- 25 Eylül 2012
- 1.180
- 184
- 163
- Konu Sahibi portakalsuyuu
-
Malesef bunun tedavisi yok ,karalar bağlamayada lüzüm yok bu bir hastalık değil ,bazı olumsuz etkileri var ama bunları yok etmek elinizde,pkodaki kistler zamanla yok olur tekrar çıkar ,yani tamamen ömür boyu yok olmazlar,tüylenme için lazer ,bebek içinde 1-2 aylık tedaviler ile başarıya ulaşırsınız ,bende pkoluyum tüylenme için lazer yaptırdım ,ayrıca 1 kızım var biri de yolda ,yani ümitsizliğe kapılmanın manası yok.
Pcos geçici bir sorun değil.Hemen umutsuzluga kapılma pcos olupta doğal yollarlada aşılamaylada tüp bebek yöntemiylede hamile kalan bayanlar var.İlk duydugun için şimdi böyle düşünüyorsun erkek arkadaşınada kötü davranma aynı sorun ondada olabilirdi.O sana böyle bir şey dese sanki bırakacakmısın onu hayır.Bekar oldugumuz için doğum kontrol hapı veriyor doktorlar adetin düzene girmesini sağlıyorlar ama ben soğan kürüyle adetimi düzene sokmayı başardım ve tüy sorunu içinde ağda yaparsan aynı zamanda hap yada kürler uygularsan tüy sorununda önüne geçmiş olursun :)
Canım allah bağışlasın bebişlerini :)
Peki sana birşey sormak istiyorum bende d e pco var , 6 aydır doğum kontrol hapı kullandım bu ay bitiyor doktor 6 aydan sonra kullanılmaz bu hap dedi eylül de de lazere baslamak istiyorum sorum şu , tüylerin lazerden sonra tekrarladı mı onu merak ediyorum yada lazer tamamen geçirdi mi tüylerini :26:
bende pkoluyum canim 4 yildir bebek icin ugrasiyorum onun harici sac dokulmesi kilo kil hicbirisi umrumda degil bebegim olsun saglikli birsekilde ben digerleriyle savasirim kafana takma cok yaygin bir hastalik canim Rabbim bu hastalikla ugrasan herkesin yardimcisi olsun
bizim tüyler biraz inatçı oluyor pko dan dolayı ,senaslar uzun sürüyor benim 15 seansı geçmişti ,tüm vücut bitti ,6 ayda bir sağ bacağımın diz kısmında az çıkıyor sanırım oraya fazla atış yapılmadığı için ,ama artık tüy sorunum yok ,fakat yüzümdekiler bitmedi ,bunun içinde iğneli epilasyon uygun diyorlar ,doğumdan sonra ona başlıycam kısmetse.
Canım allah bağışlasın bebişlerini :)
Peki sana birşey sormak istiyorum bende d e pco var , 6 aydır doğum kontrol hapı kullandım bu ay bitiyor doktor 6 aydan sonra kullanılmaz bu hap dedi eylül de de lazere baslamak istiyorum sorum şu , tüylerin lazerden sonra tekrarladı mı onu merak ediyorum yada lazer tamamen geçirdi mi tüylerini :26:
acaba hangisini kullanıyorsunuz hap olarak ? çünkü doktorumun anlattığı ve araştırdığım kadarıyla 6 aydan sonra kullanılmaz tabiri pek doğru gelmedi bana :44:
bende ilaç kullanmak istemiyorum sağlıkçı olmama rağmen ilaçlara güvenmiyorum hele bekarım diye doğum kontrol hapı vericekler istemiyorum resmen hayatta soğudum erkek arkadşım hastalığımı bilmiyor zaten bu sinirim yüzünden mesafeli konuşuyor benimle erkek arkadaşımı çok seviyorum evlenmeyi düşnüyoruz gelecek yaz okulum bitiyor ama bu illet gebe kalmayada engel ondan bile ayrılmayı düşünüyorum ona kıyamam çünkü benim yüzümden evlatsız kalmasını istmemama ne deiyip bırakacam bilmiyorum üstelik bırakmakta istemiyorum belki iyileştikten sonra durumu anlatırım ama onu bu şekilde üzmek istemiyorum of yine melankoliğe bağladım
Zaten bende bitkisel olarak tedaviyi düşünüyorum daha ailem bile bilmiyor onlarıda üzmek istemedim ama erkek arkadaşımın ailesi zaten beni istemiyor üstelik bide böyle bir sorun olursa evlendğimde iyice eşimi yıpratmış olucam ona kötü davranmıyorum kötü davranmaya kıyamam bile ama küçücük bişeyde birden sinirleniyorum ki çok sakin bi kızdım o kadar anlayışlı ki bu değişmeme rağmen hala sabrediyor bana ama önceki yazılarımı okuyanlar bilir kaynanam çok problemli sadece o değil bütün aile hem benim sinirim hem gebelik sıkıntımız hem kaynanam evlenirsem eşimi iyice yıpratır ona bunu yapmaya hakkım yokmuş gibi geliyor
Diane 35 kullanıyorum canım valla bende anlamadım neden 6 aydan fazla kullanma dediğini :26:
Sonuçta tedavi süreci uzun ve bırakınca etkiler tekrar cıkmayacak mı anlamıyorum :26:
aaaaa kızarım amaaabi silkelen kendine gel bu ne moralsizlik böyle
bende de pko var hayatım bak sana uzun uzun anlatayım.
