Ben benlikten çıktım

Yanlis ilac kullanmissinizdir. Yanlis tedavi olmussunuzdur. Her ilac ise yaramiyor isterseniz 20 sene ilac kullanin. İlaci biraktiktan sonra tetiklenmemeniz gerekli ayrica, ani uzuntu, stres, korku yasarsaniz yenileyebiliyor. İlaci birakmamak en iyisi bence, hafif bir ilacla devam en kolayi.

Tam tersi bu hastaligii assla kucumsemiyorum...ben sahibim buna nasil kucumseyebilirim?? Ilaca ve psikiyatr tedavisine ilk basladiigmda ne kadar umutluydum bir ben bilirim.ancak tedavi surecinde de tedavi bitiminde de azalma olmadigini kendim yasadim.siz yasamadiigniz icin disardan soylemek tabi ki kolay.bilmiyorsunuz ki yani nasil bi fikriniz olsun? Ayrica psikolojik ilac birakma doneminde intihar eden 4 tanidigm var..psikolojik ilaclarin prospektusunde bile intihara meyillilik yazarken bunu inkar etmek sacmalik.ben psikologa gidilmesini ve davranis terapileri gormesinin daha iyi olacagini dusunuyorum.

Hanımefendi ben psikologum, çok gördüm OKB'li insanları. Kendim de antidepresan hatta antipsikotik kullandım, birçok ilacın prospektüs bilgisine de sahibim. Durup durup bana mı anlatıyorsunuz sizde bu hastalık yok ki demenizi anlamlamdıramadım, sizin gittiğiniz uzmanların hepsi OKB'ye mi sahip ki sizi anlayıp dinliyorlar? Terapilere bi şey demiyorum zaten her psikolojik tedavinin iki ayağı vardır, siz ilaçtan fayda görmemiş olabilirsiniz demek ki sizi anlayan bi psikiyatriste denk gelmemişsiniz. Asla işe yaramıyor demek işe yarayan hastaları yok saymak ya da bu hastalığa sahip olup tedavi için cesaret arayanların umudunu kırmaktır, yapmayın.

Vesvese bastı bana ondan kurtulucam diye iyice kendinize dine kaptırırsanız daha beter olursunuz tabi
Aynen bende böyle düşünüyorum ama yanlış anlaşılır diye yazmadım. Konu sahibi zaten dini kobularda vesveseli onu daha da dini konulara yöneltmek çok mantıksız. Bu konudan uzaklaşması gerek.

İlaç kullandınız mı yaşadığınız şey şeytan fısıldaması değil okb çok güzel hafif ilaçlar var düşünce merkezine etki eden

Bahsettiğiniz durum düzenli ilaç tedavisi ile kontrol altına alınacaktır.
İyi bir psikiyatri hekimi ile görüşmenizi öneririm.
Psikolojik ilaçlarda etki öyle hemen bir kaç haftada ortaya çıkmaz. Önce uygun ilaç bulunur. Sonrasında uzun soluklu tedaviye başlanır.

Psikolog olarak neden psikologa gitmeye bu kadar karsiniz suan onu merak ettim? Psikiyatrlar konusarak dinleyerek tedavi amaci gutmez.ilk oncelik ilac ki bunu sizde biliyorsunuzdur..hafif baslangictaki bi okb hastasi neden direk ilaca baslasin mesela? Gencligimde yaptigim ilk hata direk psikiyatra gitmekti mesela..sizin psikolog oldugunu bilmedigim icin hastaligi anlmayacaginizi dusunmem gayet normal degil mi? Bu isin egitimini gormus bi kisi hastaligi anlayabilir ama bu hastaligk yasamamis veya egitim almamis bi kisi nerden bilsin benim veya bu hastalarin ne yasadigini? Ayrica umut kirmiyorum ilac tedavisi yerine emdr veya psikolog tedavisinin daha ise yarar oldugunu dusunuyorum..

Psikologa karşı olduğum kısım neresi? Bu tür hastalıklarda sadece ilaç kullanmak ya da sadece terapi görmek, insülin alayım ama her gün aşure hüpleteyim demekle eşdeğer. İkisi de birbirini destekliyor, biri olmadan diğerinin çok da bi anlamı yok.

"Daha işe yarar" demediniz ilk görüşünüzde. Asla dediniz. Hatırlatırım.

Israrla ilac dediginiz icin e psikologlarin ilac yazma yetkisi olmadiigina gore psikolog yerine psikiyatr oneriyorunuz. Asla biraz ileri bi fikir olmus olabilir ama dedigim gibi gercekten bir faydasini gormus olsam yazarim zaten..soyle demek daha dogru o zaman bende asssla ise yaramadi ,deneyeceklere iyi sanslar??

