Ben artık kafayı yedim ya 😞

Sütten kesme evresinde babası devreye girmesi gerekiyor.3-4,gün boyunca gece uyanıp ağladıkça babası ilgilenicek sizi göremeyecek,biberonuda babası verecek.sizi gördüğü sürece kesme işinde çok zorlanirsiniz.
Birde uyutmadan önce daha tok tutmasi acisindan muhallebi seklinde yedirip,gece uyandığında da biberon verseniz daha etkili olacaktır diye düşünüyorum.
Ve emzirmeyi kestiğinizde emin olan 1 hafta içinde normal uyku şekline geçicektir.Oglumda aynı şekildeydi önce kolikti,sonra emme derdine uyku uyumazdı tam 23 ay çektim böyle.ustelik sabah çok erken saatte iş için evden çıkıyordum sizi çok iyi anlıyorum.

32 aylık yeminle saat başı kalkıyor, 1 de bile yatsa 7 de ayakta.. Her uyandığında geri dalmak için benim yanına yatmamı ve biberon ile süt vermemi istiyor.. Hiç arkadaşı olmadığı için gün içinde hem evin hem benim xanıma ot tıkıyor... Yalnız değilsiniz ama anne kv eş birine söyleyin 1 hafta gece başkası baksın siz uyuyun sinirleriniz bozulmuş.. Çok gerildiğinizde '' o daha melek minik bir bebek''tekrarLa derin nefes al ver. Dün abartısız 2 saat vızıltı şeklinde ağladı ki benim tekrar seslere Karşı hassasiyetim var..

Bebeğinize uyku eğitimi vermeyi denediniz mi? 4 aydan itibaren uyku eğitimi tavsiye ediliyor. Gece beslenmesini de 8 aydan itibaren kesmeliydiniz. Gece emzirme yok biberon hiç yok. Birkaç gece ağlayıp huysuzlaşacak zamanla düzene girecek.
Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler( Tracy Hogg) kitabını alın okuyun. Bir de instagramda İrlandalı Anne var uyku eğitmeni ondan da yararlanabilirsiniz.

Jameya zayiflikta insanlarda cok sinir yapar lutfen sagligindanda olma canim dikkat et kendine.yemene icmene.acaba o uyurken mesela bebek ninnileri var 3 daikada uyutan veya dualar var onlarimi acsan.yegenlerimde cok ise yariyor

Ne kadar uyku eğitimine karşı çıksalarda ben sadece kitap okuyarak çocugumun uykusunu düzene sokabildim danısmandan yardım almadım.COcugum en geç 9 da yatakta oluyor,gecen gece bir kere uyandı ağzına emziği verdim uyudu hemen.dün gece baya uyanık durdu ama acıkmış sanırım bende hemen yapmadım mamasını ondan uzun süre durdu sanırım genelde böyle bir sıkıntımız yok.Gündüz uykuları ne kadar iyi olursa gece o kadar iyi uyur.Maddi durumunuz varsa mutlaka danısmanlıktan yardım alın pişman olmazsınız.Çocugu uyuyanlar ben uyku danısmanına karşıyım diyorlar hemen, sizi çok ıyı anlıyorum insanı çok yıpratıyor uykusuzluk

Benim kizim kolikti. Ben de sizin gibi sabahlara kadar uyumuyordum. Resmen deliriyordum. Bi de sadecr kucakta uyuyordu, cokmustum resmen. Sabah kahvaltisini aksam 7-8de yapiyordum. Aclik, uykusuzluk ve yorgunluk bitirmisti beni. 9cu aydan itibaren kizim duzelmeye başladi. Şuan yatagina koyuyorum, uyu diyip cikiyorum. Kendisi uyuyor. Donup arkaya baktigimda ayni zorluklara nasil dayandim diye dusunuyorum. Gerci simdi de uslu bir cocuk degil. Hayattan biktirdi beni)))
Sizin bebis de zamanla duzelir. Azacik sabr edin. Sizi o kadar iyi anliyorum ki. Ama bir az da dayanin.
Simdi geldi aklima kizima bir ara telefondan fön seso acmaya başladim. O sesle uyumaya başladi. Siz hic denediniz mi? Cok ise yariyor ...

1-1 buçuk yaşına kadar, kolik bir bebeyle uğraştım; anlarım o illallah gelmelerini ve hatta ağlama nöbetlerinden birinde dayanamayıp bayıldığım bile olmuştur.
Uyku, yeme-içme-dişi-sürekli kendini sıkıp kabız olması... Evet insanlıktan çıkıyorsun ve kolik halini yaşamayan anne bilmez; dünya çocuğundan, bebeğinden tövbe ettirir.

Geçecek demeye geldim. Kendini sıkma, strese girme gerekirse psikolojik destek al (Ben aldım o dönemde, gerçekten insanı bitiren bir şey), olduğu kadar olsun, yanına yatırıver, ayrı yatakta yatırma uykularınız harap olmasın, bazen her şey kitabına uygun olmuyor, kendiniz için kolaylaştıran özel yöntemler edinin, kendini onunla beraber dinlendirmeye çalış elinden geldiğince. Dişi için şu soğuk jelimsi oyuncaklar var vb. onlardan edin, ilacı var sür hafifler. Çingene beşiği-hamak benim o dönemde kurtarıcılarımdan olmuştu, hafif sallana sallana bir miktar uyutabilirdim.

