Ben abartiyor muyum acaba?

Pazar diz yapın kahvaltıyı kendi evinizde

Eşiniz gidip Kv ye orada çalıştırsın çocuğu

Siz evinizin işimi yapın ya da dinlenin işte

Sonra da dışarıda buluşun

Eşiniz spora gitsin siz dolaşın sonra da ne isterseniz öyle yapın

Pazarları getirmesin kendi gitsin

Bir de evler yakın mı cumartesi de mi sizde kalıyor ya da cumartesi sabahı kim getiriyor

Evler yakin evet, 2 sokak aramiz var, benim aileme de esimin ailesine de yakiniz. Su sekilde oluyor cumartesi 11 gibi geliyor 3e kadar, pazar 11 gibi geliyor 3 e kadar ama iste gunun tam ortasi ondan tum gun gidiyo ve ben hafta sonumdan hic bi sey anlamiyorum. Hafta sonu bir gun getirsin sadece konusucam aksam eve gelsin.

Bence yardım edebilir evet ama baba rolünü üstlenmeye çalışıyor eşiniz ve ben olsam sinirlenirdim.

Haftaiçi gelsin, ders çalışsın tamam, arada haftasonu etkinlik de yapılabilir. Ama bu çocuğun haftasonu anne ya da babasıyla vakit geçirmesi gerekir. Psikolojileri iyi olmayabilir anne babanın, bu da bir ihtimal evet ama eşiniz bu boşluğu doldurmamalı.

Şu ana kadar konuşmamış olmanız şaşırtıcı.
İnsan eşinden çekinir mi hiç?

Bu tarz durumlara her zaman empati ile yaklaşmayı denemişimdir. Mesela ya o benim çocuğum olsaydı gibi bir yaklaşım... Dağılmış bir ailenin çocuğu var ortada. İlgiye, sevgiye ve şefkate en çok ihtiyaç duyduğu zamanlarda üstelik. Bu durumda onun evime 2 gün gelip gelmemesini değil, ona daha fazla nasıl yardımcı olabileceğimi düşünürdüm ben olsaydım sanırım. Sizi de eleştirmiyorum bunu söylerken, kendinizce haklı sebepleriniz bulunabilir. Ama belki de bir çocuğun hayatına güzel bir dokunuş olacak sizin ona yaklaşımınız, ilginiz, desteğiniz. Bir de bu açıdan bakmanızı önerebilirim sadece.

Yeğenler konusunda hassasım. Hele ki anne de atmış başından, eşin de ders çalıştırıyor garip yavrucağa... bence müsamaha göster. Küçükmüş daha, okumayı yeni sökecek yazık. İlk yıl böyle olur, okumayı söksün kendi çalışmaya başlar. Birazcık yardım alsın, hoş gör.

Tamam da ben sirf cocuk sorumlulugundan urktugum icin 2.5 yillik evliligimde cocuk yapmadim. Ben de bosanmis ailenin bir cocuguyum ben de kucuktum o yuzden bu konuda bu kadar yumusak dusunemiyorum. Amcasi isterse haftanin 5 gunu ders calistirsin ama ben calisan bir insan olarak komple hafta sonumu baglamak istemiyorum. Maddi olarak da yaninda olsun manevi olarak da. Ama en azindan hafta sonu yarim elma gonul alma bi sorsun, ya da hafta sonu 1 gun getirsin. Ben 1 aydir her pazar kahvaltimi yegeniyle yapmak zorunda olmadigimi dusunuyorum, o da empati yapmali bence bu konuda.

Eşin ne kadar ilgili bir baba olduğunu göstermek istiyor olabilir mi sana?
Ya da belki farkında değil ama içten içe o da babalık rolü yapıyordur yeğenine.
Evlat sevgisini onunla gidermeye çalışıyordur.

Okul dönemi çocuğunun kurulu düzene daha çok ihtiyacı var.
Farklı kişilerle ders çalışmak bile zor oluyor onlar için.
Benim de 1'e giden kızım var ondan biliyorum.

Net birşey diyemiyorum doğrusu.
Sen de haklısın
Çocuğa da kıyamıyorum..

Çocuğun anası da babası da sağ. Eşiniz işin suyunu çıkarmış resmen. Şimdi bir şey demezseniz sonra bu alışkanlıktan zor vazgeçer. Düşünün yani öğrenim hayatı yıllar sürüyor. Güzellikle konuşun bence.

Ben hic problem etmezdim

Cunku onu misafir gibi gormezdim. Evimi ona sonuna kadar acardim. Yani ne temizligimi ne tv keyfimi bozamazdi gelisi gidisi.
Evimi evi gibi hissetsin isterdim.

Çocuğa çok üzüldüm, sizde programlara dahil olun, birlikte yemek yeyin ders çalışın vs . Hep böyle devam etmeyecek sonuçta. Eşiniz de kıyamıyor ana kuzusu daha o

Hafta sonunun 1gününü yiğeniyle diğer günü de sizinle geçirmeli bence.

Eşiniz duyarlı merhametli bir insanmış ne güzel. Ama tüm haftasonu bence de abartılı. Konuşun anlaşın sizin abarttığınızı düşünmüyorum.

Haklısınız. Lütfen biraz hoşgörülü olmaya çalışın. Eşinizinde takdir edilesi bir yani sorumluluk alıyor. Muhtemelen bu ilk yıli okulda ve psikolojisi bozulmasin diye oyle davraniyor. En iyi yontem ona kendi kendine calismayi aşılamak olur. Anneye en ihtiyac duyulan donem uzuldum yavrucaga

Sana sormadan fikrini almadan getiriyorsa tabi ki haklısın

Bir de ben acaba eşiniz anne babasına mi hava aldırıyor yani dinlendiriyor diye düşündüm

Çocuğu dışarı gezmeye götürse anlarım da ders çalışmaya neden size getiriyor

Çocuk kendi düzeninde ders çalışmalı

Biz evde bile saat ve yer değişikliği yapmadan ders çalıştırıyoruz çocukları

Eşinize bunu sordunuz mu neden sizde çalışıyor

Bir de çocuk erken kalkıp kahvaltı yapmıyor mu yani ne bileyim benimki 7 yaşında ve hiç daha 9 ü bulmamıştır kalkması

Yaşlı Kv kp de erken kalkmıyor mu yoksa sizinkiler de 40lı yaşta genç Kv kp mi

Simdi yaslari var kv 55 kp 62 yasinda ama sagliklilar cok sukur. Cocugu cok duzensiz buyutuyorlar. Ben soyluyorum esime, bana hak veriyo ama elimizden bi sey gelmiyor. Annesi terk etmis filan da degil, yazin 2 ay orada kaliyo, 2 haftada bir onlarin yaninda kaliyor. kendisi buraya da geliyor yani hic gorusmuyor degiller. Aslinda ben konusmak icin zaman gecmesini bekledim.

Ben hic problem etmezdim

Cunku onu misafir gibi gormezdim. Evimi ona sonuna kadar acardim. Yani ne temizligimi ne tv keyfimi bozamazdi gelisi gidisi.
Evimi evi gibi hissetsin isterdim.
Canim temizlik yapamiyorum salonda ders calistiklari icin evi supuremiyorum, ses cikarsa konsantresi bozulur diye zaten cok konsantre olamiyor. Tv acip izlesem o da izler gene ders calisamazlar. Misafir olarak gordugumden degil yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…