ben artık hep böylemi kalıcam :(((

portakalsuyuu

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
733
1.143
333
İzmir
Aynı konuyu jinekolog bölümünede açtım ama cevaplar çok az geliyo bir arkadaş cevap yazmış teşekür ederim kendisine ama bunu yaşamış kişilerdende öğrenmem lazım 2Gün önce adet düzensizliğim için doktara gittim. 2 aydır ne gelen vardı nede giden normaldede düzensizdi ama çok umursamazdım baktım olacak gibi değil
ağrılarım çoğaldı sürekli bi şişkinlik var doktorun yolunu tuttum ulturasonda polistik kist varmış hatta sol yumurtalığımı önce göremedi ikinci kez bi daha çağırdı (o zaman göürp görmediğinden şüpheliyim) bana ilk ulturasyonda sol ymurtalığını göremyorum ama sağ yumurtalığında kist var dedi ikinci kez çağırdığında sol taraftada kist olduğunu söyledi. Buraya kadar herşey normal bence kistleri çok sorun etmiyorum fakat ben jinekologtan önce dahiliyeye gitmeyi planlıyordum çünkü saçlarım inanılmaz derecede döküldü görenler ne olmuş sana diyo ben şehir dışında okuduğum için oranın suyundandr diyordum
karnımda göbeğimde çenemin altında tüylerim oluştu hele karnımdakiler zaten simsiyah upuzun oldular çok üzülüyorum bu durum için sonradan öğrendimki bu belirtiler aslında bu kistlerden kaynaklanıyormuş benim gibi bu sorunlarla karşılaşan varmı tedavi olduktan sonra özellikle tüğlenmeniz geçti mi yoksa artık ben hep böyle tüylümü kalıcam bide ben bu aralar çok sinirli biri oldum ama aşırı derece duygusal oldum bi yandan kızıp bi yandan deli gibi bağırıyorum kerhesle kavga eder oldum ki ben böyle biri değili :95::95::84: sonrada oturup hıçkıra hıçkıra ağlıyorum benim gibi olan varmı bunlar geçer mi yoksa ben artık hep böylemi kalıcam :18::18::18:

polikistik over geçebilecek bir hastalık değil aslında metabolik bir sendrom şikayetler için tedavi bebek düşünüp düşünmediğinize göre yapılıyor.. kilo bu hastalıkta çok önemli, fazla kilonuz var mı ?

Anlattığın her şey pko yüzünden. Ben de yaşadım ama şu an geçti tamamen. Doktorun verdiği ilaçları kullanmadım. Civanperçemi kürü yaptım. 1 ay boyunca hergün civanperçemi çayı demleyip içtim. Sonra adetlerim düzene girmeye başladı. Bir daha doktora kontrole gitmedim. Ama muhtemelen kistler çok küçüldü ya da yok oldu bilmiyorum. Adet dönemim yaklaştıkça hala civan perçemi içmeye devam ediyorum.

Gel arkadaşım sarılalım Ben de kist falan yok adetlerim düzenli ama saçım dökülüyor tüylenme aldı başını gidiyor hormonlarıma baktırıyorum ben de bir şey çıkmazsa epilasyona başlıyorum direk. Ama psikolojimin içine etti bu durum hiç sorma, seni çok iyi anlıyorum. Tedavin bittikten sonra sen de epilasyona başlarsın.

sekiz senedir pko hastasiyim ilk seneler cok umursamadim cunku adet duzensizligim ergenlik caginda normal dediler vs... fakat kilomda bir artis soz konusu olmaya basladi tuylenmem yoktu sonradan cene altimda basladi beni rahatsiz edecek kadar değil fakat bunun etkisini cok goren insanlar var sac dökülmeside yapiyor. dogum kontrol hapi ile tedavi görüyorum sekiz yildir o hapsiz malesef regli olmuyorum cok gec oluyorum. iki ay sonra dugunum var kara kara dusunuyorum bebek kismi beni endiselendiriyor malesef ... gebe kalmamiz zor kalsakta düşük riski cok fazla. doktorunuza danisin ve hemen tedavi olun...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hayır hatta kilo bile verdim 1.65 boyuma göre 49-53 arası bişeydim en son tartıldığımda geçebilcek bir hastalık değil derken tedavisi yok mu yani ?

