• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben aldırdım çok pişmanım:((

Sabredin, hiçbir şekilde en az bir yıl olmadan ikinci bir cerrahi işlem yaptırmayın. Eğer şu anki durumundan dolayı panik yapıp tekrar cerrahi işlem yaptırırsanız daha da pişman olabilirsiniz. Öncelikle krem, silikon jel tabakalardan kullanabilirsiniz. Tabii ki bunları iyi bir plastik cerraha muayene olduktan sonra yapabilirsiniz. Daha önce ameliyat izim kabarık kaldığı için kortizonlu ilaçla düzeltmeye çalıştı bir plastik cerrah daha bir yıl olmamıştı tabi. Sonrasında o enjeksiyon alanları çukur çukur oldu inanılmaz kötü durdu. Sonrasında başka bir plastik cerrah o çukur alanları çıkardı dikiş attı dikişlerim açıldı çok kötü bir görüntü oluştu iyileşirken bile. Şimdi hiç enfeksiyon yaptırmadan önceki halinden de beter. Çünkü benim derim hipertrofik skara eğilimliymiş ilk hali hiç değilse ölçülü düz bir kabarık çizgi halindeydi. Şimdi ise dağınık ve çok kötü görünüyor. İnanılmaz büyük pişmanlık yaşıyorum. Keşke bekleseydim zaten bir yıldan sonra kırmızılık açılacak, kabarıklık yok olacaktı. Benim düştüğüm hataya düşüp de acele etmeyin lütfen. Enjeksiyon ve cerrahi düzeltme işlemi en son yapılacak işlem olsun sizin için. Dediğim gibi iyi birkaç plastik cerrahtan görüş alın. Çok geçmiş olsun.
Size de çok geçmiş olsun çok üzüldüm :KK43: sizin yüzünüzde miydi ne ameliyatıydı? Ben birçok plastik cerraha danıştım cukurlugun dolması bu süreçten sonra mümkün değil dediler .. zaten kısmen doldu daha da dolmaz yani kaldı bu şekilde ve inanın çukurluk kabarikliktan daha beter bişey kapatıcı bile içine doluyo daha kötü görünüyo iyice belirginleşiyo yüzümün geneli Allah'a çok şükür ki sıkıntısız olduğun için daha da sırıtıyo çukurlar yani gerçekten berbat bişey okuyan tüm arkadaşlarımı naçizane uyarıyorum koter lazer gibi çukurluk oluşturacak özellikle yüzde işlem asla yaptırmayın inanın çok kötü oluyo yanık izi ve çukur.. beyaz tenli olanları daha çok etkiliyo sanırım.. dediğim gibi şu an benim yüzümü izsiz kurtarma imkanım asla yok dikiş atılırsa bi çizgi kalacak nispeten katlanılabilir kapatılabilir bi iz olucak ki o iz bile beni mutsuz edecek eminim bundan :KK43: böyle kalırsa ki böyle kalmasını hiç istemiyorum çünkü çok kötü görünüyor gerçekten kapatma imkanı asla yok üzülmekten hasta olucam sağlığım da bozulacak zaten 5 kilo vermişim yemeden içmeden kesildim resmen :KK43: sorduğum doktorlar da yüzde doksanı dikişle incecik çizik kalir bu halinden çok daha iyi olur dedi bikac tanesi de dolgu lazer tedavisi falan ama kesin çözüm olmaz her yıl doluyu tekrarlamak gerek düzeltmeyedebilir dedi buna ne maddiyat dayanır ne de psikoloji.. zaten çökmüş durumdayım çarpıntıyla uyanıyorum her sabah aklımdan asla çıkmıyo.. velhasıl bin pişmanım.. allah beterinden korusun ne diyim.. Kusura bakmayın uzun oldu ama durum bundan ibaret..

