• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben aldırdım çok pişmanım:((

Tam sıcaklarda aldırmışsınız , güneşten dolayı iz kalıp kızarmış olabilir. Çünkü bende mayıs ayında aldırmaya gittim, alamam iz kalır demişti, kışı bekliyorum.
Çok haklısınız bunun için bile uyarmadı beni doktor.. böyle sıkıntı yaşayınca güneşte fazla dolanma dedi kendim araştırıp dikkat etmesem daha kötü olacaktı demek ki..

Doktorunuza danisip medecassol krem kullanabilorsiniz. Hucre yenileyicidir. Bir de biraz pahali ama ameliyat izleri icin doktorlarin onerdigi contraktubex adli merhemi de kullsnabilorsiniz. Doktorunuza danisip tabi ki. Gecmis olsun.
Çok teşekkürler contractubex alerji yaptı aşırı kızarıklık oluşturdu kullanma dedi doktor :( dermatixsi kullanıyorum ben rengini açtı biraz..

Çok teşekkürler contractubex alerji yaptı aşırı kızarıklık oluşturdu kullanma dedi doktor :KK43: dermatixsi kullanıyorum ben rengini açtı biraz..
Alerji durumu varsa sanirim doktorunuzun tavsiyesine uymalisiniz. Cok cok gecmis olsun. Ancak bu tip konularda acele etmeyin. Zaman alir cunku. Sezeryan ile dogum yaptigimda da benim mesela dikis yerlerim bir sene boyunca cok sert ve goruntusu cok cirkindi. Bir seneden biraz fazka surduldikis yerlerimdeki sertligin gecmesi. Cildiniz zamanla kendini toplayacaktir. Tekrar gecmis olsun.

Alerji durumu varsa sanirim doktorunuzun tavsiyesine uymalisiniz. Cok cok gecmis olsun. Ancak bu tip konularda acele etmeyin. Zaman alir cunku. Sezeryan ile dogum yaptigimda da benim mesela dikis yerlerim bir sene boyunca cok sert ve goruntusu cok cirkindi. Bir seneden biraz fazka surduldikis yerlerimdeki sertligin gecmesi. Cildiniz zamanla kendini toplayacaktir. Tekrar gecmis olsun.
Çok teşekkürler inşallah geçer benim de ..

Çok teşekkür ederim inşallah dedigin gibi olur ben de istemiyorum ikinci bir işlem 3 ay erken mi diyosun yani .. bilemedim şimdi benim baya kötü hala :KK43:
Hiç iyileşme olmadıysa seninki farklıdır büyük ihtimalle ama gelişme varsa beklemen daha iyi olabilir bence

Hiç iyileşme olmadıysa seninki farklıdır büyük ihtimalle ama gelişme varsa beklemen daha iyi olabilir bence
Ilk haline göre çok iyi kapandı biraz ama bundan sonra düzelme olmaz diye düşünüyorum ben :( zaten ilk 2 ay %95 düzelme olur sonraki aylar çok değişiklik olmaz dedi doktorlar :( bilemiyorum ben de şaşırdım :(

Allah yakıştırmış vermiş sen beğenmemezlik edersin halin bu:oha:

Hasta olursan sakin doktora gitme olur mu sonucta " Allah yakistirmis vermis" doktora gitmek ona karsi gelmek bence, hem olursen erkenden de tanismis olursun tanrinla, ne guzel hizli tren misali gidersin, omrun uzun olacak diye bir kaide yok sonucta:)))

Hasta olursan sakin doktora gitme olur mu sonucta " Allah yakistirmis vermis" doktora gitmek ona karsi gelmek bence, hem olursen erkenden de tanismis olursun tanrinla, ne guzel hizli tren misali gidersin, omrun uzun olacak diye bir kaide yok sonucta:)))
Saçmalama ben diyorum Ankara sen diyorsun...)))
Arkadaş hastalık değil bir sorun değil altı üstü ben
Tamamen zevki işlemlere karşıyım
Mesela dudağı ufak sağlık sorunu olmadığı halde takıntı sonra şişiriyor oluyor meme
Tamamen keyfi estitiğe karşıyım

Şu an su çiçeği izi gibi ama daha derin :KK43: sizin de böyle miydi ilk üç ay ?
Evet ilk üç ay çukurdu ama sonradan zamanla düzeliyor, açıkcası şuan bile çok çok yakından bakınca belli olacak bi çukurluk var 3 yıl geçti ama hiç önemsenecek kadar değil

Bende ben aldirdim boynumdaydi takilip kanıyordu. Doktor iki dikiş atti biraz izi kaldi ama ben çok memnunum. Benden daha iyidir :)

