Beklentilerimi söylemelimiyim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ezin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Evli arkadaslarimiz var, cocuklu arkadaslarimiz da var. Aslinda evliligin kendisinin eve kapanmak oldugunu düsündügünü sanmiyorum, bunu cevresinden de görmüs olmali. Ben zaten cok kuralci bir insan degilim, özgürlügüme de düskünüm. Yani ondan hayatini komple degistirmesini beklemem, bunu ima etmistim zaten. Bana göre evlenince hala arkadaslarinla cikip eglenebilir veya tatil yapabilirsin.

Hayir zaten cafede yapmam böyle bir konusmayi Büyük ihtimal bana geldigi bir günde acarim bu konuyu. Bunu herkesin icinde konusmak istemem.

Erkek arkadasinizin meslegi nedir?
Cogu meslek icin 28 yas ise baslamak konusunda cok gec bir yas. İnsanlar 23 yasinda mezun oluyor. Bir tıpçı,mali musavir ya da hukukcu degilse buyuk sorun bana gore

Ben yurtdisindayim, burada biraz farkli olabiliyor.
Genelde okuldan mezun oldugunuzda 19, bazen 20 yasinda oluyorsunuz (en azindan bizim zamanimizda öyleydi, bir kac sene önce bu yasi düsürdüler). Sonra erkekler zorunlu askerlige veya onun yerine sosyal bir göreve gitmeleri gerekiyor 1 sene. Yani diyelim 20/21 gibi basladi okumaya. Lisans + yüksek lisans genelde 4 + 2 sene filan ediyor, yani yas 26/27. Kendisi mühendis ve zaten 27 yasinda calismaya basladi. Arada 6 aylik stajlar, yurtdisinda bir dönem vs vs de olunca en az sürede degil ama gayet makul bir sürede bitirdi.

Bence büyük sorun derken siz cok oyalandigini mi düsündünüz? Gayet caliskan ve azimli bence, cok iyi dereceyle de bitirdi.

1- 1.5 yıla kadar belki o sana evlenme teklifi eder . Yeni calışmaya başlamış . Bence bekle biraz bişey soyleme.

Evet biraz yavas oldugunu dusundum. Turkiyede durumlari bilirsiniz,burada yuksek lisans yaparken cogu insan meslegiyle alakali bir iste calisir,vakit kaybetmekten endise eder. Askerlik dahil en fazla 26 yasinda hayat baslamis olur o sebepten sordum. Hani tembel adamsa oyle biriyle iliski zordur biz kadinlar icin. Lakin dediginiz gibiyse bir sey diyemem elbette. Siz eminseniz kendisinden ne mutlu. İnsallah her sey guzel olur ikiniz icin

2 senelik iliskide hic evlilik lafi gecmedi mi

Sevgilimle yaşıtız, 25 yaşındayız ve 7 seneden fazladır birlikteyiz. Üniversiteyi birlikte okuduk, tatillere gittik, 5 sene aynı evde yaşadık yani bir erkeği tanımak için şunu şunu yapın listesini tamamladım

Artık hayatımı planlamak istiyorum ve ailemden ayrı eve çıkmak istiyorum. Ayrıca iş imkanlarının daha fazla olduğu farklı bir şehre taşınma düşüncem var. Evlilik konusunun belirsizliği planlarıma engel oluyordu o yüzden konuyu açtım. Planlarımı anlattım dürüstçe. Belki de o kadar dürüst olmamalıydım Yaklaşık nişan tarihini ve mekanını bile planlamam korkutmuş olabilir

Siz konuşursanız planlarınızı anlatmak yerine onunkini sorun. Keşke ben de öyle yapaydım

1- 1.5 yıla kadar belki o sana evlenme teklifi eder . Yeni calışmaya başlamış . Bence bekle biraz bişey soyleme.

Bana göre cok uzun bir süre. Yani o süre boyunca hic konusulmayacak muhtemelen. Ya 1-1.5 sene sonra „aaa benim daha öyle bir planim yok, daha erken“ derse? Olan bana olcak. Önceden bilebilecegim bir durumu cok gec ögrenmis olurum. Hani bir kac ay daha beklerim ama daha fazla da degil. Siz benim durumumda olsaniz, yasiniz 30 olsa ve ne istediginizi bilseniz, bir sene kadar daha beklermisiniz evlilik konusunu acmak icin?

Tesekkür ederim, insallah güzel olur her sey.
Evet o konuda baya eminim, caliskandir azimlidir kendisi. Hatta belki bazen gereginden fazla
Türkiyedeki sistemi bilmiyorum acikcasi, ama Türkiye'ye göre burada ki Üniversite egitimi daha uzun sürebiliyor.
Yoksa tabiki haklisiniz, tembel insan bende istemem. Cok yorucu olur.

