- 28 Ağustos 2019
- 2.083
- 2.151
- 133
Merhabalar,
Bir konuda fikirlerinizi ve önerilerinizi almak istiyorum.
Yaklaşık 2 yıllık bir ilişkim var, ben 30 yaşındayım o ise 28. Ben artık yavaş yavaş evlenmek istiyorum aslinda, sonuçta genel olarak emin olduktan sonra beklemenin bir anlami yok bence. Kendimi hazir hissediyorum. Sorun da tam orada: Acaba o hazir hissediyor mu? Bu adımı ne zaman atmak istiyor?
Bunu ögrenmenin tek bir yolu var, konuşmak. Yalnız ben bu konuyu nasil acmalıyım tam olarak hangi cümleleri kurmaliyim bilmiyorum. Evlilik meraklisi damgasini yemek istemiyorum ayrica ona baski uygulamakta istemiyorum tabi
Niyetim aslinda onun beklentilerini ögrenmek ve benimkileri dile getirmek. Onun da ciddi düşündüğünü biliyorum ama sanki evlenmek için fazla acelesi yok gibi. Yani şu an halinden memnun sanki, 2-3 sene daha kalabilir böyle. Bunda tabi henüz 28 olmasinin da etkisi var. Daha 7 ay önce çalışmaya başladı, ben üniversiteyi daha çabuk bitirdiğim ve yaşça da büyük olduğum için 5 senedir calisiyorum. Hemen evlenelim demiyorum, ama 1-1,5 seneye kadar isterim.
Ben aslinda gayet direkt bir sekilde beklentilerimi anlatmayi düsünüyorum. Sizce dogru mu? Erken mi? Veya yanlis anlasilma ihtimalim var mi? Bu konulari hic konusmadik daha önce, o yüzden cekiniyorum sanki. Daha önce de belirttiğim gibi sanki bir yanim gurur yapıp hiç konuşmak istemiyor diğer yanım ise konusup bu konuda netlik kazanmak ve daha fazla oyalanmamak istiyor. Bu da benim en doğal hakkım diye düsünüyorum.
Cevaplariniz icin simdiden çok teşekkür ederim.
Evlilik lafini asla etmeden kafasina bu fikri yerlestirmek mi? Gercekten merak ettim, nasil oluyor bu?
adamı evlilikten kaçırmak istiyorsanız ne zaman evlenicez diyin veya imada bulunun.
Bundan hiçbir ama HİÇBİR erkek hoşlanmaz. emin olun.
O fikrin kafasına yerleşmesini sağlayacaksınız sadece.
ama ASLA evlilik lafı etmeden.
hı bana kalsa keşke onlar da bizim gibi yuva kurmak konusunda daha hızlı karar alabilen tipler olsalar, böyle şeyleri alengirli yollara girmeden çözebilsek... ama olmuyor.
Aklına sokacaksınız. kendi fikriymiş gibi düşünecek.
"Anlam yüklemeden" kısmını o mu söyledi? Eğer öyleyse ben şöyle anladım; ciddi bir adım atalım ama henüz söz nişan vs gibi daha büyük adımlara hazır değilim.Iliskimizin basinda ciddi ve ileriye dönük düsündügünü belirtmisti, bu konuda süphem yok aslinda. Kardesiyle de tanistirdi mesela. Onun disinda su zaman evleniriz söyle yapariz filan konusulmadi daha. Ben onun icin erken oldugundan dolayi düsünüyorum, kendini belki henüz hazir hissetmiyor. Yeni ise girmis, belki önce para biriktirmek istiyor vs.
Bu arada gecenlerde „annem ve babamla tanismayi düsünebilirmisin yani onlarla (bir anlam yüklemeden) tanismak istermisin yoksa senin icin öyle bir tanisma hemen bazi belli adimlari mi gerektirir sonrasinda?“ diye bir soru sordu. Kelimeleri tam bunlar olmasada buna benzer cümlelerdi. Ben hic beklemiyordum, ne diyecegimi sasirdim acikcasi. Sonra „bilmiyorum, hic düsünmedim“ demis bulundum galiba
ben bu soruya ne anlam vermeliyim? Yani aslinda benim cikardigim bir anlam var da, merak ettim ayni mi :)
Iliskimizin basinda ciddi ve ileriye dönük düsündügünü belirtmisti, bu konuda süphem yok aslinda. Kardesiyle de tanistirdi mesela. Onun disinda su zaman evleniriz söyle yapariz filan konusulmadi daha. Ben onun icin erken oldugundan dolayi düsünüyorum, kendini belki henüz hazir hissetmiyor. Yeni ise girmis, belki önce para biriktirmek istiyor vs.
