Beklentilerimi söylemelimiyim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ezin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

2 yıldır süren bir ilişki için açıkça konuşup beklentilerinizi dile getirmek gayet normal erken değil

Evlilik lafini asla etmeden kafasina bu fikri yerlestirmek mi? Gercekten merak ettim, nasil oluyor bu?

Sayın @tuzemencanavar, bu konuda detaylı bir açıklama bekliyoruz sizden.

Milyon dolarlık bilgiler bunlar valla ülkenin akıbetini değiştirir.

"Anlam yüklemeden" kısmını o mu söyledi? Eğer öyleyse ben şöyle anladım; ciddi bir adım atalım ama henüz söz nişan vs gibi daha büyük adımlara hazır değilim.

Bu sondaki konuşma biraz kafa karıştırıcı olmuş. Annemle babamla tanış ama anlam yükleme sonrasında hemen adım bekleme der gibi. Ama ilk söylediğimin arkasındayım. Beklemeyin. Adım atın. Geçen zaman sizden geçiyor sonuçta.

Detay vermeden hiç bi yere gidemessin

Kendimi sizin yerinize koyuyorum madem. Eğer mantık evliligi ise belki bi yoklarım ama seviyorsam ve sevildiğime de eminsem konuyu hiç acmam. Daha yeni işe basladı maddi yönden düğün yapacak duruma gelinceye kadar beklerim. 2 yıldır tanıyorsunuz birbirinizi az cok bellidir zaten . Seven insanlar icin belli bir sure yoktur bence 3 ay sonra hadi evleniyoruz da denilebilir. Haklısiniz yaşınızdan dolayı ama ben daha 3 yıl düşünmüyorum derse birakıp gidecek misiniz . Ailemle tanışmayı düşünür musün yada sonrasında hemen belli adımlar mı atılmasi gerekli derken , sanki ailesi seni istemezse o da seninle evlenmicek gibi anladim. 35 yaş sonrasi gebelikler de riskli oluyor bide isin o boyutu var .

Bizde olay şu şekilde olmuştu. 25 yaşındaydım 7 senelik ilişki ve artık evlenmek istiyordum o da kadro beklediği için istemiyordu Ama ben resti çektim ayrıldım 1 ay sonra evlilik teklifi etti ailesiyle tanıştırdı O sene kadroya girdi ama evlenmemiz 2 seneyi buldu ( annem babama geç söyledi)

Ya bu miesajlarinizdan bana sanki evlenmek istediginiz icin yani sadece evlenmek.icin evleniyorsunuz gibi geldi, ben bu adamla evlenecegim demiyorsunuz ben evlenmek yuva kurmak istiyorum diyorsunuz ki eger gercekten boyleyse konusup yollarinizj belirleyin ama ben bu adamla olurum diyorsanz konusmayin akisina birakin...benim.fikrim konusmaniz yonunde cunku mesajlarinzdan anladigim.kadaryla karsinizdakini asiri sevmiyor ve yuva kurmak istiyorsunuz umarim karsiniza vok seveceginz biri cikar onunla.evlenirsinz sirf evlenmek icin mantiga uygun biriyle evlenmeyin lutfen

Tesekkürler yorumunuz icin. Anlar galiba, o kadar mal degil Yalniz ben fark ettim ki bu imali konusmalar benim yapima biraz ters. Her zaman cok net ve acik konusmayi sevmisimdir, galiba öyle yapicam. Ona itici gelir mi bilmiyorum, ama ben ben olmaktan vazgecemem, neysem oyum yani :)

"Anlam yüklemeden" kısmını o mu söyledi? Eğer öyleyse ben şöyle anladım; ciddi bir adım atalım ama henüz söz nişan vs gibi daha büyük adımlara hazır değilim.

