ben başka hesaplıyorum, doktor başka diyor, internette hesaplama motorları başka .

ay kıyamam ! bu nasıl bir duygu acaba.. inanılmaz bir duygu olsa gerek. bak ben de duygulandım şimdi.

Gebelik başlangıcının son adet tarihinden itibaren sayılmasının mantığı şu, döllenmeye hazırlanmak için yumurta adet tarihinde tekrar oluşmaya başlar, o ay birleşme olur da yumurta döllenirse, gebelik yumurtanın ilk oluştuğu tarihten hesaplanır çünkü gebeliğin başlamasına ilk etken yumurtanın oluşmasıdır.

Kısacası döllenme sürecinin ilk evresi yumurtanın oluşumu ile başlar, birleşme ile amacına ulaşır

ne zaman hamile kaldigini bilmeyenler icin son adet tarihine gore hesaplama yapilir. zaman zaman bebegin gelisimine gore dogum tarihine one cekilir ya da arka tarihlere atilir..ama bizim baz almamiz gereken SAT'tir.

eger asilama tup bebek gibi yontemler uygulandiysa biraz daha farkli hesaplar yapilir. o zaman son adet tarihine gore degil dollenmeye gore hesap yapilir.

Bende ilk hamililiğim de ilk konrolden eve dönerken yolda eşimle bu konuyu konuştum çünkü benim ve dr un verdiği tarih tutmuyordu.Dayanamayıp doktoru aradık.Doktor da çok detaya girmeden herkesin hamile kaldığı tarihi tam olarak bilemeyeceğinden, sat ın baz alındığını bunun bütünşük sağlamak adına ,tüm dünya da tıbbi alanda kabul gören uygulama olduğunu anlatmıştı.
Burda bazı arkadaşlar bunu tam olarak detaylandırmış zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…