Benim annemin ne yaptığını anlatayım size. Her gün beynimin etini yedi, zaten o adam şöyleydi bu adam böyleydi diye. Biten ilişkimi günde 3 saat masaya yatırıp otopsi yapmaya kalkıyordu. Beddualar, tuhaf tuhaf nutuklar. Tam ki yemek masasına oturup iki lokma bir sey yiyeceğim. Sen bunu hak etmiyorsun bak doğru düzgün yemek bile yiyemiyorsun kim bilir o gününü gün ediyordur demeler...
Ben zaten ayrılmak istemişim ve noktayı koymuşum, terk edilmiş de olabilirdim ama durumu kabullenmiş bir insanın üzerine bu kadar gitmek, tam iki kahkaha atmaya başlamışken hemen ayrılık konusunu hatırlatmak niye? 6 ay bu eziyeti yaptı bana

Ayrılık sebebimiz de öyle aldatma falan değil. Ben bu adamla ömrümü geçirmek istemiyorum dedim ve bitirdim nikaha kısa süre kala.Annem bunu kabullenemedi, kesin bir şey yaptı sana, aldattı vs vs varsayımları sayıp döktü bir güzel
Bunu niye yazıyorum? Ben iyiyim dedikçe kötü hissettirmeye çalıştı annem beni. Evde oturdum bunalttı, dışarı çıktım çok geziyorsun daha yeni ayrıldın dedi.
Sevgi gösterip destek olmak bir yere kadar ama yalnız kalıp iç hesaplaşması yapabilecek mesafeyi vermek gerek evlatlara.
Yukarıdaki örnek kriz nasıl yönetilmez konusu için şahane bir örnek bence.
Velhasıl, sormayın. Anlatırsa dinleyin ve negatif yorum yapmayın. Geçmişe değil geleceğe odaklanmasını sağlayın. Neden ayrıldıklarını bilmiyorum ama her erkeğin aynı olmadığını söyleyin yeter.