Evet, onun gibi birsey söyledi. Yani kelimesi kelimesini hatirlamiyorum, ama „sence tanistiktan sonra hemen bir adim mi atilmali“ dedi. Bende aynen sizin dediginizi cikarttim ondan. Ciddyim, tanistirmak isterim ama sonrasinda hemen söz nisan gibi seylere hazir degilim. Zaten bu tanistirma konusundaki amacini tam olarak anlamadim, tekrar sormam lazim

Tesekkür ederim yorumunuz icin :)
3 yıl düsünmüyorum derse benim icin büyük sorun olur ve iyiki konuyu acmisim da konusuyoruz diye düsünürdüm. Bence o zaman ortak bir yol bulmak gerekir - ben nasil ilk söyledigimden vazgecip, biraz daha beklemeyi göze alabiliyorsam o da ayni sekilde benim durumumu anlayip bana dogru bir adim atabilmeli, yani 3 sene yerine daha erken evlenebilmeli.
Eger hic anlasamiyorsak bu konuda sonunda ayrilik bile olabilir. Cünkü herkesin kendisine göre beklentileri istekleri vardir, ve bunlar hic bir sekilde gerceklesmiyorsa, mutsuz olur bir insan ve bu iliskiyede yansir diye düsünüyorum. Yani beklentiler hayata dair planlar ayni yönde olmali bir ciftin veben bunu anlamaya calisiyorum aslinda su an.

Bu tarz hikayeler de cok duydum. Erkekler bazen daha rahat oluyor, evlilikten korkuyorlar galiba. Bir rest cekmedikce pek harekete gecmiyorlar

Bu tarz hikayeler de cok duydum. Erkekler bazen daha rahat oluyor, evlilikten korkuyorlar galiba. Bir rest cekmedikce pek harekete gecmiyorlar
Gelecek kaygıları daha fazla bence bizde öyle olmuştu... Herşey yolunda gider inşallah çok mutlu olursun

Yorumunuz icin tesekkürler öncellikle.
Tabiki seviyorum ama genel olarak mantik insaniyim o yüzden o yönüm bazen agir basabiliyor.
Konumdaki sorunum da tamamen mantikla alakali oldugu icin, o yöndeki düsüncelerim agir basmis olabilir. Evlilige dogru gitmek istiyorum cünkü seviyorum ve bu adimi onunla atabilecegimi inaniyorum ayni zamanda istiyorum cünkü artik kendimi hazir hissediyorum ve hayatimda artik „ayni yerde saymak“ istemiyorum ve bir kadin olarak yasimizda cok önemli bazi konularda.

Gelecek kaygıları daha fazla bence bizde öyle olmuştu... Herşey yolunda gider inşallah çok mutlu olursun

Tesekkür ederim, senin icin de aynisini diliyorum :)

Evet, sanki biz kadinlar daha cesaretli oluyoruz. Bende temkinli bir insanim, saglam adimlar atmayi tercih ederim ama korkmam mesela.

Eğer fiziksel ve maddi ihtiyaclarını siz sağlıyorsanız bu konuşma için geç bile kalmışsınız derim çünkü kullanılıp kullanılmadığınızı gelecek ile ilgili bekletileriniz örtüştüğünde anlarsınız..madem böyle bir arzunuz var dille getirin evet onun için erken ama biz kadınların biyolojik saatleri var ve daha ne kadar bu saatten çalıcak bilmeniz hakkınız

Tam olarak anlamadim, „fiziksel ve maddi ihtiyaclarini karsilamak derken“? Kendisi calisiyor ve para kazaniyor, yani ben bakmiyorum ona. Hic bir zaman da benden maddi yardim almadi.

Konuş kurtul bence
Erkek dünyasında çok uzun yıllar geçirdim; kadınların ima, politika, yönlendirme dedikleri şeylerden hiç hoşlanmıyorlar, kendilerini oyuna gelmiş hissediyorlar. Zaten iki yıllık ilişki bir samimiyeti doğurur, duygusal bir mesafe katetmişsinizdir, o yüzden açıkça konuşmanızı anlayacaktır

Sizi anliyorum birseylerde ilerlemek istemeniz normal ki bi sizin tercihiniz ama inanin hersey evlenmek degil...yani evet bu adamla evlenebileceginizi mantiginiza uydugunu goriyorum ama bence aman aman da sevmiyorsunuz yani ne bileyim kendimi dusunuyorum sirf evlenmek icin bir adamdan vaz gecebiliyorsam cok sevmiyorum demektirnve bu adamla neden evleneyim derim bu kez...ama siz mantik insaniyim diyorsunuz belki de o yuzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…