ben başka hesaplıyorum, doktor başka diyor, internette hesaplama motorları başka .

ReinedelAmour

Euphoria
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2007
1.178
96
163
Merhaba sevgili bayanlar,

dünyayı anlamış değilim. benim hesaplamalarıma göre 27-30 mart arası gebe kaldım. buna göre ben şu an 4. bitti 5. haftanın içerisinde hamile olmam gerekiyor.

19.04.2012 de doktora gittim bebeğin 4.5 haftalık dedi.
Hesaplama motorlarına verileri giriyorum 7. haftadasın diyor.

İyi de ben ne zaman döllendiğimi en iyi kendim bilmezmiyim ???

Ne düşünüyorsunuz ?

canım gebelik hesaplaması döllenme tarihinden değilde son adet tarihinden itibaren hesaplanıyor

Son adet tarinden hesaplayacaksınız öyle ona göre buna göre diye bir şey yok...

benimde mantığım almıyo ama işte bu 40 hafta adet tarihinde başlıyo eşime de anlatamamıştım ben 40 hafta 10 ay eder diye tutturmuştu o

Merhaba Angel,

Biraz sorgulayıcı bir yapım olduğu için mantıksal anlamda kendime anlaşılır kılmaya çalışıyorum. Söylemesi ayıptır, eşimle ne zaman bebek yapmak için bir araya geldiğimizi ve hangi tarih aralığını ben biliyorum. Bu yüzden benim 5 hafta hesapladığımı Doktor 6 hafta diyorsa, işin içinde tahmin var 10 gün kayar oynar diye düşünüyorum.

Fakat internetteki hesaplamalar bence doğru değil. Sonuçta kadın adet gününü ilk haftası hamile değildir, 10 gün sonrasında hamile kalabilir. Yanlışmıyım ?

10 Agustosta adet oldum 26 Ağustosta bebeğim transfer edildi. aradaki 16 günde bebeğin tutunması için rahimde oluşan gelişim süresidir ki bu da doğum süresine katılır. yani bu 16 günde hamileliğin süresi içinde, bu yüzden son adet tarihinden itibaren sayılmaya başlanır

mantıklı bir açıklama yapmak gerekirse son adet tarihinin ilk günü bir sonraki ayın yumurtası gelişmeye başlıyor adet bittikten 1 hafta sonra döllenme olursa ve döllenmeden 2 hafta sonra adet olaman gerekirken sen hamile olduğunu öğreniyorsun zaten otomatikmen 4 haftalık hamile olmuş oluyorsun canım

Merhaba Freedom, şurayı tam anlamadım.. "aradaki 16 günde bebeğin tutunması için rahimde oluşan gelişim süresidir ki bu da doğum süresine katılır".
Daha detaylı açıklayabilirmisin ? Transfer edildi derken, yumurta döllendi demek istediniz 26 Ağustos için değilmi ?

benimde mantığım almıyo ama işte bu 40 hafta adet tarihinde başlıyo eşime de anlatamamıştım ben 40 hafta 10 ay eder diye tutturmuştu o

canım mantık çerçevesinde hasaplama yapılırsa 40 hafta 10 ay ediyor diyoruz ama detaya girersek 4 hafta 28 gün ediyorki oda 1 ay olmamış oluyor bu yüzden hamilelikler hafta olarak hesaplanır

canım mantık çerçevesinde hasaplama yapılırsa 40 hafta 10 ay ediyor diyoruz ama detaya girersek 4 hafta 28 gün ediyorki oda 1 ay olmamış oluyor bu yüzden hamilelikler hafta olarak hesaplanır

Yavaş yavaş anlamaya başladım kızlar. Bunları öğrenmek de harika bir durum yawww... meğer neler bilmiyormuşum.

bende bunu çok düşündüm ve sonunda pes ettim üstüne adet olmuşum muhtemelen 1 hafta önce hamile kaldım
zaten doktorda mseala sat tarihi 27 haftalık başka bişey tarihi 28 felan diyor
yaptırdığın ikili test 3lütest ve renklilerde gerçek haftası ortaya çıkıyor

ultrasonla uyumlu olduğu tarih yazıyor

bide bebeğini sen 8 haftalık dersin doktor 4 haftalık gelişimini görmek lazım hani gleişimi 4 haftalık gibi olabilir
ondan çok erken acele etme

Son düzenleme:
sen böyle doktoru sorgularsan doktor ben kalkimde sen otur der

başka doktorlara git içine sinmiyorsa

sen böyle doktoru sorgularsan doktor ben kalkimde sen otur der

başka doktorlara git içine sinmiyorsa

hayır hayır, doktoru neden sorguliyim. Kendisi diyor, sorularınızı bekliyorum soru yokmu diye ! Dünya şekeri sempatik bir adam. Kendisine mayıs ayında tekrar gidicem bu arada burada KK bilgileniyim dedim. Ne de olsa tecrübeli birsürü anne var.

Anlamak için soruyorum. Anlamak bence çok önemli. Karnımda nelerin olup bittiğini bilmek isterim elbette her kadın gibi..

Öyle ipi çöpü neden niçin niyeeeee diye sorgulayan ruhi bozuk biri değilim Bu konu kafama takıldı o yüzden...

Canım hesaplamalar kesin değil ki zaten 3 aşağı 5 yukarı. Benim yumurtlamam geç olduğu için hesaplanan tarihten daha sonra doğum yaptım mesela. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini.

canım inan doktorlar okdar cins a desen kızıyor bazen bazende soru srmuyorsun diyor
ben söyleyeyim dedim

canım benimki kıymetli gebelik. adet olduktan sonra vucut mevcut olan yumurtaları büyütmeye başlıyor, 15 gün sonra sadece 1 tanesi çatlayıp rahim kanalına iniyor ve sipermle buluşmayı bekliyor. işte aradaki bu sürede gebelik süresine dahil bi süre. çünkü çatlamış yumurtanın oluşum süreside gebeliğe dahil. henüz embiriyo değil ama dahil. hem sen doktora adet tarihini hatırlayamıyorum desen bile, onlar kesenin yada bebeğin ölçülerini alıp haftasını, hatta gününü söylüyorlar.

nette falan tahmini doğum zamanını söyler, 40 haftayı yani ama o işide Allah biliyor. erken doğum yapan var, gününde yapan var. son ayında kontrollerini aksatma yeter

benim bebişin ilk kalp atımını duyduğumda daha 6 mm bişiydi. pompuf pompuf pompuf diye atıyodu, bak şimdi gözlerim yaşardı. fasülye kadarcıktı, nasılda kalbi atıyodu şimdide vıyaklıyacağın günü iple çekiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…