- 1 Ocak 2016
- 533
- 535
- 33
- Konu Sahibi umutluhatun
-
- #1.021
Bayanlar adetliyken zikir çekebilirler, salavat okuyabilirler ve dua okuyabilirler. Adet döneminde tefriciye ve diğer duaları okumanın dini yönden bir sakıncası yoktur.
Salavat- şerifelerin pek çok olduğu bilinmektedir. Bir rivayete göre 4000, diğer bir rivayete göre ise 12.000 salavat-ı şerife vardır. Ancak bir çok İslam âlimi sıkıntıların giderilmesinde ve ihtiyaçların karşılanmasında en tesirli duanın Salati Tefriciye olduğu konusunda ittifak etmişlerdir.
Diğer adı salatı nariye olan salati tefriciye duasında geçen tefric kelimesinin Arapça'daki anlamı gam, tasa ve sıkıntılardan kurtulma, başarıya ulaşma, zafer anlamlarına gelmektedir. Salat-i tefriciye, yani sıkıntılardan kurtulmak için okunan salavatta, Peygamber Efendimize ve onun Âl ve Ashabına salavat getirilerek onların yüzü suyu hürmetine Cenab-ı Allah'tan dualarımızı kabul etmesi ve ihtiyaçlarımızı karşılayarak sıkıntılarımızı gidermesi istenir. Allahu Teâlâ insanlara ikram ve ihsanda bulunmak istediğinden dua etmemizi ve ondan talep etmemizi ister, bundan dolayı da isteme duygusu vermiştir. Bu duaya sabırla devam edildiğinde Allah er geç mutlaka cevap verecek ve sıkıntıları giderecektir.
bende bir kaç büyüğüme sordum temizken okunur dediler o yüzden emin olamadım ben okurum sıkıntı yokta hani hatimi etkilemesin :)Yani okunuyor dualar adetliykenn fakat bu tarz hatimlerde okunmuyor die biliodum artik okucaz yapcak bise yok :)
rica ederim canımcanım teşekkür ederiz paylaşımın için :)
Arkadaslar bakin sayiya bolunce bitmedi tefriciye demekki hepimiz okumuyoruz ..
Canim diger arkadaslar 3 gunde bitti zaten sayi 341 bir gunde okunuyor is olur ikunmaz tamam da bi kisi bir hafta surmuyor cuma dan cumaya duasi okunuyir bitenlerinCanım cumaya bitmeyecekmi cumadan cumaya diye konuşmustuk biraz hızlı ilerledi daha 5 gün var biter bence kaç olmuş topladı mı gündüz işteyim mesala yatılı misafirimde var her akşam okuyamıyorum güvendiğim 2 kişiye söyledim onlarda okuyacaklar
Canim diger arkadaslar 3 gunde bitti zaten sayi 341 bir gunde okunuyor is olur ikunmaz tamam da bi kisi bir hafta surmuyor cuma dan cumaya duasi okunuyir bitenlerin
Böyle hiç bitmicek sanırım kalan sayıyı okuyanlara bölelim ama bende hem koca gün hastanedeydim geceleri okudum 2 günde bitirdim sayımı ve arkadaşlar duanıza başlamadan önce bence çevrenizdekilere söyleyin onlarda okusunlar benim sırama daha çok varken ben 1100 tane okutturdum 1 haftadada bitmesi gerekmiyormuş imama sordum öyle şey olur mu dinde zorlama yoktur dedi o yüzden önceden başladım duama bence sizlerde öyle yapınki çabuk bitsin çünkü böyle giderse benim tüp bebek tedavime yetişmicek duamCanim diger arkadaslar 3 gunde bitti zaten sayi 341 bir gunde okunuyor is olur ikunmaz tamam da bi kisi bir hafta surmuyor cuma dan cumaya duasi okunuyir bitenlerin
Aynen simdi kaldi boyle okuyan okuduguyla kaliyor :) hayir misafir hala gitmedi ondan fazla giremiyorum da bitri mi bitmedi mi noldu :)) cabuk olun daa sira bize de gelsin hemen bu ay hamile kalmam lazim hahahaEvet canım çünkü birimiz eksik kalsada arkadaşlar okudugu için yetişiyordu :)
Yani zaten hemen okunuyor bi oturusta 175 okudum ikinci de de kalani okudum ayni gunde bitirdim ki misafirim de var yani okuyun afkadaslar bebislerimiz gelsin :))Aynen simdi kaldi boyle okuyan okuduguyla kaliyor :) hayir misafir hala gitmedi ondan fazla giremiyorum da bitri mi bitmedi mi noldu :)) cabuk olun daa sira bize de gelsin hemen bu ay hamile kalmam lazim hahaha
Ins canm allah gonlune gore versin. Benden bu ay gecti zaten. Sizlere dua ediyorum.Aynen simdi kaldi boyle okuyan okuduguyla kaliyor :) hayir misafir hala gitmedi ondan fazla giremiyorum da bitri mi bitmedi mi noldu :)) cabuk olun daa sira bize de gelsin hemen bu ay hamile kalmam lazim hahaha
sagol Allah razı olsun canım benimde yumurtlama günüm gecti ama olsun rabbimden umut kesilmezIns canm allah gonlune gore versin. Benden bu ay gecti zaten. Sizlere dua ediyorum.
Aynen oyle canm. Bende sogan suyu kurune baslamayi dusunuyorum. Adet bittikten 2 gun sonrami yapicam yoksa 7 gun sonrami onda kafam karisti bilen arkadaslar varmi aranizda. Ne duysam onu deniyorum bende ne yapicami şaşirdim :)sagol Allah razı olsun canım benimde yumurtlama günüm gecti ama olsun rabbimden umut kesilmez
Toplamda 340 mi okucaktik1umutluhatun 50 okudu
2yarimkalbim 341 okudu
3pink_stars
4neslim33 313 okudu
5isilll1
6 B Bir mucize 341 okudu
7 @basbelasiyimm 200 okudu
8 M melek1212 70 okudu
9 @melegim66 341 okudu
10 C Cnsrhn1907 150 okudu
11 B Berra6868
12Nill41 200 okudu
13 6 6hzrn 313 okudu
14 @Vildan_kalp_ibrahim
arkadaşlar sayılarınızı söyler misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?