Ben artık kafayı yedim ya 😞

Aslında gece bieron veriyorum hatta emzirmeye çalıştığımda fazla süt gelmesiğinden kendi de biberondan içmek istiyor. O konuda zorlanmam sanırım fakat gece beslenmesini kesmek gerekiyor yoksa böyle sürekli uyanır yine. Sabaha karşı emziriyorum sadece. Yatmadan da muhallebi tarzı mutlaka veriyorum. Yok anlam veremiyorum artık tıka basa dolu da olsa yine de uyanıyor. Bazen ne emmek istiyo me biberon istiyo sadece uyanıyo. Su verip yatırıyorum ama o uyuyana kadar ben sinirleniyorum. 3 saat uyumadı dün sabah da 7 de uyandı.

benim tekrar seslere Karşı hassasiyetim var..

Bunu görmek beni çok rahatlattı çünkü yalnız olmadığımı bilmek güzel aynı bende öyleyim sabit ve tekrar eden sesler karşısında sinirlerim çok bozuluyor bir takıntı bence bu . Eşim bunu aşmam gerektiğini , çocukla böyle şeylerin normal olduğunu söylüyor nasıl yapacağımı bilmiyorum. Benimki o kadar abartı bir durumda ki fındık - fıstık yenirken bile çıkan sesten avaz avaz ağlamak istiyorum Konuyu dağıtmadan gideyim

lutfen lutfen lutfen bebeginizi aglatmayin. lutfen aglar aglar susar diyenlere kulak asmayin. lutfen. bu bir surec gececek. bakin 2 kucuk evladim var inanin bazen sinirden stresten dizlerimi dovuyorum. yabancilar boyle yapiyor da ne oluyor? cok saglikli bireyler mi sanki. cocuklar yetiskinler gibi alengilli dusunmez. parmagimda oynatayim demez. ihtiyaci var size... Gececek bu surec azcik sabir.

Uyku egitimi kitapları var okumadı iseniz tavsiye ederim...
Hatta instagramda bir hemşire ücretli eğitim veriyor ve inanılmaz memnun egitimi alanlar 1 ayda çözüyor olayı

Benim ikizlerim iki yıl uyumadılar.gaz problemleri vardı prematüre bağlı sorunlar ile birleşince anne sütünu kesene kadar uyumadilar

Şu anda iki buçuk yaşındalar biberonu bırakıyoruz. Gece beslenmedikleri halde gece uyanıp biberon istiyorlar.. ben de 3 gündür zombi gibiyim.

Benim üç çocuğum da uykuya karşı hep direnç gösterdi. Allah yardımcınız olsun umarım sizinkisi çok sürmez evlat sahibi olmak böyle bir şey ne çıkacağını bilemiyorsun:)kiminin ki uyuyor kimininki uyuyamıyor sipariş üzere de gelmiyor bebek nasibimizde ne varsa o:)

Hanimefendi bebek bu. Ağlar ağlar susar ne ya? Ya çocuğun ağrısı var ise? Ya başka bir sıkıntısı var ise? Bu zihniyetten nefret ediyorum. Ağlaya ağlaya anneye güvenmemeli öğrenir çocuk. Acın okuyun. Mutsuz olur, intikam almak ister. Hiç mi vicdan yok ya. Karni tok altı temiz ama anne kucağına ihtiyacı var belki, anne sesine, sıcaklığına, gulumsemesine ihtiyacı var demekki. Siz çocuklarınızın fiziksel ihtiyaçlarını giderip attınız bir köşeye kendi kendilerine büyüdüler demekki. Kuralı koyacak anne. Ne demek parmağında oynatmak. Dinimiz bile der ki bebek 4 yasa kadar emredicidir. Merhametle şefkatle büyüt. Sonra emredici anne baba. Yine merhamet ve şefkatle evin ve toplumun kurallarına alıştırilir çocuk. Yazık vallahi yazık.

iyi okumadınız sanırım, hasta değilse diye yazdım...dediklerimin arkasındayım, isterseniz sizde açıp bir okuyun...yemeğini yiyemeyen anneler var, çocuk mızmızlanacak diye kadın yemeğini rahat yemesinmi...
bir tatil beldesine gitmiştik, aileler çocuklarıyla sahilde yürüyüşe çıkmışlardı...önümüzden geçen yabancı turistlerin çocukları aklı başında vaziyette, sessiz sedasız ailleriyle yürüyorlardı...anne baba elele tutuşmuş, çocukları önlerinden yürüyordu...
bizim türk ailelerin çocukları, sürekli ağlıyarak, anne babayı bağırtarak, ağlama krizlerine girerek, yani, savaşarak yürüyorlardı...yabancı çocuğa 1 defa söylersin, dediğini tek cümlede yapar, ama bizim çocuklar öylemi, 20 defa söylersin aynı şeyi, yinede yapmaz...