Bir buçuk ay önce yüzümden 4 tane ben aldırdım çok küçüktü hepsi ama rahatsız ediyodu beni:KK43: plastik cerraha aldırdım küçük diye dikiş atmaya gerek yok dedi ama şu an daha kötü durumda kıpkırmızı ve en kötüsü çukur gibi kaldı o kadar pişman oldum ki:KK43: ben varken en azından pürüzsüzdü makyajla kapatıyodum ama şu an makyaj yapınca daha belirgin hale geliyo 2 tanesi iyi durumda kapandı ama diğer ikisi hala çok kötü ne yapacağımı şaşırdım psikolojim alt üst oldu resmen yüzümü kimse görsün istemiyorum:KK43: bazı doktorlar o iz kalan yeri yeniden aldırıp dikiş attır diyolar ama dikiş izinden de çok korkuyorum:KK43: bi akıl verin nolur..
Allah yakıştırmış vermiş sen beğenmemezlik edersin halin bu:oha:

Allah yakıştırmış vermiş sen beğenmemezlik edersin halin bu:oha:
Ne kadar kötü kalpli bi insansınız yazık gerçekten.. Ben burda sıkıntımı paylaşıyorum ne kadar pişman olduğumu anlatıyorum sizin yaptığınıza bakın. Belki benim benlerimle alay ediyorlardı belki yakışmıyordu belki ileride sağlık acısından bi problem olacaktı nerden biliyosunuz da böyle konuşuyosunuz siz hiç pişmanlik yaşamadınız mı hayatınızda? Size böyle yapılsa ne hissedersiniz? Çok yazık gerçekten..

Uzuldm durumunuza ben bebekken bonum sol tarafta bi et ben varmis biraz buyuk doktor sanirm orayi kesip almis suan iz var koltuk sltmdada ole ve hos durmuyo cidden bnmde yuzumde ben var biraz deriden cikik gibi gicik oluyom ama aldirirsam da o dediginz gibi olmsndan korkuyorm sizde baska bi dktora dha gorurun bnce
Çok teşekkürler sağolun ben çok pişman oldum açıkçası ama çok memnun kalanlar da çoğunlukta şans sanırım biraz da .. benimkiler çok küçüktü ama sayıca fazlaydı çirkin duruyordu siyah siyah.. olan oldu artık yani çaresine bakıcam bi şekilde allah beterinden korusun ..

Çukuru kafaniza takmayin gören gamze saniyordur eminim :)

Hic boş yere üzme kendiniz hataysa da her hata bize birseyler öğretir. Kendini eksiginle fazlanla sevmeyi ogretir belki bu yaşadıkların...
Ne güzel dediniz sağolun gerçekten.. kendini bilen vicdanlı insanların olduğunu bilmek güzel.. başıma bi kaza da gelebilirdi yüzüm daha kötü olabilirdi her şey olabilirdi öyle düşünüp kendimi sakinleştiriyorum vardır bi hayır illa ki bu sıkıntı da geçer eminim sadece şu an biraz üzüyo Allah başka dert sıkıntı vermesin..

Ne güzel dediniz sağolun gerçekten.. kendini bilen vicdanlı insanların olduğunu bilmek güzel.. başıma bi kaza da gelebilirdi yüzüm daha kötü olabilirdi her şey olabilirdi öyle düşünüp kendimi sakinleştiriyorum vardır bi hayır illa ki bu sıkıntı da geçer eminim sadece şu an biraz üzüyo Allah başka dert sıkıntı vermesin..

En kolay operasyon bile insani psikolojik olarak etkileyebiliyor. Ben 20lik dişimi aldirinca günlerce kabus gormustum hala daha hatirladikca keske cektirmeseydim diyorum :) benim açımdan bu olay diger dislerimin kiymetini anlamama vesile oldu :P

En kolay operasyon bile insani psikolojik olarak etkileyebiliyor. Ben 20lik dişimi aldirinca günlerce kabus gormustum hala daha hatirladikca keske cektirmeseydim diyorum :) benim açımdan bu olay diger dislerimin kiymetini anlamama vesile oldu :p
Bende de benler takıntı olmuştu aynaya bakınca sadece onları görüyodum çok rahatsız ediyodu beni sanki onlar kaybolunca rahatlıycaktım ama maalesef tam tersi oldu daha büyük sıkıntıya girdim bugün yüzünden dikişli ben aldıran kuzenlerimi görünce iyice inceledim hiç iz göremedim ki onlarınkiler benimkilerden çok çok büyüktü onlarda bile iz görünmüyosa benim de hafif iz kalır diye düşündüm biraz daha rahatladım netten izleyip izleyip kendimi depresyona sokuyomuşum onu anladım çok büyük kesi açılıyo sanıyodum öyle olmayanlar da varmış çok şükür illa ki bi iz kalıcak eskisi gibi asla olmaz zaten yüzüm artık ama en azından rahatsız edici kötü görünüm biraz daha hafifler .. size de çok çok teşekkür ederim moral verdiniz yüzümü güldürdünüz allah da sizi güldürsün inşallah ..

