Ben benlikten çıktım

Bu dediğinize katılmıyorum. Öncelikle hastalıkların ağırlıklarını kıyaslamamalısınız. Bedenimiz nasıl hastalanırsa ruhumuz da hastalanır ve bu hastalıkların çoğunun ilaç tedavisi mümkün.

Nasıl ki ağrı gibi artık sık görülen ve nispeten basit ve önemsiz sayılan bir problemde dahi ağrı kesici ilaçlar kullanıyorsak, aynısı neden ruhsal hastalıklar için geçerli olmasın?

Kaldı ki takıntı farklı, okb farklı. Okb çoğu zaman tedaviye dirençlidir ve uzun süreli ve yüksek dozda ilaç kullanımını gerektirir.

Ruhsal problemler insanın hayat kalitesini çok etkiliyor ve mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor.

Nöroanatomiye baktığımızda, beyinde limbik sistem dediğimiz amigdala ve hipokampus, striatal bölge ve prefrontal korteks dediğimiz davranış merkezlerinde meydana gelen nörotransmitter dengesizliğine bağlı ortaya çıkıyor hemen daima. O yüzden de medikal tedavi gerekiyor.

Bahsettiğiniz örneklerde muhakkak atladığınız başka faktörler vardır. Evet yan etkiler oluyor ilaçlarda ama hepsi mi intihar hissine neden oluyor? Muhtemelen biraz duygusal yorum yapıyorsunuz. Ve insanları yalnızca şizofreni gibi ağır bir şey olunca psikiyatriye gidilmeli diyerek yanlış yönlendiriyorsunuz.

Çünkü okb , depresyon, bipolar bozukluk, tssb, anksiyete bozukluğu, panik atak gibi tüm ruhsal hastalıklar kişinin hayat kalitesini bozduğu için mutlaka önemli sayılmalı ve üzerine gidilmelidir.

Vesvese siz onu ittikce gelen bir seydir , ama onem verip ustune dusmesseniz kaybolacaktir.Bir hocq bahsetmisti bundan,ornegin abdest aldiniz ama hep qbdestim gitti mi diye dusunuyosunuz,ortada kesin somut sey yokken birakin tekrar abdest almayi ve o sekilde kilmaya devam edin diyordu.Veya Allah a haşa kufur mu ettim gibi...o zaman da ettiysem de bu iradem disi ve vesvese kaynakli bisey,Allah nasil olsa niyetimi biliyo korkmaya gerek yok diyin ve ustune dusmeyin diyodu.
Bir de kendinizi cok dinlememeye yalniz kalmamaya gayret edin ko zihninize vesveseler hucum etmesin

Vesvese insanı yer bitirir Rabbim kimsenin başına vermesin bol bol kendini oku cnm sürekli Rabbime sığın sen ona temiz bir kalple içten sığındığın zaman bütün sıkıntıların bertaraf olur Rabbimin izniyle inşallah

Evet sadece dini konularda
Ayni bu sorunları yaşayan bir tanıdığım var. İlaç tedavisiyle hepsinden kurtuldu. Bıraktığı zamanlar oldu fakat yine aynı kaygılarda boğuldu. Zor da olsa tekrar başladı ve şuan çok memnun halinden. Bu psikolojik bir hastalık lütfen ilaçlarınıza dikkat edin

Nefes alamayan birine "sadece nefes al, yapabilirsin" diyorsunuz şuan. Zaten şuan bu kişinin üstüne düşmeme gibi bir seçeneği yok. Her şeyin farkında ama elinde değil.

Nefes alamayan birine "sadece nefes al, yapabilirsin" diyorsunuz şuan. Zaten şuan bu kişinin üstüne düşmeme gibi bir seçeneği yok. Her şeyin farkında ama elinde değil.
Bu gibi durumlarin elinde olunmayan seyler oldugunu cok iyi biliyorum, tabiki profesyonel destek alabiliyorsa alsin ama bu imkani yoksa bazi şeyleri denemeli ,belki zorlanarak yaptigi seyler onun iyilesmesi icin baslangic veya cesaret olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…