Sarılalım sıkı sıkı teletabişler gibi yapacak başka bişey yok galiba ama nereye epilasyona gidim çenemin altında tüğlenme oldu göbek çevrem desen simsiyah tuhaf bişey kıl desen değil ayva tüyü desen değil uzun siyah ama incecik epilasyondanda korkuyorum göğüsümdede oluştu küçücük siyah ayva tüğü gibi her bi yerdeki birbirinden farklı derdimden oturup ağlıycam

Naıl yani bu hastalığın Tedavisi yokmu siz 8 senedir bu kistin tedavisinimi görüyorsunuz ameliyatla falan alınamaz mı bu şekilde olmak istemiyorum

Bende pcoluyum iki senedir bahar-yaz gibi 15 gün gecikiyor adetim tüylenmem arttı saç dökülmem normal gibi
Geçen sene öğrendim bunu 1 kutu hap içtikten sonra takip etmedim bıraktım
Martta gittim adetlerim düzenli olduğu için ilaç vermedi
Yakında herkesin övdüğü bi doktora gidicem bakalım ne haldeyim

Son düzenleme:
Hayır hatta kilo bile verdim 1.65 boyuma göre 49-53 arası bişeydim en son tartıldığımda geçebilcek bir hastalık değil derken tedavisi yok mu yani ?

yani kilonuzu korumanız kilo almamanız, şeker içeriği yüksek karbonhidratlı şeyler tüketmemek glisemik indeksi düşük bir beslenme tarzı benimsemek gerekiyor..

bekarsanız( yani bebek düşünmüyorsanız ) doğum kontrol hapları derdinize çare olacaktır regl takviminiz şaşmaz..

geçmez derken şu şekilde pko lu kadınlar yumurtluyor ancak yumurta çatlayamadğı için yumurtalık etrafında birikerek çok sayıda zararsız kiste dönüyor yani bu şekilde anlatabildim hatalarım olabilir. bu bazı kadınlarda hep böyle malesef elle tutulur kanıtlanmış bir nedeni yok..

bu arada maşallah kilonuz çok iyiymiş nacizane tavsiyem günlük hayatta aktivitenizin olmasına özen gösterin ve doğum kontrol haplarından korkmayın eskisi gibi değiller çünkü, uzmanından bilgisini alıp aklınıza yatarsa kullanın ben kullanıyorum şuan hiç bir sorunum yok çok şükür

Son düzenleme:
polikstikover ile alakali yuzlerce makale var arastirin. doktorumun ornegi suydu cilegin uzerindeki minik siyahliklar gibi seninde durumun boyle pko yumurtlama sorunu hapla baskiliyoruz ameliyat vs yok yani...

Benim çenemde ayva tüyü vardı iple aldım sertleştiler cımbızla falan da çektim mahvettim. Şimdi ağdayla alıyorum o da sivilce çıkarıyor. Neresinden tutsan elinde kalıyor. Yüzüm için ya iğneli ya diod lazer düşünüyorum. Doktorla işim bitsin ilk iş lazer . Bende de göbek, tüm bacak, çene aldı başını gitti. Göğüs ucumda da çıktı. Göğsüme dokunmadım bir tek gerisini alıyorum ama çok zor. Bıktım usandım. Bu yüzden bir süredir ne deniz yüzü görüyorum ne havuz. İstediğim gibi giyinemiyorum. Sen lazerden neden korkuyorsun?

hepimiz pko luyuz ..
kadınların % 80 i pko ..
ilk basta bende üzülmüstüm..
üzülecek birsey yok cnm ..

Polikistik over sendromu.(), yumurtalıklarda birçok küçük iyi huylu kist oluşmasıyla beliren bir hastalıktır. Yumurtalıkta oluşan ve kist olarak adlandırılan bu organizmalar yumurtalıkların çevresine yerleşmiş çok sayıda yumurta hücresidir. Bu hücreler.ultrasonda.özel bir görüntü oluşturmaktadırlar.

