• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belirsizlik zor şey..

duffy87

Work it
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2008
679
8
318
İstanbul
arkadaşlar merhaba..
ben sonunda mezun oldum okulumdan..
beni takip edenler bilir, mezun olduğum alanda çalışmak istemiyorum,tekrar üni sınavına hazırlanıcam diyordum?...
şimdi önüme güzel bir iş fırsatı çıktı...içimde hala bambaşka bi alanda okumak da var...
şimdi soruyorum arkadaşlar..bu iş fırsatını kaçırmamalımıyım.herkes iş bulamıyo ,zor durumda benim kabul etmemem aptallık mı olur?
diğer yandan ben bu işe girersem bi yandan üniye hazırlanmam mı daha mantıklı..daha sonra ikinci mesleğimi elime alınca sektör değiştirmek var bi de işin ucunda..
çok mu uçuyorum ben???
şöyle bişey de var.işin parası da iyi.o parayı eğitimim için biriktirrebilirm de .iyi yanı bu gibi geliyo bana...
çok karışığım inanılmaz bir belirsizlik var ben de..
siz naparsınız benim yerimde olsanız?

ış bulmuşsun çalış..Sonrada istediğin eğitimi almak için kendine birikim yapmış olursun..

Bölümünüz ne bilmiyorum ama bence Türkiye şartlarında iş bulmak mucize gibi birşey en azından bir süre devam edin.Daha sonra kararınız değişmezse yeniden öss'ye girer okula devam edersiniz

O zaman çok çok şanslısın benim arkadaşım iktisat mezunu ingilterede master yaptı hala işsiz.Banka ortamı da rahat .
Mesela ben jeofizik mühendisiyim çok iyi kazanıyorum allahtan iş hayatım da rahat ama arkadaşlarım inan perişan oluyorlar.Oradan oraya koş sıcak deme kış deme herkez benim kadar şanslı değil sende şanslısın en azından bir süre çalış bakarsın düşündüğün gibi olmaz seversin işini denemekle birşey kaybetmezsin

denizaslım aslında istediğim bu sektör değil ama para kazanmak kimin hoşuna gitmez...ya peki şu kalbin dedikleri var bi de...

Ben seni çok iyi anlıyorum bende 23 yaşındayım.

Şöyle yapalım öss için daha çok zamanın var en azından 1 ay işine devam et daha sonra baktın yürümüyor bırak öss'ye hazırlan ben senin iyi bir iş fırsatını kaçırmanı istemiyorum.Türkiyede çok fazla iktisat,ekonomi,maliye,işletme mezunu var açıkçası çok şans tanınan bölümler değil son dönemde bu bölümler.

Çok çok iyi düşün.Sonra evde oturup ne yaptım deme

Bu arada hangi bölümü istiyorsun merak ettim şimdi?

canım bılıyosunder bende senın gıbı bu sene işletmeden mezunum.çok düşündüm tekrar hazırlanmayı,ama ben senın kadar şanslı olup iş bulamadığım halde vazgeçtim... :1no2:

bana göre;hazırlanması+okuması bı 5 yılıma mal olucak yaş olcak 27,evet belki hazırlıklarım sonucunda hedefıme ulaşırsam 5. yılın sonunda hazır bi işim olucak fakat,bundan öncesıde emek verdim,o zamanada kıyamıyorum,5 yıl içinde muhakkak bı yerden tutunur yükselırım diye düşündüm işte... CADIARZU

şanslısın iş bulmuşsun,denemekten zarar gelmez,yolun açık olsun tatlım...
vereliniortak

hayat senin hayatın arkadaşım bir kere geleceksin dünyaya yaşın genç parayı herzaman kazanırsın elinde altın bilezik derler ya ondan var zaten..git istediğin bölümde oku..istediğin hayatı yaşa..şimdi çalışmaya başlarsan para tatlı gelir ertelediğin hayallerine hiçbirzaman başlayacak fırsat bulamazsın bir de bakmışsın 40 yaşında döpiyesli bankacı oluvermişsin...kendini bi hayal et...mutluysan mesele yok..ama diyorsan bu benim hayatım değil..yürü o zmaan ne duruyorsun hayallerinin peşinden git...

Boşver arkadaşım eğer başlarsan o işe bi daha ayrılamazsın, geri dönüp sınava hazırlanmaya başlayamazsın bence, sonra keşke deme şansını dene

ilk defa bir konunu okuyorum canım bölümün nedir bilmiyorum ama iş bulmuşsun ne güzel parasıda iyiymiş bence bir dene belki seversin işini ama baktın olmuyor öss de hazırlanırsın ... ama önce dene derim benim nacizane fikrim bua.s

bence işe gir onca yıl okuudun para harcadın biraz para kazanmanın tadını çıkar baktın iyi gitmiyor işten ayrılırsın daha öss ye çok var bence fırsatı tepme.hakkında hayırlısı olsun

işe girip belli bi süre çalışıp çıkmak mı sonra üni mi? yoksa önce üni sonra iş mi...çok kararsızımmm :/

çoğu arakdaş kızacak belki yani demek istediğim mesleği küçümsemek değil ama Türkiye de yaşıyoruz güzelim yaa evet herşey para demek değil ama hayatta kalabilmemiz için paraya ihtiyacımız var..
Türkiye de kim istediği işi yapıyor ya da kim tatmin edici maaşlar kazanıyor ki..
ama hayat toz pembe değil evet hayallerin peşinden gitmek güzel bişi ama bence sen bankaya gir bi yandan da sinemaya hazırlan hem kimbilir belki para biriktirip özel bir üniversitede imkanı bol bir üniverstede okuma fırsatı yakalarsın.çünkü devlet üniversitelerinde imkanlar kısıtlı hem sinema bölümünde çok idealist öğrencler değil puanı orayı tuttuğu için okuyan öğrenciler genelde..
Türkiye de en başarılı sinemacılar üniversitelerin sinema bölümünden mezun değil ki...
bu yolda ilerleyebileceğin tanıdıkların var mı?elinden tutacak birileri var mı sen ona bak bnce ve bankacılık fırsatını tepersem belki uzun bir süre böyle bir fırsat yakalayamayabilirsin...

Back
X