• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bellı bır zekadan sonra sınavlarda basarılı olmak ıcın sadece calısmak yetıyor mu?

20ysndabrcck

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2025
50
2
1
21
Tanıdığım ben zekı bır ınsan degılım dıyen doktor var ya da ne ınsanlar tıp fakultesını bitirdi DIYEN.
Niye boyle dıyorlar?
Ben mı yanlıs dusunuyorum,sınavlarda cok basarili olmak ıcın normal zekalı olup çok calısmak yetiyor mu?

Zeki insanlar konuları daha hızlı anlıyor, ders çalışıyorlar elbette ama zeki olmayan bir insan saatlerce oturup çalışsa da anlayamıyor. Aradaki fark bu. Çok zeki olmadan çalışarak kazananların da emin ol kapasitesi tahmin ettiğin gibi düşük değil, belli bir seviyenin üzerindedir.

Anadolu lisesinden fen lisesine geçen bir öğretmen arkadaşım iki okuldaki öğrencileri kiyaslarken fen lisesindekilerin digerlerine göre çok da zeka farkı olmadığını ama çok disiplinli çaliştiklarini söyledi. Ben de öyle düşünüyorum çünkü çok zeki insanlar bile ipin ucunu bıraktığında bir yere kadar ilerleyebiliyor sonra kapasitesinin altıyla yetinmek zorunda kalıyor maalesef.

Zeki insanlar konuları daha hızlı anlıyor, ders çalışıyorlar elbette ama zeki olmayan bir insan saatlerce oturup çalışsa da anlayamıyor. Aradaki fark bu. Çok zeki olmadan çalışarak kazananların da emin ol kapasitesi tahmin ettiğin gibi düşük değil, belli bir seviyenin üzerindedir.
Sjmdı bır normal zeka var bır de aptal olanlar var bu zekı olamyanlar normal zekadır en azından

Anadolu lisesinden fen lisesine geçen bir öğretmen arkadaşım iki okuldaki öğrencileri kiyaslarken fen lisesindekilerin digerlerine göre çok da zeka farkı olmadığını ama çok disiplinli çaliştiklarini söyledi. Ben de öyle düşünüyorum çünkü çok zeki insanlar bile ipin ucunu bıraktığında bir yere kadar ilerleyebiliyor sonra kapasitesinin altıyla yetinmek zorunda kalıyor maalesef.
Ben lise sınavına son aylarda calısarak %7ye gırmıstım.Benden daha fazla calıstıgı halde %14luk dilime gırıp nitelikli liseye yerlesemeym bır arkdasım vardı.O su an benden daha ıyı bır yerde.

Ben sınavların kesinlikle zeki seçtiğini düşünmüyorum. Zekiler de zaten kolaylıkla yapıyor ama hırsından kazanan orta zeka ve altı kişilerle karşılaşmışlığım çok var 😁

Sjmdı bır normal zeka var bır de aptal olanlar var bu zekı olamyanlar normal zekadır en azından
Evet. Bence burada çalışabilme kapasitesi de çok önemli ben mesela zeki ama çalışmıyor bakış açısını çok yanlış buluyorum. Tembel bir insan zeki değildir. Zeki insan çalışmanın önemini bilir ve çalışır.

Ben sınavların kesinlikle zeki seçtiğini düşünmüyorum. Zekiler de zaten kolaylıkla yapıyor ama hırsından kazanan orta zeka ve altı kişilerle karşılaşmışlığım çok var 😁
Zeka çok değişken bence canım. Zehir gibi matematik çözen biri konuşulan konuyu anlayamayabiliyor(yaşandı) bu durumda bu kişiye durgun zeka diyemeyiz parametrelere göre değişiyor. Iq ve eq mevzusu da var.

Zeka çok değişken bence canım. Zehir gibi matematik çözen biri konuşulan konuyu anlayamayabiliyor(yaşandı) bu durumda bu kişiye durgun zeka diyemeyiz parametrelere göre değişiyor. Iq ve eq mevzusu da var.
Sınav sistemi de zeka ölçmeye yönelik değil. Hangi padişahın nerede ne nane yediğini iyi çözüyorsam zeki değilimdir bence ya 😁 Sayısal kapasite konusunda katılabilirim

Pekı su durumumu nasıl yorumluyorsunuz?
Ben bır ara evde cok bır calısma yapmadan dersi uyı dinleyerek 80 kusur kısı arasında 8.olmustum okulda.
Su an ondan daha aptal durumdayım sankı.
Ben odagım dagıldı dıye yorumluyorum bu durumu.Sızce?
Zamanında bunu basarmıs olmam tesadüf muydu?
Bır de gıttıgım bır doktor patolojın olmasa cok basarılı olurdun demıstı.Patolojım de bıpolar.

Sınav sistemi de zeka ölçmeye yönelik değil. Hangi padişahın nerede ne nane yediğini iyi çözüyorsam zeki değilimdir bence ya 😁 Sayısal kapasite konusunda katılabilirim
Tabi canım ben sayısaldan bahsediyorum konuyu derste dinlediği gibi anlayan evde sadece pekiştirme amaçlı testini çözen çocuk her anlamda fark atar. Ama sözel kısımlar ve özellikle kpss berbat bence de..