Ben de onu diyorum. Devir çok değişti. Bırak arkadaşı insan kardeşine güvenemiyor. Kimse de sorumluluk almak istemiyor haklı olarak. Işimiz çok zor yani.

Hafta sonu eşine bırak oğlunu. Biraz hava al, gez. Alış veriş yap.
Gecesi de sadece emzir. Uyutma işini babası yapsın. Hayat müşterek. Sen de insansın. En azından biraz uyur biraz nefes almış olursun.

O kuzenler bir daha ararsa " Aaa biz de size gelmeyi düşünüyorduk iyi ki aradınız." De. 10 gün kal ve her gün tartışın.
Bazılarının empati duyguları olmadığı için kısasa kısas yapmak lazım.

Dediğim gibi derdi sizinle mevzu emmek.falan değil Zaten duygusal bağdan kaynaklanıyor.Oglumda öyle yapışırdı resmen yakama maksat emmek karın doyurmak değildi.Dedigim gibi emmeyi kesince ve bu süreçte eşim geceleri ilgilendi, benide göremedi gece uyanınca. babalarida anneleri kullandıkları gibi kullanamıyorlar çünkü doğduğundan beri geceleri hep annelerle muhataplar bir değişim olduğunu farkedip 1 hafta içinde düzene girdi.
Ama istikrarlı davranmak gerek ağlıyor diye baba pes edip senin yanina getirmeyecek.
Ben küçük kullanmadığımız tuvalete bile saklanmistim çünkü arattiriyordu evde babasının kucağında.
Ilk gece ben önce gitmedim eşim gitti annenin memesi acımış hasta v.s dedi.Bir süre sonra bolca sirkeyi göğsume boca ettim öyle gittim.Verdim ama emmedi kendisi reddetti.Elimde de makyaj pamuğuna döktüm sirkeyi temizle diyordu, öyle dedikce sirkeli pamuğu sürdüm göğsüme sonra reddetti zaten.3 gün gündüzde dahil sirkeli pamuk kaldı göğsümde istediğinde açıp veriyordum ememiyordu.
Biz bu şekilde hallettik.
Bu sirkeyle tiksindirme isini sağlık ocağında kontrollerini yapan aile hekimi acı veya salça gibi şeylerle deneyin diye tavsiye verdi.
Ama salçanın renginden dolayı yıkatir temzilettirir diye emer diye sirke fikri aklıma geldi rengi şeffaf ve keskin kokulu diye.Bende bu şekilde denedim.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın ama izlediğim yolu anlatıp yardımcı olmak istedim.
Yasayan biliyor zorluğu..
Inşallah sizde bir şekilde atlatirsiniz

Dinimiz bile der ki bebek 4 yasa kadar emredicidir. Merhametle şefkatle büyüt. Sonra emredici anne baba. Yine merhamet ve şefkatle evin ve toplumun kurallarına alıştırilir çocuk. Yazık vallahi yazık.
Ağlar yorulur olur mu ya? O ne biçim bir yaklaşım. Bebek bu daha. Cocuk ağlamaktan ne hale gelir. Off of.
haklı olabilirsiniz ama annenin de dermanı kalmamış bellki ki, avrupa vs. hep bu tarzda yetiştiriyorlar bildiğim kadarıya doğru yanlış tartışılır, tabiki böyle olmasa daha iyi ama biz birazcık anne tarafından baktık
benim yavrum da 22 aylık artık ne zaman gerçek ne zaman numaradan ağlıyor az çok anlayabiliyorum
bebek 4 yaşa kadar emredicidir derken, bu konuyu biraz açar mısınız, bizde öğrenip faydalanmış oluruz yanlışımızı doğruya çeviririz inşallah

Jameya biz yakin dogurduk senle diye hatirliyorum. Ben sutten kestim 15 aylikken mayıs ayinda. Illallh etmistim meme diye. Yok meme desem gider babasindan meme ister aglardi.
Gece surekli memedeydi. Oglum da oyleydi ama o donem 20 yas cahilligiyle 2 yasina kadar emzirdim cocukta ben de bi deri bi kemik kaldik ve oglumun yemesi hala problemli.
Kizi kestim 15 aylikken simdi her seyi yer gece de bir guzel uyuyo. Ha dis donemi hala huysuz ama pekte bi dis kalmadi cikicak