Çok çok teşekkür ederim gerçekten uyarılarınızı kesinlikle dikkate alicam çok doğru şeyler söylüyosunuz.. inanın her gün araştırıyorum dediginiz gibi doktorların fikirlerini alıp karar vermeye çalışıyorum ama tek çözüm dikiş gibi görünüyor :KK43: dolgu uygulaması öneren doktorlar faydali olacagindan emin degil ve sürekli tekrarlanması gereken bir işlem olduğunu söylediler arti lazer uygulamasıyla izlere müdehale etmek gerek dediler ama benim zaten yanık izi gibi lazer de yakıyor sonuçta ve ben beyaz tenliyim inanılmaz kötü bir kızarıklık oluşuyor bu nedenle bu işlemi yaptirirsam daha kötü olabilir diye düşünüyorum.. Benim böyle iki tane bana göre büyük ama görenler küçük olduğunu söylüyor 2 tane de küçük hatta biri düzeldi gibi ona dokunulmasa da olur 3 tane çukurluk var yani foto atmıştım görmüşsünüzdür belki mercimek kadar büyüklüğü doktorlar 1 en fazla 2 dikiş atılır dedi ben de bu şekilde dikiş attıranları arastirdim cok kucuk izler kaldığını hatta bazıları hiç iz kalmadığını yazmış beni biraz rahatlattı bu yorumlar açıkçası yara izinin iyi bir bakımla daha çabuk toparlanacagini düşünüyorum umarım öyle olur.. kremlerimi düzenli kullanırım vitaminlerimi alırım beslenmeme dikkat ederim iyileşmeye yardımcı her şeyi yaparım diye düşünüyorum beni sadece ilk günlerdeki oluşacak kötü görüntü korkutuyo ona da mecburum katlanmaya ..bulunduğum ilde üniversite hastanesinde doçent olan plastik cerrah hakkında deli gibi araştıma yaptım çok vicdanlı ve başarılı bir plastik cerrah olduğunu söylediler sorduğum herkesten böyle yanıt aldım ameliyat olanlar çok memnun olduklarını söylediler hacettepe mezunuymuş 12 yıllık falan tecrübesi var anladığım kadarıyla.. işlemi yaptırdığım doktor da kötü konuşmak istemiyorum ama asla hatasını kabul etmedi çukurluk yok kızarıklık geçince sıkıntın kalmaz dedi ben de ısrarla çukurluk var çok kötü oldu deyince ben alınan yerde o kadarlık olur dedi geçti asla telafi yoluna gitmedi çok şaşırdım üzüldüm de artık yapicak bişey yok yani allah'a havale ettim .. gösterdiğim tüm doktorlar doktor hatası bu dedi bence kendi de farkında ama işte dile getirmedi.. Bu şekilde yani her şey.. söylediklerinize kesinlikle katılıyorum çok çok haklısınız allah beterinden korusun.. inşallah en az zararla atlatırım bu süreci Allah herkesin işini kolaylaştırsın. Sizin de dilediğiniz gibi olsun her şey çok teşekküler bana destek olduğunuz için:)
Rica ederim ☺️ Tekrardan çok çok geçmiş olsun. Eğer dikiş atılacaksa da kesinlikle estetik dikiş olsun. İple yüzeyden atılan dikişlerden olmasın çünkü benim yüzeyden atıldı dikişlerim ve açıldı daha kötü oldu iz. Umarım düzelir tamamen izleriniz. Güzel haberlerinizi alırız inşaallah :)

Rica ederim ☺️ Tekrardan çok çok geçmiş olsun. Eğer dikiş atılacaksa da kesinlikle estetik dikiş olsun. İple yüzeyden atılan dikişlerden olmasın çünkü benim yüzeyden atıldı dikişlerim ve açıldı daha kötü oldu iz. Umarım düzelir tamamen izleriniz. Güzel haberlerinizi alırız inşaallah :)
Çok teşekkür ederim inşallah öyle olur :) estetik dikiş hatta sadece içten yapılan varmış kendiliğinden eriyen üstte hiç dikiş olmuyomuş yapıştırma gibi sanırım inşallah doktor da önerirse onu yaptırıcam yüz için ekstra özen gösterir herhalde ikinci bir sanssizlik yaşamam :( artık allah'a emanet.. çok teşekkür ederim size de

Çok teşekkür ederim inşallah öyle olur :) estetik dikiş hatta sadece içten yapılan varmış kendiliğinden eriyen üstte hiç dikiş olmuyomuş yapıştırma gibi sanırım inşallah doktor da önerirse onu yaptırıcam yüz için ekstra özen gösterir herhalde ikinci bir sanssizlik yaşamam :KK43: artık allah'a emanet.. çok teşekkür ederim size de
Benim ameliyat dikişim de deri altındandı hiç ip yoktu çizgi şeklindeydi. Dediğim gibi benim cildim iyileşmeyi abaettığı için hipertrofik skar oluşmuştu. Siz çizgi ama kabarık kalmıştı. Halbuki acele etmeyip bir yıl bekleseymişim o kabarıklık ve kırmızılıklar kendinden geçecekmiş. O yüzden biraz bekleyin demiştim. Fakat sizinki çukurluk olduğu için farklı tabii. Umarım çok kısa zamanda o çukurluklardan eser kalmaz. Umarım işinin ehli iyi bir doktorla karşılaşırsınız bizlere de buradan güzel haberler verirsiniz :)

Benim ameliyat dikişim de deri altındandı hiç ip yoktu çizgi şeklindeydi. Dediğim gibi benim cildim iyileşmeyi abaettığı için hipertrofik skar oluşmuştu. Siz çizgi ama kabarık kalmıştı. Halbuki acele etmeyip bir yıl bekleseymişim o kabarıklık ve kırmızılıklar kendinden geçecekmiş. O yüzden biraz bekleyin demiştim. Fakat sizinki çukurluk olduğu için farklı tabii. Umarım çok kısa zamanda o çukurluklardan eser kalmaz. Umarım işinin ehli iyi bir doktorla karşılaşırsınız bizlere de buradan güzel haberler verirsiniz :)
Ahh inşallah inşallah çok teşekkür ederim güzel haberler verebilmeyi ben de çok istiyorum bu psikolojiden kurtulmak istiyorum bi an önce allahın izniyle..

Cerrahi yöntemle ben aldırmış ya da aldıran yakını olan arkadaşlar kalan izle ilgili bilgi verirlerse çok sevinirim.. araştırmaktan bi hal oldum yorum çok ama fotoğraf yok maalesef.. foto paylaşabilecek olan varsa çok çok sevinirim sevaba girer yani.. yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim Allah herkesin gönlüne göre versin..

Back
X