Bu arada gecenlerde „annem ve babamla tanismayi düsünebilirmisin yani onlarla (bir anlam yüklemeden) tanismak istermisin yoksa senin icin öyle bir tanisma hemen bazi belli adimlari mi gerektirir sonrasinda?“ diye bir soru sordu. Kelimeleri tam bunlar olmasada buna benzer cümlelerdi. Ben hic beklemiyordum, ne diyecegimi sasirdim acikcasi. Sonra „bilmiyorum, hic düsünmedim“ demis bulundum galiba
ben bu soruya ne anlam vermeliyim? Yani aslinda benim cikardigim bir anlam var da, merak ettim ayni mi :)
Detay vermeden hiç bi yere gidemessinadamı evlilikten kaçırmak istiyorsanız ne zaman evlenicez diyin veya imada bulunun.
Bundan hiçbir ama HİÇBİR erkek hoşlanmaz. emin olun.
O fikrin kafasına yerleşmesini sağlayacaksınız sadece.
ama ASLA evlilik lafı etmeden.
hı bana kalsa keşke onlar da bizim gibi yuva kurmak konusunda daha hızlı karar alabilen tipler olsalar, böyle şeyleri alengirli yollara girmeden çözebilsek... ama olmuyor.
Aklına sokacaksınız. kendi fikriymiş gibi düşünecek.
Kendimi sizin yerinize koyuyorum madem. Eğer mantık evliligi ise belki bi yoklarım ama seviyorsam ve sevildiğime de eminsem konuyu hiç acmam. Daha yeni işe basladı maddi yönden düğün yapacak duruma gelinceye kadar beklerim. 2 yıldır tanıyorsunuz birbirinizi az cok bellidir zaten . Seven insanlar icin belli bir sure yoktur bence 3 ay sonra hadi evleniyoruz da denilebilir. Haklısiniz yaşınızdan dolayı ama ben daha 3 yıl düşünmüyorum derse birakıp gidecek misiniz . Ailemle tanışmayı düşünür musün yada sonrasında hemen belli adımlar mı atılmasi gerekli derken , sanki ailesi seni istemezse o da seninle evlenmicek gibi anladim. 35 yaş sonrasi gebelikler de riskli oluyor bide isin o boyutu var .Bana göre cok uzun bir süre. Yani o süre boyunca hic konusulmayacak muhtemelen. Ya 1-1.5 sene sonra „aaa benim daha öyle bir planim yok, daha erken“ derse? Olan bana olcak. Önceden bilebilecegim bir durumu cok gec ögrenmis olurum. Hani bir kac ay daha beklerim ama daha fazla da degil. Siz benim durumumda olsaniz, yasiniz 30 olsa ve ne istediginizi bilseniz, bir sene kadar daha beklermisiniz evlilik konusunu acmak icin?
Bizde olay şu şekilde olmuştu. 25 yaşındaydım 7 senelik ilişki ve artık evlenmek istiyordum o da kadro beklediği için istemiyordu Ama ben resti çektim ayrıldım 1 ay sonra evlilik teklifi etti ailesiyle tanıştırdı O sene kadroya girdi ama evlenmemiz 2 seneyi buldu ( annem babama geç söyledi)Merhabalar,
Bir konuda fikirlerinizi ve önerilerinizi almak istiyorum.
Yaklaşık 2 yıllık bir ilişkim var, ben 30 yaşındayım o ise 28. Ben artık yavaş yavaş evlenmek istiyorum aslinda, sonuçta genel olarak emin olduktan sonra beklemenin bir anlami yok bence. Kendimi hazir hissediyorum. Sorun da tam orada: Acaba o hazir hissediyor mu? Bu adımı ne zaman atmak istiyor?
