Ben artık kafayı yedim ya 😞

2 kucuk cocuk annesi olarak benimde delirmedigim gun yok bazen isyan ediyorum allahim diyorum neden insan irkini 6-7 yaslarina mutakip dunyaya gordermedin yada bebeklik bu kadar uzun olmamaliydi ya cok zorrrr

uyku eğitimi veren danışmanlar uzmanlar var araştırsanız ve onlarla iletişime geçseniz sanki daha iyi olacak gibi. biraz sabırla bu işin üstesinden eğitim vererek gelebilirsiniz diye düşünüyorum. 4 aylık kızıma eğitime başladık ve iyi gidiyoruz alışmaya kendi başına uyumaya başladı neredeyse. çevremde çocuğuna uyku eğitimi vermiş arkadaşlarım da var misafirliğe gider geliriz. Oğlu 2 buçuk yaşında ve akşam 8-9 oldu mu etrafta çocuk varmış oyuncak varmış ses gürültü demeden neresi rahatına gelirse oraya kafayı koyar uyur.

Yanınızda uyutun sizi istiyor demek ki, koynunuzda uyutun. İki çocuk annesi uykusuzluktan çok çekmiş bir anne olarak söylüyorum bunu.

Beraber uyuyun en rahatı bence o uyanır gibi olursa hemen meme uyumaya devam ediyor siz de yerinizden bile kalkmadan atlatmış oluyorsunuz geceyi. Hayvanlar bile annelerine sokularak uyuyor bebekken. İç güdü o şekilde demekki.

Sevgili jameya, sizin biraz uyku eğitimine fazla takıldığınizi düşünüyorum. Uyku eğitimine tamamen karşıyım ama sizinle tartışmak değil amacım. Sadece sizi bunun çok yıprattigini görüyorum. İlla bebeğinizin yatağında yatmasi gerekmiyor. Belki sizi yanında istiyor. Çok katı olmayın.
Eğer sizi rahatlatacaksa oğlum 14 aylık ve uykusu hiçbir zaman süper olmadı. Bu aralar muhakkak geceleri uyanıp 2 saat oyun oynuyoruz. Bu iki saatin haricinde de mışıl mışıl uyumuyor. Meme ağızdan çıkmıyor gibi birşey. Ağzında olmadığında da sürekli dönüyor. Saga dönüyor beğenmiyor, sola dönüyor beğenmiyor. Olmadı oturuyor genelde bebeğimi kılavuz alıp ona uyum sağlayarak kendi konforumu saglamaya çalışıyorum. Elbet ben de sinirleniyorum.
Eğer ilginizi çekerse doğal ebeveynlik ile ilgili birkaç hesap önerebilirim size. Belki farklı bakış açıları,yalnız değilim hissin sizi rahatlatır

Sevgili jameya, sizin biraz uyku eğitimine fazla takıldığınizi düşünüyorum. Uyku eğitimine tamamen karşıyım ama sizinle tartışmak değil amacım. Sadece sizi, bunun çok yıprattigini görüyorum. İlla bebeğinizin yatağında yatmasi gerekmiyor. Belki sizi yanında istiyor. Çok katı olmayın.
Eğer sizi rahatlatacaksa oğlum 14 aylık ve uykusu hiçbir zaman süper olmadı. Bu aralar muhakkak geceleri uyanıp 2 saat oyun oynuyoruz. Bu iki saatin haricinde de mışıl mışıl uyumuyor. Meme ağızdan çıkmıyor gibi birşey. Ağzında olmadığında da sürekli dönüyor. Saga dönüyor beğenmiyor, sola dönüyor beğenmiyor. Olmadı oturuyor genelde bebeğimi kılavuz alıp ona uyum sağlayarak kendi konforumu saglamaya çalışıyorum. Elbet ben de sinirleniyorum.
Eğer ilginizi çekerse doğal ebeveynlik ile ilgili birkaç hesap önerebilirim size. Belki farklı bakış açıları,yalnız değilim hissi sizi rahatlatır

Yaniniza yatırsanız orda uyumuyor mu ? Benimki de 15 aylık bazen gunduz bu sıkıntıyı yaşıyorum uyuttugum yerde bırakıyorum artik uyanmasın diye. Geceleri de cok uykum oldugu zaman oturup emzirmeye halim olmuyorsa yatırıyorum yanima oyle uyuyoruz . Gercekten uykusuzluk zor sinirlerini yipratiyor insanin

