ben artık hep böylemi kalıcam :(((

8 yildir pko hastasiyim adet oldugum gunden beri belki bir kere bileduzenli olmadim hep diane35 yasmin vs. Kullandim tuylenmede artik vucudum kendini asti erkek gibiyim son gittigim dr.bile inanamadi bu agda yapmis halin mi diye. Evlenince duzelir dedi 3 ayri dr.ama sonuncusu evlenince falan duzelmez agda kil koklerini zayiflatana kadarda sen yaslanirsin dedi lazer epilasyona git dedi zayifa yakinim zaten kilo problemim de yok kisacasi arkadadim pko icin kaderdasiz diyebilirim ama sunu soyliyim sogam kuru uygula benim hic uygun vaktim olmadi okul sinavlarvs.derken ama musaitsen sogan kuru uygula derim pko yu bitiriyomus cunku

arkadaslar bende pkoluyum bigun doktorum 10tane kucuk kucuk kistlerimin oldugunu soylemisti ve bu kistler adet oldugunda adet kaniyla disari atiliyormus. yani vucuttan atilip atilip tekrardan olusuyolar

Allahım sana hayırlısıyla güzel güzel hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

yanlis dusunuyorsun canim benim doktorum pkolu olupda cocugu olmayan hic kadin gormedim kiminin hemen olur kiminin ki de biraz gec olur ama kesinlikle olur demisti yani cocugum olmicak dusuncesini at kafandan

Stres ve benzeri şeyler etkileyebiliyor... Benim normalde çok düzenlidir. Ama çok stres yaptığımda yada birden çok üzüldüğümde dengesizleşiyor...
Düzensizliğin diğer bir sebebide kişinin vücudundaki hormonlar...

canım bende pkoluyum ve bunu 2007 senesinde 15 yaşımdayken öğrendim.
benimde adet düzensizliğim,kilo problemin ve aşırı tüylenmem var.15 yaşımdan bu yana doğum kontrol hapları kullanıyorum anca onların sayesinde adetlerimi görüyorum.
çok sinirbozucu bir hastalık daha doğrusu bir sendrom.kilo ve tüylenme en büyük dert zaten.
lazer yaptırdım çok kez ama hiç bir faydasını göremedim.tüylenme zaten gün geçtikce çoğalıyor.bende pkonun verdiği diğer sorun ten rengimin koyulaşması.beyaz tenli biriyim ama ne zaman hapları bırakırsam rengim özellikle yüzüm kirli bir koyu renk almaya başlıyor.birde sivilceler olunca evlere şenlik.
malesef tedavisi yok.zaten doktorumda bana ölene kadar bununla yaşamayı öğrenmelisin dedi.o yüzden fazla takmıyorum artık.alıştım ben bu duruma.
10 mayıstan itibaren doğum kontrol haplarını bıraktım ve hayıt tohumu kullanmaya başladım.gerçi daha adet görmedim,tüylenme ve sivileceler çıkmaya başlamış bile.en azından haplara biraz ara vereyim.eylül gibi başlarım tekrardan.sürekli hap kullanmayada korkuyorum açıkçası.bu hastalık için yararlıysa başka organlar için zararlıdır herhalde.
sana tek tavsiyem boşvermen.kolay değil ama alışmalısın bence.doğum kontrol hapı kullan ve tüylerinden,sivilce varsa sivilcelerden kurtul.tabi önce doktoruna söyle.

Bende pkoluyum sarisin olmama rağmen asiri tuylenme oldu bende omuzlarımda, göbeğimde, cenemde ozguvenim 0 oldu hicbir istedgimi giyemiyorum yuzumdede tuylenme oldugu icin gün yuzune çıkmaktan nefret ediyorum hatta insanlarla yakından konuşamiyorum o derece kendimi cok kotu hissediyorum cene altlarim icin igneli epilasyona gidiyorum ama okadar canım yaniyoki hepsini aldiramiyorum zaten aglaya aglaya durduruyorum yarim bırakıyorum ve suan universiteye gidicem bu ozguvenle yeni bi ortamda nasil insanlarla iletisim kurucam hic bilmiyorum bazi yorumlarla moralim dahada bozuldu bu hastaligin omur boyu surdugunu bilmiyodum bazilari tuylerin lazerle de bitmedigini söylemis nasil ya allahim aglamak istiyorum napicaz peki? Vallaha evlenmek istemiyorum hatta erkek arkadasta istemiyorum ben bile bu halimle kendimden sogumusken baskasi nasi sevsin beni ya kilo da aldim baya iyicede sistim of allahim cok kotuyumya yokmu bi çözüm

canım bnde pcoluyum aşırı olammamakla birlikte bendede tüylenme var ben bekarken çene altındaki tüylerim vardı doktor bana diana 35 yazmıştı 1 yıl kullandım ve çenemdeki tüyler yok olmuştu adeta ama ben hiç aldırmamıştım tüyleri sonra evlendm ve diana 35 bıraktım çünkü çocuk istiyordm ( henüz çocuğm olmadı malesef ) tüylerim arttı aldırdım çoğaldı aşırı olmamakla beraber malesef tüylü biriyim çok takıntı yaptım önceleri ama artık akışına ıraktım şimdi tüyü kılı bir tarafa bırakıp çocuğumun olması için mücadele ediyorum