Geçiyooor, biraz sabır; benim oğlan bak 3 yaşına girecek, çiçek gibi laftan sözden anlayan beni yormayan bir çocuk oldu maşallah. Nerede o kolik bebem, nerede şimdiki oğlum.

Uyku probleminden başka bebeginizde gozlemlediginiz ters giden bir durum var mı?

Bende ayni durumdaydim 16 aylik gece sabah akadar uyumuyordu gunduz kac kere kac saat uyuyor emiyor mu ayakta mi sallanarak uyuyor gunduz beselnebiliyor mu gece mamasi kullaniyor musun ben sana yardim ederm ins sen bana yaz cnm sakin ol cennet bosuna annelerin ayagi altimda degil ins bir çözüm bulunur

Son cumlene istinaden benim cevremde tam tersi durum var. En basitinden oglum 28. Ayinda hala geceleri kalkiyor. Tabi oncesi kadar degil şükür

26 aylik oglum gece 1 e kadar uyumaz. gece de sik uyanir. ayrica 15 aylik bebek daha disini tamamlamistir su aralar azi disini cikariyordur ki o en beterleri. anliyorum seni. gunduz uykusunu azalt 2 kere uyuyirsa bir kere uyut 1 kere uyuyorsa uyudugunun yarisi uyusun.

Bebelerimize süt verince sadece besin maddeleri geçmiyor. Aynı zamanda ruh halimizde geçiyor. Biz sakinsek onlar da sakin oluyor, biz gerginsek onlar da gergin oluyor.
Yaşadığımız devirde herkes her şeyi tek başıma yaparım kimseye muhtaç değilim veya herkes kendi kendine idare etsin, kimse kimsenin sıkıntısını çekmek zorunda değil düşüncesi yüzünden çok fazla yük bindi omuzlarimiza. Mesela ben kızlarımı babaannelerine bile bırakamıyorum. Ev işi, temizlik, çocuklar derken haliyle yoruluyorum. Bunların olmaması için kendimize de vakit ayırmalıyız ama yok işte. O yüzden hiç aksatmadan psikolog.....

Bir de cinnet geçireceksen kocana karşı geçir. Ufacık yavrudan çıkarma.
Çünkü akrabalarına "müsait değiliz gelmeyin" diyemeyen kocan. Bunlar da seni geriyor.

Son düzenleme:
aynı durumu yıllarca yaşamış biri olarak şöyle söyliyim, altı temiz, karnı toksa, hastada değilse eğer yatırın yatağa ağlasın
ağlar ağlar susar...ama her ağladığında siz onu kucaklarsanız, sizi parmağında oynatır...

Canım benim yiyenimde böyleydi hiç uyumazdı ablam uyumak için anneme gelirdi 1,5 yaşından sonra uyumaya başladı inşallah senin bebeğinde öyle olur
Amin inşallah f
bizin köpek dişler de çıktı. Onlar çıktı 2 gün rahat uyudu ve yine başladı. Gündüz tek uyku yapıyor 1 yaşına girdiğinden beri.

Sanırım öyle bir durum var aslında kendi kendine de uyumayı biliyor. Bilmiyor desem neyse ama bi iki pışpışladığım zaman uyuyor.

Benim bırakacak kimsem yok burda. Yoksa bırakırdım arkadaşım var ama insanlara güven olmuyor.
Annem olsa rahatlıkla bırakırım hiç kimse yok.
Eşime de geçiriyorum zaten ama geceleri gerçekten artık çok daraldım uyumaması için hiçbir sebebi yok artık. Şimdiye kadar diş dedim onlar da çıktı yine uyumuyor. Dişten sonra düzene girer diye süşündüm ama böyle olunca gerçekten çileden çıkıyorum yapmadığım şey kalmadı ona düzen kurmak için eşimi aramıyorlar beni arıyorlar geliyoruz diye.
Bende uzun kalmazlar diye düşündüm ama konuşucam bir dahaki sefer aradıklarında. İsterse alınsınlar umurumda değil.

Sanırım öyle bir durum var aslında kendi kendine de uyumayı biliyor. Bilmiyor desem neyse ama bi iki pışpışladığım zaman uyuyor.
boşyere harap ediyorsun kendini, bebeği neye alıştırırsan onu ister... yabancılar, dediğim şekilde bakıyorlar çocuklarına...altını bezliyorlar, karnını doyuruyorlar, götürüp odasına yatağına bırakıyor...çocuk orda ağlasada, sızlasada gidip
ilgilenmiyorlar...1 ağlıyo, 2 ağlıyo, baktı gelen giden yok, uyuyo yada kendi kendine oyalanıyor...
bizim insanlarımızda, çocuk ağlasın ağlamasın, hep kucakta..çocuk ne isterse onu yapıyor anne... çocuğun değil, senin kuralların geçerli olucak, çocuk seni değil, sen çocuğu yönlendireceksin...

benim tekrar seslere Karşı hassasiyetim var..

Bunu görmek beni çok rahatlattı çünkü yalnız olmadığını bilmek güzel aynı bende öyleyim sabit ve tekrar eden sesler karşısında sinirlerim çok bozuluyor bir takıntı bence bu . Eşim bunu aşmam gerektiğini , çocukla böyle şeylerin normal olduğunu söylüyor nasıl yapacağımı bilmiyorum. Benimki o kadar abartı bir durumda ki fındık - fıstık yenirken bile avaz avaz ağlamak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…