sağlayacak kurutma makinası,temizlik robotu,dısarıdan destek hayatınızı kolaylastıracak neye ihtiyaç duyuyorsanız onu talep edin,gün hepimize 24 saat ,bölünerek çoğalmamız imkansız

merhaba hanımlar hemen konuya gireyim 15 senedir evliyim. kendimi bildim bileli özel sektörde çalışıyorum, eşim de çalışıyor yorucu bir işi var 2 kızım var okula gidiyor durumumuz orta halli 2 maaş ile geçinebiliyoruz fakat ekonomiden dolayı ucu ucuna yetişiyorum. eşim bana ev işlerinde yardım etmediği gibi arada patlar şekilde söyleniyor (bu kavgalar yüzünden çift terapisi bile önerdim ben gitmem dedi) misal evde karınca vardı pislikten oluyor çok temizsiniz gibi laf soktu sabah oturduğumuz yer 1.kat evdeki herkes çok dağınık yetişmeye çalışıyorum söylüyorum bağırıyorum 2.gün yine aynı eve birlikte giriyoruz hatta o benden önce geliyor yemek yapmıyor benden bekliyor bugun ki kavgamız da ben yemek yemek istiyorum yetiştiremiyorsan işten çık oldu. bende senin için işten çıkmam asla dedim. çevrendeki erkeklere bak eşlerine nasıl yardım ettiğine ben onlar değilim ben yapmam dedi.bağırdık çağırdık saçma sapan hatta o kadar volum artınca boşanalım dedi bende olur istemeyen gidebilir dedim ben niye gidiyorum dedi :) sinirden mi söyledi bilmiyorum sanırım evliliğimiz bitmiş. bana akıl verin ne yapmalı?
Para bölüşümünde siz kendi harçlığınızı alıp bütün para işlerini ona verin. Siz yaptığınız için uzak kalmış ve rahatlamış. Taksitleri kredileri yada masrafları gördüğünde sizin çalışmanızı dert etmez. Para sorumluluğu onda olduğunda bir süre para sıkıntısı dert olacak o anı bekleyin sonra "hem çalışıp hemde eve yetişemiyorum.Çalış gel, birde evde çalış, sende benim gibi çalışıp geliyorsun ama evde oturup dinlenebiliyorsun banada yardımcı olmuyorsun ve benide anlamıyorsun.Ben evde, sen dışarıda çalış. Ben işten çıksam mı" deyin zaten sizin çıkmanızı istemeyecektir para kesintisi olacağından.Not: Bende sizin gibi hem kendim çalışıp hemde eşimin maaşını alıp bütün mali işlere bakıyordum sonra eve gelip çalışıyordum. Size yazdığım taktiği uyguladım artık eşim haklısın deyip mecbur çalışmam gerektiği için evde yardımcı oluyor ona temizlik yaptırıyorum :KK48:

Sizin 1 çocuklu versiyonunuzum ,eşimde ev işlerini birlikte yapmamız gerektiğini 15 yıldır içselleştiremedi.
Kendimce çözümler buldum,haftada yarım gün dısardan destek alıyorum,15 günde bir genel temizliğe bir abla geliyor.
Uzun süre hergün taze yemek yensin diye direndim artık bezdim 2 günlük yemek yapıyorum,ütü çok özen gösterdiğim bir ev işi ama son dönemde onunkileri ütülemiyorum,eli kolu tutuyor çok şükür ihtiyaç duyunca yapabilir.

Masadan tabagını bardagını dahi kaldırmıyordu,kendiminkileri kaldırıp onunkileri bıraka bıraka bu konuda bir yol kat ettik.
Ev eşyalarını sadeleştirdim,su bardağını bile 6 adetten fazla tutmuyorum dolapta.Kıyafetlerimi dolaba asarken kombinliyorum dolayısıyla sabahları ne giysem diye düşünmeme gerek kalmıyor,çocuğunkileride keza aynı şeklide.
1 Hafta 11 yasındaki kızımla birlikte evde kaldılar,kayınvalidem çocuğa kızım babana yemeği sen mi hazırlıyorsun ? diye sordu,bu ailede yetişen biriyle yasarken beklentiyi yüksek tutmak sadece kendimi yıpratmak.
İş yükünü paylaşmıyorsa teknolojik destek sağlayacak kurutma makinası,temizlik robotu,dısarıdan destek hayatınızı kolaylastıracak neye ihtiyaç duyuyorsanız onu talep edin,gün hepimize 24 saat ,bölünerek çoğalmamız imkansız
ne güzel farkındalık yaratabilmişsiniz. ben de bugünden itibaren gardımı alıp iş paylaşımı ve sadeleşmeye gideceğim.

15 günde bir gelen yardımcıyı haftada bire çıkarın.
Evde herkesin dağınıklığını kendisinin toplamasını söyleyin, toplamayanın ki kalsın öyle ortada.
Bir süre tahammül edin bu dağınıklığa.
Evde ki karınca pislikten üremez kurtçuk mu bu.
Bir zahmet ilaçlamayı da kendisi yapsın.
Dengeyi bulmak için var olan dengeyi bozman lazım.
Ha bu arada karınca tebeşiri diye bir ürün var.
Onu bulup tüm kenar, köşelere sürerseniz kısa sürede yok olacaklardır.

Back
X