Ben beceremiyorum bu işi..

Benzer bir durumu ben de seneler önce yaşadım. Eşimle yeni evliydik 3-4 ay olmuştu evleneli sanırım. Aynı iş yerinde, farklı devrelerde çalışıyorduk. Bir gün ortak iş arkadaşlarımızla konuşuyorken sigaradan konu açıldı. Eşim yoktu ortamda. 6-7 kişiydik.
Bir arkadaş “sigarayı bırakmak mümkün değil” gibi bir laf söyledi.
“Olur mu, eşim evlenmeden önce bırakmıştı, 9 aydır hiç içmiyor” dedim.
“Nasıl yani, eşin mi içmiyor???” dedi şaşkın bir ifadeyle.
“İçiyor mu?”dedim. Cevap alamadım. Kafam allak bullak oldu tabi. Meğerse adam başlamış tekrardan ve benden habersiz içermiş. Akşamında büyük bir kavga yaşandı. Ama sonuç değişmedi. 7,5 yıllık evliyiz hala da içiyor. Aynen sizin eşiniz gibi o da kokuyu sorduğumda “yanımda arkadaşlar içiyor” diyordu... Ben de nefret ederim sigaradan...

Bu kimisinde huy oluyor bence. Bir arkadaşım var mesela en ufak bir konuda bile yalan söyler. Sonra söylediği yalanı unutur karıştırır falan filan. Biliyoruz ve artık ciddiye almıyoruz anlattıklarını.

Ona boşa beni demek kolay ama. Onun açısından sorun olmadığı için yürütüyor bu evliliği.

Problem çıkaran sensin ( ki bence çok haklısın) o zaman noktayı da senin koyman gerekiyor.

Ben seni anliyorum. 4 senelik erkek arkadasimdan kucucuk bir yalan yuzunden ayrilmistim ama oncesi vardi. Oyle dolmus, oyle tiksinmisim ki en ufak sey yetti zaten. Eger bi insan yalan soylemekten mimlenmisse maviye "koyu mavi" bile diyemez. Cunku en basit seyler bile gecmise goturur.

Güzel konuşamıyorum işte sinir bozucu bir üslupla konuş benimle cevap ver versene diye
gıcıklık yapıyorum.

O da ağzını açmıyor.
Heee heeee diye aynı uyuzlukla karşılık veriyor.
Sonuç mu?
Harika :)

Hayır uzun zamandır bir şey yok o konuda.
Gördüğüm yok yani :S

Dedim sigara için yalan söylüyorsan o b.ku da hala yiyip yalan söylüyorsun diye düşünüyorum şuan.

Allah'a şükür hiç öyle bir şeyim yok artık.
Stresten üç beş sigara içtim zevkine onu da yapmasaydım keşke bin pişman ettin dedi..
Yersen..

İlk sorduğumda evet uzattılar keyfine içtim bir tane deseydi.
İçme güzel bir şey değil derdim ama kavga çıkmazdı..

Üstüne dürüst diye sevinirdim be.
Dürüstlüğe hasret kaldım yaa

huy olmus onda demek kı ılk defa olmadı yalanı demıssın demın gordum oncekı mesajlarından
kararı senın vermen gerekıyor bu durumda
esını evlılıgını gozden gecırdın mı evlıyken kı senı ayrıyken kı senı
ayrılırsan mesela bunu dusundugunde ne hıssedıyorsun ıcınden gecen yapmak ıstedıgın ne

keske hıc yalan soylemese dımı
bu cok can sıkıcı bundan sonra dogruyu da soylese ınanamazsın bunu anlasa keske

Hitler gibi kadınsınız galiba.Baskı yaptığınız tek konu sigara değil gibi, adamın herseyine karışıyorsunuz demekki oda sizinle kafa tutmaktan bıkmış ve yalanı kolay bulmuş.

Sorun yok demiyor ama dırdırımdan ,baskılarımdan, güvensizliğimden bıkmış..

Sorun şu ki ben o kadar yıprandım ki anlaşmalı olacaksa tamam öyle mahkemeler, çekişmeler, ağlamalar, yalvarmalar istemiyorum hayatımda.

Çünkü zaten hala seviyorum pisliği..
Bunlar karşısında çekişmeliyi götüremem...

Aynen durum bu aynen..
Tek tük içmenin nesine içiyorum diyeyimmiş.
Ulan sana sormuşum be sormuşum..

Sonra ben niye kapatamıyorum, niye düzelemiyorum..
İzin mi veriyorsun lan deyince de..
Benle düzgün konuş diyor :)

Amma abartmışsınız diyecektim ki eski konularınıza baktım. Tepki göstermekte haklısınız ama mesele tepkinizin niteliği ve şekli. Kendinizi haklıylen haksız duruma düşürmüşsünüz. Mesele ne olursa olsun kimse kafasını koltuk kenarına vuracak kadar sinir krizine sokulmayı haketmez. Önünde ciddi ve kararlı sakin şekilde konuşup yerin dibine sokabilirdiniz eşinizi. Elinizde bu kozunuz var gıkını çıkaramazdı. İşin kötü yanı bundan sonra her sıkıştığı durumda sinir krizi geçiriyorum numaralarına sığınabilir.

Nomu evet başka sorunlar da varmis şimdi anladım ...sonuna kadar haklısın .Sana diyebileceğim şey lütfen kendine iyi bak ya vurdumduymaz ol ya da ayrıl ....kendine edersin kesinlikle ...ben karakter olarak malesef vurdumduymaz olamadım şimdi vertigo denen lanetle uğraşıyorum (kendime bu kadar eziyet etmeme sebep Eş kişisi lanet olsun) dünyam resmen dönüyor duusnmekten stresten bu durumdayım .

