yani ben olsam böyle planın ne falan gibi sormam. yani ne biliyim bana sorguya çekilmek gibi geliyor. ben kadın olarak bunu sorgu gibi algıladıysam, erkek topukları .ıçına vura vura kaçar bana göre.
evli arkadaşlarınız var mı ? onlarla zaman geçirmek, evli olmanın eve kapanmak olmadığını göstermek bir yoldur bence. imkanınız varsa aynı ev içerisinde zaman geçirmek, ona yemek pişirmek bir başka yoldur. erkekler yuva hissettiren kadınlarla evlenmek isterler.
siz bi de bu konuşmayı bir cafede çay içerken yaparsanız tam bir orta ölçekli işletme mülakatı gibi olur.
valla kusura bakmayın ben biraz erkek kafalı düşünürüm, çünkü meşhur bir söz vardır: aşkta kadın gibi davran erkek gibi düşün.
Onu bende sordum bu fikri veren herkese... merak ediyorum gercekten nasil oluyormusÇaktırmadan evlilik fikrini işle diyen arkadaşlar bu nasıl oluyor lütfen anlatın
Erkek arkadasinizin meslegi nedir?
Cogu meslek icin 28 yas ise baslamak konusunda cok gec bir yas. İnsanlar 23 yasinda mezun oluyor. Bir tıpçı,mali musavir ya da hukukcu degilse buyuk sorun bana gore
Evet biraz yavas oldugunu dusundum. Turkiyede durumlari bilirsiniz,burada yuksek lisans yaparken cogu insan meslegiyle alakali bir iste calisir,vakit kaybetmekten endise eder. Askerlik dahil en fazla 26 yasinda hayat baslamis olur o sebepten sordum. Hani tembel adamsa oyle biriyle iliski zordur biz kadinlar icin. Lakin dediginiz gibiyse bir sey diyemem elbette. Siz eminseniz kendisinden ne mutlu. İnsallah her sey guzel olur ikiniz icinBen yurtdisindayim, burada biraz farkli olabiliyor.
Genelde okuldan mezun oldugunuzda 19, bazen 20 yasinda oluyorsunuz (en azindan bizim zamanimizda öyleydi, bir kac sene önce bu yasi düsürdüler). Sonra erkekler zorunlu askerlige veya onun yerine sosyal bir göreve gitmeleri gerekiyor 1 sene. Yani diyelim 20/21 gibi basladi okumaya. Lisans + yüksek lisans genelde 4 + 2 sene filan ediyor, yani yas 26/27. Kendisi mühendis ve zaten 27 yasinda calismaya basladi. Arada 6 aylik stajlar, yurtdisinda bir dönem vs vs de olunca en az sürede degil ama gayet makul bir sürede bitirdi.
Bence büyük sorun derken siz cok oyalandigini mi düsündünüz? Gayet caliskan ve azimli bence, cok iyi dereceyle de bitirdi.
Biraz daha detay verebilirmisin peki? Kac yasindaydiniz, ne kadar süredir beraberdiniz? Nasil actin konuyu?
Aynisini bende düsünüyorum, hayatimi planlama acisindan bazi seyleri bilmem gerekiyor. Inan, 25 yasinda hiiic düsünmezdim ben bile evliligi filan ama artik ne istedigimi daha iyi biliyorum ve bazi seyler icin gereginden fazla beklenmemesi gerektigini.
1- 1.5 yıla kadar belki o sana evlenme teklifi eder . Yeni calışmaya başlamış . Bence bekle biraz bişey soyleme.
Tesekkür ederim, insallah güzel olur her sey.Evet biraz yavas oldugunu dusundum. Turkiyede durumlari bilirsiniz,burada yuksek lisans yaparken cogu insan meslegiyle alakali bir iste calisir,vakit kaybetmekten endise eder. Askerlik dahil en fazla 26 yasinda hayat baslamis olur o sebepten sordum. Hani tembel adamsa oyle biriyle iliski zordur biz kadinlar icin. Lakin dediginiz gibiyse bir sey diyemem elbette. Siz eminseniz kendisinden ne mutlu. İnsallah her sey guzel olur ikiniz icin
2 senelik iliskide hic evlilik lafi gecmedi mi
Bu gune kadar bu konular hic acilmadi mi?
Evlilikle ilgili az cok beklentilerini biliyorum, konustugumuz oldu. Ama bu daha cok nelerden hoslandigi veya hoslanmadigi ile ilgiliydi.
Henüz ikimizle ilgili plan yapip konusmadik, yani „su zaman evlenelim, söyle yapalim“ gibi konusmalar olmadi. Siz bunu kastettiniz galiba?
Sevgilimle yaşıtız, 25 yaşındayız ve 7 seneden fazladır birlikteyiz. Üniversiteyi birlikte okuduk, tatillere gittik, 5 sene aynı evde yaşadık yani bir erkeği tanımak için şunu şunu yapın listesini tamamladım
Artık hayatımı planlamak istiyorum ve ailemden ayrı eve çıkmak istiyorum. Ayrıca iş imkanlarının daha fazla olduğu farklı bir şehre taşınma düşüncem var. Evlilik konusunun belirsizliği planlarıma engel oluyordu o yüzden konuyu açtım. Planlarımı anlattım dürüstçe. Belki de o kadar dürüst olmamalıydımYaklaşık nişan tarihini ve mekanını bile planlamam korkutmuş olabilir
Siz konuşursanız planlarınızı anlatmak yerine onunkini sorun. Keşke ben de öyle yapaydım
Ciddi giden bir ilişkiniz varsa konuyu açmakta bir sakınca göremedim. Gerçek fikirlerini öğrenmiş olursunuz hem. Sonuçta gel beraber suç işleyelim demeyeceksiniz ki. Belki oda bu konuda bir şeyler düşünüyordur size açılamamıştır. Bence hissettiğinizi yapın içinizden nasıl geliyorsa
Bende konunuzu takibe aldım konuyu açış şeklinizi merak ediyorum:)) taktik alirim belki
Beklenti disinda evleniriz gibi bir konusma da mi gecmedi? Yani iliskide bir evlilik amaci var mi karsi tarafta?
Hayır konuşmazdım.Evet şu an birşey söylemiyor, demekki onun icin daha zamani var, bende o yüzden konuşma gereği duyuyorum. Gelecek icin planlarinin ne oldugunu bilmek istiyorum. Yani mesela evlilik gibi bir adimi atmayi ne zaman düsündügünü. Ayrica benimde düsüncelerimi bilmesini istiyorum. Siz konusmazmiydiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?