- 29 Aralık 2013
- 2.652
- 3.479
- 133
- Konu Sahibi portakalsuyuu
-
Allahım sana hayırlısıyla güzel güzel hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Allahım sana hayırlısıyla güzel güzel hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Desteğiniz için çok teşekür ederim ama ben şu yaşıma kadar ne istediysem yedim çok şükür diyet hiç yapmadım ben evlendiğimde kilolu bir bayan olmak istemiyorum zaten erkek arkadaşımın ailesi beni oğullarına layık görmüyorkilolu cocuğu olmayan tüylü bi bayan olmak çok korkutuyor beni bunlarla savaşacak gücüm yokmuş gibi hissediyorum
Aynı konuyu jinekolog bölümünede açtım ama cevaplar çok az geliyo bir arkadaş cevap yazmış teşekür ederim kendisine ama bunu yaşamış kişilerdende öğrenmem lazım 2Gün önce adet düzensizliğim için doktara gittim. 2 aydır ne gelen vardı nede giden normaldede düzensizdi ama çok umursamazdım baktım olacak gibi değil
ağrılarım çoğaldı sürekli bi şişkinlik var doktorun yolunu tuttum ulturasonda polistik kist varmış hatta sol yumurtalığımı önce göremedi ikinci kez bi daha çağırdı (o zaman göürp görmediğinden şüpheliyim) bana ilk ulturasyonda sol ymurtalığını göremyorum ama sağ yumurtalığında kist var dedi ikinci kez çağırdığında sol taraftada kist olduğunu söyledi. Buraya kadar herşey normal bence kistleri çok sorun etmiyorum fakat ben jinekologtan önce dahiliyeye gitmeyi planlıyordum çünkü saçlarım inanılmaz derecede döküldü görenler ne olmuş sana diyo ben şehir dışında okuduğum için oranın suyundandr diyordum
karnımda göbeğimde çenemin altında tüylerim oluştu hele karnımdakiler zaten simsiyah upuzun oldularçok üzülüyorum bu durum için sonradan öğrendimki bu belirtiler aslında bu kistlerden kaynaklanıyormuş benim gibi bu sorunlarla karşılaşan varmı tedavi olduktan sonra özellikle tüğlenmeniz geçti mi yoksa artık ben hep böyle tüylümü kalıcam bide ben bu aralar çok sinirli biri oldum ama aşırı derece duygusal oldum bi yandan kızıp bi yandan deli gibi bağırıyorum kerhesle kavga eder oldum ki ben böyle biri değili :95::95::84: sonrada oturup hıçkıra hıçkıra ağlıyorum benim gibi olan varmı bunlar geçer mi yoksa ben artık hep böylemi kalıcam :18::18::18:
Aynı konuyu jinekolog bölümünede açtım ama cevaplar çok az geliyo bir arkadaş cevap yazmış teşekür ederim kendisine ama bunu yaşamış kişilerdende öğrenmem lazım 2Gün önce adet düzensizliğim için doktara gittim. 2 aydır ne gelen vardı nede giden normaldede düzensizdi ama çok umursamazdım baktım olacak gibi değil
ağrılarım çoğaldı sürekli bi şişkinlik var doktorun yolunu tuttum ulturasonda polistik kist varmış hatta sol yumurtalığımı önce göremedi ikinci kez bi daha çağırdı (o zaman göürp görmediğinden şüpheliyim) bana ilk ulturasyonda sol ymurtalığını göremyorum ama sağ yumurtalığında kist var dedi ikinci kez çağırdığında sol taraftada kist olduğunu söyledi. Buraya kadar herşey normal bence kistleri çok sorun etmiyorum fakat ben jinekologtan önce dahiliyeye gitmeyi planlıyordum çünkü saçlarım inanılmaz derecede döküldü görenler ne olmuş sana diyo ben şehir dışında okuduğum için oranın suyundandr diyordum
karnımda göbeğimde çenemin altında tüylerim oluştu hele karnımdakiler zaten simsiyah upuzun oldularçok üzülüyorum bu durum için sonradan öğrendimki bu belirtiler aslında bu kistlerden kaynaklanıyormuş benim gibi bu sorunlarla karşılaşan varmı tedavi olduktan sonra özellikle tüğlenmeniz geçti mi yoksa artık ben hep böyle tüylümü kalıcam bide ben bu aralar çok sinirli biri oldum ama aşırı derece duygusal oldum bi yandan kızıp bi yandan deli gibi bağırıyorum kerhesle kavga eder oldum ki ben böyle biri değili :95::95::84: sonrada oturup hıçkıra hıçkıra ağlıyorum benim gibi olan varmı bunlar geçer mi yoksa ben artık hep böylemi kalıcam :18::18::18:
cnm ben uc sene tedavı grdum aynı kıstlerden dogum kontrol hapı kullandım ve tamamen temızlendı tabıkı kıllanma oluo ve kendı kendıne gecmıo o tuyler ama cedıtlı epılasyon yontemlerı ıse yarıo gobekte laser cenede agdayla ben onune gectım tabe kılona dıkkat etmen gerek
canım bende pkoluyum ve bunu 2007 senesinde 15 yaşımdayken öğrendim.
benimde adet düzensizliğim,kilo problemin ve aşırı tüylenmem var.15 yaşımdan bu yana doğum kontrol hapları kullanıyorum anca onların sayesinde adetlerimi görüyorum.