Ben bazen nefes alırken kendimden çıkan sesten bile rahatsız oluyorum. Bu durumun adı misofonya.. Arastırın

Gercekten cok ilgincsiniz.
Cok polyanna hatta.
Kadin diyo ki bittim tukendim.
Susmuyor bitmiyor.
Anne kucagin da bi tebessumle susmuyo demekki.
Bir de herkes ayni dine mensup degil niye surekli bu konuda ahkam kesiliyor. ? Sanki hersey dos dogru emredilmis gibi !

bu konuda bi deney var...
yetim ve öksüz 100 bebek 50 şer kişilik 2 gruba ayrılıyor...
ilk gruba sadece fiziksel bakım yapılıyor...yani alt değişimi ve karın doyurma gibi...yatağına bırakılıyor bebekler..ağlaması sorun edilmiyor...
2. grup bebeğe ise fiziksel bakım + ruhsal bakım yapılıyor. ağlamaları durumunda oynatılıyor gerginlikleri azaltılıyor vs. uyumaya geçişte destek veriliyor..

sonuç: ilk gruptaki 50 bebeğin yüzde 70 i bilinmeyen sebeplerden ötürü ölüyor...kalan bebekler ise sık hastalanan, ruhsal rahatsızlıklara daha yatkın ergenler oluyorlar.
ikinci gruptaki 50 bebek ise gelişen serpilen bebekler oluyorlar..

bu deney zamanında etik sorunlar sebebi ile eleştirilmiş...
şu anda ise bu deneyin verileri hala 'uyku eğitimi, kişilik gelişimi vb' konularında uzmanlara ışık oluyor...

uyku eğitiminde 'ağlatma modelli teknikler' yıllar önce terk edildi..
güvensiz bağlanmaya sebep olduğu net olarak kanıtlandı..
uyku eğitimi konulu makalelerde de Almanca ve ingilizce kaynaklarda bu yöntemlerin artık kullanılmadığı belirtilmiş...

Hiç bir çocuk yatağına terk edilip uyusun diye ilgisiz bırakılamaz...
zilyon tane yöntem varken bu çok saçma olur...

Tişörtünü yanına koy senin kokuna uyur

Illa yerinde yatiracagim diye ugrasma. Ben o aylarda kafayi yemek uzereydim senin gibi. Gunde bir paket sigara iciyordum neredeyse. Yemek yemeyi unutmustum. Her uyandiginda besigine git, uyut sonra bir daha bir daha. Rn son alip ortamiza yatiriyorduk. Uykusuzluktan cinlerim tepemde geziyordum butun gun. Sonra aldim bunu, oturma odasinda koltukta ikimiz yatmaya basladik. Arada babaannesiyle yatiyordu ben dinleniyordum falan. Derken bu boyle boyle daha iyi uyumaya basladi. Simdi yer yatagi yapiyorum ona, ben de cekyata seriyorum oyle yatiyoruz. Babasi da diger cekyatta. Butun aile oturma odasinda uyuyoruz. Ne yapayim, bu careyi buldum. En azindan uyuyorum artik. Tamam kendi yataginda yatsa daha iyi ama bizimkinde zorlamak ise yaramiyor. Ben de huyuna gidiyorum.

merhaba,
1- memeden kesebilirsiniz- zaten cocuk 15 aylik olmus, disleri cikmis. kas gelisimi icinde artik normal gidalara yönelmesi gerekli. ruhsal acidan erken diyorsaniz, sabahlari emzirin ama yatmadan önce doyurucu gidalarla besleyin. siz zaten deri/kemik kalmissiniz- amacim kirmak degil ama sütünüzün besleyici oldugunu sanmiyorum ve ayrica cortisol degerleriniz kesinlikle tavan yapmis oldugu icin cocukda stresli olur. stresli bebek uyumaz.
2- odasini gözden gecirin- iyice karartin odayi, özel günes isigi almayan perde kullanin.
3- lütfen yardim alin (kendiniz icin) bu haftada iki-üc gün gelen bir bakici olabilir. veya cocugu oyun grubuna götürün vs. ama mutlaka iki günde bir en az 2-3 saati kendinize ayirin.
4- uyuku egitimini her üye zaten yazmis- bende aglatma yandasi degilim ama düzgün bir egitim vermenin zamani gelmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…