Ben lise sınavına son aylarda calısarak %7ye gırmıstım.Benden daha fazla calıstıgı halde %14luk dilime gırıp nitelikli liseye yerlesemeym bır arkdasım vardı.O su an benden daha ıyı bır yerde.
İşte tam da bundan bahsediyorum az çalışma+zeka insanı bir yere kadar götürür ama sonra bir yerlerde mutlaka ortalama zeki olup çok çalışan kişilere elenir

Evet yeter. Gecen baska bir konuda da yazdim oturup ders çalişmaya sabri olan, odaklanan herkes herhangi bir bolume girebilir.
Annemin bi arkadasinin kizi vardi dersleri kafasi cok almiyormus, hafizasi kotuymuş bunu kendi soyluyordu. Ama ders calisarak gecesini gunduzune katarak o da bir bolum kazandi okudu bitirdi. Baskasinin daha az emek harcayarak kazanacagi bi yere O nun cok daha fazla calismasi gerekmiş ama sonucta yapti mi yapti. Duzenli ve disiplinli çalışabilenin cidden zeka sorunu yoksa yapamayacagini dusunmuyorum.

Ders calismak cidden her şeyden daha zor. 😄

Ben bır ara evde cok bır calısma yapmadan dersi uyı dinleyerek 80 kusur kısı arasında 8.olmustum okulda.
Bır de gıttıgım bır doktor patolojın olmasa cok basarılı olurdun demıstı.Patolojım de bıpolar.
Sen elinden geleni yapması gereken bir gençsin. Dikkat dağınıklığı için doktor belki ilaç verir bunu bilemiyorum.

Ben eğitim fakültesi mezunuyum. İlk senemde yatarak kazandım. Ama bizim sınıfta 3. Senesinde gelenler vardı. Sonuç olarak hepimiz de aynı yerdeydik. Sınav sistemine öyle bak.

Kiiiz ben seni hatirladim. Lisede mi ne bi cocuk tahtaya ayse hocayi seviyorum yazmis senin de adin ayse diye offf bu bana cok asik diyordun. Psikiatri profuna gidiyordun. Kafan azcık gidikti. Naptin yerleştin mi uniye?
Bipolar teşhisi almış.

Bipolar teşhisi almış.
Bir ara hergun bu tarz sorular sorardi. İste bogazici kazananlar ustun zekali, profuma bana normal zekalisin dedi ben ortaokulda zattirizort sinavinda derece yaptim, psikiloji mi okusam, siyaset mi okusam, sonra o lisedeki cocugu deli dehset takinti yapmisti, bana cok asik ama baska aevgili yapmis, o benim kaderim mi🤣🤣 o uyeligi kapamisti yeni uyelik almis. Adminler birlestirir belki

Bir ara hergun bu tarz sorular sorardi. İste bogazici kazananlar ustun zekali, profuma bana normal zekalisin dedi ben ortaokulda zattirizort sinavinda derece yaptim, psikiloji mi okusam, siyaset mi okusam, sonra o lisedeki cocugu deli dehset takinti yapmisti, bana cok asik ama baska aevgili yapmis, o benim kaderim mi🤣🤣 o uyeligi kapamisti yeni uyelik almis. Adminler birlestirir belki
Bence de hepsi aynı kişi :işsiz:
Odtüde ve Boğaziçi'nde okuyanlar çok mu zeki,hepsi üstün zekalı mi?
Çok zeki insan ne demektir,böyle birinden neler yapmasi beklenir?
Bir insanın sosyolojik yönünün çok gelişmiş olması ne demek?Bu kisi hangi mesleklerde başarılı olabilir?
Eeg den bir insanın zeka seviyesi anlaşılır mı?
13unde konuşmayı bıraktık 23unde tekrar yazdi
Bana çok safsın,garip,cringe,kendini çok zeki sanıyorsun yazmıştı 13 temmuzda
23 temmuzda tekrar yazdi.
Niye?
Çocuğun tipi düzgün ve ben konuştuğu 5 ya da 6. kızdım.

Temmuz başları konuşmaya başladık 13 temmuzda tartıştık ve konuşmayı bıraktık tarrismadan once ben bununla birkac defa sexting yaptim sadece mesajla 23unde tekrar yazdi 25inde tekrar tartıştık ve konuşmayı bıraktık 11 ağustosta tekrar yazdi konuşmaya başladık.Ben bu 10 ve 17 günlük aralarda ona hiç yazmadım.
13 ağustosta yani en son tartıştığımız gün manita olalım mı tekrra dedi bne de daha iyilerini bulurum gibi bir cevap verdim.
İki sıkış muhabbeti yaptın diye peşine takıldık kendini bi şey sanma gibisinden bir şey söyledi.
Seni kullanacaktim....kendini kullandirmayinca ben de sana böyle yüzlük yaptım onu hakediyorsun falan dedi.
Dahası var ama sorum şu.
19 yaşındaki yakışıklı ve sosyal bir erkek kullanmak için bile olsa güzel olmayan bir kiza yazar mi?
Yorumlarsaniz yaptıklarını ve söylediklerini güzel olur:)

Back
X