Polikistik over sendromu.genel anlamda 35 yaş ve altında bulunan yaş gruplarını tehdit etmektedir. Genç kızlarda da görülebilmektedir. Yumurtalıklarda bulunan kist ile karakterize olarak meydana gelen hormonal bir problemdir.[1].PCO,.hipofiz bezinden.salgılanan.LH.ve.FSH.hormonlarının anormal şekilde üretilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu, kadınlarda düzenli olarak yumurtlama olmamasına neden olur (bazıları düzenli olarak adet görürken, bazıları ise yılda yalnızca birkaç kez adet görebilir.). Yumurtlama düzensizliğinin sonucu olaraksa erkeklik hormonunda bir artış gözlenir. "LH'daki artış overde erkeklik hormonu üretimini artırır. Salgılanan bu erkeklik hormonları (androjenler) yağ dokusundaöstrojene.dönüşmekte, bu östrojen LH üretimini artırmakta ve bir kısır döngü ortaya çıkmaktadır. Bu kısır döngü kilo kaybı ya da yumurtalıkların baskılanması gibi etkenlerle kırılabilir. Yine kilo fazlalığına bağlı olarakinsüline.karşı bir direnç ortaya çıkmakta ve sonuçolarak hormonal denge bozularak yine bu kısır döngüye ulaşılmaktadır

Kız kardeşimde de polikistik over var, bekar olduğu için doğum kontrol hapı kullanıyor. Uzun zamandır yüzü için lazere gidiyordu ama çoktan bitmesi gerekirken hala aynı.Sebebini sonra öğrendik. Tedaviden sonra lazere gidebilirsiniz,şimdi işe yaramaz. Kistlerin büyümemesi için de ilaçlarla da olsa düzenli adet şart.

Malesef bunun tedavisi yok ,karalar bağlamayada lüzüm yok bu bir hastalık değil ,bazı olumsuz etkileri var ama bunları yok etmek elinizde,pkodaki kistler zamanla yok olur tekrar çıkar ,yani tamamen ömür boyu yok olmazlar,tüylenme için lazer ,bebek içinde 1-2 aylık tedaviler ile başarıya ulaşırsınız ,bende pkoluyum tüylenme için lazer yaptırdım ,ayrıca 1 kızım var biri de yolda ,yani ümitsizliğe kapılmanın manası yok.

bende pkoluyum canim 4 yildir bebek icin ugrasiyorum onun harici sac dokulmesi kilo kil hicbirisi umrumda degil bebegim olsun saglikli birsekilde ben digerleriyle savasirim kafana takma cok yaygin bir hastalik canim Rabbim bu hastalikla ugrasan herkesin yardimcisi olsun

bende ilaç kullanmak istemiyorum sağlıkçı olmama rağmen ilaçlara güvenmiyorum hele bekarım diye doğum kontrol hapı vericekler istemiyorum resmen hayatta soğudum erkek arkadşım hastalığımı bilmiyor zaten bu sinirim yüzünden mesafeli konuşuyor benimle erkek arkadaşımı çok seviyorum evlenmeyi düşnüyoruz gelecek yaz okulum bitiyor ama bu illet gebe kalmayada engel ondan bile ayrılmayı düşünüyorum ona kıyamam çünkü benim yüzümden evlatsız kalmasını istmem ama ne deiyip bırakacam bilmiyorum üstelik bırakmakta istemiyorum belki iyileştikten sonra durumu anlatırım ama onu bu şekilde üzmek istemiyorum of yine melankoliğe bağladım

Canım benim gebe kalmaya engel de çözümü çok yani. Sakın böyle karamsar düşünme. Biz daha merak edip denemedik bile. Erkek arkadaşına da söyle bence sinirinin o yüzden olduğunu böyle saçma fikirlerden uzaklaş hemen.

Pcos geçici bir sorun değil.Hemen umutsuzluga kapılma pcos olupta doğal yollarlada aşılamaylada tüp bebek yöntemiylede hamile kalan bayanlar var.İlk duydugun için şimdi böyle düşünüyorsun erkek arkadaşınada kötü davranma aynı sorun ondada olabilirdi.O sana böyle bir şey dese sanki bırakacakmısın onu hayır.Bekar oldugumuz için doğum kontrol hapı veriyor doktorlar adetin düzene girmesini sağlıyorlar ama ben soğan kürüyle adetimi düzene sokmayı başardım ve tüy sorunu içinde ağda yaparsan aynı zamanda hap yada kürler uygularsan tüy sorununda önüne geçmiş olursun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…