Bunu ögrenmenin tek bir yolu var, konuşmak. Yalnız ben bu konuyu nasil acmalıyım tam olarak hangi cümleleri kurmaliyim bilmiyorum. Evlilik meraklisi damgasini yemek istemiyorum ayrica ona baski uygulamakta istemiyorum tabi
Niyetim aslinda onun beklentilerini ögrenmek ve benimkileri dile getirmek. Onun da ciddi düşündüğünü biliyorum ama sanki evlenmek için fazla acelesi yok gibi. Yani şu an halinden memnun sanki, 2-3 sene daha kalabilir böyle. Bunda tabi henüz 28 olmasinin da etkisi var. Daha 7 ay önce çalışmaya başladı, ben üniversiteyi daha çabuk bitirdiğim ve yaşça da büyük olduğum için 5 senedir calisiyorum. Hemen evlenelim demiyorum, ama 1-1,5 seneye kadar isterim.
Ben aslinda gayet direkt bir sekilde beklentilerimi anlatmayi düsünüyorum. Sizce dogru mu? Erken mi? Veya yanlis anlasilma ihtimalim var mi? Bu konulari hic konusmadik daha önce, o yüzden cekiniyorum sanki. Daha önce de belirttiğim gibi sanki bir yanim gurur yapıp hiç konuşmak istemiyor diğer yanım ise konusup bu konuda netlik kazanmak ve daha fazla oyalanmamak istiyor. Bu da benim en doğal hakkım diye düsünüyorum.
Cevaplariniz icin simdiden çok teşekkür ederim.
Ya bu miesajlarinizdan bana sanki evlenmek istediginiz icin yani sadece evlenmek.icin evleniyorsunuz gibi geldi, ben bu adamla evlenecegim demiyorsunuz ben evlenmek yuva kurmak istiyorum diyorsunuz ki eger gercekten boyleyse konusup yollarinizj belirleyin ama ben bu adamla olurum diyorsanz konusmayin akisina birakin...benim.fikrim konusmaniz yonunde cunku mesajlarinzdan anladigim.kadaryla karsinizdakini asiri sevmiyor ve yuva kurmak istiyorsunuz umarim karsiniza vok seveceginz biri cikar onunla.evlenirsinz sirf evlenmek icin mantiga uygun biriyle evlenmeyin lutfenAynen. Bende öyle düsünüyorum.
Acele etmek istemiyorum ama yaşım gereği artık çokta zaman kaybetmek istemiyorum.
Hayat kısa, bir şeyleri beklemektense onlari yaşamak istiyorum.
Ve onun hayata dair planlari biraz daha farkliysa, bana uymuyorsa erkenden ögrenmekte fayda var.
Hayır konuşmazdım.
Evlilik konusunu kadının açması , erkeğe itici gelir.ama mesela evlilikle ilgili genel muhabbet açıp , evliliğin çok uzatılmaması gerektiğini ilişkinin yıpranacağnı falan gibi genel bi durum bildirebilirsinz.o zaten mesajı alır.ya kaçar gider ya da yakın zamanda evlilik isteyeceğinizi anlar tabi mal değilse :)
2 yıldır süren bir ilişki için açıkça konuşup beklentilerinizi dile getirmek gayet normal erken değil
"Anlam yüklemeden" kısmını o mu söyledi? Eğer öyleyse ben şöyle anladım; ciddi bir adım atalım ama henüz söz nişan vs gibi daha büyük adımlara hazır değilim.
Bu sondaki konuşma biraz kafa karıştırıcı olmuş. Annemle babamla tanış ama anlam yükleme sonrasında hemen adım bekleme der gibi. Ama ilk söylediğimin arkasındayım. Beklemeyin. Adım atın. Geçen zaman sizden geçiyor sonuçta.
Kendimi sizin yerinize koyuyorum madem. Eğer mantık evliligi ise belki bi yoklarım ama seviyorsam ve sevildiğime de eminsem konuyu hiç acmam. Daha yeni işe basladı maddi yönden düğün yapacak duruma gelinceye kadar beklerim. 2 yıldır tanıyorsunuz birbirinizi az cok bellidir zaten . Seven insanlar icin belli bir sure yoktur bence 3 ay sonra hadi evleniyoruz da denilebilir. Haklısiniz yaşınızdan dolayı ama ben daha 3 yıl düşünmüyorum derse birakıp gidecek misiniz . Ailemle tanışmayı düşünür musün yada sonrasında hemen belli adımlar mı atılmasi gerekli derken , sanki ailesi seni istemezse o da seninle evlenmicek gibi anladim. 35 yaş sonrasi gebelikler de riskli oluyor bide isin o boyutu var .