Size de çok geçmiş olsun çok üzüldüm :KK43: sizin yüzünüzde miydi ne ameliyatıydı? Ben birçok plastik cerraha danıştım cukurlugun dolması bu süreçten sonra mümkün değil dediler .. zaten kısmen doldu daha da dolmaz yani kaldı bu şekilde ve inanın çukurluk kabarikliktan daha beter bişey kapatıcı bile içine doluyo daha kötü görünüyo iyice belirginleşiyo yüzümün geneli Allah'a çok şükür ki sıkıntısız olduğun için daha da sırıtıyo çukurlar yani gerçekten berbat bişey okuyan tüm arkadaşlarımı naçizane uyarıyorum koter lazer gibi çukurluk oluşturacak özellikle yüzde işlem asla yaptırmayın inanın çok kötü oluyo yanık izi ve çukur.. beyaz tenli olanları daha çok etkiliyo sanırım.. dediğim gibi şu an benim yüzümü izsiz kurtarma imkanım asla yok dikiş atılırsa bi çizgi kalacak nispeten katlanılabilir kapatılabilir bi iz olucak ki o iz bile beni mutsuz edecek eminim bundan :KK43: böyle kalırsa ki böyle kalmasını hiç istemiyorum çünkü çok kötü görünüyor gerçekten kapatma imkanı asla yok üzülmekten hasta olucam sağlığım da bozulacak zaten 5 kilo vermişim yemeden içmeden kesildim resmen :KK43: sorduğum doktorlar da yüzde doksanı dikişle incecik çizik kalir bu halinden çok daha iyi olur dedi bikac tanesi de dolgu lazer tedavisi falan ama kesin çözüm olmaz her yıl doluyu tekrarlamak gerek düzeltmeyedebilir dedi buna ne maddiyat dayanır ne de psikoloji.. zaten çökmüş durumdayım çarpıntıyla uyanıyorum her sabah aklımdan asla çıkmıyo.. velhasıl bin pişmanım.. allah beterinden korusun ne diyim.. Kusura bakmayın uzun oldu ama durum bundan ibaret..
Teşekkür ediyorum geçmiş olsun dileğiniz için. Benim yüzümde değildi izlerim. Aslında benimki ameliyat kesisinin kabarık iziydi. Estetik dikiş atılmıştı ama benim derim yara iyileşmesini abarttığı için kabarık kalmıştı. Hipertrofik skar oluşmuştu koyu cilt tenlerinin daha yatkın olduğu bir durummuş.Ben de sizin gibi çok kafama takmıştım. Ameliyat izim kabarık kalınca, sonrasında kabarıklıklsrın inmesi için kortizon enjektesine bağlk çukurluk oluşunca, en son da çukur kısımların alınıp dikiş atılmasında çok çok üzüntüler yaşadım. Rüyalarıma girdi kabus oldu hep bana. Keşke hiç ameliyat izlerime dokundurmasaydım keşke kabarık kalsalardı da düzgün bir çizgi halinde olsaydı. Baktım sonu gelmiyor hep şifa ararken dert aldım başıma şükredip akışına bırakmaya başladım. Yara izlerim hâlâ kabarık dikişlerim açıldığı için tamamen şekilsiz çirkin bir görünümde ama artık pes ettim oluruna bırakacağım dedim. Sizinki işleme bağlı olarak oluşmuş sanırım. Sadece bir yerde mi var iz ve çok mu büyük, ben aldırma işlemini yapan doktor size nasıl bir açıklama yaptı? Canınızı sıkmayın lütfen. Siz kafanıza taktığınız için aslında normal olsa bile size kötü gelecektir iz. Daha da kötüsü olabilirdi her zaman bunu düşünün. Neticede siz bilemezdiniz böyle olacağını demek ki olması gerekiyormuş ve böyle olmuş bu da bir sınav. Sakin olun, gerçekten alanında başarılı birkaç plastik cerrah ile görüşün her birinin görüşünü not edin ve size en makul gelen işlemi yaptırın. Ama öncesinden işlemin nasıl yapılacağını olası sonuçları tartışın mutlaka. İnşaallah iyi bir doktorla karşılaşırsınız ve tamamen düzeltilir yüzünüzdeki iz. Çok çok geçmiş olsun tekrardan.