bi kere pko varsa insülin direncide vardır bunlar resmen kardeştir. pko tamamen geçmez doğrudur. şeker hastası veya tansiyon hastası gibi kontrol altında tutman lazım. çocuk sahibide olursun niye olamican? bak ben de pko var insülin direnci var prolaktin yüksekliği var ama hamileyim
iyi bi doktor bul hayatımtedavine düzenli olarak devam edersen o kıllar zayıflar. zayıflamazsa lazer fln yaptırırsın.kendine dikkat et çünkü kilo almayada başlayabilirsin
tipik bir pkolusun pkoluyum pkoluyuuzzzüzme kendini bu kadar
diane 35 mg olarak hormon içeriği daha fazla olduğundan yılda 2,3 ay yumurtalıkları dinlendirmeliyiz diyordu doktorum, onu bayağı bir süre kullandım ancak bende ödem yaptığı için yazz24e geçtim en düşük doz bu, doktorum da onaylıyor bir kaç eczaneyle de görüştüm eczacı bayan kendisininde kullandığını ve çok memnun olduğunu söylemişti, bu aralıksız kullanılabiliyor..
ve evet geçecek bir hastalık değil bir sendrom bu yüzden belli bir tedavi süreci yok o anki taleplerimiz hangi sıkıntısını gidermeye yönelikse ona uygun baskılama yöntemleri var sadece canım
Zaten bende bitkisel olarak tedaviyi düşünüyorum daha ailem bile bilmiyor onlarıda üzmek istemedim ama erkek arkadaşımın ailesi zaten beni istemiyor üstelik bide böyle bir sorun olursa evlendğimde iyice eşimi yıpratmış olucam ona kötü davranmıyorum kötü davranmaya kıyamam bile ama küçücük bişeyde birden sinirleniyorum ki çok sakin bi kızdım o kadar anlayışlı ki bu değişmeme rağmen hala sabrediyor bana ama önceki yazılarımı okuyanlar bilir kaynanam çok problemli sadece o değil bütün aile hem benim sinirim hem gebelik sıkıntımız hem kaynanam evlenirsem eşimi iyice yıpratır ona bunu yapmaya hakkım yokmuş gibi geliyor
Tüylenme hadi lazerle tedavi edilir diyorum ama saçlarım felaket döküldü bunun çaresini bulamıyorum 6 ay diane yi kullandım ama ben hala iyi yönde etkisini görmedim bir dahaki adetim de tekrar gideceğim görüşeceğim farklı bi ilaç için saç dökülmem için bakalım
aaaaa kızarım amaaabi silkelen kendine gel bu ne moralsizlik böyle
bende de pko var hayatım bak sana uzun uzun anlatayım.
bi kere pko varsa insülin direncide vardır bunlar resmen kardeştir. pko tamamen geçmez doğrudur. şeker hastası veya tansiyon hastası gibi kontrol altında tutman lazım. çocuk sahibide olursun niye olamican? bak ben de pko var insülin direnci var prolaktin yüksekliği var ama hamileyim
iyi bi doktor bul hayatımtedavine düzenli olarak devam edersen o kıllar zayıflar. zayıflamazsa lazer fln yaptırırsın.kendine dikkat et çünkü kilo almayada başlayabilirsin
tipik bir pkolusun pkoluyum pkoluyuuzzzüzme kendini bu kadar
Bitkisel tedavi çok işe yarıyor hem erkek arkadaşında bir sorun olmadıgı ne belli? Kesin bir şey yok normal hiçbir sorunu olmayıpta çocuk sahibi olamayanda var tek yumurtalık tek tüple hamile kalanda o yüzden hemen karalar bağlama :)) Erkek arkadaşına sakince söyle o da sana destek olacaktır eminimki sinirin içinde kendini sakinleştirici şeyler bul belki psikolojiktir yani bende mesela önceden aşırı sinirliydim yavaş yavaş sinirim geçti şimdi normalim belkide bitkisel kürler sayesinde oldu bilemiyorum ama lütfen hemen umutsuzluga kapılma üzülme..
o kadar ağlamak istiyorum ki boş bi dk bulsam hçkıra hıçkıra ağlıycamtartıştığımız için benimle çok fazla konuşmuyor bile sadece dıaşrı çıktığımda haber vermemi istiyor bide eve geldiğimde ona hastahaneye gidiyorum dedim neyin varmış bile demedi bu kadar bana kızgınken ona nasıl anlatıcam ona günaydın mesajı dahi çekmemi istemiyor
Düzelir umarım aranız elbetki mesaj atacak..Siz mesaj atıp konuşun sonuçlarım belli oldu diye falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?