Bizde olay şu şekilde olmuştu. 25 yaşındaydım 7 senelik ilişki ve artık evlenmek istiyordum o da kadro beklediği için istemiyordu Ama ben resti çektim ayrıldım 1 ay sonra evlilik teklifi etti ailesiyle tanıştırdı O sene kadroya girdi ama evlenmemiz 2 seneyi buldu ( annem babama geç söyledi)
Gelecek kaygıları daha fazla bence bizde öyle olmuştu... Herşey yolunda gider inşallah çok mutlu olursunBu tarz hikayeler de cok duydum. Erkekler bazen daha rahat oluyor, evlilikten korkuyorlar galiba. Bir rest cekmedikce pek harekete gecmiyorlar
Ya bu miesajlarinizdan bana sanki evlenmek istediginiz icin yani sadece evlenmek.icin evleniyorsunuz gibi geldi, ben bu adamla evlenecegim demiyorsunuz ben evlenmek yuva kurmak istiyorum diyorsunuz ki eger gercekten boyleyse konusup yollarinizj belirleyin ama ben bu adamla olurum diyorsanz konusmayin akisina birakin...benim.fikrim konusmaniz yonunde cunku mesajlarinzdan anladigim.kadaryla karsinizdakini asiri sevmiyor ve yuva kurmak istiyorsunuz umarim karsiniza vok seveceginz biri cikar onunla.evlenirsinz sirf evlenmek icin mantiga uygun biriyle evlenmeyin lutfen
Gelecek kaygıları daha fazla bence bizde öyle olmuştu... Herşey yolunda gider inşallah çok mutlu olursun
Eğer fiziksel ve maddi ihtiyaclarını siz sağlıyorsanız bu konuşma için geç bile kalmışsınız derim çünkü kullanılıp kullanılmadığınızı gelecek ile ilgili bekletileriniz örtüştüğünde anlarsınız..madem böyle bir arzunuz var dille getirin evet onun için erken ama biz kadınların biyolojik saatleri var ve daha ne kadar bu saatten çalıcak bilmeniz hakkınız
Evet, hayat kosullari nedeniyle hazir olmayabilir. Yaşı ve yeni calismaya baslamasi nedeniyle hayatinin cok farkli bir asamasinda, özellikle benimle kiyaslanirsa.
Bunu ögrenmek istiyorum iste. Genel olarakta saglam adimlarla ilerlemek isteyen birisi. Tüm bunlar onun dogal hakkidir hicte baski yapmak istemiyorum, sadece ögrenmekte fayda var. Gercekten hayati paylasabilegim bir insanla bunlari da konusabilmeliyim bence.
Diger mesajinizda „is görüsmesi“ gibi demissiniz, güldüm vallahiEvet, orda öyle yazinca biraz ruhsuz durmus, amacim sadece sunlari sunlari ögrenmek isterim demekti, tabiki sorguya ceker gibi sormak istemiyorum :) Bu konuda tavsiyeniz varsa alirim :)
Sizi anliyorum birseylerde ilerlemek istemeniz normal ki bi sizin tercihiniz ama inanin hersey evlenmek degil...yani evet bu adamla evlenebileceginizi mantiginiza uydugunu goriyorum ama bence aman aman da sevmiyorsunuz yani ne bileyim kendimi dusunuyorum sirf evlenmek icin bir adamdan vaz gecebiliyorsam cok sevmiyorum demektirnve bu adamla neden evleneyim derim bu kez...ama siz mantik insaniyim diyorsunuz belki de o yuzdenYorumunuz icin tesekkürler öncellikle.
Tabiki seviyorum ama genel olarak mantik insaniyim o yüzden o yönüm bazen agir basabiliyor.
Konumdaki sorunum da tamamen mantikla alakali oldugu icin, o yöndeki düsüncelerim agir basmis olabilir. Evlilige dogru gitmek istiyorum cünkü seviyorum ve bu adimi onunla atabilecegimi inaniyorum ayni zamanda istiyorum cünkü artik kendimi hazir hissediyorum ve hayatimda artik „ayni yerde saymak“ istemiyorum ve bir kadin olarak yasimizda cok önemli bazi konularda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?