Ciddi giden bir ilişkiniz varsa konuyu açmakta bir sakınca göremedim. Gerçek fikirlerini öğrenmiş olursunuz hem. Sonuçta gel beraber suç işleyelim demeyeceksiniz ki. Belki oda bu konuda bir şeyler düşünüyordur size açılamamıştır. Bence hissettiğinizi yapın içinizden nasıl geliyorsa

2 senelik iliskide hic evlilik lafi gecmedi mi

Bu gune kadar bu konular hic acilmadi mi?

Evlilikle ilgili az cok beklentilerini biliyorum, konustugumuz oldu. Ama bu daha cok nelerden hoslandigi veya hoslanmadigi ile ilgiliydi.

Henüz ikimizle ilgili plan yapip konusmadik, yani „su zaman evlenelim, söyle yapalim“ gibi konusmalar olmadi. Siz bunu kastettiniz galiba?

Beklenti disinda evleniriz gibi bir konusma da mi gecmedi? Yani iliskide bir evlilik amaci var mi karsi tarafta?

ya aslinda olmasi gereken o degil mi. Düsündüklerimizi özgürce söylemek? Sizi cok iyi anliyorum, sonucta hayata bir kere geliyorsunuz ve bu hayati en iyi sekilde degerlendirmek lazim. Kendimize göre planlarimiz, isteklerimiz oluyor ve bir süre sonra hayatimizdaki insan da dahil olsun istiyoruz. O yüzden acik acik konusmak lazim, iki tarafta beklentisini istegini ortaya koymasi lazim.

Sizin durumunuzda hic bir sakinca göremedim ben, 7 senelik iliskide dürüstce konusabilmek lazim. Hatta artik bazi seyleri planlamis olmaniz sevgilinizi bukadar sasirtmamaliydi bence :)
Tavsiyenizi dikkate alicam kesinlikle, önce onun fikrini sorup sonra kendi düsüncelerimi aciklarim

Bende konunuzu takibe aldım konuyu açış şeklinizi merak ediyorum:)) taktik alirim belki

Tesekkür ederim yorum icin, öyle yapmayi düsünüyorum. En kötüsü susup susup en sonunda cok farkli düsündügünü ögrenmek.
ZatenKesinlikle onunda bir fikri vardir, belki de o benim nasil düsündügümü merak ediyor ama kestiremiyordur. Burda böyle acik acik yazsam da ona karsi simdiye kadar bu düsüncemk belli ettigimi düsünmüyorum, genelde biraz cool takilirim

Bende konunuzu takibe aldım konuyu açış şeklinizi merak ediyorum:)) taktik alirim belki

Bende cok merak ediyorum konuyu nasil acicagimi Acarsam anlatirim tabiki. Ben aslinda dürüst ve acik olmaktan yanayim hep ve gayet mantikli konusurum hep, bu yönümün onun hosuna gittigini biliyorum. Yani dolayli yoldan kivirarak birseyleri söylemektense acik acik sormak ve kendimi ifade etmek daha iyi olcak galiba.

Beklenti disinda evleniriz gibi bir konusma da mi gecmedi? Yani iliskide bir evlilik amaci var mi karsi tarafta?

Iliskimizin basinda ciddi ve ileriye dönük düsündügünü belirtmisti, bu konuda süphem yok aslinda. Kardesiyle de tanistirdi mesela. Onun disinda su zaman evleniriz söyle yapariz filan konusulmadi daha. Ben onun icin erken oldugundan dolayi düsünüyorum, kendini belki henüz hazir hissetmiyor. Yeni ise girmis, belki önce para biriktirmek istiyor vs.

Bu arada gecenlerde „annem ve babamla tanismayi düsünebilirmisin yani onlarla (bir anlam yüklemeden) tanismak istermisin yoksa senin icin öyle bir tanisma hemen bazi belli adimlari mi gerektirir sonrasinda?“ diye bir soru sordu. Kelimeleri tam bunlar olmasada buna benzer cümlelerdi. Ben hic beklemiyordum, ne diyecegimi sasirdim acikcasi. Sonra „bilmiyorum, hic düsünmedim“ demis bulundum galiba
ben bu soruya ne anlam vermeliyim? Yani aslinda benim cikardigim bir anlam var da, merak ettim ayni mi :)

Hayır konuşmazdım.
Evlilik konusunu kadının açması , erkeğe itici gelir.ama mesela evlilikle ilgili genel muhabbet açıp , evliliğin çok uzatılmaması gerektiğini ilişkinin yıpranacağnı falan gibi genel bi durum bildirebilirsinz.o zaten mesajı alır.ya kaçar gider ya da yakın zamanda evlilik isteyeceğinizi anlar tabi mal değilse :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…