Yorulmuyor mu acaba ?? Ya da çok yoruluyorsa da uyuyamayabilir ama tabi bu dediklerimde bir gün iki gün olur 15 aylık diyorsunuz benim de 21 aylık bir bebeğim var bir günü bir gününe uymaz uyku konusunda. Yorulmuşsunuz yıpranmışsınız biraz da sanki size yardımcı olabilecek birileri var mı çevrenizde ?

merhaba benim bebeğim 8 aylık oldu ama gece 3 kere emiyor
22.00 - 3.00 - 6.00 gibi
bunu kesmem mi lazım?
birden mi azaltarak mı sizce?

Aslında gece bieron veriyorum hatta emzirmeye çalıştığımda fazla süt gelmesiğinden kendi de biberondan içmek istiyor. O konuda zorlanmam sanırım fakat gece beslenmesini kesmek gerekiyor yoksa böyle sürekli uyanır yine. Sabaha karşı emziriyorum sadece. Yatmadan da muhallebi tarzı mutlaka veriyorum. Yok anlam veremiyorum artık tıka basa dolu da olsa yine de uyanıyor. Bazen ne emmek istiyo me biberon istiyo sadece uyanıyo. Su verip yatırıyorum ama o uyuyana kadar ben sinirleniyorum. 3 saat uyumadı dün sabah da 7 de uyandı.
Merhaba. Uyku eğitimi vermiyorum bebeğime ben. 3 aylıkken tek başına uyumayı öğrettim o da odada bırakıp gitmek değil. Hep temas halindeydim. 6 aya kadar kendi kendine uyudu dişlerden dolayı bütün düzeni bozuldu. Şuan benim problemim bebeğimin sabaha kadar uyumaması. Yanımda da yatırdım,sallayarak da uyutuyorum hiç kendi başına uyusun diye uğraşmıyorum bazen kendiliğinden de dalıyor. Benim derdim uykusuz kalmam sabaha kadar uyusun diye uğraşmam. Yani bilmiyorum size normal mı geliyor 16 aylık bebeğim gecenin 4 saati uyumaması? Bence değil ve bu durumun beni rahatsız etmesi gayet doğal çünkü ikimiz de uykusuz kalıyoruz sonra mızmızlık sinir ikimize de buruyor :)

Denem elbette ama yanımdayken de uyanıyor. Emip de yatmıyor tekrar uyuması 2 saati buluyor benim gerildiğim mevzu bu.

Yanınızda uyutun sizi istiyor demek ki, koynunuzda uyutun. İki çocuk annesi uykusuzluktan çok çekmiş bir anne olarak söylüyorum bunu.
Yanımda da aynı değişen birşey yok. Uyanıuor uyuması 2 saati buluyor

Ben uyku eğitimi yaladım yuttum. Dişlerden dolayı düzeni bozuldu normalde hep saatinde uhuyan bir bebekti 6 aya kadar. Ve kendi kendine uyuyordu. Dişler düzenini bozdu şimdi köpek dişleri patladı tekrar eski düzenine getirmeye çalışıyorum. Akşam 9 da uyutmak için rutinleri yapıp odaya geçip sakinleşme süreci vs ne gerekiyorsa yapıyoruz. Uyuyor da sorun yarım saat sonra tekrar uyanması ve sonra tekrar yarım saat sonra tekrar sabaha kadar böyle. Geri uyutmak bazen 3 saatimi alıyor.

Bu arada o aylar o kadar rahat ki size anlatamam. Ben 3 aylıkken öğrettim desteksiz uyumayı ve yatapına koyar koymaz uyuyordu hiç pışpışlamama gerek bile yoktu. Ah o günlere dönsek :)

Yanımda da aynı değişen birşey yok. Uyanıuor uyuması 2 saati buluyor
Sizi çoook iyi anlıyorum emin olun. Akşam olunca nolur nolur bu gece uyusun diye dua ediyorsunuz değil mi, 4 saat kesitintisiz uyusa yeter diye mesela, ben ne zaman daha çok uyumasını istesem o gece daha çok uyanırdı, ne zaman da aman napıyım kabul edeyim artık bu çocuk da böyle alışmalıyım dediğim zaman da daha az uyanırdı :)
4.5 yaşında hala sabah 5 de uyanıyor ama çok şükür 5-6 saat de olsa Ben artık kesintisiz uyuyabiliyorum.
Siz ne kadar stresli gergin olursanız o da oluyor, çok net hissediyorlar bunu. Kendinizi mengenede gibi hissediyorsunuz şimdi.
Sadece bunu kabullenin, evet uyumuyor o da böyle, ömür boyu sürmeyecek az kaldı diye bol bol telkin verin kendinize, kabullenip rahatladığınız zaman düzelmeye başladığını göreceksiniz.