Vesvese tekrar ettikçe güçlenir kişiyi çeşitli psikolojik rahatsızlıklara sürükler.Vesvesenin vesvese olduğu bilincinde olarak her geldiğinde aynı cümle ile karşılık vererek karşılıklı telkin oluşturmalısınız. En sık görülen örneği Allah ve peygamberlere küfür olarak geliyor sanırım. Bu gibi durumlarda Allah benim kalbimi biliyor bu düşünce bana ait değil cümlesini kullanabilirsiniz. Bir süre sonra azaldığını belki yavaş yavaş yok olduğunu göreceksiniz. Arada gelir hala bana da ama beynim bu düşüncenin bana ait olmadığını bildiği için artık vesvese yada saçma düşünce eskisi gibi belirli sık periyotlarda devam etmez.

tamam, güzelce fikrinizi söylediniz. tekrara düşmek uyuyan devi uyandırır, biliyorsunuz. bir kere söylemek yeterli. sonrası bizim sorumluluğuzda olmadığından bizi ilgilendirmemeli, yanlış mıyım?
mercimek arkadaşımız siz de hemen dra gitmelisiniz. dra güvenmeniz gerekiyor. ilaçlarınızı kafanıza göre bırakmamalısınız. dr zaten psk için sizi yönlendirir. bu arada kendinizi mazeretli kabul edin ve dinden, ibadetten, duadan uzak durun. adet, hamilelik, lohusalık dönemi mazereti gibi düşünün. tekrarlayan ibadetler bu tarz düşüncelerinizi, açık söylemek gerekirse, hastalığınızı azdırır.

Haklisiniz..

Kisilik bozuklugunda ise yarayabilir.ama benim soylemek istedigim okb de ise yaramadigi..belki asla derken ileri gitmisimdir ancak kullandigim ve ise yaramadigi icin bu kadar netim..
Yani ona bakarsanız ben x ilacını kullandığım zaman tekrar tahlil yapmıştık ve sonuç olarak iyileşmemişsin dedi doktor. Tekrar başka bir ilaç kullandım. Yani o ilaç bende faydasızsa ya da o mikrop artık bende kronikleştiyse, ben tutup burada şey mi diyeyim.

"x ilacını kullandım asla işe yaramadı. O yüzden mikropla beraber ilerlemesini beklicem oturup."
Yani bu durum benimle alakalı ve ben başka tedavi seçeneklerine yönelirim o halde. Tabii ki tıbbi olanlardan bahsediyorum. Böyle bir şey düşündüğünüzde umarım anladınız ne demek istediğimi.

Youtbe da Psikolog Izzet Güllü var onun videolarinini tavsiye ederim. Bana da bir arkadasim önermisti , onun da anksiyetesi Izzet beyin videolarini dinleye dinlwye gectigini söylüyor

5 hafta ilaç için çok kısa. Aylarca kullanmanız gerekebiliyor bazı ilaçları, etki görmeye başlamak için. Doktorunuz doz ayarlaması yapabilirdi, midenin korunması için önlem önerebilirdi, belki ilacı değiştirirdi. Kardeşim kilo almak istemiyor mesela, doktoru ilacını ona göre düzenledi. Kilo verdi üstüne, OKB ve anksiyete konusunda da mükemmel ilerleme kaydetti ki terapisiz, 8 aylık bir ilaç kullanımı ile. Hala tedavisine devam ediyor. Terapi de olsa ballı çörek :) Bir de asla ve kat'a o ilaçları aniden bırakmayın. Mevcut durumdan daha kötüye gidebilir. İyi bir psikiyatr ile tekrar tedaviye başlayın ve maddi gücünüz varsa psikoterapi ile kombine tedavi olun. Hatta bazı devlet hastanelerinde psikoloğa yönlendiriyorlar, öyle de deneyebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Vesvese dediğiniz şeyin de, sahip olduğunuz tüm kompulsif bozuklukların da tedavisi bilimde hanımefendi. Öyle youtube izleyip buraya dua topiğine konu açmakla iyileşemezsiniz.

Yazdıklarımı anlamlandıramıyorsunuz sanırım, tekrar açıklayıp sizi ön yargılarınızla baş başa bırakayım.

Kimseye sadece psikolog da önermem, sadece psikiyatrist de. İkisi de birbirini tamamlar. Siz birine karşı olduğunuz için ben de bunun üzerinde durdum.

Pekala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…