çok sinirbozucu bir hastalık daha doğrusu bir sendrom.kilo ve tüylenme en büyük dert zaten.
lazer yaptırdım çok kez ama hiç bir faydasını göremedim.tüylenme zaten gün geçtikce çoğalıyor.bende pkonun verdiği diğer sorun ten rengimin koyulaşması.beyaz tenli biriyim ama ne zaman hapları bırakırsam rengim özellikle yüzüm kirli bir koyu renk almaya başlıyor.birde sivilceler olunca evlere şenlik.
malesef tedavisi yok.zaten doktorumda bana ölene kadar bununla yaşamayı öğrenmelisin dedi.o yüzden fazla takmıyorum artık.alıştım ben bu duruma.
10 mayıstan itibaren doğum kontrol haplarını bıraktım ve hayıt tohumu kullanmaya başladım.gerçi daha adet görmedim,tüylenme ve sivileceler çıkmaya başlamış bile.en azından haplara biraz ara vereyim.eylül gibi başlarım tekrardan.sürekli hap kullanmayada korkuyorum açıkçası.bu hastalık için yararlıysa başka organlar için zararlıdır herhalde.
sana tek tavsiyem boşvermen.kolay değil ama alışmalısın bence.doğum kontrol hapı kullan ve tüylerinden,sivilce varsa sivilcelerden kurtul.tabi önce doktoruna söyle.
Ben de pko hastasiyim. O lanet dk haplarindan bir sene kullanabildim ancak. Cok kilo aldirmisti ve bir suru zarari oldugunu dusundugumden biraktim ve bitkisel tedaviye yoneldim. Su anda hic pko yokmus gibi . Adetlerim duzenli,kilo artisi yok,sac dokulmesi bu ay basladi biraz- gecen aylarda hic yoktu- ,hormonlarim duzeldi- onceden bozuktu-,sivilcelenme tek tuk, tuylenme yok. Her seyin devasi dogada var zaten birakin su lanet haplari. Doktorlar diyordu hap olmadan iyilesemezsin senin hayatin boyunca hap kullanman gerek falan filan. Ben maydonoz ve civanpercemiyle sifa buldum size de tavsiye ederim
Canım kullandığın hayıt tohumundan sonra bana gelişmeni yazar mısın İnşallah işe yarar Allahım sana şifa verir
Bazılarınız tamemen temizlenebileceğini söylerken bazılarınız tedavisinin olmadığını ömür boyu devam etmemiz gerektiğini söylüyor hala daha anlayabilmiş değilim bu illet hastalığı
8 yildir pko hastasiyim adet oldugum gunden beri belki bir kere bileduzenli olmadim hep diane35 yasmin vs. Kullandim tuylenmede artik vucudum kendini asti erkek gibiyim son gittigim dr.bile inanamadi bu agda yapmis halin mi diye. Evlenince duzelir dedi 3 ayri dr.ama sonuncusu evlenince falan duzelmez agda kil koklerini zayiflatana kadarda sen yaslanirsin dedi lazer epilasyona git dedi zayifa yakinim zaten kilo problemim de yok kisacasi arkadadim pko icin kaderdasiz diyebilirim ama sunu soyliyim sogam kuru uygula benim hic uygun vaktim olmadi okul sinavlarvs.derken ama musaitsen sogan kuru uygula derim pko yu bitiriyomus cunku
3 yıl önce ben de öğrendim pko olduğumu davul gibi şiştim adet olmadım 3 yıl aralıksız doğum kontrol hapı kullandım. Doktor hep Kilo vermen lazım dedi Kilo verdim düzelir gibi oldu sonra verdiğim kilonun iki katını aldım, geçen aylarda gittiğim bi doktor doğum kontrol hapını bırakmam gerektiğini söyledi 3 sene kullanılır mı bu hap dedi bırak vücudun kendine gelsin ve zayıfla dedi. Bıraktım ilk ay 1 hafta geç adet oldum. Sonra bahsettiğiniz soğan kürünü duydum araştırdım ve sabah akşam yapmaya başladım çok umutluydum yediklerime dikkat ediyordum ki hala dikkat ediyorum. Ama soğan kürü bende hiçbir işe yaramadıve bununla yaşamayı öğrenmeye çalışıyorum insanın psikolojisine tavırlarına kadar etkiliyor malesef. Ama bence siz soğan kürünü uygulayın derim, ben lazer yaptırdım tüm vücuduma şu anda ilacı bırakmış olmama rağmen lazer yaptırdığım bölgelerde pek bi tüylenme yok bazı güzellik merkezlerinde indirimler oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?