Aynen öyle inşallah bugün uyur inşallah 2 kez uyanda yeter diyorum. Tam oturup bi dizi izleyeyim diyorum içeriden ses geliyor bütün moralim alt üst oluyor. Çok zor gerçekten zaten kendime vakit ayıramamak moralimi fazlasıyla bozuyor birde böyle gece de hiç dinlenmeme fırsat vermeyince geriliyorum. Hisseder tabi ki. Ama elimden gelmiyr yorgunluktan. Bakın sabah çayıma pul biber atıyordum şeker yerine veya tencereyi dolaba koymak yerine buzdolabına koyuyordum böyle şeyler yaşıyorum ve cidden moralim alt üst oluyor.

Ben size programımı yazayım :)
Sabah uyanıp evde bi tur koşturup saklambaç oynuyorum onunla,sonra kahvaltı. Kahvaltı sonrası banyo çünkü üstü başı mahfoluyor :)
Sonra oyun saatlerce sürüyor ordan oraya koşuyoruz. Bazen balkonda kovanın içinde enerjisini atıyor suyla uynuyor. Öğlen çorba verip öğle uykusuna geçiriyorum. Uyanınca yemeği oyunu sonra dışarı çıkıyoruz.
Öye bir saat filan geziyorum onunla hava sıcak da olsa.
Eve gelip meyve filan yedirip yine oyun oynayıp akşam yemeğine kadar vakit geçiriyoruz,sonra parka gidiyoruz orda bi koşturuyoruz. Kumla oynuyor yada parkı talan ediyor,akşam yatmadan önce yine banyo diş fırçalama ve mama yedikten sonra 9:30 gibi uyutma evresine geçiyoruz. Yani aslında herşeyi saatli. Hergün rutin olarak yapıyoruz bunları. Ama gece oldu mu birşeyler oluyor uyuyup yarın saatte bir uyanıyor. Belki yürümeye başlamasından dolayı böyle heyecanlı diyez bilmiyorum umarım düzene girer. Yardımcı olacak kimsen yok malesef. Ailem uzakta.

Eşiniz yardımcı olacak başka çare yok, benim eşim çok yardım etti bu konuda, bir ben uyuttuysam bir o uyuttu çok uyandığı geceler, sabah kaçta çıkıyor eşiniz evden? Benim eşim mesela işe gidene kadar sabah bakıyordu ben uyuyordum iki saat, o uyku o kadar iyi geliyordu ki, eğer yapabilirseniz bunu yapın.
Ayağınızda sallıyormusunuz? Bence kurtuluş bu yöntem, gece mesela arkana yastıkları koyup yatağımda uzanır vaziyette onu sallardım ayağımda o arada bende sızardım :) gündüz de alın ayağınıza sallayın o uyurken açın dizinizi izleyin.

Eşim yardımcı olmaya çalışıyor elbette ama bazen inat edip ağlama krizine giriyor ben uyutayım diye. Bu süreç de uzadıkça uzuyor o yüzden alıp ben uyutmaya çalışıyorum. Geceleri de çok nadiren onda duruyo uyutuyor.
Sabah uykusunu yapıyorum :)
Ve sallama konusunda tabi ki de asla dediğim halde 6 aydır sallayarak uyutuyorum
Gündüz uykusuna emzirip yerine koyduğumda kendi kendine dalıyor. Gece uykusuyla bir problemimiz var :)

Anladım, günlük rutininizi okudum aşırı yorulma hareket sanıldığı gibi her zaman uykuyu olumlu etkilemez tam tersi gece huzursuz edebilir bu durum da. Birde büyüme atağı olabilir.
Geçecek az daha sabır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…