- 7 Haziran 2017
- 2.924
- 3.306
- 133
- Konu Sahibi baklavacheesecake
-
Sevgilimle aynı binada kalıyoruz. Kendisini seviyorum o da seviyor ama kendisinin sevmediğim bir huyu var: bir yere gidip geç geleceği ya da gelmeyeceği zaman haber vermiyor.
Ben bu tür şeyleri yani gelmemeyi değil de geleceğim deyip gelemeyeceğini ya da geç geleceğini haber vermemeyi saygısızlık olarak görüyorum çünkü karşı taraf işlerini ona göre ayarlamış olabilir keyfi olarak sözünde durmayınca o kişinin düzeni de alt üst oluyor. Kendi evimde de annem eve geç kalacaksa haber verir “sen ye beni bekleme ben teyzenlere gittim/sen uyu benim işim var” vs gibi. Haksızsam haksızsın diyin bana.
Bir de ben onunla bu konuyu konuşmayı çok istiyorum ama sanki gelmeyeceğini haber vermesini bekleyerek özgürlüğünü kısıtlıyormuş gibi hissediyorum. Onu kırmadan ve daha çok sinirlenmeden bu konuyu nasıl anlatsam? Bu konudan hoşlanmadığımı söylemem yanlış mı? Hani en azından geleceğim deyip gelmemesinin rahatsız ettiğini söylemem yanlış mıdır?
Kendisinin sıkıntılı dönemlerinde ben yanında oldum dün bana “Çok yalnız bıraktım seni her anlamda zarar verdim hakkını ödeyemem” dedi ama ben bunu söyleyince içten içe kıracakmışım gibi hissediyorum.
Kendisi yay burcu...
Ben de psikoloğa başlayacağım bu sorgulayamama durumunun normal olmadığını biliyorum ama geçen gün muayene ücretinin aşırı yüksek olduğunu görünce ertelemek zorunda kaldım. Yardım almalısın normal değilsin diyecekler çıkabilir diye söylüyorum
Ahahahahaha aslında ayrı odası var ama pek gitmez kendi odasına yani beraber yaşıyoruz yaşamıyoruz gibi bir şey :)Ayni ev degil ayni bina:))
Çekiniyorum ya. Önemli bir konuda sözünü tutmadı, ona sıkıntımı anlatınca “tamam haklısın anladım özür dilerim” falan demişti ama onları içten söylemediğini hissediyorum ...Ben de yay burcuyum :) Bunu zamanında şimdiki eşime ben de yapıyordum ve beni direk uyarmıştı. Yapmaya yine devam etmiştim çünkü benim için önemli gelmiyordu bu. Ama haklısınız sizin özgürlüğünüzü kısıtlıyor.
En son beni sert bir dille uyarınca kendime çeki düzen vermiştim. Bence yaptıklarının farkında değil. Söylemenizde bir sakınca yok. Ayrıca neden kırmaktan korkuyorsunuz ki normal konuşabilirsiniz. Bu kadar hassas olmayın. Sonuçta sevgiliniz beklentinizin olması çok normal. Ayrıca çok da haklısınız kafasına göre davranamaz.
İşin kötüsü bunu alışkanlık haline getirdiNe zaman gelirsin diye sormanızda sakınca yok ki..
Geç mi gelirsin yemeğe bekleyeyim mi?
Geç mi gelirsin ona göre ben dizi açacağım vs
Ben sana göre plan yapıyorum geç gelmen sorun değil ama haber ver yeter deseniz hiçbirşeycik olmaz.
Bunun normal olduğunu söylüyorsa evet hep böyle yapacaktır.Konuştum şimdi.
Dün akşam yan odadaki arkadaşlarımıza gidiyorum birazdan gelirim dedi ama sabaha karşı geldi yanıma. Ben de işte sinirlenince muhabbete daldığını bunun normal olduğunu, tamam haklı olduğumu ama o kadar da haklı olmadığımı çünkü yakında olduğunu söyledi. Bu çocuk hep böyle mi yapacak ya offff
Aslında verdim tepkimi. Bu hafta kahvaltı hazırladım yeriz diye ki hiç adetim değil kahvaltı etmek.Sen ilkinde olmasa bile ikincisinde tepkini sağlam verseydin tekrarlamazdı.