Teşekkür ediyorum geçmiş olsun dileğiniz için. Benim yüzümde değildi izlerim. Aslında benimki ameliyat kesisinin kabarık iziydi. Estetik dikiş atılmıştı ama benim derim yara iyileşmesini abarttığı için kabarık kalmıştı. Hipertrofik skar oluşmuştu koyu cilt tenlerinin daha yatkın olduğu bir durummuş.Ben de sizin gibi çok kafama takmıştım. Ameliyat izim kabarık kalınca, sonrasında kabarıklıklsrın inmesi için kortizon enjektesine bağlk çukurluk oluşunca, en son da çukur kısımların alınıp dikiş atılmasında çok çok üzüntüler yaşadım. Rüyalarıma girdi kabus oldu hep bana. Keşke hiç ameliyat izlerime dokundurmasaydım keşke kabarık kalsalardı da düzgün bir çizgi halinde olsaydı. Baktım sonu gelmiyor hep şifa ararken dert aldım başıma şükredip akışına bırakmaya başladım. Yara izlerim hâlâ kabarık dikişlerim açıldığı için tamamen şekilsiz çirkin bir görünümde ama artık pes ettim oluruna bırakacağım dedim. Sizinki işleme bağlı olarak oluşmuş sanırım. Sadece bir yerde mi var iz ve çok mu büyük, ben aldırma işlemini yapan doktor size nasıl bir açıklama yaptı? Canınızı sıkmayın lütfen. Siz kafanıza taktığınız için aslında normal olsa bile size kötü gelecektir iz. Daha da kötüsü olabilirdi her zaman bunu düşünün. Neticede siz bilemezdiniz böyle olacağını demek ki olması gerekiyormuş ve böyle olmuş bu da bir sınav. Sakin olun, gerçekten alanında başarılı birkaç plastik cerrah ile görüşün her birinin görüşünü not edin ve size en makul gelen işlemi yaptırın. Ama öncesinden işlemin nasıl yapılacağını olası sonuçları tartışın mutlaka. İnşaallah iyi bir doktorla karşılaşırsınız ve tamamen düzeltilir yüzünüzdeki iz. Çok çok geçmiş olsun tekrardan.
Çok çok teşekkür ederim gerçekten uyarılarınızı kesinlikle dikkate alicam çok doğru şeyler söylüyosunuz.. inanın her gün araştırıyorum dediginiz gibi doktorların fikirlerini alıp karar vermeye çalışıyorum ama tek çözüm dikiş gibi görünüyor :( dolgu uygulaması öneren doktorlar faydali olacagindan emin degil ve sürekli tekrarlanması gereken bir işlem olduğunu söylediler arti lazer uygulamasıyla izlere müdehale etmek gerek dediler ama benim zaten yanık izi gibi lazer de yakıyor sonuçta ve ben beyaz tenliyim inanılmaz kötü bir kızarıklık oluşuyor bu nedenle bu işlemi yaptirirsam daha kötü olabilir diye düşünüyorum.. Benim böyle iki tane bana göre büyük ama görenler küçük olduğunu söylüyor 2 tane de küçük hatta biri düzeldi gibi ona dokunulmasa da olur 3 tane çukurluk var yani foto atmıştım görmüşsünüzdür belki mercimek kadar büyüklüğü doktorlar 1 en fazla 2 dikiş atılır dedi ben de bu şekilde dikiş attıranları arastirdim cok kucuk izler kaldığını hatta bazıları hiç iz kalmadığını yazmış beni biraz rahatlattı bu yorumlar açıkçası yara izinin iyi bir bakımla daha çabuk toparlanacagini düşünüyorum umarım öyle olur.. kremlerimi düzenli kullanırım vitaminlerimi alırım beslenmeme dikkat ederim iyileşmeye yardımcı her şeyi yaparım diye düşünüyorum beni sadece ilk günlerdeki oluşacak kötü görüntü korkutuyo ona da mecburum katlanmaya ..bulunduğum ilde üniversite hastanesinde doçent olan plastik cerrah hakkında deli gibi araştıma yaptım çok vicdanlı ve başarılı bir plastik cerrah olduğunu söylediler sorduğum herkesten böyle yanıt aldım ameliyat olanlar çok memnun olduklarını söylediler hacettepe mezunuymuş 12 yıllık falan tecrübesi var anladığım kadarıyla.. işlemi yaptırdığım doktor da kötü konuşmak istemiyorum ama asla hatasını kabul etmedi çukurluk yok kızarıklık geçince sıkıntın kalmaz dedi ben de ısrarla çukurluk var çok kötü oldu deyince ben alınan yerde o kadarlık olur dedi geçti asla telafi yoluna gitmedi çok şaşırdım üzüldüm de artık yapicak bişey yok yani allah'a havale ettim .. gösterdiğim tüm doktorlar doktor hatası bu dedi bence kendi de farkında ama işte dile getirmedi.. Bu şekilde yani her şey.. söylediklerinize kesinlikle katılıyorum çok çok haklısınız allah beterinden korusun.. inşallah en az zararla atlatırım bu süreci Allah herkesin işini kolaylaştırsın. Sizin de dilediğiniz gibi olsun her şey çok teşekküler bana destek olduğunuz için:)

