Aslında gece bieron veriyorum hatta emzirmeye çalıştığımda fazla süt gelmesiğinden kendi de biberondan içmek istiyor. O konuda zorlanmam sanırım fakat gece beslenmesini kesmek gerekiyor yoksa böyle sürekli uyanır yine. Sabaha karşı emziriyorum sadece. Yatmadan da muhallebi tarzı mutlaka veriyorum. Yok anlam veremiyorum artık tıka basa dolu da olsa yine de uyanıyor. Bazen ne emmek istiyo me biberon istiyo sadece uyanıyo. Su verip yatırıyorum ama o uyuyana kadar ben sinirleniyorum. 3 saat uyumadı dünSütten kesme evresinde babası devreye girmesi gerekiyor.3-4,gün boyunca gece uyanıp ağladıkça babası ilgilenicek sizi göremeyecek,biberonuda babası verecek.sizi gördüğü sürece kesme işinde çok zorlanirsiniz.
Birde uyutmadan önce daha tok tutmasi acisindan muhallebi seklinde yedirip,gece uyandığında da biberon verseniz daha etkili olacaktır diye düşünüyorum.
Ve emzirmeyi kestiğinizde emin olan 1 hafta içinde normal uyku şekline geçicektir.Oglumda aynı şekildeydi önce kolikti,sonra emme derdine uyku uyumazdı tam 23 ay çektim böyle.ustelik sabah çok erken saatte iş için evden çıkıyordum sizi çok iyi anlıyorum.
benim tekrar seslere Karşı hassasiyetim var..
Ağlar yorulur olur mu ya? O ne biçim bir yaklaşım. Bebek bu daha. Cocuk ağlamaktan ne hale gelir. Off of.Babası neden size yardım etmiyor ?
Beşiğinde mi bıraksanız ağlar yorulur uyur belki
Allah Yardımcınız olsun
Hanimefendi bebek bu. Ağlar ağlar susar ne ya? Ya çocuğun ağrısı var ise? Ya başka bir sıkıntısı var ise? Bu zihniyetten nefret ediyorum. Ağlaya ağlaya anneye güvenmemeli öğrenir çocuk. Acın okuyun. Mutsuz olur, intikam almak ister. Hiç mi vicdan yok ya. Karni tok altı temiz ama anne kucağına ihtiyacı var belki, anne sesine, sıcaklığına, gulumsemesine ihtiyacı var demekki. Siz çocuklarınızın fiziksel ihtiyaçlarını giderip attınız bir köşeye kendi kendilerine büyüdüler demekki. Kuralı koyacak anne. Ne demek parmağında oynatmak. Dinimiz bile der ki bebek 4 yasa kadar emredicidir. Merhametle şefkatle büyüt. Sonra emredici anne baba. Yine merhamet ve şefkatle evin ve toplumun kurallarına alıştırilir çocuk. Yazık vallahi yazık.aynı durumu yıllarca yaşamış biri olarak şöyle söyliyim, altı temiz, karnı toksa, hastada değilse eğer yatırın yatağa ağlasın
ağlar ağlar susar...ama her ağladığında siz onu kucaklarsanız, sizi parmağında oynatır...
iyi okumadınız sanırım, hasta değilse diye yazdım...dediklerimin arkasındayım, isterseniz sizde açıp bir okuyun...yemeğini yiyemeyen anneler var, çocuk mızmızlanacak diye kadın yemeğini rahat yemesinmi...Hanimefendi bebek bu. Ağlar ağlar susar ne ya? Ya çocuğun ağrısı var ise? Ya başka bir sıkıntısı var ise? Bu zihniyetten nefret ediyorum. Ağlaya ağlaya anneye güvenmemeli öğrenir çocuk. Acın okuyun. Mutsuz olur, intikam almak ister. Hiç mi vicdan yok ya. Karni tok altı temiz ama anne kucağına ihtiyacı var belki, anne sesine, sıcaklığına, gulumsemesine ihtiyacı var demekki. Siz çocuklarınızın fiziksel ihtiyaçlarını giderip attınız bir köşeye kendi kendilerine büyüdüler demekki. Kuralı koyacak anne. Ne demek parmağında oynatmak. Dinimiz bile der ki bebek 4 yasa kadar emredicidir. Merhametle şefkatle büyüt. Sonra emredici anne baba. Yine merhamet ve şefkatle evin ve toplumun kurallarına alıştırilir çocuk. Yazık vallahi yazık.
Ben de onu diyorum. Devir çok değişti. Bırak arkadaşı insan kardeşine güvenemiyor. Kimse de sorumluluk almak istemiyor haklı olarak. Işimiz çok zor yani.Benim bırakacak kimsem yok burda. Yoksa bırakırdım arkadaşım var ama insanlara güven olmuyor.
Annem olsa rahatlıkla bırakırım hiç kimse yok.
Eşime de geçiriyorum zaten ama geceleri gerçekten artık çok daraldım uyumaması için hiçbir sebebi yok artık. Şimdiye kadar diş dedim onlar da çıktı yine uyumuyor. Dişten sonra düzene girer diye süşündüm ama böyle olunca gerçekten çileden çıkıyorum yapmadığım şey kalmadı ona düzen kurmak içineşimi aramıyorlar beni arıyorlar geliyoruz diye.