Ama sen bu düşünceni söylemeye bile korkuyorsun.
Şimdi sevgilisiniz ilerde evlenince daha da sıkıntı yaratır bu durum.
Alıştırmışsın artık oda nasıl olsa kızacak sonra devam edicez kafasına girmiş.
Ya aslında bunu kendi içinden geldiği için yapmasını isterdim, benim zorumla yapılan işin bir kıymeti yok kiBunun normal olduğunu söylüyorsa evet hep böyle yapacaktır.
İşin ilgiç tarafı hatır için bile olsa senin düşüncelerin doğrultusunda hareket etmiyor.
Ya öyle işte ona sorsan ne var bunda diyordur.Ya aslında bunu kendi içinden geldiği için yapmasını isterdim, benim zorumla yapılan işin bir kıymeti yok ki
İlk başta böyle değildi. Yani o kadar ki ben artık kendimi kötü hissediyorum özgürlüğünü mü kısıtlıyorum acaba diyeYa öyle işte ona sorsan ne var bunda diyordur.
En iyisi benzer görüşte kişilerle biraraya gelmek.
Fikir ayrılıkları zor.
benim öyle bir kocam var.kendisi ağırkanlıdır yavaş hareket eder ben de hızlıyım dediğin gibi yarım saate gelirim diyip bir buçuk saat beklemişliğim var ya da gece oniki misal geliyorum diyip sabaha karşı gelmişliği var.ibrahim tatlısesin de bir şarkıda dediği gib kızdım olmadı sövdüm olmadı ( şaka tabi ) baktım huyu değişmiyor.misal yemek hazır geliyor musun - yarım saate geliyorum dedi yarım sata dolunca gelmezse oturup yiyorum. bi yere gideceğimiz zaman vaktini yarım saat erken söylüyorum. buluşacağımız zaman da öyle yine aksamalar oluyor tabi artık kör topal idare edioz. çöpü at derdim akşam atarım der akşam olur sabah atarım der ev mamak çöplüğüne döner o hala atıcak artık en son çareyi çöpü dökmek benim görevim diye kendime kabul ettirdim.konunu sabote ettim k bkmaAslında verdim tepkimi. Bu hafta kahvaltı hazırladım yeriz diye ki hiç adetim değil kahvaltı etmek.
Neyse markete gidiyorum dedi gidiş o gidiş bir saat gelmedi telefonu odada olduğu için ulaşamadım da. Eve geldiğinde istemiyorsan en azından haber ver ben aç aç bekliyorum burada yaptığın ayıp falan dedim. Aaaa düşünemedim özür dilerim dedi ama yine aynı. Bence bu iş evliliğe gidemez
Şimdi sevgilisiniz gençsiniz
Üniversitelisiniz galiba
Benim gibi 40 yaşında hatunun bakış açısı sana uymamalı
Evet bir arada yaşanıyorsa belirli bir yaşam düzeni varsa haber vermek gerekir
Evde iki kişi varsa ve yemek için vs bekleniyorsa yine haber vermek gerekir
Ama yaşı daha büyük erkekler bile buna alışamıyorken delikanlıyı çok sıkmamak gerekir
Erkek beyni zaten o evde güvende benim olup olmamam önemli değil yemeği de gidince yerim ya da hallederim dışarıda der
Kadın beyni şu saatte geliyor yemeği hazırlayayım geç geldi biraz daha bekleyeyim diyerek iki saat geçirir kendini gerer yemeği sonunda yer ama esasen adamı bulup yemek ister
Bu nedenle daha üniversite aşamasında bu topa girme asla bekleme
Sana 5 te gel şuraya gidelim demiş ve haber vermedi ise çok Hakkı olursun o Zaman'larda bastır ama sevgili iken evli gibi evde oturup bekleme bekledim ama gelmedin diye de darlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?