Ben de kesinlikle buna inanıyorum artık olması gerekiyormuş.. o gün hastaneye giderken tam hastanenin önüne geldim önüme bir motorlu cıktı son anda durdum ve hatta azıcık çarptım çok şükür ki hiç bir şey olmadı inip hemen baktım beyefendiye bi sıkıntı var mı diye motoruna falan baktık yok hiç bişey olmamış üzülmeyin falan dedi hasteneye girelim önündeyiz zaten bi baksınlar dedim istemedi sadece motosiklete dokunmuştu araba zaten o şekilde birbirimizden özür dileyip ayrıldık ve ben hasteneye girdim sonra da böyle bi sıkıntı yaşadım allah göstermesin belki de kötü bi kaza olacaktı istemeden birine zarar vermiş olucaktım bunun pişmanlığı vicdan azabı olucaktı şu an ve ben kendimi affetmezdim eminim .. geri dönüşü olmayan bir şey olmadığı için şükrediyorum ..

Ne kadar kötü kalpli bi insansınız yazık gerçekten.. Ben burda sıkıntımı paylaşıyorum ne kadar pişman olduğumu anlatıyorum sizin yaptığınıza bakın. Belki benim benlerimle alay ediyorlardı belki yakışmıyordu belki ileride sağlık acısından bi problem olacaktı nerden biliyosunuz da böyle konuşuyosunuz siz hiç pişmanlik yaşamadınız mı hayatınızda? Size böyle yapılsa ne hissedersiniz? Çok yazık gerçekten..
Gerçekler acıtır ama gerçektir sağlık sorunun olmadığı anlaşılıyor... belliki daha güzel görünmek için yapmışsın
Rabbim yakıştırırmış sen başkaları alay eder bilmem ne başkası için mi yaşıyorsun
Eğer öyle diyecek bişi yok

Geçmiş olsun canım, ben tam burnumun ucundan et ben yaktırdım şişkindi ve doktor tamamen Yok etmek için baya derine indi seninkileri gördüm daha derin bi izdi benim aşırı üzüldüm ve pişman oldum ilk başta ama iyileşti zamanla yeri doldu kendiliğinden yani. 2-3 ayda iyileşti 6 ayda tam düzeldi diyebilirim. Epeyce bantla gezdim :KK48: hatta nişanımda da hafif oyukluydum ama artık hiç belli bile değil bnce dikiş işine girmeden bi kaç ay daha bekle istersen, Allah yardımcın olsun :KK15:

Tam sıcaklarda aldırmışsınız , güneşten dolayı iz kalıp kızarmış olabilir. Çünkü bende mayıs ayında aldırmaya gittim, alamam iz kalır demişti, kışı bekliyorum.

Geçmiş olsun canım, ben tam burnumun ucundan et ben yaktırdım şişkindi ve doktor tamamen Yok etmek için baya derine indi seninkileri gördüm daha derin bi izdi benim aşırı üzüldüm ve pişman oldum ilk başta ama iyileşti zamanla yeri doldu kendiliğinden yani. 2-3 ayda iyileşti 6 ayda tam düzeldi diyebilirim. Epeyce bantla gezdim :KK48: hatta nişanımda da hafif oyukluydum ama artık hiç belli bile değil bnce dikiş işine girmeden bi kaç ay daha bekle istersen, Allah yardımcın olsun :KK15:
Çok teşekkür ederim inşallah dedigin gibi olur ben de istemiyorum ikinci bir işlem 3 ay erken mi diyosun yani .. bilemedim şimdi benim baya kötü hala :(

Doktorunuza danisip medecassol krem kullanabilorsiniz. Hucre yenileyicidir. Bir de biraz pahali ama ameliyat izleri icin doktorlarin onerdigi contraktubex adli merhemi de kullsnabilorsiniz. Doktorunuza danisip tabi ki. Gecmis olsun.

Back
X