Beklentilerimi söylemelimiyim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ezin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Aaa biz ben 29, sevgilim 26 şu an. Askerde :) Biz de 13 aydır sevgiliyiz. Bence 2 senelik bi ilişkide kesinlikle bu kadar konuşma üzerine plan yapmaya gerek yok. 2 senedir sevgiliyseniz zaten bir şekilde muhabbeti geçer. Hiç geçmedi mi sizde? Hiç ileriye dönük muhabbet olmadı mı? Eğer öyleyse, direkt dan diye aç bence. 2 aylık değil, 2 senelik sevgiliden bahsediyoruz. Evlilik hakkında ne düşündüğünü, isteyip istemediğini sor?

ben de çok beklemek istemiyorum, bizim yaşımız daha büyük sevgililerimizden. Sizi anlıyorum. Ben direkt bam bam söyledim, yani onun da niyeti vardı iş bulunca direkt evlenme teklifi edecek. Hatta 6-7 ay çalışınca nişanlanırız diye planladık. Bence yaşla çok alakası yok, benim sevgilim daha da küçük. İstemesiyle alakalı... 7 ay çalışıyor ise en azından şu aralar bi yüzük alıp evlenme teklif edebilir, gerçekten istiyorsa. Bence kesinlikle konuşun. Hatta konuşulmaması saçma bence :)

Bu arada şunu da diyim erken falan diyenler olmuş. Eğer erkek karşısındaki kadından eminse hiç de erken falan değil. Dediğim gibi biz de sevgilimle sizinle aynı yaşlardayız ve o da, ben de şöyle düşünüyoruz işe girdiğinde ilk 2-3 ay içinde para biriktirip yüzük alıp evlilik teklif eder. Yaza doğru aile arasında bir nişan, sonrasında da evlenene kadar birikim yaparız dedik. Bu zaten 1,5-2 seneyi buluyor. Yani bence şimdiden adım atması gerek, bi evlilik teklif eder, bir nişan olur, nişandan sonra düğün için beklemek dersek de 2 seneye yaklaşıyor o hengame. Bir de çaktırmadan söyleyin demişler de bence hiç gerek yok, evlenmek istediğini söyleyebilirsin. Neden istediğin bi şey için çekingenlik yapıp sanki böyle ona büyük bi şey soracakmışsınız gibi geriliyorsunuz ki? Hiç gereek yook bence

Tesekkürler yorumunuz icin. Bende hoslanmiyorum aslinda. Acikca konusup anlasma taraftariyim. Istedigim zaten hemen benimle evlenmesi degil. Ama bu konuda ne düsünüyor, ileriye dönük adimlar atmanin vakti onun icin ne zamandir vs gibi sorulara cevap bulmak. Iki yillik iliskide bulunan iki olgun insan olarak bunlari konusmamiz gayet normal bence. Biraz olsun önümü görmek istiyorum, bu istegimi fazla görmez umarim. Konusunca ögrenicem nasilsa :) Anlar beni ya. Anlayışsız değildir :) Ben de konusup kurtulmus olurum cidden

Anliyorum sizi, söyledikleriniz de haksiz da degilsiniz belki de. Evet, evlenmiyor veya istedigim zamanda evlenmiyor diye ayrilmak duygusuz gelebilir. Ama benim acimdan söyle: seviyoruz ama bazi (önemli) konularda uyusmuyor görüslerimiz/isteklerimiz. Bu da iliskimize iyi gelmez, mutsuz oluruz, sevsek bile iyi gelmez bize. O yüzden ya ortak nokta bulunur ya da yürümez.
Bir de söyle bir sey var: diyelimki, ben sirf evlilik konusunda farkli görüslere sahip oldugumuz icin ayrilmayi tercih ediyorum, o yüzden yeterince sevmemis oluyorum. Peki, o da benim istegime yönelik hic bir adim atmazsa „benim de düsüncem bu“ derse, yeterince sevmemis olmuyor mu?

Ayrica yorumunuz icin cok tesekkür ederim, galiba farkli acilardan bakiyoruz bu konuya hatta belki hayata. Ama bence her zaman farkli acilara yer vermek lazim, Cevabiniz beni düsündürdü, o yüzden sevdim :)

Bence ben önümüzdeki süreçte kendimi böyle böyle bir hayatta görmek istiyorum. Geleceğe yönelik beklentilerim şunlar, diye açık açık anlatın. Onunla birlikte olmaktan ne kadar mutlu olduğunuzu da belirtin, tabii ki aşırıya kaçmadan. Ve sonra sen ne düşünüyorsun, deyip topu ona atın. Kısa, net anlatın; uzun uzun açıklamalar yapmayın. Çünkü aslında baskı yaratmak istemiyorum sen de şöyle düşünüyor olabilirsin gibi cümleler ters tepebilir, siz kendi isteklerinizden bahsedin, sonrasında onun tepkisine bakın bence.

Bir Kadının Nasıl olurda sevdiği adama evlenmek istediğini söyleme hususunda aklında soru işareti olur hayallerini(isteklerini) paylaştığında sevgilisi tarafından yanlış anlaşılma tedirginliğini yaşar ve yine hangi kadın sevdiği adam tarafından evlilik meraklısı damgasını yemek istemiyorum şeklinde cümle kurabilir anlamış değilim doğrusu..Evlilik gelinlik giymek hemen hemen her kadının her genç kızın hayallerini süsler hele sevdiğin bir adam varsa bunun düşünülmesi istenilmesi kadar olağan bir durum yoktur.Ayrıca bu düşüncenizi dile getirdiğinizde karşınızda size o damgayı vuracak olan adam varsa siz tam olmamışsınız ve evlilik sizin için daha erken demektir.

Evet farkli bakis acilarini ben de severim amacim sizi yargilamak degil yanlis anlamayin belki goremediginz duygulari gormenize yardimci olurum diye cunku evli biri olarak soyluyorum yeterince sevmiyorsaniz evlenmeyin ki bunda yanlis birsey yok insan yanilabilir, aslinda benim demek istedigim de ayrilmaniz yonunde cunku dediginz gibi gercekten buyuk bir ask olsaydi sevgi demiyorum sevgi vardir aranizda, iki tarafta fedakarlik yapardi, diger konuda aranizda oneli problemler varsa bence cok iyi dusunun cunku cogu problem evlendikten sonra duzelmiyor hatta daha da sarpa sariyor

Tesekkür ederim, tavsiyeleriniz mantikli, dikkate alicam

Iste tam da yazmak istediklerim bunlardi. Konu sahibi bu kadar dusuncelere gark olmamaliydi, hersey su gibi ilerlemeliydi, hem de iki sene olmus iliski .... Konusmayi planlamak, olcmek , tartmak , bu kadar ince dusunmek...... Ic sesi ne zamandir birseylerin yolunda gitmedigini fisildiyor ona. Sonucundan korkuyor da hafifce. Icim yandi yine. Benim kizim da boyle boyle oyalandi. Ama tabii her erkegin kisiligi farklidir.

Belki ciddi olabilir ama evlilik konusu kesinlikle aklında yok bence öyle olsa insan evlilik hayalleri kurardı beraber

Şimdiye kadar size evlilik konusu açmadıysa, evlilik teklif etmediyse olumsuz cevap almaya hazırlıklı olun derim ben.
2 sene az bir süre değil.
Karşınızdaki insanın sizi oyalamasına izin vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…