Bende uzun kalmazlar diye düşündüm ama konuşucam bir dahaki sefer aradıklarında. İsterse alınsınlar umurumda değil.
Dediğim gibi derdi sizinle mevzu emmek.falan değil Zaten duygusal bağdan kaynaklanıyor.Oglumda öyle yapışırdı resmen yakama maksat emmek karın doyurmak değildi.Dedigim gibi emmeyi kesince ve bu süreçte eşim geceleri ilgilendi, benide göremedi gece uyanınca. babalarida anneleri kullandıkları gibi kullanamıyorlar çünkü doğduğundan beri geceleri hep annelerle muhataplar bir değişim olduğunu farkedip 1 hafta içinde düzene girdi.Aslında gece bieron veriyorum hatta emzirmeye çalıştığımda fazla süt gelmesiğinden kendi de biberondan içmek istiyor. O konuda zorlanmam sanırım fakat gece beslenmesini kesmek gerekiyor yoksa böyle sürekli uyanır yine. Sabaha karşı emziriyorum sadece. Yatmadan da muhallebi tarzı mutlaka veriyorum. Yok anlam veremiyorum artık tıka basa dolu da olsa yine de uyanıyor. Bazen ne emmek istiyo me biberon istiyo sadece uyanıyo. Su verip yatırıyorum ama o uyuyana kadar ben sinirleniyorum. 3 saat uyumadı dünsabah da 7 de uyandı.
Dinimiz bile der ki bebek 4 yasa kadar emredicidir. Merhametle şefkatle büyüt. Sonra emredici anne baba. Yine merhamet ve şefkatle evin ve toplumun kurallarına alıştırilir çocuk. Yazık vallahi yazık.
haklı olabilirsiniz ama annenin de dermanı kalmamış bellki ki, avrupa vs. hep bu tarzda yetiştiriyorlar bildiğim kadarıya doğru yanlış tartışılır, tabiki böyle olmasa daha iyi ama biz birazcık anne tarafından baktıkAğlar yorulur olur mu ya? O ne biçim bir yaklaşım. Bebek bu daha. Cocuk ağlamaktan ne hale gelir. Off of.
Jameya biz yakin dogurduk senle diye hatirliyorum. Ben sutten kestim 15 aylikken mayıs ayinda. Illallh etmistim meme diye. Yok meme desem gider babasindan meme ister aglardi.Sütten kesmeyi düşünüyorum bende ama nasıl yapıcam? Ne kadar doyursam da kalkıp emmek istiyor ben de bineron veriyorum 1 defa. Sanırım daha fazla istiyor ki sürekli uyanıyor. Biberon içmesine rağmen 3 saat en geç yine emmek istiyor
Ben bazen nefes alırken kendimden çıkan sesten bile rahatsız oluyorum. Bu durumun adı misofonya.. ArastırınBunu görmek beni çok rahatlattı çünkü yalnız olmadığımı bilmek güzelaynı bende öyleyim sabit ve tekrar eden sesler karşısında sinirlerim çok bozuluyor bir takıntı bence bu . Eşim bunu aşmam gerektiğini , çocukla böyle şeylerin normal olduğunu söylüyor nasıl yapacağımı bilmiyorum. Benimki o kadar abartı bir durumda ki fındık - fıstık yenirken bile çıkan sesten avaz avaz ağlamak istiyorum Konuyu dağıtmadan gideyim
Gercekten cok ilgincsiniz.Hanimefendi bebek bu. Ağlar ağlar susar ne ya? Ya çocuğun ağrısı var ise? Ya başka bir sıkıntısı var ise? Bu zihniyetten nefret ediyorum. Ağlaya ağlaya anneye güvenmemeli öğrenir çocuk. Acın okuyun. Mutsuz olur, intikam almak ister. Hiç mi vicdan yok ya. Karni tok altı temiz ama anne kucağına ihtiyacı var belki, anne sesine, sıcaklığına, gulumsemesine ihtiyacı var demekki. Siz çocuklarınızın fiziksel ihtiyaçlarını giderip attınız bir köşeye kendi kendilerine büyüdüler demekki. Kuralı koyacak anne. Ne demek parmağında oynatmak. Dinimiz bile der ki bebek 4 yasa kadar emredicidir. Merhametle şefkatle büyüt. Sonra emredici anne baba. Yine merhamet ve şefkatle evin ve toplumun kurallarına alıştırilir çocuk. Yazık vallahi yazık.
boşyere harap ediyorsun kendini, bebeği neye alıştırırsan onu ister... yabancılar, dediğim şekilde bakıyorlar çocuklarına...altını bezliyorlar, karnını doyuruyorlar, götürüp odasına yatağına bırakıyor...çocuk orda ağlasada, sızlasada gidip
ilgilenmiyorlar...1 ağlıyo, 2 ağlıyo, baktı gelen giden yok, uyuyo yada kendi kendine oyalanıyor...
bizim insanlarımızda, çocuk ağlasın ağlamasın, hep kucakta..çocuk ne isterse onu yapıyor anne... çocuğun değil, senin kuralların geçerli olucak, çocuk seni değil, sen çocuğu yönlendireceksin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?