Hitler gibi kadınsınız galiba.Baskı yaptığınız tek konu sigara değil gibi, adamın herseyine karışıyorsunuz demekki oda sizinle kafa tutmaktan bıkmış ve yalanı kolay bulmuş.
Ne alaka ? Adam kumar oynuyo, sigara iciyo yalan soyluyo vs. Bunlar nornal bu kadinin sinirlenmesi garip dimi?

Adamı yalan söylemeye iten sizsiniz bence.çünkü adam içiyorum desede tepkınız aynı olacaktı bana kalsa aslında üstelemeseniz içmicek belki ama siz baskı uyguladıkça o daha da cok yapmak isteyecek ve size yalan söyleyecek kızdıgınız için.

Stresten üç beş sigara içtim zevkine onu da yapmasaydım keşke bin pişman ettin dedi..
Yersen..

aslında verdiğin cevaba başka bir yorum yapacaktım ama bu cümlen beni durdurdu.
pişman olduğuna bile inanmamışsın.
adama zerre saygın kalmamış.
samimiyetine inanmıyorsun artık..
boşanmalısın, bu şekilde yaşanmaz.

Ayrılsam özlediğim çok güzel şey olur.
Ama şüphe ile yaşamam daha huzurlu olurum o kesin.

Sevgi de biter elbet üç beş ay ağlar unuturum..

Bir daha da kimseye güvenebileceğimi sanmıyorum..
Benim eşimden kimsenin ummayacağını görmüşken..

Milletten ilk tanışmada temiz kağıdı, findeks raporu falan isterim..

Ayrılık sonrası tek başıma ülke ülke gezerek yaşlanırım diye düşünüyorum..

Evliliğimde ilk 2 buçuk yıl o kadar serbesttim ki valla.
Bir kere kendimden çok ona güvendiğim için salmıştım çayıra..

Hani görsen bu ne rahatlık dersin.

O bana fena patladı aldım dersimi şimdi sıkı yönetim mecbur..

Kendine zarar.
Üç gündür başım ağrıyor diye geziniyor.

Evet haklıyken deliriyorum orda sıkıntı var bende kabul ediyorum ama
çok doluyum bile bile de bu riske girmesin bir zahmet...

aslında kafanda bıtırmıssın
kalben de bıtırmek ıcın zamanını beklıyor gıbısın

Senin bu evliliğe tahammülün kalmamış aslında.
Ben mevzunun sigara olduğunu düşünmüyorum.
Sigarayı söyleseydi tamam sen bilirsin,zararlı ama diyecek birisi gibi de durmuyorsun bu yazdıklarından.
Zira boşanmaya kadar gitmesi gereken bir mevzu mu, asla.
Eşim bana böyle bir şey yapsa, bunun için boşayacaksan durduğun hata derdim.
Güven sorunlarının temelinde ve geçmişinde seni yaralayan şeyler olmuş, belli ki bu tarz küçük yalan ve ya pembe sözlere tahammülün kalmamış.
Boşan vs olaylarına girmeyeceğim.
Ama bir süre kafanızı dinlemeniz gerektiğine inanıyorum..
Tahammül sınırlarının yerine gelmesi, uzak kalmanın özlemini hissetmen açısından fayda sağlayacağına inanıyorum

Adam hakli.
O kadar baski kurmussun ki yalan soylemek zorunda kalmis senden korkusuna.

Sanki yalan soylemese iciyorum dese susacaksin.
Hic sanmam oyle birisine benzemiyorsun valla

Sigara iciyor diye bosanmak kelimesini agzina aliyorsan iyi etmiyorsun ayrica.

Çok geçmiş olsun.
Benim bünyem sağlam çıktı maşallah.
Allah sağlıkla sınamasın.

Gerçekten benim de en büyük korkum o.

Ben içime atıp kendimi kahretmiyorum ama böyle onu da yiyorum..
Oradan iyiyim biraz :)

Tam inanıyorum bir şeyler düzeldi derken.
Bak bu sigara mevzusunu komşudan ne çirkin şekilde öğreniyorum.
Haliyle onun sözleri anlamsızlaşıyor..
Bu yüzden hep acaba diye yaklaşmalarım..

Valla ben de öyle düşünmeye başladım hatta ona da yazık diyorum..

Ama bana yardımcı olmalı..

Ya boşanma konusunda.
Ya da bu evliliği yoluna koyma konusunda..

Tahammülüm dipte çok doğru...

Her şey tamam olsa bir eksiğimiz sigara olsa gerçekten hoş karşılamasam da beynini yemezdim.
Daha da yeni bir hafta falan ayrıydık..

Ya bizim koca 2 ay ayrı kaldığımız oluyor yazın.
Pek işe yaradığını sanmıyorum.

Mevzu sigara değil yalan..
Bu ilk yalanı değil onun bana yalan söyleme lüksü yok artık..

Ne kadar fazla üzerine gitmişsiniz eşinizin. Sigara içebilir, normaldir. Rahatlatıcı tarafı oldığu da doğru. İnsan bazen hayatın stresinden yoğunluğundan kaçmak için bu tip şeylere başvurabiliyor. Ben de yaşadım. Sadece içmiyorum demesi doğru olmamış ama benim anladıgım kadarıyla sürekli bir alışkanlığı olmadıgı için söyleme gereği duymamış size. Belki de vereceğiniz bu tepkiyi bildiği için çekinmiştir. Ben burada biraz sizi haksız gördüm ne diyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…