pco illet bir hastalık ama stres ve kilo tetikliyor her nekadar 50 kilodaykende adetlerim düzensz olsada kilo aldıkça hiç olmamaya başladı allah yardımcımızolsun pco artık çok sık görülen bir rahatsızlık kalıcı tedavisi olmasada amaca bağlı tedavi şekilleri var tüy için başka çocuk için başka dermansız değilllll çok şükür sıkıntı etme geçmişolsunn

bende de polikistik over var.korunmayı bıraktım o ay hamile kaldım.zaten evlenmeden önce dra sormuştum ben nasılsa pcosluyum korunmasam hamile kalır mıyım diye evet kalırsın demişti doğruymuş.tüylenme ve kilo problemim vardı.tüyleri lazerle hallettim(çok süper bir rahatlık tavsiye ederim,5 yıl oldu daha da çıkmadı)kilo sorunum devam ediyor.öööle karalar bağlıcak bir hastalık falan değil.ilk öğrendiğinde kendine "kısır" muamelesi yapıyosun ama sonra alışıyosun.

cnm ben uc sene tedavı grdum aynı kıstlerden dogum kontrol hapı kullandım ve tamamen temızlendı tabıkı kıllanma oluo ve kendı kendıne gecmıo o tuyler ama cedıtlı epılasyon yontemlerı ıse yarıo gobekte laser cenede agdayla ben onune gectım tabe kılona dıkkat etmen gerek

Pko demek bu. çözüm bilemem tedavi var mı bilmiyorum ama şekerinize baktırın. PKO dan sonra şeker hastası olan çok insan var.

Bazılarınız tamemen temizlenebileceğini söylerken bazılarınız tedavisinin olmadığını ömür boyu devam etmemiz gerektiğini söylüyor hala daha anlayabilmiş değilim bu illet hastalığı

Canım kullandığın hayıt tohumundan sonra bana gelişmeni yazar mısın İnşallah işe yarar Allahım sana şifa verir

Ben de pko hastasiyim. O lanet dk haplarindan bir sene kullanabildim ancak. Cok kilo aldirmisti ve bir suru zarari oldugunu dusundugumden biraktim ve bitkisel tedaviye yoneldim. Su anda hic pko yokmus gibi . Adetlerim duzenli,kilo artisi yok,sac dokulmesi bu ay basladi biraz- gecen aylarda hic yoktu- ,hormonlarim duzeldi- onceden bozuktu-,sivilcelenme tek tuk, tuylenme yok. Her seyin devasi dogada var zaten birakin su lanet haplari. Doktorlar diyordu hap olmadan iyilesemezsin senin hayatin boyunca hap kullanman gerek falan filan. Ben maydonoz ve civanpercemiyle sifa buldum size de tavsiye ederim

Ah canım bende senin gibi düşünüyorum hapların bir çok zararı olduğunu düşünüyorum civan perçemini nasıl kullandın

Canım kullandığın hayıt tohumundan sonra bana gelişmeni yazar mısın İnşallah işe yarar Allahım sana şifa verir

tabiki yazarım.3 ay kullanmam gerekiyor.ağustosta kullanmayı bırakmalıymışım.etkisi 3 ay içinde belli oluyormuş.bekleyelim bakalım.inşallah işe yarar.teşekkür ederim canım.amin hepimize.

3 yıl önce ben de öğrendim pko olduğumu davul gibi şiştim adet olmadım 3 yıl aralıksız doğum kontrol hapı kullandım. Doktor hep Kilo vermen lazım dedi Kilo verdim düzelir gibi oldu sonra verdiğim kilonun iki katını aldım, geçen aylarda gittiğim bi doktor doğum kontrol hapını bırakmam gerektiğini söyledi 3 sene kullanılır mı bu hap dedi bırak vücudun kendine gelsin ve zayıfla dedi. Bıraktım ilk ay 1 hafta geç adet oldum. Sonra bahsettiğiniz soğan kürünü duydum araştırdım ve sabah akşam yapmaya başladım çok umutluydum yediklerime dikkat ediyordum ki hala dikkat ediyorum. Ama soğan kürü bende hiçbir işe yaramadı ve bununla yaşamayı öğrenmeye çalışıyorum insanın psikolojisine tavırlarına kadar etkiliyor malesef. Ama bence siz soğan kürünü uygulayın derim, ben lazer yaptırdım tüm vücuduma şu anda ilacı bırakmış olmama rağmen lazer yaptırdığım bölgelerde pek bi tüylenme yok bazı güzellik merkezlerinde indirimler oluyor

Canim evli misin peki yani cocuk olmaz zor olur vs diyolar bir de henuz bekarim ama o canimi skıyor ve lazere nereye gittin puruzsuz oldu mu gercekten? Canim civanpercemini denedin mi bi tanidigim anlatti butun kistlerini miyomlarini bitirmis mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…